З додаванням гарбуза
За таким оригінальним рецептом у результаті виходить ласа кашка, яка однаково сподобається і дітям, і дорослим. Сухофрукти для неї можна брати будь за смаком. З продуктів використовується: 1 ст. круглої крупи, сіль, 320 г овочевий м’якоті, 3 ст. л. цукру-піску, 2 склянки кип’яченого молока і питної очищеної води, 35 г родзинок, шматочок вершкового або топленого масла.
- Крупа добре промивається, кілька разів міняючи воду, до тих пір, поки рідина стане повністю прозорою.
- Підготовлений білий круглий рис заливається холодною водою, вказаної в рецепті, і доводиться до кипіння на неінтенсивному вогні.
- Далі можна посолити крупу.
- Гарбуз очищається від грубої шкірки, з неї вирізається серцевина з насінням. Потім овоч натирається на тертці з найбільшими осередками, або січе ножем.
- Приблизно через 15-17 хвилин води в каструлі майже не залишиться. В цей час крупа знімається з вогню, подслащивается, змішується з тертої гарбузом і замоченим в окропі родзинками.
- Після ретельного перемішування всі компоненти заливаються киплячим молоком і відправляються варитися ще на 10-12 хвилин. Для ніжного вершкового смаку в готову кашу додається вершкове або топлене масло.
Готова каша прямо у каструлі закутується в плед і настоюється ще 20 хвилин.