Рибні котлети з щуки – рецепт дуже смачних котлет

Страва має масу позитивних відгуків — вироби з щуки вважаються найсмачнішими у порівнянні з іншими видами риби, використовуваних при готуванні. Котлетки частіше подають до смаженого картоплі, свіжих овочів і картопляного пюре. Перед подачею їх збризкують лимонним соком і прикрасити рубаним кропом.

Традиційні котлети з щуки в духовці

Найпростіші рибні котлетки зможе приготувати навіть новачок в кулінарії. Один із способів обробки сирого продукту — запікання в духовій шафі.

Продукти для приготування смачних і ніжних котлеток:

  • філе щуки, очищене від костей, нутрощів і шкірки вагою до 1 кг
  • яйця великі 2 шт
  • середня луковичка
  • сіль і перець за 1-1,5 л, можна змінити кількість за смаком
  • олія для обсмажування
  • борошно 2-3 л.

Приготування котлет в духовці:

Для приготування фаршу рибу пропускають через м’ясорубку, забивають до нього яйця, мелкорезанный цибулька і прянощі. Зробити кульки і обваляти в борошні. Розігріти духовку на 200 градусах. Змастити деко рослинним маслом і розкласти кульки на відстані 1-2 см один від одного. Відправити на запікання в духовку, знизивши температуру до 180 градусів. Орієнтуватися на рум’яність кульок — коли вони набудуть золотисту скоринку, можна діставати і викладати на варену картоплю.

Котлети із щуки в підливі

 

Котлети в підливі виходять соковитими і насиченими, підходять до будь-якого гарніру, доповненому салатом зі свіжих овочів.

Продукти для приготування:

  • 1 кг щуки
  • 2-3 скибочки білого хліба
  • 1 цибулинка
  • половина склянки молока
  • 4-5 ложок олії для обсмажування
  • 2 великих курячих яйця
  • спеції за смаком
  • 1 середня морква
  • 1 середня цибулина
  • 1 повна ложка томатної пасти
  • 1 листочок лаврушки
  • 400 мл води

Як приготувати рибні котлети з щуки:

  • Для початку підготувати рибу: очистити від луски, нутрощів, видалити голову, після чищення ретельно промити проточною водою.
  • Залити хлібні скибочки молоком, через кілька хвилин віджати від надлишків рідини.
  • Цибулю почистити і нарізати якомога дрібніше. Обсмажити до рум’яного кольору.
  • Подрібнити рибку, цибулю і хліб за допомогою м’ясорубки. У готовий фарш додати яйце і прянощі. Ретельно вимісити руками.
  • З заготівлі формувати кульки або довгасті котлетки і обсмажити до утворення скоринки.
  • Скласти котлети в сотейник або казанок.
  • Підготовка підливи займає всього кілька хвилин: почистити цибулю з морквою, подрібнити, обсмажити на невеликій кількості олії. Через кілька хвилин додати 1,5-2 склянки окропу і томатну пасту, при бажанні покласти лаврушку. Протушкувати підливку 2-3 хвилини, після залити нею котлетки і готувати страву з чверть години, під кришкою і на малому вогні.
  • Дивіться також:  Як приготувати плов з куркою? 7 докладних рецептів приготування

    Подавати можна з будь-яким гарніром.

    Рибні котлети в томатному соусі

    Вироби з щуки, доповнені власноруч приготованим томатним соусом, виходять досить пікантними на смак. Добре поєднується з м’ятою картоплею і макаронами.

    Інгредієнти:

    • 1 кг м’яса щуки без шкіри і кісток
    • 2 великих цибулини
    • 2 зубчики часнику
    • півсклянки молока
    • велике яйце
    • 300 гр м’якоті білого хліба
    • сіль і перець за смаком
    • 5 червоних м’ясистих помідорів
    • 3-4 л борошна з гіркою
    • 3-5 ложок олії для смаження

    Приготування:

    Для початку залити хлібну м’якоть молоком. Далі очистити 1 цибулину і часник, нарізати четвертиками, скласти в блендер разом з філе щуки. Вбити до них яйце, додати сіль і перець, подрібнити в блендері до однорідності.

    З отриманої рибної суміші сформувати круглі котлетки, обваляти в борошні і обсмажити до скоринки.

    Поки котлетки смажаться, приготувати соус: помідори подрібнити в м’ясорубці або блендері до стану рідкої кашки. Очистити другу цибулину нарізати дрібним кубиком і обсмажити на окремій сковороді до рум’яного кольору. Влити до цибулі томатну суміш, посолити і поперчити, влити 150-200 мл води і готувати на середньому вогні 3-5 хвилин.

    Котлети поливають соусом безпосередньо перед подачею до столу.

    Рецепт смачних рибних котлет на пару в мультиварці

    Сьогодні мультиварка є практично на кожній кухні. З її допомогою можна приготувати страви в рази швидше — техніка сама відключиться через певний проміжок часу і надовго зберігає температуру.

    Інгредієнти:

    • 700 гр щуки
    • 1 яйце
    • третину склянки молока
    • цибулина
    • 2 скибочки білого батона
    • 1-2 ст л панірувальних сухарів
    • олія для обсмажування
    • сіль, чорний перець, куркума.

    Етапи приготування:

    Заздалегідь замочити м’якуш в молоці. Пропустити всі інгредієнти, крім панірувальних сухарів і олії, через м’ясорубку, в кінці всипати прянощі і сіль. Сформувати довгасті котлетки, обваляти в сухарях і обсмажити на олії.

    Дивіться також:  Куряча грудка в клярі на сковороді – 7 рецептів приготування

    Швидкий рецепт приготування рибних котлет з щуки

     

    Швидко приготувати рибні котлети з щуки можна всього за 30-40 хвилин.

    Для приготування знадобиться:

    • 2 філе щуки
    • 1 головка цибулі
    • сіль і перець
    • 1 ст л сметани
    • 1 ст л борошна
    • олія для смаження.

    Приготування:

    Філе без кісток і шкіри, нарізати невеликими кубиками, змішати з яйцем, сметаною, борошном і спеціями. Цибулю почистити і нарізати якомога дрібніше, додати рибну заготівлю, перемішати. Розігріти олію на сковороді, викласти котлетки столовою ложкою. Смажаться котлетки дуже швидко — достатньо смаження по 7-10 хвилин з кожного боку. Якщо подобаються більш хрусткі котлети — можна продовжити смажити на 3-5 хвилин. В даному варіанті кращим гарніром буде картопляне пюре з вершковим маслом і молоком.

    Соковиті котлети з салом

    М’ясо щуки саме по собі щільне, без жиру. Додавання сала додає соковитості ніжним рибним котлеткам.

    Інгредієнти:

    • 600 гр філе щуки
    • 120 гр свіжого свинячого сала без шкіри
    • 1 середня цибулинка
    • 1 велике яйце або 2 середніх
    • 240 гр м’якоті молочного батона
    • стакан молока
    • сіль і набір спецій для рибки
    • 3-4 л борошна з гіркою
    • 2-3 л масла для обсмажування.

    Приготування:

  • Вимити філе без шкіри і кісток, подрібнити разом з салом в блендері. У чашу блендера рекомендується складати продукти, попередньо нарізавши невеликими шматочками. Можна скористатися м’ясорубкою.
  • Вимочити батонную мякушку в молоці, злегка віджати від надлишків рідини і додати в підготовлений фарш.
  • Цибулину почистити і дрібненько подрібнити ножем, разом з прянощами додати в рибний фарш і ретельно перемішати силіконової лопаткою.
  • Зліпити середні за розміром довгасті коржики, обваляти в борошні і обсмажити, перевертаючи при утворенні золотистої скоринки з кожної сторони.
  • На замітку. Щоб зберегти соковитість котлеток, на початку термічної обробки рекомендується потримати їх під кришкою 3-4 хвилини.

    Дивіться також:  Грибна підлива – 8 рецептів приготування

    Рецепт ніжних рибних котлет з щуки з сиром

    Рибні котлетки з сиром виходять ніжними на смак.

    Для їх приготування беруть:

    • 300 гр філе щуки без кісток
    • 200 гр середньої жирності сиру
    • 2 яйця
    • 2-3 зубки часникових
    • 100 гр вершкового масла (охолоджене)
    • 1-2 л борошна з гіркою
    • 2-3 л вівсяних пластівців
    • сіль, перець або рибну спецію

    Приготування:

    У цьому варіанті приготування не потрібно сильно подрібнювати рибу: її потрібно нарізати невеликими кубиками, завдяки чому зберігається сік. Далі потрібно почистити цибулю і часник. Цибулю дрібно нарізати, а часникові часточки продавити через прес. В одній ємності змішати рибні шматочки, цибулю, часник, сир, яйця, спеції. Добре перемішати. Сформувати з отриманої заготовки коржі, всередину покласти невеликий кубик олії (1 на 1 см) і зліпити в кульку. Обсмажити до рум’яного кольору. Перед подачею можна посипати рубаним зеленим луком.

    На замітку. Вершкове масло буде добре різатися кубиком, якщо перед цим воно було охолоджене в холодильнику.

    Прокрутка до верху