Рибні тефтелі – 6 дуже смачних рецептів

Хочете приготувати смачні рибні тефтелі на вечерю, але не знаєте, яке блюдо буде самим вдалим? Ми підібрали найкращі рецепти тюфтельок з рибного філе з додаванням різних інгредієнтів. Кожен зможе знайти частування за смаком.

Тефтелі з рибного фаршу в сметанному соусі

Рибні тефтелі, тушковані в сметанному соусі, відрізняються своїм ніжним смаком. Навіть маленькі діти з задоволенням готові з’їсти цілу порцію.

Для приготування страви потрібно взяти:

  • півкілограма філе білої риби;
  • 100 мл пастеризованого молока;
  • 1 яйце;
  • 4 скибочки білого хліба;
  • 1 невелика цибулина;
  • 100 мл води;
  • трохи вершкового масла;
  • 2 ст. л. борошна;
  • пачка панірувальних сухарів;
  • сметана.

Приготування рибних тюфтельок в сметанному соусі відбувається таким чином:

  • Подрібнюємо рибу в м’ясорубці або блендері і паралельно замочуємо хліб у молоці.
  • Нарізану цибулю змішати з вищеописаними інгредієнтами, попередньо вичавивши молоко з хліба.
  • Вбити яйце, посолити.
  • Зліпити кулясті тефтелі, обваляти в паніровці, прожарити на сковороді.
  • Приготування соусу: розтоплене масло змішати з водою, додавши борошно. Перемішати до отримання однорідної консистенції, посолити. Влити сметану. Залишити прокипіти.
  • Після того, як тефтелі будуть викладені на сковороду, залити соусом, щоб він покривав велику частину рибного фаршу.
  • Тушкувати протягом 15 хвилин.

Також можна дуже смачні рибні тефтелі запікати в духовій шафі. Для цього його розігріти до 180 градусів і поставити в неї деко з «кульками» на півгодини.

Готуємо з рисом

Для приготування такої страви, крім рибного фаршу і відвареного рису (по 400 г), знадобиться:

  • 3 цибулини;
  • 150 г моркви;
  • 2 ст. л. ложки майонезу;
  • 4 ст. л. соняшникової олії;
  • 50 г борошна;
  • зелень, сіль і перець за смаком.

Процес готування розписаний в покрокової інструкції:

  • У великій ємності змішати все, що потрібно: фарш, рис, подрібнену цибулю, а також інші інгредієнти за бажанням (перець, сіль, майонез, зелень).
  • Зліпити тефтелі і обваляти в борошні, паралельно змащуючи маслом деко, щоб викласти на нього рибно-рисові кульки.
  • Натерту моркву і нарізану цибулю обсмажити на сковороді. Овочами покрити тефтелі.
  • Страву поставити в духовку на 20 хвилин при температурі близько 200 градусів.
Дивіться також:  Квашені баклажани – 8 кращих рецептів

У томатному соусі

Прекрасним блюдом на вечерю можуть бути смачні тефтелі в томатному соусі.

Для їх приготування потрібно купити такі продукти:

  • рибне філе тріски або хека (0,5 кг);
  • білий хліб;
  • яйця;
  • сіль і мелений перець;
  • пучок зелені (петрушки або кропу).

Готуємо за такою схемою:

  • Нарізати філе, щоб було зручніше подрібнити в м’ясорубці.
  • Залити водою 70 г хліба (приблизно 6-я частина цілого батона). Як тільки він набубнявіє, воду вилити шматочки і віджати.
  • Подрібнити цибулю, зелень і разом з яйцем і хлібом додати в рибний фарш.
  • Всі інгредієнти перемішати, зліпити тефтелі кулястої форми і помістити в холодильник.
  • Готуємо соус. 100 г цибулі смажиться на соняшниковій олії. Сюди додати 3 ст. л. томатної пасти, 100 мл кип’яченої води, а також сіль, цукор за бажанням.
  • Завершальний етап. Охолоджені тефтелі перекладаються в соус і тушкують протягом 5 хвилин на слабкому вогні. Для того щоб вони приготувалися, вироби перевернути і гасити ще кілька хвилин.

Подавати тефтелі з соусом.

Дуже смачні рибні тефтелі, як у дитячому садку

Апетитні рибні тефтелі, як у дитячому садку, можна легко приготувати вдома. Щоб блюдо вийшло неймовірно смачним, тефтелі потрібно запікати в підливі.

Знадобляться такі інгредієнти:

  • риба (хек або минтай) – 500 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • хліб – 2 шматочки;
  • цибуля – 1 шт.;
  • масло рослинне – 2 ч. л.;
  • сіль.

Для підливи:

  • рибний бульйон – 500 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • олія соняшникова 50 мл;
  • сметана – 6 ст. л.;
  • сіль.

Спосіб приготування наступний:

  • Ретельно промити рибу. Відокремити м’ясо від кістки, відрізати плавники і хвіст. Обрізки і кістки помістити у воду і поставити на плиту. Довести до кипіння і залишити варитися рибний бульйон протягом 30 хвилин.
  • Філе перемолоти в м’ясорубці.
  • Цибулю нарізати великими шматочками і обсмажити в соняшниковій олії. Разом з розмоченим хлібом його перекрутити на м’ясорубці.
  • У отриманий фарш додати яйце, сіль і перемішати руками.
  • Готовий бульйон процідити і підготувати овочі для підливи.
  • Розігріваємо духовку.
  • Готові тефтелі викладаємо в попередньо змащену маслом форму. Тривалість запікання хвилин 20.
  • Для підливи: підрум’янюємо цибулю, додаємо моркву, подрібнену на терці, і смажимо до м’якого стану. Додаємо сметану і сіль.
  • Всі компоненти змішуємо з рибним бульйоном і доводимо до кипіння.
  • Дістаємо з духовки форму і заливаємо підливою так, щоб тефтелі були покриті повністю. Відправляємо назад в духовку на 30 хвилин.
Дивіться також:  Як варити кальмарів щоб були м’які?

Доповнити готову страву картопляним пюре.

На пару в мультиварці

Приготовані в мультиварці рибні тефтелі порадують своїм неповторним смаком навіть самих маленьких гурманів.

Для цього знадобиться:

  • 500 г риби (наприклад, минтай);
  • 3 мультистакана рису;
  • 1 яйце;
  • 2 великі цибулини;
  • помідор або кетчуп;
  • 1 морква;
  • олія соняшникова, сіль.

Процес приготування:

  • Очистити рибу, видалити кістки, хвіст і плавники. Промити.
  • Відварити рис в мультиварці, встановивши режим «рис/крупи».
  • Після закінчення програми, дістати рис і охолодити.
  • У пропущену через м’ясорубку рибу додати яйце і остиглий рис. Перемішати.
  • Сформувати тефтелі.
  • На дно мультиварки налити соняшникову олію і обсмажити цибулю і моркву. Встановити режим «смаження».
  • Додати порізані томати і продовжувати смажити.
  • У готову суміш викласти тефтелі, які не повинні торкатися один одного. Залити водою (3 мультистакана).
  • У режимі «пар» готувати протягом 30 хвилин.
  • Викласти апетитні кульки на тарілку.

З додаванням овочів

Неймовірно смачними виходять рибні тефтелі з додаванням овочів, запечені в духовці.

Для їх приготування знадобиться:

  • риба (хек, пеленгас, минтай);
  • 2 великі цибулини;
  • 2 моркви;
  • картопля (1 шт.);
  • половина лимона;
  • крохмаль;
  • 1 яйце;
  • 3 ст. л. соняшникової олії;
  • імбир;
  • кунжут;
  • сіль.

Приготування:

  • Промити рибу і відокремити кістки. Пропущена через м’ясорубку риба, картопля і цибуля змішуються з яйцем і крохмалем.
  • Додати мелений імбир, посолити. Перемішати і поставити в тепле місце.
  • Обсмажити овочі.
  • Сформовані з фаршу тефтелі викласти у форму для запікання, зверху покласти обсмажені овочі, посипати кунжутом і полити соком лимона.
  • На півгодини відправити тефтелі в духовку.
  • Подавати в гарячому вигляді.