Рибний суп з консервів — 7 рецептів приготування

Рибний суп з консервів готується дуже швидко і завжди виходить смачним і ароматним навіть у початківця кулінара. Консерви не вимагають тривалої теплової обробки, тому додаються в самому кінці приготування.

Апетитний рибний суп з консервів горбуші

Консервована горбуша містить мало калорій, тому суп, приготовлений на її основі, відноситься до дієтичних страв. У той же час він добре насичує і забезпечує організм корисними речовинами.

Список інгредієнтів:

  • 1500 мл питної води;
  • 250 г горбуші у власному соку (1 банку);
  • 2 картоплини;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 20 г томатної пасти;
  • 30 мл олії для обсмажування;
  • 2 лаврових листа;
  • сіль, чорний перчик за смаком.

Кроки приготування.

  • Очищену картоплю ріжуть брусочками, відправляють в каструлю з водою і варять після закипання на мінімальному вогні.
  • Нарізану кубиками цибулю обсмажують в олії до рум’яного кольору, потім додають натерту моркву і смажать ще 3 хвилини.
  • В зажарку кладуть томат-пасту, перемішують і готують під кришкою ще 3-4 хвилини.
  • Шматочки риби виймають з банки, прибирають хребет. Занадто великі шматки ділять виделкою.
  • У каструлю до полусваренному картоплі кладуть горбушу, вміст сковороди, лавровий лист, сіль і перець.
  • Суп готують під кришкою ще 7 хвилин.

Порада: рибні консерви вже містять сіль, тому солити суп потрібно менше, ніж зазвичай.

З кількою в томатному соусі

Рецепт включає продукти, доступні кожному, а супчик виходить ароматним, смачним і поживним.

Склад:

  • 240 г кільки в томаті;
  • 80 г пшона;
  • 2 л очищеної води;
  • 2 картопляні бульби;
  • 1 морква;
  • 1 цибуля;
  • 1 помідор;
  • 1 лавровий лист;
  • 8 горошків чорного перцю;
  • сіль.

Етапи готування:

  • Пшоно промивають тричі, насипають у киплячу воду і варять 10 хвилин, попередньо знявши піну.
  • Дрібно нашатковану цибулю обсмажують в киплячому олії до прозорого стану.
  • До цибулі додають нарізану соломкою моркву і смажать ще кілька хвилин, поки вона не стане золотистою.
  • Помідор ділять на невеликі шматочки, кладуть у засмажку і тушкують все разом 7 хвилин.
  • До підготовлюваного пшону додають нарізану брусочками картоплю, сіль і горошини перцю.
  • Через 15 хвилин в каструлю викладають вміст сковороди і кільку з банки разом з рідиною.
  • Після закипання суп готують ще 3 хвилини.
Дивіться також:  Томатний суп-пюре – класичний рецепт і варіації

Наваристий суп з консервів сайра

Для приготування смачного поживного супу ідеально підходить сайра — жирна морська риба. Рецепт згодиться сучасним жінкам, які не бажають витрачати багато часу на приготування.

Знадобиться:

  • 1 банка сайри в маслі;
  • 3 невеликих картоплі;
  • 1 морква;
  • 1 велика цибуля;
  • 40 г пшона;
  • 2 л води;
  • 20 мл рослинного масла;
  • за смаком сіль і чорний перець;
  • 2 лаврових листочка.

Технологія приготування.

  • Картоплю ріжуть кубиками, заливають холодною водою і ставлять на плиту.
  • Як тільки вода закипить, додають промите пшоно.
  • Подрібнені цибулю і моркву засмажують в розігрітому маслі і відправляють в каструлю з картоплею і пшенкой.
  • Через 20 хвилин після закипання води додають сайру. Попередньо її розминають виделкою.
  • На завершення, в каструлю кладуть лавровий лист, перець і сіль. Суп доварюють на повільному вогні ще 4 хвилини.
  • Перед подаванням страву настоюють у закритій каструлі чверть години.

З рисом

За цим рецептом всього за 30 хвилин можна приготувати супчик для легкого, але ситної вечері.

Необхідні компоненти:

  • 1,8 л чистої води;
  • 30 г сухого рису;
  • 1 морквина;
  • 20 мл олії для смаження;
  • 4 картоплини;
  • 250 г сардин в маслі;
  • 1 цибуля;
  • сіль і будь-які спеції.

Процес приготування.

  • Моркву нарізають полукружками, картопля — часточками.
  • Очищену картоплю і цибулину цілком кладуть в каструлю з холодною водою.
  • Морква обсмажують в маслі і додають до овочів після того, як вода закипить.
  • Через 5 хвилин в каструлю засипають промиту крупу.
  • Суп солять і приправляють.
  • Страву варять під кришкою ще 10 хвилин, а потім додають сардини.
  • Супу дають покипіти ще 3 хвилини і вимикають плиту.
  • Страву подають на стіл, коли він настоїться протягом 15 хвилин.

В мультиварці

Кухонна техніка допомагає приготувати смачне, ароматне і дуже красиве блюдо.

Дивіться також:  Суп-пюре овочевий – 13 рецептів приготування

Потрібно:

  • 240 г скумбрії у власному соку;
  • 1,5 л води;
  • 1 цибулина;
  • 1 середня морква;
  • 1 жовтий солодкий перець;
  • 3 картоплі;
  • 40 г рису;
  • 15 г зелених цибулевих пір’я;
  • 30 мл соняшникової олії;
  • сіль.

Покроковий рецепт.

  • Перець, моркву і ріпчасту цибулю нарізають подрібніше, кладуть у чашу мультиварки і готують на програмі «випічка» 7 хвилин.
  • Додають кубики картоплі, кільця зеленої цибулі, чистий рис і консерви.
  • Всі компоненти заливають холодною водою, солять.
  • Рибний суп з консервів в мультиварці готують на програмі «гасіння», встановленої на 40 хвилин.

Ситний суп з сардини в маслі

Страва, зварене за цим рецептом, виходить дуже ніжним, ситним, з приємним рибним ароматом.

Список продуктів:

  • 2 л відфільтрованої води;
  • 250 г консервованої сардини в маслі;
  • 3 середніх картопляні бульби;
  • 2 невеликі моркви;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 20 мл рослинного масла;
  • 70 г дрібної локшини або «черепашок»;
  • сіль;
  • прянощі на свій смак.

Технологія приготування.

  • Очищену картоплю нарізують соломкою.
  • У каструлю наливають холодну воду, опускають в неї картоплю і ставлять на включену конфорку.
  • Моркву і ріпчасту цибулю дрібно шаткують, потім обсмажують в ложці олії до приємного золотистого відтінку.
  • Рибу виймають з банки, великі шматки поділяють виделкою, хребетні хребти видаляють.
  • Коли картопля закипить, з його поверхні прибирають піну і додають макаронні вироби. Блюдо періодично помішують.
  • У каструлю викладають засмажені овочі.
  • Через 10 хвилин додають сардину в маслі.
  • Ще через 3 хвилини страва солять, приправляють і залишають на вимкненій плиті під кришкою на 10 хвилин.

Розсольник з консервів з перловою крупою

У традиційному розсольнику немає риби, однак додавання консервів допомагає надати новий смак класичного блюда.

Знадобиться:

  • 250 г консервованого лосося;
  • 2 л води;
  • 2 маринованих огірочка;
  • 1 головка цибулі;
  • 3 картоплі;
  • 1 морква;
  • 40 г перлової крупи;
  • 1 часниковий зубчик;
  • пів-лимона;
  • 20 г томат-пасти;
  • сіль;
  • пряні трави;
  • олія для обсмажування.
Дивіться також:  Томатний суп з морепродуктів – 7 оригінальних рецептів

Етапи приготування.

  • Перловку готують заздалегідь, зануривши її в холодній воді мінімум на 3 години.
  • Картоплю ріжуть брусочками.
  • У закипілу воду відправляють нарізану картоплю і набряклу крупу.
  • У маслі обсмажують спочатку нашатковану цибулю, потім терту моркву і далі дрібно нарізані огірки.
  • Через 15 хвилин смаження додають в каструлю.
  • Ще через 3 хвилини сюди ж викладають консервовану рибу, томат-пасту, роздавлений часник і цедру з половини лимона.
  • Через 3 хвилини суп солять, доповнюють прянощами і прибирають з плити.

Суп на основі рибних консервів подають гарячим одразу ж після приготування. Таке блюдо не підлягає тривалому зберіганню, тому краще готувати його на один раз і не піддавати розігрівання. Ідеальним доповненням до рибного супу стануть грінки, сухарі, цибульні крекери, свіжа зелень і сметана.