Випічка з капустою стає кращим варіантом святкового частування або доповненням повсякденного сімейного вечері. Приготувати блюдо швидко допомагає рідке тісто для пирога з капустою. Варіанти рецептів забезпечують великий вибір інгредієнтів, які є буквально на кожній кухні.
Рідке тісто на кефірі для пирога з капустою
Плануючи побалувати себе і сім’ю смачною випічкою, варто спробувати зробити рідке тісто на кефірі. Воно вимагає мінімального числа складових.
- Достатньо буде взяти половину літра кисломолочного продукту і погасити в нього щіпку соди.
- Всього через кілька хвилин кефірний склад буде готовий для введення додаткових компонентів. Збиваючи вінчиком або міксером, на першому етапі додають три яйця.
- В залежності від уподобань, вводиться сіль (приблизно половина чайної ложки) і цукор. Його додають від 50 до 100 р.
- Останньою всипають борошно. Буде потрібно близько склянки. Суміш повинна стати рідкою, як для млинців.
- Отриманою масою заливають варену або тушковану капусту (близько 1 кг). Випічка буде готова лише через 30 хвилин. Краще духова шафа розігріти заздалегідь.
Пісний рецепт приготування
Пісний пиріг сподобається тим, хто ретельно стежить за своєю масою тіла, або наступним церковними правилами. Щоб зробити рідке пісне тісто потрібно мінімальний набір продуктів.
- В першу чергу береться дві склянки борошна і один стакан цукрового піску. Залежно від смакових уподобань додається сіль.
- Суміш заливають склянкою фруктового соку або кефіру. Основа буде м’якшим, якщо додати в склад п’ять столових ложок олії з соняшника. Пористу структуру подарує чайна ложка соди.
- При використанні кефіру, її гасять в ньому. Якщо беруть сік, – гасять лимонним соком або оцтом. Готову масу ретельно розмішують.
- Пиріг готують в духовці. Він пропечеться всього за півгодини. Начинку додають за смаком.
З додаванням дріжджів
Дріжджове тісто відрізняється відмінним смаком. Виготовлені з нього пиріжки з різними начинками незмінно ситні, пишні та рум’яні. Рідке тісто на кефірі з дріжджами виконують як з їх быстрорастворимым варіантом, так і з традиційним.
- На першому етапі приготування створюється опара. Здійснюється це за допомогою введення дріжджів у теплу воду з двома столовими ложками рослинного або тваринного масла. Сюди ж додаються три столові ложки борошна і близько 100 г цукру.
- Коли суміш почне підніматися, в неї додають два яйця, по склянці борошна і кефіру. Усе ретельно розмішують. Для смаку додають трохи солі.
- Такий сумішшю можна заливати будь-яку начинку. Пиріг випікається дуже швидко. Максимум за 30 хвилин.
На сметані
Смачні пироги з капустою і абсолютно будь-якими іншими начинками виходять з тестової маси, заснованої на сметані. Для її створення, крім сметани, використовується кефір (можна взяти майонез) і борошно.
- Для приготування пирога береться банку сметани (близько 200 г), в яку відразу додають близько 5 г соди.
- В отриману суміш вводять три яйця. Суміш можна збивати навіть просто вилкою.
- Останній додається борошно. Знадобиться приблизно склянку.
Рідке швидке в приготуванні тісто використовується для приготування пирогів з солодкими і солоними начинками:
- Ягодами.
- Рибою.
- Грибами.
- Капустою.
- М’ясом.
Пиріг проникає дуже швидко. Якщо духовка вже розігріта, він пропечеться хвилин через двадцять.
Рідке тісто на майонезі для пирога з капустою
Рідке тісто для пирога з капустою добре виходить на майонезі. За рахунок складу соусу готове блюдо вийде калорійним і ситним.
Майонез вже має солоний присмак, з цієї причини такий варіант основи для випічки особливо хороший при створенні ласощів з м’ясом або грибами, рибою, цибулею і яйцем.
- За основу береться стакан готового майонезу.
- В нього додають два яйця і соду, яку потрібно попередньо погасити. Досить буде ½ ч. л.
- Останнім в склад вводиться склянку борошна. Готова суміш виходить досить рідкою. Нею заливають начинку.
Як зробити на молоці
Тісто для пирогів на молоці може бути:
- Солодким.
- Прісним.
- Дріжджовим.
- Пісним.
У будь-якому варіанті воно виконується швидко.
- Основою стає склянку теплого молока. У нього потрібно додати будь розпушувач, приблизно 100 г цукру і 10 г солі.
- Якщо тісто буде пісним, вводиться дві склянки борошна і половина склянки рослинного масла.
- Коли основа готується на яйцях, три штуки збиваються з молоком, сіллю, розпушувачем. Додається цукор і приблизно 50 грамів будь-якого масла.
- Ретельно втручається борошно. Тісто виходить трохи рідким. Їм покривається шар обраної начинки.
Секрети приголомшливою начинки
Пироги з капустою люблять всі. Щоб вони вийшли особливо смачними, потрібно знати маленькі секрети приголомшливою начинки з капустяного листя.
- Вилок дрібно шаткують і розтирають з ложкою солі. Порізана капуста повинна дати сік. Тільки після цього її поміщають в сковороду, дно якого змащують будь-яким маслом. Якщо використовується коров’яче, начинка буде трохи солодкуватою. Коли смажать або тушкують на рослинному маслі, внутрішня частина пирога виходить гоструватої.
- У такій ситуації перед капустою часто обсмажують до золотистої скоринки ріпчасту цибулю.
- Для додавання смаку у підготовлену капустяну суміш додають зелень. Капуста добре поєднується з кропом і стрілками лука. Смак доповнить петрушка.
Найсмачніший капустяний пиріг на рідкому тісті
Ніжний капустяний пиріг виходить на рідкому тісті, виконаним на основі суміші сметани і кефіру.
- Їх беруть, приблизно, по 100 грамів і змішують. Соду додайте теж в цей момент. Вона добре розчиниться.
- В отриману суміш вбити три яйця і ретельно розмішати.
- Далі невеликими порціями додається борошно. Готова маса повинна вийти досить рідкою. Як для оладок. Борошна потрібно приблизно склянку.
- Суміш виливають на дно обраної форми. Далі кладуть шар тушкованої капусти. Для приготування знадобиться не більше одного невеликого вилка, порізаного на маленькі шматочки. Ще один шар закриває начинку.
- Такий смачний і ніжний пиріг можна готувати щоранку на сніданок. Випікатися він буде не більше півгодини.
Капуста – прекрасний дієтичний продукт. Доступний, смачний, корисний. Зробити з нею пиріг дуже просто, а вже на рідкій основі – зовсім нікчемна справа. Спробуйте і можете не сумніватися, що після цього експерименту подібна випічка у вашому меню ніколи не переведеться!