Легке дієтичне блюдо з авокадо
Для тих, хто з побоюванням ставиться до смажених страв, пропонуємо легкий рецепт китайської кухні – рис, авокадо.
Незвичайне поєднання інгредієнтів і оригінальна заправка роблять таке блюдо надзвичайно смачним і легким.
Інгредієнти на півтори склянки коричневого рису і півкіло креветок:
- подрібнені скибочки імбиру;
- рисове вино – дві ложки;
- нарізані кубиками два стиглих авокадо;
- вичавлений сік одного лимона;
- стакан подрібненого листя петрушки;
Спосіб приготування:
- Креветки маринуємо в заправці з соєвої приправи, імбиру і рисового вина. Потім у двох літрах води відварюємо їх разом з маринадом.
- У глибокий посуд висипаємо готовий рис, додаємо кубики авокадо, креветки, зелень, заправляємо лимонним соком і спеціями.
Рис – це унікальний злак, який славиться своїми корисними і смаковими якостями. Кожна кухня світу готова продемонструвати свої рецепти його приготування, і ви теж зможете на основі цієї крупи та інших інгредієнтів створювати свої власні кулінарні шедеври.