М’ясо тріски володіє великою кількістю корисних речовин, що містять тваринний білок і має низьку калорійність. Тому господині вважають за краще використовувати філе тріски як основу будь-яких страв. Спробуйте приготувати за рецептами рибні котлети з тріски. Вийде дуже смачно, ніжно і вишукано.
Рибні котлети з тріски — класичний рецепт
Рибні котлети за цим рецептом виходять дуже м’які, ніжні. До них можна подавати будь-гарнір.
Список компонентів:
- Філе — 0,5 кг;
- Білий батон — 0,2 кг;
- 1 цибуля;
- 2 яйця;
- Манна крупа — 0,05 кг;
- Перець мелений і сіль за смаком.
Процес приготування:
Як приготувати котлети з тріски в духовці
Рекомендується взяти:
- Філе з риби — 1 кг;
- Білий батон — 0,2 кг;
- 1 яйце;
- Олія рослинна будь-якого виду — 35 гр;
- Майонезний Соус — 40 гр;
- Підлогу головки часнику;
- Сіль — 30 гр;
- Перець чорний — 5 гр;
- Цукор — 50 гр.
Як приготувати рибні котлети з фаршу тріски:
Смачні котлети в мультиварці на пару
З розумною кухонною технікою ви витратите в 2 рази менше часу. Котлети на пару виходять пишними, повітряними, а ваші домочадці не будуть скаржитися на сухість м’яса.
Компоненти рецепту:
- Філе з тріски — 0,45 кг;
- Сірий хліб — 0,08 кг;
- 5 цибулин;
- 1 яйце;
- Сухарі для панірування — 0,03 кг;
- Кілька зубочки часнику;
- Сіль і прянощі за смаком.
Як готувати
Рибні котлети з тріски з вівсяними пластівцями
Замість хліба кулінари іноді використовують в рецептах вівсяні пластівці. Так котлетки виходять більш поживними.
Список інгредієнтів:
- 1 кг фаршу
- Два яйця
- Один цибуля
- 0,2 літра молока
- 135 г вівсянки
- Зелень, прянощі олія — за смаком
Спосіб приготування:
Рецепт рибних котлет з манкою
Манна крупа краще поєднується з рибою, ніж борошно. Манка не дає страві розвалитися на частини, але і не робить його занадто твердим і сухим.
Набір інгредієнтів:
- Філе тріски — 0,5 кг;
- Манна крупа — 0,1 кг;
- Один цибуля;
- Одне яйце;
- Вершки молочні — 0,1 кг;
- Чорний мелений перець і сіль за смаком.
Як зробити ніжні котлетки:
Дієтичні котлети з тріски
Навіть на дієті можна їсти смачну їжу і бути ситим. Спеціально для цього ми пристосували рецепт котлет з риби.
Вам знадобляться:
- Філе тріски — 0,4 кг;
- Один цибуля;
- Морква — 0,60 кг;
- Соєвий соус — 55 мл;
- Пучок стеблин зеленої цибулі;
- Спеції і сіль за смаком.
Спосіб приготування:
Якщо ви дотримуєтеся дієтичне харчування, не подавайте приготоване рибне блюдо з жирним гарніром. Найкраще прикрасити страву свіжими овочами. Рибні котлети з фаршу тріски порадують вас своїм найніжнішим смаком і низькою калорійністю.
З філе тріски зі сметаною
Сметана додасть рибному страв дивовижний м’який смак,і биточки не будуть сухими після духовки.
Інгредієнти:
- М’ясо тріски без кісточок — 0,5 кг;
- Сметана — 0,1 кг;
- Одне яйце;
- Одна цибулина ріпчастої цибулі;
- Борошно — 75 г;
- Сіль і спеції за смаком.
Як приготувати:
Філе порізати шматочками і обробити в м’ясорубці разом з почищеною і дрібно нарізаною цибулею. В утворену масу розбити куряче яйце, покласти сметану, посипати сіллю з прянощами і перемішати. Потім додати борошна і змішати. З фаршу сформувати круглі грудочки. Їх можна обсмажити, а можна спекти в духовці.
Рибні котлети з тріски з часником
За допомогою часнику у страви з’явиться терпкий смак і пряний аромат.
Список компонентів:
- 0,6 кг риб’ячого філе;
- Два яйця;
- 0,05 кг вершкового масла;
- Одна цибулина;
- Один кусень білого хліба;
- Один пучок кропу;
- Два зубчики часнику;
- Спеції за смаком.
Інструкції щодо приготування:
Хліб опустити молоко, потім вийняти і віджати. М’ясо риби пропустити через блендер або м’ясорубку. Те ж саме зробити з цибулею, попередньо дрібно порізавши його. Шматочки хліба з молоком перекласти в отриманий фарш. Туди ж покласти два жовтки, шматочок вершкового масла. Зелень дрібно нашаткувати, обробити і часник. Додати до основної маси. Білки, які залишилися від яєць збити разом з сіллю і налити в фарш. Все гарненько перемішати. Вийшла основа майбутніх котлет. З неї виліпити грудочки і обваляти в панірувальних сухарях. Нагріти сковороду, налийте в неї масло і обсмажити з двох сторін биточки.
Корисні поради
Ці рекомендації допоможуть вам приготувати ідеальний обід.
- Найголовніше, щоб всі продукти були свіжими і якісними. Купуючи рибу в магазині, уважно придивіться до неї. При розморожуванні риба не повинна мати різкий несвіжий запах. Бажано, щоб філе мала світло — рожеве забарвлення. Не допускається товстий шар льоду над ним.
- Для того, щоб котлетки танули в роті, перед обсмаженням або запіканням можна полити їх сметаною або додати селеру.
- Якщо фарш занадто рідкий, варто насипати в нього манку або борошно.
- Постарайтеся не перетримати страву в духовці, інакше риба буде сухою.
- Можна замаринувати фарш в білому вині, смак вийде витонченим.
- Поєднуйте в котлетах різні сорти риби, вийде смачніше.
- Ліпити котлети краще мокрими руками.
- Якщо хочете, щоб страва була ніжним, в середину сирого фаршу котлетки можна закласти маленький шматочок масла.
- Тріска — не надто жирна рибка. Чим менше жиру в хордових, тим м’ясо суші. Щоб уникнути цього неприємного моменту — використовуйте більше цибулі.
Рецепти рибних котлет дають нам широкий простір для уяви. Необов’язково суворо дотримуватися вказівок.
Ви можете урізноманітнити блюдо, додавши до нього ваші улюблені інгредієнти або які завгодно прянощі. Експериментуйте і отримаєте свою ідеальну формулу приготування улюбленої страви.
Ви також вільні з вибором підливи і гарніру. Це може бути картопляне пюре, запечені овочі, крупи. Котлети підходять практично під будь-який вид страви.