Рибний суп з консервів готується дуже швидко і завжди виходить смачним і ароматним навіть у початківця кулінара. Консерви не вимагають тривалої теплової обробки, тому додаються в самому кінці приготування.
Апетитний рибний суп з консервів горбуші
Консервована горбуша містить мало калорій, тому суп, приготовлений на її основі, відноситься до дієтичних страв. У той же час він добре насичує і забезпечує організм корисними речовинами.
Список інгредієнтів:
- 1500 мл питної води;
- 250 г горбуші у власному соку (1 банку);
- 2 картоплини;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 20 г томатної пасти;
- 30 мл олії для обсмажування;
- 2 лаврових листа;
- сіль, чорний перчик за смаком.
Кроки приготування.
- Очищену картоплю ріжуть брусочками, відправляють в каструлю з водою і варять після закипання на мінімальному вогні.
- Нарізану кубиками цибулю обсмажують в олії до рум’яного кольору, потім додають натерту моркву і смажать ще 3 хвилини.
- В зажарку кладуть томат-пасту, перемішують і готують під кришкою ще 3-4 хвилини.
- Шматочки риби виймають з банки, прибирають хребет. Занадто великі шматки ділять виделкою.
- У каструлю до полусваренному картоплі кладуть горбушу, вміст сковороди, лавровий лист, сіль і перець.
- Суп готують під кришкою ще 7 хвилин.
Порада: рибні консерви вже містять сіль, тому солити суп потрібно менше, ніж зазвичай.
З кількою в томатному соусі
Рецепт включає продукти, доступні кожному, а супчик виходить ароматним, смачним і поживним.
Склад:
- 240 г кільки в томаті;
- 80 г пшона;
- 2 л очищеної води;
- 2 картопляні бульби;
- 1 морква;
- 1 цибуля;
- 1 помідор;
- 1 лавровий лист;
- 8 горошків чорного перцю;
- сіль.
Етапи готування:
- Пшоно промивають тричі, насипають у киплячу воду і варять 10 хвилин, попередньо знявши піну.
- Дрібно нашатковану цибулю обсмажують в киплячому олії до прозорого стану.
- До цибулі додають нарізану соломкою моркву і смажать ще кілька хвилин, поки вона не стане золотистою.
- Помідор ділять на невеликі шматочки, кладуть у засмажку і тушкують все разом 7 хвилин.
- До підготовлюваного пшону додають нарізану брусочками картоплю, сіль і горошини перцю.
- Через 15 хвилин в каструлю викладають вміст сковороди і кільку з банки разом з рідиною.
- Після закипання суп готують ще 3 хвилини.
Наваристий суп з консервів сайра
Для приготування смачного поживного супу ідеально підходить сайра — жирна морська риба. Рецепт згодиться сучасним жінкам, які не бажають витрачати багато часу на приготування.
Знадобиться:
- 1 банка сайри в маслі;
- 3 невеликих картоплі;
- 1 морква;
- 1 велика цибуля;
- 40 г пшона;
- 2 л води;
- 20 мл рослинного масла;
- за смаком сіль і чорний перець;
- 2 лаврових листочка.
Технологія приготування.
- Картоплю ріжуть кубиками, заливають холодною водою і ставлять на плиту.
- Як тільки вода закипить, додають промите пшоно.
- Подрібнені цибулю і моркву засмажують в розігрітому маслі і відправляють в каструлю з картоплею і пшенкой.
- Через 20 хвилин після закипання води додають сайру. Попередньо її розминають виделкою.
- На завершення, в каструлю кладуть лавровий лист, перець і сіль. Суп доварюють на повільному вогні ще 4 хвилини.
- Перед подаванням страву настоюють у закритій каструлі чверть години.
З рисом
За цим рецептом всього за 30 хвилин можна приготувати супчик для легкого, але ситної вечері.
Необхідні компоненти:
- 1,8 л чистої води;
- 30 г сухого рису;
- 1 морквина;
- 20 мл олії для смаження;
- 4 картоплини;
- 250 г сардин в маслі;
- 1 цибуля;
- сіль і будь-які спеції.
Процес приготування.
- Моркву нарізають полукружками, картопля — часточками.
- Очищену картоплю і цибулину цілком кладуть в каструлю з холодною водою.
- Морква обсмажують в маслі і додають до овочів після того, як вода закипить.
- Через 5 хвилин в каструлю засипають промиту крупу.
- Суп солять і приправляють.
- Страву варять під кришкою ще 10 хвилин, а потім додають сардини.
- Супу дають покипіти ще 3 хвилини і вимикають плиту.
- Страву подають на стіл, коли він настоїться протягом 15 хвилин.
В мультиварці
Кухонна техніка допомагає приготувати смачне, ароматне і дуже красиве блюдо.
Потрібно:
- 240 г скумбрії у власному соку;
- 1,5 л води;
- 1 цибулина;
- 1 середня морква;
- 1 жовтий солодкий перець;
- 3 картоплі;
- 40 г рису;
- 15 г зелених цибулевих пір’я;
- 30 мл соняшникової олії;
- сіль.
Покроковий рецепт.
- Перець, моркву і ріпчасту цибулю нарізають подрібніше, кладуть у чашу мультиварки і готують на програмі «випічка» 7 хвилин.
- Додають кубики картоплі, кільця зеленої цибулі, чистий рис і консерви.
- Всі компоненти заливають холодною водою, солять.
- Рибний суп з консервів в мультиварці готують на програмі «гасіння», встановленої на 40 хвилин.
Ситний суп з сардини в маслі
Страва, зварене за цим рецептом, виходить дуже ніжним, ситним, з приємним рибним ароматом.
Список продуктів:
- 2 л відфільтрованої води;
- 250 г консервованої сардини в маслі;
- 3 середніх картопляні бульби;
- 2 невеликі моркви;
- 1 ріпчаста цибуля;
- 20 мл рослинного масла;
- 70 г дрібної локшини або «черепашок»;
- сіль;
- прянощі на свій смак.
Технологія приготування.
- Очищену картоплю нарізують соломкою.
- У каструлю наливають холодну воду, опускають в неї картоплю і ставлять на включену конфорку.
- Моркву і ріпчасту цибулю дрібно шаткують, потім обсмажують в ложці олії до приємного золотистого відтінку.
- Рибу виймають з банки, великі шматки поділяють виделкою, хребетні хребти видаляють.
- Коли картопля закипить, з його поверхні прибирають піну і додають макаронні вироби. Блюдо періодично помішують.
- У каструлю викладають засмажені овочі.
- Через 10 хвилин додають сардину в маслі.
- Ще через 3 хвилини страва солять, приправляють і залишають на вимкненій плиті під кришкою на 10 хвилин.
Розсольник з консервів з перловою крупою
У традиційному розсольнику немає риби, однак додавання консервів допомагає надати новий смак класичного блюда.
Знадобиться:
- 250 г консервованого лосося;
- 2 л води;
- 2 маринованих огірочка;
- 1 головка цибулі;
- 3 картоплі;
- 1 морква;
- 40 г перлової крупи;
- 1 часниковий зубчик;
- пів-лимона;
- 20 г томат-пасти;
- сіль;
- пряні трави;
- олія для обсмажування.
Етапи приготування.
- Перловку готують заздалегідь, зануривши її в холодній воді мінімум на 3 години.
- Картоплю ріжуть брусочками.
- У закипілу воду відправляють нарізану картоплю і набряклу крупу.
- У маслі обсмажують спочатку нашатковану цибулю, потім терту моркву і далі дрібно нарізані огірки.
- Через 15 хвилин смаження додають в каструлю.
- Ще через 3 хвилини сюди ж викладають консервовану рибу, томат-пасту, роздавлений часник і цедру з половини лимона.
- Через 3 хвилини суп солять, доповнюють прянощами і прибирають з плити.
Суп на основі рибних консервів подають гарячим одразу ж після приготування. Таке блюдо не підлягає тривалому зберіганню, тому краще готувати його на один раз і не піддавати розігрівання. Ідеальним доповненням до рибного супу стануть грінки, сухарі, цибульні крекери, свіжа зелень і сметана.