Рис з креветками – 15 рецептів приготування

Легке дієтичне блюдо з авокадо

Для тих, хто з побоюванням ставиться до смажених страв, пропонуємо легкий рецепт китайської кухні – рис, авокадо.

Незвичайне поєднання інгредієнтів і оригінальна заправка роблять таке блюдо надзвичайно смачним і легким.

Інгредієнти на півтори склянки коричневого рису і півкіло креветок:

  • подрібнені скибочки імбиру;
  • рисове вино – дві ложки;
  • нарізані кубиками два стиглих авокадо;
  • вичавлений сік одного лимона;
  • стакан подрібненого листя петрушки;

Спосіб приготування:

  • Креветки маринуємо в заправці з соєвої приправи, імбиру і рисового вина. Потім у двох літрах води відварюємо їх разом з маринадом.
  • У глибокий посуд висипаємо готовий рис, додаємо кубики авокадо, креветки, зелень, заправляємо лимонним соком і спеціями.

Рис – це унікальний злак, який славиться своїми корисними і смаковими якостями. Кожна кухня світу готова продемонструвати свої рецепти його приготування, і ви теж зможете на основі цієї крупи та інших інгредієнтів створювати свої власні кулінарні шедеври.

Дивіться також:  Геркулесова каша на молоці — 7 рецептів, як варити кашу смачно
Прокрутка до верху