Рибні котлети з тріски – 8 дуже смачних рецептів!

М’ясо тріски володіє великою кількістю корисних речовин, що містять тваринний білок і має низьку калорійність. Тому господині вважають за краще використовувати філе тріски як основу будь-яких страв. Спробуйте приготувати за рецептами рибні котлети з тріски. Вийде дуже смачно, ніжно і вишукано.

Рибні котлети з тріски — класичний рецепт

Рибні котлети за цим рецептом виходять дуже м’які, ніжні. До них можна подавати будь-гарнір.

Список компонентів:

  • Філе — 0,5 кг;
  • Білий батон — 0,2 кг;
  • 1 цибуля;
  • 2 яйця;
  • Манна крупа — 0,05 кг;
  • Перець мелений і сіль за смаком.

Процес приготування:

  • Перший крок — філе. Його промити і просушити, прокрутити в м’ясорубці, при цьому використовувати велику решітку. У рибну масу насипати сіль і перець.
  • Нашаткувати почищену цибулину дрібними шматочками і покришити в м’ясо тріски.
  • Працюємо над хлібом. Його шматочки обмочити в молоко, потім вичавити.
  • Окремо розбити яйця одне за іншим в посуд, посипати яєчну масу манкою і перемішати разом з шматочками батона. Утворену суміш вилити до фаршу і все перемішати.
  • З основи зліпити котлетки і перекладіть на сковороду. Дочекайтеся, поки обидві сторони стануть коричневого відтінку.
  • Як приготувати котлети з тріски в духовці

    Рекомендується взяти:

    • Філе з риби — 1 кг;
    • Білий батон — 0,2 кг;
    • 1 яйце;
    • Олія рослинна будь-якого виду — 35 гр;
    • Майонезний Соус — 40 гр;
    • Підлогу головки часнику;
    • Сіль — 30 гр;
    • Перець чорний — 5 гр;
    • Цукор — 50 гр.

    Як приготувати рибні котлети з фаршу тріски:

  • Хліб опускаємо в молоко, а потім дістаємо і вичавлюємо.
  • Чистимо цибулину і шаткуємо дрібними кубиками.
  • У сковороду наливаємо будь сорт масла і обробляємо в ньому шматочки цибулі.
  • Включаємо м’ясорубку і пропускаємо через неї чисте філе без кісток, часник, цибулю і шматочки хліба.
  • В м’ясну масу видавлюємо майонез, розбиваємо яйце, насипаємо сіль і прянощі.
  • Масляний сік, що залишився після цибулі заливаємо в суміш.
  • З неї ліпимо котлети. Фаршу повинно вистачити на 20 штук.
  • Лист необхідно змастити олією і укласти на нього спеціальну плівку.
  • Пензликом можна обмазати кожну котлету майонезом перед викладенням їх на деко.
  • Включаємо порожню духовку, через хвилину перешкодимо в неї котлети.
  • Запікати близько 45 хвилин. Показник температури — 150.
  • Готову страву можна красиво оформити помідорами, огірками і подати з гарніром.
  • Дивіться також:  Канапе на шпажках – 9 рецептів приготування на святковий стіл

    Смачні котлети в мультиварці на пару

    З розумною кухонною технікою ви витратите в 2 рази менше часу. Котлети на пару виходять пишними, повітряними, а ваші домочадці не будуть скаржитися на сухість м’яса.

    Компоненти рецепту:

    • Філе з тріски — 0,45 кг;
    • Сірий хліб — 0,08 кг;
    • 5 цибулин;
    • 1 яйце;
    • Сухарі для панірування — 0,03 кг;
    • Кілька зубочки часнику;
    • Сіль і прянощі за смаком.

    Як готувати

  • Дати помокнути сірого хліба в молоці або воді.
  • Цибулю, хлібні шматочки і часник обробити в м’ясорубці разом з філе.
  • В подрібнену суміш розбити яйце і додати панірувальні сухарі.
  • Миску з м’ясною масою поставити в холодильник на 60 хвилин.
  • За цей час фарш зміцніє і можна робити з нього котлети.
  • Покласти шматочки сирого фаршу на парову насадку для мультиварки.
  • Включити функцію “пар”. Час — 25 хвилин.
  • Рибні котлети з тріски з вівсяними пластівцями

     

    Замість хліба кулінари іноді використовують в рецептах вівсяні пластівці. Так котлетки виходять більш поживними.

    Список інгредієнтів:

    • 1 кг фаршу
    • Два яйця
    • Один цибуля
    • 0,2 літра молока
    • 135 г вівсянки
    • Зелень, прянощі олія — за смаком

    Спосіб приготування:

  • Розбираємося з вівсяними пластівцями. Їх ми пересипаємо в окрему миску, туди ж наливаємо молоко і додаємо сирий жовток з білком. У такому вигляді залишаємо на пів години.
  • Суміш, що настоялась викладаємо в рибний фарш і засипаємо прянощі.
  • Відбиваємо масу м’яса і пластівців і ліпимо округлі форми майбутніх котлет.
  • Тепер залишається їх посмажити до утворення легкої скоринки.
  • Рецепт рибних котлет з манкою

    Манна крупа краще поєднується з рибою, ніж борошно. Манка не дає страві розвалитися на частини, але і не робить його занадто твердим і сухим.

    Набір інгредієнтів:

    • Філе тріски — 0,5 кг;
    • Манна крупа — 0,1 кг;
    • Один цибуля;
    • Одне яйце;
    • Вершки молочні — 0,1 кг;
    • Чорний мелений перець і сіль за смаком.

    Як зробити ніжні котлетки:

  • Філе рибки подрібнити. Для цього підійде м’ясорубка або блендер.
  • Ту ж саму процедуру проводимо з цибулею і додаємо його до маршу.
  • У цю суміш виливаємо вершки, яйце, насипаємо манку, перчимо і солимо.
  • Прибираємо все в холодильник на 1 годину.
  • Після закінченні часу з остиглого фаршу ліпимо котлети.
  • Обвалюємо їх у борошні і кладемо на розігріту сковорідку. Обсмажуємо.
  • Дивіться також:  Кефаль – що за риба, 7 рецептів приготування

    Дієтичні котлети з тріски


     

    Навіть на дієті можна їсти смачну їжу і бути ситим. Спеціально для цього ми пристосували рецепт котлет з риби.

    Вам знадобляться:

    • Філе тріски — 0,4 кг;
    • Один цибуля;
    • Морква — 0,60 кг;
    • Соєвий соус — 55 мл;
    • Пучок стеблин зеленої цибулі;
    • Спеції і сіль за смаком.

    Спосіб приготування:

  • Рибне філе подрібнити.
  • Овочі почистити і дрібно нашаткувати.
  • Те ж саме зробити з зеленим цибулею. Додати оброблені інгредієнти до фаршу.
  • Зверху налити соєвий соус, насипати перець і сіль.
  • Намочити руки і сформувати з м’яса котлетки, викласти на деко, вистелений папером для запікання.
  • Режим духовки встановити на 200 градусів, помістити туди деко. Готувати 40 хвилин.
  • Якщо ви дотримуєтеся дієтичне харчування, не подавайте приготоване рибне блюдо з жирним гарніром. Найкраще прикрасити страву свіжими овочами. Рибні котлети з фаршу тріски порадують вас своїм найніжнішим смаком і низькою калорійністю.

    З філе тріски зі сметаною

    Сметана додасть рибному страв дивовижний м’який смак,і биточки не будуть сухими після духовки.

    Інгредієнти:

    • М’ясо тріски без кісточок — 0,5 кг;
    • Сметана — 0,1 кг;
    • Одне яйце;
    • Одна цибулина ріпчастої цибулі;
    • Борошно — 75 г;
    • Сіль і спеції за смаком.

    Як приготувати:

    Філе порізати шматочками і обробити в м’ясорубці разом з почищеною і дрібно нарізаною цибулею. В утворену масу розбити куряче яйце, покласти сметану, посипати сіллю з прянощами і перемішати. Потім додати борошна і змішати. З фаршу сформувати круглі грудочки. Їх можна обсмажити, а можна спекти в духовці.

    Рибні котлети з тріски з часником

    За допомогою часнику у страви з’явиться терпкий смак і пряний аромат.

    Список компонентів:

    • 0,6 кг риб’ячого філе;
    • Два яйця;
    • 0,05 кг вершкового масла;
    • Одна цибулина;
    • Один кусень білого хліба;
    • Один пучок кропу;
    • Два зубчики часнику;
    • Спеції за смаком.
    Дивіться також:  Шаньги з картоплею — 4 рецепта як у бабусі

    Інструкції щодо приготування:

    Хліб опустити молоко, потім вийняти і віджати. М’ясо риби пропустити через блендер або м’ясорубку. Те ж саме зробити з цибулею, попередньо дрібно порізавши його. Шматочки хліба з молоком перекласти в отриманий фарш. Туди ж покласти два жовтки, шматочок вершкового масла. Зелень дрібно нашаткувати, обробити і часник. Додати до основної маси. Білки, які залишилися від яєць збити разом з сіллю і налити в фарш. Все гарненько перемішати. Вийшла основа майбутніх котлет. З неї виліпити грудочки і обваляти в панірувальних сухарях. Нагріти сковороду, налийте в неї масло і обсмажити з двох сторін биточки.

    Корисні поради

    Ці рекомендації допоможуть вам приготувати ідеальний обід.

    • Найголовніше, щоб всі продукти були свіжими і якісними. Купуючи рибу в магазині, уважно придивіться до неї. При розморожуванні риба не повинна мати різкий несвіжий запах. Бажано, щоб філе мала світло — рожеве забарвлення. Не допускається товстий шар льоду над ним.
    • Для того, щоб котлетки танули в роті, перед обсмаженням або запіканням можна полити їх сметаною або додати селеру.
    • Якщо фарш занадто рідкий, варто насипати в нього манку або борошно.
    • Постарайтеся не перетримати страву в духовці, інакше риба буде сухою.
    • Можна замаринувати фарш в білому вині, смак вийде витонченим.
    • Поєднуйте в котлетах різні сорти риби, вийде смачніше.
    • Ліпити котлети краще мокрими руками.
    • Якщо хочете, щоб страва була ніжним, в середину сирого фаршу котлетки можна закласти маленький шматочок масла.
    • Тріска — не надто жирна рибка. Чим менше жиру в хордових, тим м’ясо суші. Щоб уникнути цього неприємного моменту — використовуйте більше цибулі.

    Рецепти рибних котлет дають нам широкий простір для уяви. Необов’язково суворо дотримуватися вказівок.

    Ви можете урізноманітнити блюдо, додавши до нього ваші улюблені інгредієнти або які завгодно прянощі. Експериментуйте і отримаєте свою ідеальну формулу приготування улюбленої страви.

    Ви також вільні з вибором підливи і гарніру. Це може бути картопляне пюре, запечені овочі, крупи. Котлети підходять практично під будь-який вид страви.

    Прокрутка до верху