Рис з креветками – 15 рецептів приготування

Рис з креветками можна приготувати в самих різних варіантах. Додавати до таких інгредієнтів можна не тільки різноманітні приправи, але і фрукти, горіхи, овочі та м’ясо. У цій статті ми наведемо кілька простих, але оригінальних рецептів приготування рисової крупи з креветками.

Рис з креветками – простий рецепт

Рис з креветками – просте, але дуже апетитне блюдо. Для його приготування візьміть якісні довгі рисові зерна і середніх розмірів креветки. А також додайте трохи овочів – буде дуже смачно.

Інгредієнти:

  • склянку рису;
  • 200 г креветок;
  • стручок болгарського перцю;
  • часниковий зубок;
  • морква;
  • масло вершкове і рослинне;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Креветки відварюємо, очищаємо, маленькі залишаємо цільними, а великі нарізаємо шматочками.
  • У каструлю кладемо трохи вершкового масла, нагріваємо і висипаємо ретельно промитий рис. Підсмажуємо крупу до золотистого кольору і наливаємо гарячу воду, щоб рідина виявилася на пару сантиметрів вище рівня рису. Варимо його до готовності, але не переварюємо.
  • Моркву тремо на тертці, перець ріжемо соломкою, а часник – великими шматочками.
  • У сковороду наливаємо олію, обсмажуємо в ньому часник, потім виймаємо його і відразу закладаємо моркву, а потім перець.
  • Після кладемо креветки, а через пару хвилин і рис. Солимо, перчимо, перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 7 – 8 хвилин.

Готуємо по-тайськи

У Таїланді дуже популярні страви з рисом. Таку крупу там подають не тільки з морськими делікатесами, але і з м’ясом або овочами. Якщо ви не знайомі з тайською кухнею, то пропонуємо почати свою кулінарну подорож з приготування рису з креветками і овочами.

Інгредієнти:

  • стакан відварених рисових зерен;
  • креветки – 150 г;
  • яйце;
  • половина томата;
  • половина цибулини;
  • половина солодкого перцю;
  • зубчик часнику;
  • три ложки соєвого соусу;
  • корінь імбиру;
  • ч. л. цукрового піску.

Спосіб приготування:

  • Томат і цибулю ріжемо рівними частинами, перець нарізаємо на кубики.
  • Часник придавлюємо ножем і кладемо його в сковорідку з олією, смажимо до рум’яного кольору і потім викидаємо.
  • У ароматне масло кладемо перець, можна додати і трохи свіжого лука. Сюди ж відправляємо томати і вбиваємо яйце. Отриману масу смажимо кілька хвилин.
  • Зварену крупу кладемо в сковороду до овочів, відразу посипаємо подрібненим імбиром і поливаємо соєвим соусом. Перемішуємо.
  • Залишилось лише з’єднати основну масу з креветками, прожарити страву ще пару хвилин і прикрасити зеленню. Рис з креветками по-тайськи готовий.

З овочами

Страви з рису готують по всьому світу. Рис з креветками і овочами подають на обід або вечерю, до свята або без приводу. Для приготування можна взяти будь-які овочі, а замість креветок використовувати шматочки риби.

Якщо в рис покласти яблуко, трохи родзинок і заправити все соєвим соусом, то вийде оригінальне блюдо з солодкуватим відтінком смаку.

Інгредієнти:

  • 150 г рисових зерен;
  • креветки – 200 г;
  • по половинці різнобарвного перцю;
  • морквина;
  • три – чотири ложки консервованої кукурудзи;
  • кріп, зелена цибуля;
  • олія, сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Рисову крупу і креветки відварюємо. Перець і моркву ріжемо кубиками. Гілочки кропу і стебла цибулі дрібно шаткуємо.
  • У глибоку сковорідку наливаємо олію і спочатку пасеруємо в ньому овочі до м’якості, а потім висипаємо до них рис і кукурудзу.
  • Трохи обсмажуємо всі компоненти і викладаємо готові креветки. Готуємо ще пару хвилин, щоб всі інгредієнти просочилися ароматами, і вимикаємо.
  • Готовий рис з овочами і креветками викладаємо на тарілку і прикрашаємо зеленню.

Смажений рис з креветками

Смажений рис – це апетитне і легке блюдо, яке готують з крупи та овочів. Але для більшого аромату, ситності і вишуканого смаку, до нього додають морські продукти. Наприклад, креветки.

Інгредієнти півкіло креветок і склянку крупи:

  • половина стручка солодкого кольорового перцю;
  • по половинці цибулини і моркви;
  • ч. л. масла кунжуту;
  • ложка соєвого соусу;
  • сіль, перець, олія.
Дивіться також:  Хмелі сунелі – що це за приправа? Куди, в які страви додають Хмелі сунелі і чим замінити?

Спосіб приготування:

  • Овочі нарізаємо кубиками і обсмажуємо їх з ложкою соняшникової олії хвилини дві – три, поки цибуля не набуде прозорість.Окремо, також з однією ложкою масла, смажимо сирі креветки близько п’яти хвилин.
  • З’єднуємо овочі, креветки і зерна, вливаємо олію кунжуту і соєву приправу, перемішуємо і смажимо хвилини три, поки крупа не стане хрусткою.
  • Приправляємо смажений рис спеціями і подаємо до столу.

Таким же чином готується й рисова локшина з креветками

У вершковому соусі

Рис з креветками у вершковому ніжному соусі допоможе урізноманітнити ваше повсякденне меню. Страва з ніжним вершковим смаком, поживним рисом і морепродуктів обов’язково оцінить ваша сім’я.

Інгредієнти на склянку крупи і третина кіло морепродуктів:

  • ложка борошна;
  • склянка жирних вершків;
  • ложка вершкового масла;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом відварюємо крупу – основу нашого страви до готовності.
  • Тепер готуємо соус. Для цього в сковороду висипаємо борошно, трохи смажимо її, кладемо вершкове масло і швидко перемішуємо. Вливаємо вершки, змішуємо, доводимо до кипіння і вимикаємо.
  • Креветки відварюємо.
  • Тепер можна подавати страву. На тарілку викладаємо рис, на нього розподіляємо креветки, поливаємо їх вершковим соусом, перемішуємо і прикрашаємо, наприклад, часточками лимона.

Різотто з морепродуктами

Італійська кухня – це не тільки піца і паста, але і ще апетитне різотто, яке багато хто вважає однією з різновидів плову. Насправді, це зовсім інший варіант обробки рисової крупи.

Тому в приготуванні страви важливо вибрати якісний продукт, оскільки з поганого рису зробити даний різотто просто не вийде.

Ми рекомендуємо купувати рис «Віалоне Нано» або «Арбор».

Інгредієнти на сотню грам крупи:

  • п’ять мідій;
  • дві тигрових креветок;
  • 120 г морського коктейлю;
  • половинка ріпчастої цибулі;
  • зубчик часнику;
  • стакан рибного бульйону;
  • 80 мл сухого білого вина;
  • зелень петрушки, суміш перців, масло оливок.

Спосіб приготування:

  • Для приготування різотто обов’язково потрібен рибний бульйон, а не вода. Його можна зварити з будь-якої жирної риби, нічим не приправляючи і не присаливая.
  • Половинку цибулини шаткуємо брусочками, зелень подрібнюємо, а часник просто тиснемо ножем.
  • В розпеченому оливковій олії обсмажуємо хвилини цибулю, потім кладемо до нього часник і висипаємо сухий рис. Обсмажуємо інгредієнти.
  • Як тільки рис зміниться в кольорі, додаємо петрушку, вливаємо біле вино, заважаємо і чекаємо, поки спирт випарується.
  • Тепер можна викладати креветки, налити частина рибного бульйону і трохи протушкувати. Потім додаємо решту дари моря і бульйон. Готуємо не більше 30 хвилин, в кінці присмачую блюдо спеціями.

Салат з креветками і рисом

Салат з рисом і креветками – це швидкий спосіб смачно нагодувати нежданих гостей. Для заправки можна використовувати звичайний майонез або натуральний йогурт, щоб зробити закуску легкої і не калорійною.

Спосіб приготування:

  • У глибоку салатницю кладемо 100 г відвареного рису, дрібно нарубані варені яйця, 250 г дрібно нарізаних креветок 100 г зеленого консервованого горошку.
  • Інгредієнти заправляємо майонезом, солимо, перчимо, перемішуємо і подаємо до столу.

В мультиварці

Для багатьох господинь варіння рису перетворюється в справжню трагедію. У деяких він виходить недовареним, в інших, навпаки, надто клейким. Вирішити таку проблему можна за допомогою мультиварки, яка допоможе правильно приготувати крупу, зберігши в ній велику частину корисних речовин. Ну а яке блюдо з рису можна приготувати, дізнайтеся прямо зараз.

Спосіб приготування:

  • У чашу мультиварки налийте трохи соняшникової олії і в режимі «Випічка» обсмажте подрібнені цибулю і моркву.
  • Як тільки цибуля стане золотистою, покладіть 350 г очищених креветок, подрібнений зубчик часнику і спеції.
  • Потім відправте до інгредієнтів склянку рису і налийте воду в співвідношенні 1:2.
  • Включаємо режим «Плов» і готуємо страву до звукового сигналу.

З грибами і сиром

Таку корисну крупу, як рис, можна поєднувати з будь-якими продуктами.

Особливо поживними і ароматними виходять страви з рисових зерен, креветок і грибів.

Дивіться також:  Холодець з індички – 8 рецептів приготування

Інгредієнти на пару стаканів крупи і по півкіло креветок і грибів:

  • цибулина;
  • три ложки соєвого соусу;
  • масло для смаження, сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Рис відварюємо, креветки очищаємо, гриби ріжемо пластинами, цибулю шаткуємо невеликими кубиками.
  • На сковороді пасеруємо цибулю з грибами, додаємо креветки і тушкуємо 7 – 10 хвилин.
  • До інших інгредієнтів відправляємо рис, вводимо трохи спецій і соєвий соус, все перемішуємо і тушкуємо 10 – 15 хвилин.

Рис з креветками і яйцем

Якщо у вас залишився рис, і ви не знаєте, що з ним робити, то є рецепт, який дозволить вам приготувати справжній кулінарний шедевр. Найголовніше, знати деякі тонкощі обжарювання крупи, а в іншому все просто і легко. Крім рису, креветок і яєць, підготуйте також куряче філе і трохи зеленого горошку.

Спосіб приготування:

  • Візьміть 200 г креветок очистіть їх від панцирів. Якщо у вас великі особини, то їх потрібно подрібнити. Якщо середніх розмірів – розрізати навпіл або залишити цілими.
  • Далі нам знадобиться 150 г курячої грудки, яку нарізаємо кубиками.
  • Тепер беремо два – три яйця і разом з сіллю збиваємо їх в чаші звичайним віночком. Виливаємо на сковороду з рослинним маслом і готуємо омлет, який потім потрібно буде розкришити і прибрати на час в окремий посуд.
  • Обсмажуємо курячі шматочки до рум’яної скориночки і слідом викладаємо 300 г вже відвареного рису. Наливаємо дві ложки соєвого соусу, перемішуємо і на сильному вогні смажимо інгредієнти 5 – 8 хвилин.
  • Залишилося додати креветки, дві ложки зеленого горошку і омлет. Готуємо ще пару хвилин і подаємо до столу, посипавши блюдо колечками зеленого лука.

З додаванням кальмарів

Всім любителям морських продуктів пропонуємо оригінальний рецепт приготування рису з кальмарами і креветками. Родзинка саме цієї страви полягає в тому, що замість білого рису ми будемо використовувати чорні зерна, які мають чудовий аромат і ідеально поєднуються з морськими інгредієнтами.

Візьміть на півтори склянки оригінального рису:

  • два середніх за розмірами кальмара;
  • 200 г креветок;
  • сік і цедру половини лимона;
  • зубчик часнику;
  • свіжий (сушена) майоран;
  • зелень петрушки.

Спосіб приготування:

  • Чорний рис попередньо відварюємо. Спосіб його обробки нічим не відрізняється від приготування звичайних білих зерен.
  • Креветки і кальмари очищаємо. Зелень, часник і лимонну цедру подрібнюємо. З половинки лимона вичавлюємо сік.
  • В розігріте оливкове масло викладаємо часник, лимонну цедру, зелень петрушки і листя майорану, можна додати трохи гострого червоного перцю для пікантності.
  • Прогріваємо приправи і додаємо до них креветки і кільця кальмарів. Обсмажуємо морепродукти, але не довго, щоб кальмари не стали жорсткими. Через пару хвилин вливаємо выжитый сік лимона і ще через кілька секунд вимикаємо вогонь.
  • У глибоку тарілку викладаємо рис, зверху розподіляємо морепродукти з приправами і поливаємо все соусом, що залишився після обсмажування. Посипаємо блюдо зеленню і листочками майорану.

З зеленим горошком

Багато вважають, що з рису можна приготувати тільки звичайний гарнір, але якщо додати в нього овочі, то виходить повноцінний обід або вечерю. Завдяки простому рецептом з додаванням морських продуктів і овочів, страва виходить дуже соковитим і смачним.

Інгредієнти на склянку крупи і третина кіло королівських креветок:

  • болгарський перець – один;
  • ріпчаста цибуля – один;
  • морква – одна;
  • свіжий горошок – 150 г;
  • часнику – три зубця;
  • овочевий бульйон (вода) – дві склянки;
  • олія олив, сіль, купаж перцю.

Спосіб приготування:

  • Ставимо Сковороду на вогонь, наливаємо масло і пару хвилин обсмажуємо креветки. Потім перекладаємо їх в окремий посуд.
  • Зубчик часнику придавлюємо ножем і обсмажуємо. Півхвилини буде достатньо, щоб масло ввібрало його аромат.
  • Тепер викладаємо рис, обсмажуємо крупу дві хвилини, вливаємо бульйон (воду), накриваємо кришкою і тушкуємо 25 хвилин.
  • Цибулю дрібно шаткуємо, моркву нарізаємо кубиками, перець – смужками, зелений горошок відварюємо протягом 5 хвилин.
  • В окремій сковороді пасеруємо цибулю і моркву, потім додаємо спеції, перець, горох і ще кілька рубаних зубчики часнику.
  • Овочі підсмажуємо хвилину, потім кладемо до них креветки. Через хвилину з’єднуємо всі інгредієнти з рисом, солимо, перчимо, перемішуємо і вимикаємо вогонь.
  • Даємо страві настоятися під кришкою 5 хвилин і посипаємо свіжою зеленню безпосередньо перед дегустацією.
Дивіться також:  Котлети з індички – 7 рецептів соковитих і м’яких котлет

Смачний рис з креветками і куркою

Куряче м’ясо і морські продукти – це інгредієнти, яких особливо потребують люди, ведучі активний спосіб життя. У них багато білка і інших поживних речовин.

Пропонуємо рецепт ситного страви з рисом, креветками і куркою.

Інгредієнти на склянку рису, півкіло філе і 300 грам креветок:

  • куркума – 1 ч. л.;
  • подрібнені дві часточки часнику;
  • дрібно нарізана цибулина;
  • натертий шматочок свіжого імбиру;
  • каррі – щіпка;
  • звичайний йогурт – 70 мл;
  • винний оцет – дві ложки;
  • курячий бульйон – 80 мл;
  • рідкий мед – три ложки;
  • базилік, петрушка;
  • вичавлений сік одного лимона;
  • очищені фісташки – 30 р.

Спосіб приготування:

  • Незважаючи на великий список інгредієнтів, приготувати таку страву не так складно. Першим ділом потрібно замаринувати шматочки курячого м’яса в оливковій олії з додаванням куркуми.
  • В соусі, приготовленому з ложки олії, меду і цитрусового соку, потримати креветки.
  • Беремо сковороду, на зразок вок, підігріваємо в неї ложку масла олив і пасеруємо в ньому цибулю. Потім кладемо імбир і часник, смажимо не більше п’яти хвилин.
  • Додаємо замариновані курячі шматочки, смажимо хвилин десять, потім висипаємо каррі, вливаємо бульйон, йогурт і кидаємо фісташки. Всі інгредієнти перемішуємо і даємо їм покипіти пару хвилин.
  • Залишилося з’єднати їх з рисом, зменшити вогонь і тушкувати страву 10 хвилин. Після зняти кришку, додати спеції за смаком, посипати рубаною зеленню і викласти зверху креветки.

Незвичайний плов з морепродуктами

Плов з морськими продуктами – це оригінальне блюдо, яким славиться середземноморська кухня. Щоб спробувати такий цікавий варіант приготування рису зовсім не обов’язково вирушати на узбережжі Середземного моря, адже його можна приготувати і в домашніх умовах.

Інгредієнти на склянку рису і півкіло морського коктейлю:

  • подрібнені три часточки часнику;
  • нашатковані дві цибулини;
  • натерті дві моркви;
  • заморожений горошок – 120 г;
  • біле (сухе вино – 80 мл;
  • олія олив – чотири ложки;
  • рубана зелень петрушки і селери, спеції.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом прожарюємо масло в сковороді і обсмажуємо в ньому цибулю і моркву.
  • Як тільки цибульні кубики посвітлішають, кладемо часник і через п’ять хвилин висипаємо суміш з морських продуктів. Солимо і перчимо.
  • Через п’ять хвилин вливаємо вино, протушиваем хвилину і висипаємо рисові зерна. Наливаємо воду так, щоб вона була вище рівня крупи на пару сантиметрів. Накриваємо кришкою і тушкуємо 25 хвилин.
  • Після закінчення цього часу інгредієнти ще раз перемішуємо і доводимо до готовності 10 хвилин. Готову страву посипаємо зеленню.

Легке дієтичне блюдо з авокадо

Для тих, хто з побоюванням ставиться до смажених страв, пропонуємо легкий рецепт китайської кухні – рис, авокадо.

Незвичайне поєднання інгредієнтів і оригінальна заправка роблять таке блюдо надзвичайно смачним і легким.

Інгредієнти на півтори склянки коричневого рису і півкіло креветок:

  • подрібнені скибочки імбиру;
  • рисове вино – дві ложки;
  • нарізані кубиками два стиглих авокадо;
  • вичавлений сік одного лимона;
  • стакан подрібненого листя петрушки;

Спосіб приготування:

  • Креветки маринуємо в заправці з соєвої приправи, імбиру і рисового вина. Потім у двох літрах води відварюємо їх разом з маринадом.
  • У глибокий посуд висипаємо готовий рис, додаємо кубики авокадо, креветки, зелень, заправляємо лимонним соком і спеціями.

Рис – це унікальний злак, який славиться своїми корисними і смаковими якостями. Кожна кухня світу готова продемонструвати свої рецепти його приготування, і ви теж зможете на основі цієї крупи та інших інгредієнтів створювати свої власні кулінарні шедеври.

Прокрутка до верху