Рисова каша на молоці – 10 смачних рецептів приготування

З шоколадом і на молоці

Кашу з рису можна перетворити на повноцінний десерт, якщо додати в неї шоколад. Підійде і гіркий і молочний продукт (60 г). Також потрібно підготувати: 470 мл жирного молока, 90 г білої рисової крупи, 2 ст. л. цукру-піску, 80 мл вершків для збивання, дрібку солі, 1 ст. л. якісного какао, пакетик ванільного цукру. Як приготувати кашу на молоці зі смаком шоколадного пудингу, розказано далі.

  • В товстостінну посуд всипається два види цукру, какао та сіль. До цих інгредієнтів додається крупа. Попередньо її треба промити до прозорості води і висушити.
  • У ємність додається молоко. Воно повинно бути кип’яченим і трохи теплим. Всі компоненти перемішуються до однорідності. В масі не повинно залишитися грудочок.
  • На повільному вогні кашка вариться при постійному помішуванні близько 25 хвилин.
  • Шоколад рубається ножем на кубики. При бажанні можна натерти його на тертці.
  • Вершки збиваються міксером до пишноти.
  • Готова каша перемішується з густим вершковим кремом. При збиванні можна додати в нього трохи цукрової пудри. Головне, не переборщити з солодкістю в пригощанні.

Перед подачею кожна порція посипається шоколадними шматочками.

Дивіться також:  Розтягаї з рибою – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху