Рисова каша на молоці – 10 смачних рецептів приготування

З сухофруктами

Звичайну кашу з рису на молоці люблять не всі діти. Але варіант цієї страви, доповнений сухофруктами, зазвичай сприймається ними з захопленням. Підійде і курага, і в’ялена вишня, і чорнослив (по 60 г). З решти продуктів використовується: склянку довгого білого рису, щіпка ванільного цукру, шматочок вершкового масла, сіль, 2 ст. води, 3 ст. л. цукру-піску.

  • Рис промивається до прозорості рідини, залишається на півгодини в прохолодній воді, після чого заливається нової її порцією і відправляється варитися на тихому вогні на півгодини.
  • Всі сухофрукти ретельно миють щіткою і очищаються від явних забруднень, потім заливаються окропом на 20 хвилин. Залишиться лише промити їх прохолодною водою.
  • За бажанням сухофрукти нарізаються або ж залишаються цілими.
  • За 10 хвилин до готовності рис солиться, подслащивается, присипається ванільним цукром. До нього додається масло і сухофрукти.

Можна додати всі перераховані компоненти вже в готову страву, в такому випадку його потрібно буде залишити настоюватися на вимкненій плиті ще на 15 хвилин.

Дивіться також:  Кабачки в клярі – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху