Річний легкий салат з помідорів з часником

На порядку денному зимові свята і з цієї нагоди хочеться приготувати що-небудь суто зимовий, ситне і в духовці.

Однак готувати ситне – заняття не для ледачих. До того ж, таким колоритним зимових страв виникає бажання приготувати, додати якісь легкі літні салати. Ми не пишемо рецепти для ледачих, однак, для тих, у кого немає часу або бажання годинами возитися на кухні, пропонуємо:

Рецепт легкого літнього салату з помідорів з часником, приготування якого є навіть новачкові в кулінарній справі.

 

Рецепт легкого літнього салату з помідорів з часником

 

Адже в наші дні і в зимові свята на прилавках супермаркетів та ринків можна знайти помідори, зелень і вже, тим більше, – часник. Питання в їх корисності для організму людини – питання завжди актуальне, але сьогодні ми це питання пропустимо, адже іноді хочеться побалувати себе чим-небудь смачним, оригінальним і не по сезону, тим більше, – в свята, зимові свята, коли так приємно відчути і знову згадати смак улюбленого практично всіма нами літа…

Цей салат має дуже приємний пряний, легкий літній колорит.

Прекрасно поєднується даний салат з бринзою різного виду посолу і витримки.

Для приготування цього достатньо доступного щодо інгредієнтів і способу приготування салату нам знадобляться:

  • 5-6 досить великих, стиглих, але при цьому – не перестиглих помідорів;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • Рослинна олія – за смаком, близько 3 ст. л.;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Зелень – базилік, або петрушка, селера, – для смаку і прикраси.

Отже, беремо помідори, зелень, часник, миємо, підсушуємо, нарізаємо помідори часточками, часточки, в свою чергу, ріжемо навпіл. В цілому кожен з помідор поділяємо на 8-10 шматочків.

Дивіться також:  Рецепт фруктово-ягідного сирного десерту

Подрібнюємо часник, розтираємо його з маслом. Кришимо зелень, переважно – петрушку, не занадто дрібно, десь в пів сантиметра завширшки. Додаємо в наш олійно-часниковий соус.

Додаємо попередньо підготовлені помідори, солимо за смаком, акуратно, щоб не порушити структуру, перемішуємо.

Наш салат готовий! Подавати як самостійне блюдо – з хлібом, переважно – темним, житнім, так і як доповнення до страв з овочів, картоплі – пюре, тушкованого картоплі і т. д. Прикрасити – зеленню, подрібненим зеленою цибулею, кружечками часнику, натертої на крупній тертці бринзою, тертим сиром.

Приємного апетиту! Їжте на здоров’я!

Прокрутка до верху