Базовий і основний інгредієнт у ролах – це рис. Коли рис для ролів правильно приготований, ласощі не розвалюється, зберігає форму і дозволяє вам відчути ніжний вишуканий смак начинки.
Який рис краще вибрати для приготування суші та ролів?
- Перш ніж приступати до готування, необхідно розуміти, якою рис підійде для ролів. Не всі сорти рису годяться для нашої задачі. Краще всього використовувати круглозерновой вигляд.
- Наприклад, рис дрібними зернами «Урутимаи». Цей продукт має у своєму складі багато крохмалю, що дозволяють рисинкам склеюватися під час варіння.
- Найпоширеніший сорт рису звичайний молочний білий рис. Він продається в кожному магазині, має великий клейкістю і в’язкістю.
- Звертайте увагу на обробку крупи. Вона може бути пропареної, шліфованою або шелушеной. Не беріть пропарений рис, інакше ваш рол розпадеться.
- У приготуванні суші не можна використовувати дліннозерновой і коричневий рис. У них практично немає клейковини.
- Після покупки рису, переберіть його, отсейте можливі чорні зерна або сміття.
Як варити рис для ролів і суші?
Для суші необхідний липкий рис. Тому звичайний варіант приготування нам не підходить.
Готуємо традиційним способом у каструлі
Вам знадобиться:
- білий рис – 0,33 кг;
- сіль;
- вода – 0,4 л;
- цукор.
Як приготувати рис для ролів:
- Закласти рис на друшляк або сито і сполоснути холодною водою 5 разів, поки стекаемая рідина не досягне прозорості.
- Закладаємо промитий продукт в каструлю з водою.
- Варимо рис при сильному нагріванні. Чекаємо, поки він закипить.
- Перемикаємо нагрівання на мінімальну потужність і готуємо ще 12 хвилин. Не перемішуйте отриманий склад.
- Залиште каструлю на плиті, вимкнувши нагрів, на 25 хвилин для томління.
- Через 15 хвилин спробуйте рис і переконайтеся, що він м’який. Якщо продукт вийшов жорстким, долийте ще 15 мл окропу.
- Поки рис нудиться, зробимо оцтову заправку. Для цього змішуємо цукор, рисовий оцет, сіль.
- Поставте суміш на плиту, і як тільки вона почне закипати, зніміть каструлю.
- Перекладаємо рис в простору чашу, заливаємо трохи прохолола заправкою і акуратно перемішуємо інгредієнти.
- Тепер можна приступати до виготовлення ласощів. Приємного апетиту!
Рецепт приготування рису для суші та ролів в мультиварці
Список продуктів:
- цукровий пісок – 16 г;
- рисовий оцет – 50 мл;
- сіль – 10 г;
- рисова крупа – 370 г;
- лимонний сік – 18 мл;
- вода – 0,5 л;
- соєвий соус – 10 мл
Варимо рис у мультиварці:
- Крупу промиваємо кілька разів холодною водою.
- Викладаємо на дно чаші для мультиварки і додаємо воду.
- У меню кухонного приладу натискаємо на кнопку «Крупи» або «Рис». Виставляється час – 25 хвилин.
- За цей час можна приготувати маринад. В окрему чашу виливаємо лимонний сік, соєвий соус і оцет. Додаємо цукор і сіль. Переливаємо рідку суміш в каструлю і доводимо до стану кипіння.
- Остуджуємо маринад і заливаємо їм приготований рис.
Ароматний рис, зварений з норі
Водорості додадуть рісу приємний пряний аромат і ніжний смак.
Компоненти рецепту:
- кип’ячена вода – 0,4 л;
- три листки норі;
- сіль – 4 г;
- рис – 180 г;
- олія оливкова – 20 мл;
- соус соєвий – 40 мл
Як варити рис:
- Кілька разів обробляємо необхідну кількість рису в друшляку холодною водою.
- Завантажуємо промитий інгредієнт в каструлю і доводимо до стану кипіння при сильному нагріванні.
- Починаємо рисову кашу варити при помірному нагріванні протягом 10 хвилин.
- За цей час водорості порізати маленькими шматочками і, коли рис буде готовий, додати в каструлю.
- Окремо змішуємо соєвий соус, оливкова олія і сіль.
- Отриману суміш виливаємо в рис, перемішуємо всі інгредієнти.
- Тепер можна приступати до формування ролів.
Приготування заправки для рису
Зварений прісний рис сам по собі не дає такого тонкого дивовижного смаку в ролах. Для того, щоб продукт став ніжніше і його смак придбав насиченість, готується спеціальна заправка. Пізніше вона змішується з рисом.
Класичний варіант
Вам знадобиться:
- цукор – 50 г;
- оцет рисовий – 54 мл;
- сіль – 5 р.
Алгоритм дій:
- Поєднавши перераховані вище інгредієнти в маленькій каструльці.
- Увімкніть вогонь на малу потужність і підігрійте розчин, постійно його помішуючи.
- Коли цукор розчиниться в рідину, вимикаємо вогонь і чекаємо, поки заправка охолоне.
Заправка сушидзу
Що потрібно взяти:
- оцет – 90 г;
- сіль – 4 г;
- лист водоростей комбу;
- цукор – 50 р.
Поетапне приготування:
- З’єднуємо всі продукти в мисці, перекладаємо суміш у каструлю і піддаємо тепловій обробці.
- Готуємо заправку при повільному нагріванні, стежачи за тим, щоб рідина не закипіла.
- Через 5 хвилин теплу рідину проціджують через сито і прибираємо грудочки водоростей.
- Після цього можна змішувати соус вареним рисом.
5 головних секретів приготування рису для суші та ролів
- Першочерговим завданням є вибір правильного сорти рису. У процесі варіння продукт повинен склеиться і утворити кашку, щоб йому можна було легко надати потрібну форму. Найкраще підійде круглозерновой білий рис.
- Не забувайте рис промити водою. З нього стече зайва клейковина, а та, яка залишиться, допоможе крупі придбати потрібну консистенцію.
- Краще всього готувати продукт в звичайній каструлі або мультиварці. У процесі варіння рис не варто перемішувати. Інакше він буде розсипатися, коли ви почнете формувати рол.
- Не можна переварювати продукт. Після того, як він закипить, готуйте його на повільному вогні не більше 15 хвилин.
- Заправку і рис потрібно з’єднувати гарячими. Якщо ваші продукти охололи, просто підігрійте їх у мікрохвильовці. Як тільки ви отримали ніжний рис потрібної консистенції, відразу ж приступайте до формування суші. Не можна залишати цю справу на наступний день. Інакше рис втратить вологу і буде розпадатися.