На порядку денному зимові свята і з цієї нагоди хочеться приготувати що-небудь суто зимовий, ситне і в духовці.
Однак готувати ситне – заняття не для ледачих. До того ж, таким колоритним зимових страв виникає бажання приготувати, додати якісь легкі літні салати. Ми не пишемо рецепти для ледачих, однак, для тих, у кого немає часу або бажання годинами возитися на кухні, пропонуємо:
Рецепт легкого літнього салату з помідорів з часником, приготування якого є навіть новачкові в кулінарній справі.
Рецепт легкого літнього салату з помідорів з часником
Адже в наші дні і в зимові свята на прилавках супермаркетів та ринків можна знайти помідори, зелень і вже, тим більше, – часник. Питання в їх корисності для організму людини – питання завжди актуальне, але сьогодні ми це питання пропустимо, адже іноді хочеться побалувати себе чим-небудь смачним, оригінальним і не по сезону, тим більше, – в свята, зимові свята, коли так приємно відчути і знову згадати смак улюбленого практично всіма нами літа…
Цей салат має дуже приємний пряний, легкий літній колорит.
Прекрасно поєднується даний салат з бринзою різного виду посолу і витримки.
Для приготування цього достатньо доступного щодо інгредієнтів і способу приготування салату нам знадобляться:
- 5-6 досить великих, стиглих, але при цьому – не перестиглих помідорів;
- 3-4 зубчики часнику;
- Рослинна олія – за смаком, близько 3 ст. л.;
- Сіль, перець – за смаком;
- Зелень – базилік, або петрушка, селера, – для смаку і прикраси.
Отже, беремо помідори, зелень, часник, миємо, підсушуємо, нарізаємо помідори часточками, часточки, в свою чергу, ріжемо навпіл. В цілому кожен з помідор поділяємо на 8-10 шматочків.
Подрібнюємо часник, розтираємо його з маслом. Кришимо зелень, переважно – петрушку, не занадто дрібно, десь в пів сантиметра завширшки. Додаємо в наш олійно-часниковий соус.
Додаємо попередньо підготовлені помідори, солимо за смаком, акуратно, щоб не порушити структуру, перемішуємо.
Наш салат готовий! Подавати як самостійне блюдо – з хлібом, переважно – темним, житнім, так і як доповнення до страв з овочів, картоплі – пюре, тушкованого картоплі і т. д. Прикрасити – зеленню, подрібненим зеленою цибулею, кружечками часнику, натертої на крупній тертці бринзою, тертим сиром.
Приємного апетиту! Їжте на здоров’я!