Хочете приготувати смачні рибні тефтелі на вечерю, але не знаєте, яке блюдо буде самим вдалим? Ми підібрали найкращі рецепти тюфтельок з рибного філе з додаванням різних інгредієнтів. Кожен зможе знайти частування за смаком.
Тефтелі з рибного фаршу в сметанному соусі
Рибні тефтелі, тушковані в сметанному соусі, відрізняються своїм ніжним смаком. Навіть маленькі діти з задоволенням готові з’їсти цілу порцію.
Для приготування страви потрібно взяти:
- півкілограма філе білої риби;
- 100 мл пастеризованого молока;
- 1 яйце;
- 4 скибочки білого хліба;
- 1 невелика цибулина;
- 100 мл води;
- трохи вершкового масла;
- 2 ст. л. борошна;
- пачка панірувальних сухарів;
- сметана.
Приготування рибних тюфтельок в сметанному соусі відбувається таким чином:
- Подрібнюємо рибу в м’ясорубці або блендері і паралельно замочуємо хліб у молоці.
- Нарізану цибулю змішати з вищеописаними інгредієнтами, попередньо вичавивши молоко з хліба.
- Вбити яйце, посолити.
- Зліпити кулясті тефтелі, обваляти в паніровці, прожарити на сковороді.
- Приготування соусу: розтоплене масло змішати з водою, додавши борошно. Перемішати до отримання однорідної консистенції, посолити. Влити сметану. Залишити прокипіти.
- Після того, як тефтелі будуть викладені на сковороду, залити соусом, щоб він покривав велику частину рибного фаршу.
- Тушкувати протягом 15 хвилин.
Також можна дуже смачні рибні тефтелі запікати в духовій шафі. Для цього його розігріти до 180 градусів і поставити в неї деко з «кульками» на півгодини.
Готуємо з рисом
Для приготування такої страви, крім рибного фаршу і відвареного рису (по 400 г), знадобиться:
- 3 цибулини;
- 150 г моркви;
- 2 ст. л. ложки майонезу;
- 4 ст. л. соняшникової олії;
- 50 г борошна;
- зелень, сіль і перець за смаком.
Процес готування розписаний в покрокової інструкції:
- У великій ємності змішати все, що потрібно: фарш, рис, подрібнену цибулю, а також інші інгредієнти за бажанням (перець, сіль, майонез, зелень).
- Зліпити тефтелі і обваляти в борошні, паралельно змащуючи маслом деко, щоб викласти на нього рибно-рисові кульки.
- Натерту моркву і нарізану цибулю обсмажити на сковороді. Овочами покрити тефтелі.
- Страву поставити в духовку на 20 хвилин при температурі близько 200 градусів.
У томатному соусі
Прекрасним блюдом на вечерю можуть бути смачні тефтелі в томатному соусі.
Для їх приготування потрібно купити такі продукти:
- рибне філе тріски або хека (0,5 кг);
- білий хліб;
- яйця;
- сіль і мелений перець;
- пучок зелені (петрушки або кропу).
Готуємо за такою схемою:
- Нарізати філе, щоб було зручніше подрібнити в м’ясорубці.
- Залити водою 70 г хліба (приблизно 6-я частина цілого батона). Як тільки він набубнявіє, воду вилити шматочки і віджати.
- Подрібнити цибулю, зелень і разом з яйцем і хлібом додати в рибний фарш.
- Всі інгредієнти перемішати, зліпити тефтелі кулястої форми і помістити в холодильник.
- Готуємо соус. 100 г цибулі смажиться на соняшниковій олії. Сюди додати 3 ст. л. томатної пасти, 100 мл кип’яченої води, а також сіль, цукор за бажанням.
- Завершальний етап. Охолоджені тефтелі перекладаються в соус і тушкують протягом 5 хвилин на слабкому вогні. Для того щоб вони приготувалися, вироби перевернути і гасити ще кілька хвилин.
Подавати тефтелі з соусом.
Дуже смачні рибні тефтелі, як у дитячому садку
Апетитні рибні тефтелі, як у дитячому садку, можна легко приготувати вдома. Щоб блюдо вийшло неймовірно смачним, тефтелі потрібно запікати в підливі.
Знадобляться такі інгредієнти:
- риба (хек або минтай) – 500 г;
- яйце – 1 шт.;
- хліб – 2 шматочки;
- цибуля – 1 шт.;
- масло рослинне – 2 ч. л.;
- сіль.
Для підливи:
- рибний бульйон – 500 мл;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- олія соняшникова 50 мл;
- сметана – 6 ст. л.;
- сіль.
Спосіб приготування наступний:
- Ретельно промити рибу. Відокремити м’ясо від кістки, відрізати плавники і хвіст. Обрізки і кістки помістити у воду і поставити на плиту. Довести до кипіння і залишити варитися рибний бульйон протягом 30 хвилин.
- Філе перемолоти в м’ясорубці.
- Цибулю нарізати великими шматочками і обсмажити в соняшниковій олії. Разом з розмоченим хлібом його перекрутити на м’ясорубці.
- У отриманий фарш додати яйце, сіль і перемішати руками.
- Готовий бульйон процідити і підготувати овочі для підливи.
- Розігріваємо духовку.
- Готові тефтелі викладаємо в попередньо змащену маслом форму. Тривалість запікання хвилин 20.
- Для підливи: підрум’янюємо цибулю, додаємо моркву, подрібнену на терці, і смажимо до м’якого стану. Додаємо сметану і сіль.
- Всі компоненти змішуємо з рибним бульйоном і доводимо до кипіння.
- Дістаємо з духовки форму і заливаємо підливою так, щоб тефтелі були покриті повністю. Відправляємо назад в духовку на 30 хвилин.
Доповнити готову страву картопляним пюре.
На пару в мультиварці
Приготовані в мультиварці рибні тефтелі порадують своїм неповторним смаком навіть самих маленьких гурманів.
Для цього знадобиться:
- 500 г риби (наприклад, минтай);
- 3 мультистакана рису;
- 1 яйце;
- 2 великі цибулини;
- помідор або кетчуп;
- 1 морква;
- олія соняшникова, сіль.
Процес приготування:
- Очистити рибу, видалити кістки, хвіст і плавники. Промити.
- Відварити рис в мультиварці, встановивши режим «рис/крупи».
- Після закінчення програми, дістати рис і охолодити.
- У пропущену через м’ясорубку рибу додати яйце і остиглий рис. Перемішати.
- Сформувати тефтелі.
- На дно мультиварки налити соняшникову олію і обсмажити цибулю і моркву. Встановити режим «смаження».
- Додати порізані томати і продовжувати смажити.
- У готову суміш викласти тефтелі, які не повинні торкатися один одного. Залити водою (3 мультистакана).
- У режимі «пар» готувати протягом 30 хвилин.
- Викласти апетитні кульки на тарілку.
З додаванням овочів
Неймовірно смачними виходять рибні тефтелі з додаванням овочів, запечені в духовці.
Для їх приготування знадобиться:
- риба (хек, пеленгас, минтай);
- 2 великі цибулини;
- 2 моркви;
- картопля (1 шт.);
- половина лимона;
- крохмаль;
- 1 яйце;
- 3 ст. л. соняшникової олії;
- імбир;
- кунжут;
- сіль.
Приготування:
- Промити рибу і відокремити кістки. Пропущена через м’ясорубку риба, картопля і цибуля змішуються з яйцем і крохмалем.
- Додати мелений імбир, посолити. Перемішати і поставити в тепле місце.
- Обсмажити овочі.
- Сформовані з фаршу тефтелі викласти у форму для запікання, зверху покласти обсмажені овочі, посипати кунжутом і полити соком лимона.
- На півгодини відправити тефтелі в духовку.
- Подавати в гарячому вигляді.