Рибний пиріг – ситна і корисна, завдяки начинці з риби, закуска, яка може випікатися в духовці і за допомогою мультиварки. Для створення смачної випічки можна скористатися різноманітними рецептами, інтерпретації яких не обмежуються одним видом тіста, даючи можливість пофантазувати і спекти пиріг на листковій, дріжджовий або бездріжджовий основі.
Заливний пиріг з рибними консервами
Перед вами простий рецепт смачного вироби, при виконанні якого не потрібно бруднити руки і витрачати багато сил і часу. Достатньо підготувати для бездріжджового тіста 2 яйця, 200 мл кефіру, така ж кількість борошна, 40 мл соняшникової мала, пакетик розпушувача і сіль. В якості начинки використовуються банку рибної консерви і 2 пучка зелені.
Спосіб приготування:
- У глибоку миску поміщаються яйця, які злегка збиваються виделкою і з’єднуються з дрібкою солі, кефіром, маслом і розпушувачем.
- Поступово всипається борошно, після чого тісто перемішується до отримання «сметанною», однорідної консистенції.
- У змащену маслом вогнетривку форму виливається половина тіста, на яке рівномірним шаром розподіляється толченная з подрібненою зеленню консервована риба.
- Начинка заливається рештою тестом.
- Форма відправляється в піч, де виріб випікається близько 40 хвилин при 180°C.
З листкового тіста
Якщо в холодильнику знайшлося 400 г філе тріски, то варто приготувати рибний пиріг з листкового тіста.
Крім рибного продукту, для приготування необхідні:
- упаковка замороженого тіста – 1 кг;
- цибуля – 2 шт.;
- рис – 50 г;
- яйця – 2 шт.;
- сметана, олія соняшникова, сіль і спеції.
При підготовці:
- Рис і яйця відварюють.
- Цибуля подрібнюється і пассеруется.
- Яйця і філе ріжуться кубиками.
- Підготовлені яйця, рис, цибулю і риба змішуються в тарілці разом з сіллю і перцем.
- Тісто ділиться на дві частини.
- На нижній розкатаний пласт, змащений сметаною, викладається начинка і накривається другим коржем.
- Сформований виріб переноситься на змащену маслом поверхню для випікання і готується близько 25 хвилин при 180°C.
Рибний пиріг з рисом
Порадувати близьких смачною і свіжою випічкою можна з:
- 300 г форелі;
- упаковки листкового тіста (1 кг);
- 2 яєць;
- пучка цибулі;
- 200 г рису;
- солі, перцю і рослинного масла.
Етапи приготування:
- Яйця та рис відварюють до повної готовності.
- Розморожене тісто, розділене на дві частини, розкочується тонкими пластами.
- У нижнього шару, яким вистилається форма, формуються бортики. Після цього шарами викладається начинка – рис, рубана зелень, яєчні кубики і шматочки філе.
- Начинка солиться і накривається верхнім шаром, який змащується маслом і проколюють виделкою.
- Випікається закуска близько 40 хвилин при 190°C.
Простий рецепт на кефірі
Пиріг на кефірі – ідеальне блюдо для ситної вечері, яке порадує новим смаком присутніх за столом домочадців.
Для створення такої випічки необхідно взяти:
- 240 мл кефіру;
- 2 яйця;
- 400 г борошна;
- банку консервованої скумбрії;
- шматочок сиру;
- бульба картоплі;
- трохи солі, соди, зелені і рослинного масла.
Соду в цьому рецепті гасити не потрібно, оскільки в складі інгредієнтів присутній кефір.
У процесі втілення в життя простого рецепту слідуйте таким алгоритмом:
- В одній ємності змішуються ½ борошна і сіль, в іншій – кефір і сода.
- Через 5 хвилин вміст двох мисок з’єднується, змішується з яйцями і 2 ложками соняшникової олії.
- Потім поступово вводиться друга частина борошна до отримання тесту з консистенцією сметани.
- Начинка готується з товченої скумбрії, рубаної зелені, тертого сиру і картоплі (у сирому вигляді) і солі.
- На деко виливається частину тіста, на нього-начинку, яка заливається залишилася борошняний масою.
- Випікається страву трохи більше півгодини при 180°C.
Готуємо в мультиварці
Спекти апетитне виріб можна і за допомогою мультиварки, використавши стандартний продуктовий набір для рибного пирога. Так, вам знадобляться: 600 г бездріжджового тесту на кефірі, банка консервованої сайри в олії, 3 яйця, зелень і цибулина.
При підготовці слід керуватися наступною інструкцією:
- Подрібнену цибулю, кубики відварених яєць, рубана зелень і толченная риба змішуються в мисці з сіллю.
- Половина тесту консистенції густої сметани виливається в змащену маслом чашу мультиварки.
- Потім викладається начинка, на яку виливається друга половина тесту.
- На мультиварці встановлюється режим «Випічка» і таймер на 65 хвилин.
- Після звукового сигналу пиріг перевертається за допомогою форми для приготування на пару і продовжує випікатися ще 20 хвилин.
З рибним фаршем
Це пиріг з цікавою начинкою, для створення якого потрібні:
- дріжджове тісто – 1 кг;
- фарш – 400 г;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- зелень, сіль і перець.
Спосіб приготування:
- Готове тісто розморожується.
- Терта морква і цибульні півкільця пассеруются з сіллю на олії.
- Тісто ділиться навпіл.
- На нижній корж викладається овочева подушка, підсолений і приправлений фарш, рубана зелень.
- За допомогою верхнього коржа формується пиріг, який випікається в духовій шафі близько 45 хвилин при 180°C.
Рибний пиріг зі свіжої риби
Не обов’язково готувати такі пироги виключно з консервованою рибою. Використовуйте невелику свіжу тушку і готове блюдо вийде нітрохи не гірше.
А поки що перед вами ще одна варіація швидкого кулінарного вироби з риби, на підготовку якого піде мінімум часу.
Використовуються:
- 500 мл кефіру;
- тюбик жирного майонезу;
- 2 яйця;
- борошно (скільки піде);
- 800 г горбуші;
- 2 цибулини;
- шматочок вершкового масла;
- сіль, цукор і сода.
Готується страва наступним чином:
- Кефір, яйця, майонез, по дрібці солі і соди, а також ложка цукру злегка збиваються в глибокій посуді. Потім туди порціями додається борошно.
- Тісто вимішується до однорідності і має у підсумку мати консистенцію сметани.
- Філе риби нарізати смужками, цибулю – тонкими півкільцями.
- У змащену маслом форму виливається половина тесту на кефірі, за яким розподіляється підсолена риба, цибуля і масляна стружка.
- Після того як начинка заллється рештою тестом, форма відправляється на випікання при 200°C до готовності вироби. Вона визначається за допомогою протикання пирога паличкою.
Пиріг з дріжджового тіста
Класичним тестом для рибного пирога вважається дріжджове.
Щоб пригостити близьких ароматною закускою до чаю, слід взяти:
- 800 г борошна;
- 350 мл молока;
- стакан води;
- по 50 г рослинного і вершкового масла;
- 8 яєць;
- пакетик сухих дріжджів;
- 1,5 кг рибного філе;
- пучок зеленої цибулі;
- сіль, цукор, спеції і лимонний сік.
Етапи підготовки полягають у виконанні наступних дій:
- З теплого молока, води, ложки борошна, 3 ложок цукру і дріжджів готується опара.
- У неї всипається борошно, додайте розтоплене вершкове і рослинне масла, а також 3 яйця.
- Тісто вимішується до м’якості і еластичності, після чого залишають у теплому місці.
- Філе нарізати шматочками, які солятся і маринуються в лимонному соці.
- Зелень і відварені 5 яєць подрібнюються.
- Через 2 години тісто ділиться на 2 частини.
- На змащене маслом деко викладається нижній корж, який покривається рибою, зеленню і яйцями.
- Зверху начинка закутується другим коржем, після чого деко поставити в духовку, розігріту до 180°C, на 60 хвилин.
З додаванням картоплі
Для приготування такого простого блюда досить підготувати на столі:
- 200 г філейної частини судака;
- вдвічі менше зеленої цибулі;
- 3 бульби картоплі;
- яйце;
- 500 г листкового тіста;
- пучок зелені;
- 40 мл оливкової олії;
- сіль і спеції.
У приготуванні апетитною закуски виконайте такі дії:
- Філе нарізати шматочками, картопля – кружальцями, цибулю і зелень подрібнюються.
- Тісто розкочується двома коржами.
- Нижній шар викладається у вогнетривку форму, змащується маслом і покривається зеленню.
- Далі розподіляються шари подсоленных картоплі і риби.
- Начинка накривається верхнім коржем, який змащують жовтком. Після цього пиріг випікається 40 хвилин при 190°C
Пиріг «Рибник» на швидку руку
Рецепт швидкого пирога з рибою, яка має безліч шанувальників у різних куточках світу, готується з:
- 300 г моркви;
- 500 г листкового тіста;
- 150 г рису;
- банки консервованої сардини;
- солі, спецій і рослинного масла.
Щоб швидко зробити красиве виріб для закусочного столу, виконайте наступне:
- У сковороду викладається морквяна стружка, яка солиться і обсмажується до м’якості.
- Через 10 хвилин до коренеплоду додаються відварений розсипчастий рис і риба.
- Вміст сковороди перемішується і прогрівається — начинка готова.
- З тіста розкочуються два коржі, які є основою і верхньою частиною пирога.
- Формуйте заготівлю майбутньої випічки, викладаючи начинку і вкриваючи її.
- Випікається «Рибник» близько 40 хвилин.
«Ледача» випічка зі скумбрією
Складно знайти більш простий рецепт, для якого необхідні лише 100 мл майонезу, 100 г борошна, 4 яйця, 1 цибулина і 2 банки скумбрії.
Спосіб приготування простий, але дуже смачної закуски:
- Цибуля обсмажується на сковороді зі знімною ручкою. До нього додаються шматочки скумбрії.
- Начинка заливається однорідним тестом з майонезу, борошна та яєць, після чого сковорода відправляється в духовку на півгодини.
Кулеб’яка з рибою
Традиційне блюдо російської кухні, що складається з таких інгредієнтів:
- дріжджове тісто – 500 г;
- рибне філе – 450 г;
- гриби – 250 г;
- цибуля – 1 шт.;
- сир – 200 г;
- яйце – 1 шт.;
- часник – ½ головки;
- сіль, спеції, соняшникову олію.
Етапи створення кулінарного виробу:
- Готове дріжджове тісто розморожується.
- Риба солиться і обсмажується шматками на сковороді до напівготовності.
- Подрібнену цибулю пассеруется.
- Після придбання цибулею прозорості до нього додаються пластинки грибів, які також після закінчення смаження повинні залишитися сыроватыми.
- Тісто розкочується в формі довгастої коржі, на яку першим шаром викладається ⅔ тертого сиру.
- Далі на нього поміщаються цибулю з грибами і шматочки риби. Все це притрушивается залишилися сиром і часником.
- Бока заготовки з’єднуються, а надлишки тесту з торців зрізаються.
- Сформована кулеб’яка викладається на деко швом вниз і «підходить» близько 30 хвилин.
- Перед випіканням тривалістю в 40 хвилин виріб протикається в декількох місцях виделкою і змащують яєчним жовтком для створення апетитною, рум’яної скоринки.
Таким чином, якщо в холодильнику знайдеться шматочок риби, то завжди можна побалувати членів сім’ї і гостей традиційним російським блюдом. У нього прекрасний аромат і смак, за які вона користується великою популярністю серед людей різних національностей.