Страви з риби дуже корисні, і це відомо кожному. Будь-який гурман може приготувати рибу навіть не будучи досвідченим кулінаром. Рибні рулети дуже легко готуються, тому пробуйте приготувати і насолоджуйтеся смаком.
Рецепт рулету рибного з хека:
Такий рулетик можете приготувати на вечерю або на святковий обід. Блюдо дуже апетитно виглядає і до того ж виходить соковитим і смачним.
Для приготування цього рецепту підготуйте наступний продуктовий набір:
- 6 або 7 филейных частин хека;
- 100 г панірувальних сухарів;
- 70 г твердого сиру;
- 50 г вершкового масла;
- 2 яйця;
- 1 столова ложка лимонного соку;
- невелика кількість свіжого кропу;
- рослинне масло, сіль і спеції.
На створення цього кулінарного шедевра витратите 50 хвилин і почастуєте 3 гостей.
Готуйте рулет з хека таким чином:
Філе хека спочатку відбийте, не сильно, тому що воно дуже ніжне. Щоб бризки не забруднили кухню, накрийте філе харчовою плівкою.
Посоліть, поперчіть і змочити лимонним соком. Таким чином отримаєте прекрасний маринад для риби. Розріжте вершкове масло на невеликі кубики і подрібніть кріп. Масло краще буде нарезаться, якщо його добре охолодити.
Сир натріть на крупній тертці. Тепер на кожне філе покладіть по шматочку масла, зелень і тертий сир. Покласти начинку ближче до краю, щоб можна було загорнути рулетом. Якщо рулет вийшов великий, то заколіть його дерев’яною шпажкою або зубочисткою.
У мисочці збийте яйця з сіллю, занурте в них кожен рулет. Потім в панірування. Тепер приступайте до обсмажуванню з обох сторін.
Готові рулети покладіть на серветку, щоб позбутися від надлишків олії. Таке блюдо подавайте зі свіжими або приготовленими овочами.
Не менш смачними виходять рибні рулети з лаваша. Вони прекрасно підходять в якості легкого вечері або як закуска перед основною стравою.
Ось один з варіантів такої страви:
Рибний рулет з лаваша з горбушею:
Візьміть:
- 3 вірменського лаваша;
- банку консервованої горбушы;
- 3 яйця;
- 1 цибуля;
- пучок зелені кропу і кінзи;
- майонез.
На приготування знадобиться 30 хвилин, порцій вийде – 5.
Отже, приступаємо до процесу приготування:
Рулет з рибних консервів можете готувати і з тунцем. Сміливо експериментуйте з кількістю компонентів, вони прекрасно поєднуються. Рибну консерву розімніть, щоб вийшов фарш. Далі, відваріть яйця, почистіть цибулю і зелень промийте. Це буде начинка для рулету. Всі ці складові подрібніть, але не змішуйте.
Розгорніть лаваш. Перший лист намажте майонезом і розкладіть рубані яйця. Накрийте другим листом лаваша. Притисніть трошки. Також намажте майонезом і викладіть рибу. Наступний лист лавашу промажте майонезом і розподіліть по ньому зелень і цибулю.
Акуратно загорніть всі верстви лаваша, обгорніть харчовою плівкою і приберіть в холодильник мінімум на 2 години. За цей час він просочиться і можна подавати на стіл. Розріжте на порційні шматки і подавайте зі свіжими овочами.
Здивуйте своїх рідних рибним рулетом в духовці приготованим. Він ідеально підійде як холодна закуска.
Для цього знадобляться:
- 2 скумбрії;
- 1 цибулина;
- половинка морквини;
- 4 великі креветки;
- лимонний сік, спеції, сіль.
Отже, приступимо до приготування рибного рулету з скумбрії в духовці:
На всі приготування піде 40 хвилин, рецепт розрахований на 6 осіб.
Філе свіжомороженої скумбрії, промийте, притрусіть спеціями, сіллю і збризніть лимонним соком. Філе покладіть так, щоб вийшов внапуск. Цибулю нарізати дрібно, а моркву натріть на тертці і обсмажте все. Потім розкладіть на філе. На самий край скумбрії помістіть ряд креветок.
Тепер непоспішаючи поверніть скумбрію рулетом і покладіть у форму для запікання. Якщо трохи розкручується, то скріпіть міцними нитками.
В духовці повинна бути температура 200 градусів, а потрібно випікати 30 хвилин. Після запікання рибу не розрізайте, а то вона зламається. Краще залишити її на ніч у холодильнику, а з ранку розріжте.