Такі смачні та корисні страви найчастіше готують для дітей. Але вони дуже примхливі, і не їдять все підряд, тому потрібно сильно постаратися, щоб їм догодити. Ми вам доведемо, що смачна рисова каша в мультиварці на молоці – це зовсім не складно.
З шоколадом на молоці
Інгредієнти:
Рис (круглий) – 1 склянка;
Шоколад (чорний чи молочний) – 0,1 кг;
Молоко – 1 стакан;
Вершки – 1 склянку;
Цукор – 3 ст. ложки;
Вода – 1 стакан.
Приготування:
Промийте рис і перекладіть його в чашу електроприладу.
Залийте крупу молоком і водою, додайте цукор.
Виставте програму «молочна каша» на 30 хвилин.
Нагрійте в каструлі вершки, але не доводьте до кипіння.
Коли молочний рис буде готовий, додайте в каструлю теплі вершки. Залиште її в режимі «підігрів» на 15 хвилин.
Частина натріть на крупній тертці або наріжте ножем на невеликі кубики.
Меншу частину шоколад розламайте на рівні шматочки.
Готовий рис змішайте з подрібненим шоколадом і розсипалися його в порційні тарілки. Зверху все прикрасьте кубиками шоколаду. Приємного вам апетиту!
Як приготувати рідку молочну рисову кашу? (класичний варіант)
Інгредієнти:
Рис – 0,1 кг;
Цукор – 1 ст. ложка
Вода – 0,2 л;
Молоко – 0.2 л;
Вершкове масло – 1 ст. ложка.
Приготування:
Переберіть весь рис і кілька разів промийте його під проточною водою.
Закип’ятіть в чайнику 200 мл очищеної води.
У чашу мультиварки засипте промитий рис і залийте молоком. Додайте трохи цукру. Зверху все залийте кип’яченою водою.
Виставте програму «молочна каша» на 40 хвилин. Якщо у вас її немає, то підійде режим «рис» або «каша».
Коли мультиварка закінчить свою роботу, не відкривайте її. Дайте рису настоятися ще 10-15 хвилин.
Тепер відкрийте кришку і додайте шматочок вершкового масла. Все змішайте і розкладайте рідку кашу по тарілках.
Змастіть вершковим маслом не тільки дно, але і стінки електроприладу.
На дно викладіть подрібнену гарбуз.
Промийте рис. Чим більше разів ви його промиєте, тим більш розсипчастою вийде каша. Викладіть її в каструлю.
Залийте все молоком і водою.
Додайте до гарбузової каші трохи солі і 3 ложки меду, все змішайте. Мед обов’язково попередньо розтоплювати, тому що під впливом температур, він розчиниться вже у страві.
Виставте на своєму приладі режим «суп» або «молочна каша» на 35 хвилин.
Через 10 хвилин відкрийте електроприлад і все перемішайте. Бо мед розтанув, і його потрібно рівномірно розподілити по всій каші.
Коли рисова каша з гарбузом буде готова, не відкривайте прилад. Дайте їй можливість довше настоятися і розкрити всі смакові якості гарбуза.
З яблуками
Інгредієнти:
Молоко – 1 стакан;
Яблука – 2 штуки;
Сіль – за смаком;
Вершкове масло – 1 ст. ложка;
Цукор – 2 ст. ложки;
Рис (круглий) – 2 склянки;
Вода – 4 склянки.
Приготування:
Зніміть з яблук шкірку і вирізати насіння.
Наріжте яблука брусочками. Або виберіть іншу довільну форму, це особливої ролі не грає.
Налийте в каструлю 2 столових ложки води і покладіть туди нарізані яблука. Притрусіть їх цукром.
Виберіть програму «тушкування» на 10 хвилин.
Промийте рис і пересипте його до яблук.
Залийте водою і насипте трохи солі. Виставте програму «рис» або «каша» на 20 хвилин.
Через зазначений час, залийте яблучну кашу молоком. Якщо необхідно, досипте ще цукру. Все змішайте і зверху покладіть 2 шматочки вершкового масла.
Виставте програму «підігрів» на 20 хвилин.
Розкладайте молочну кашу по тарілках. При подачі прикрасьте кожну порцію свіжими яблуками. Приємного вам апетиту!
Промийте рис і перекладіть його в чашу електроприладу.
Залийте крупу молоком і водою, додайте цукор.
Виставте програму «молочна каша» на 30 хвилин.
Нагрійте в каструлі вершки, але не доводьте до кипіння.
Коли молочний рис буде готовий, додайте в каструлю теплі вершки. Залиште в режимі «підігрів» на 15 хвилин.
Частина натріть на крупній тертці або наріжте ножем на невеликі кубики.
Меншу частину шоколад розламайте на рівні шматочки.
Готовий рис змішайте з подрібненим шоколадом і розсипалися його в порційні тарілки. Зверху все прикрасьте кубиками шоколаду. Приємного вам апетиту!
Як приготувати для дітей? (з родзинками)
Інгредієнти:
Родзинки – 0,1 кг;
Вершкове масло – 1 ст. ложка;
Волоські горіхи – 0,1 кг;
Рис (довгий) – 1 склянка;
Цукор – 2 ст. ложки;
Фініки – 0,1 кг;
Молоко – 1 стакан;
Курага – 0,1 кг;
Вода – 1 стакан.
Приготування:
Розігрійте духовку, і запечіть в ньому горіхи протягом 5 хвилин. Очистіть їх від лушпиння. Розімніть їх качалкою або побийте горіхи молотком для відбивних.
Родзинки, курагу і фініки промийте і обдайте окропом. Фініки і курагу наріжте невеликими кубиками. Складіть всі сухофрукти на паперові рушники, щоб зійшла вода.
Промийте рис.
Змастіть чашу вершковим маслом і виставте програму «випічка» на 10 хвилин.
Через 2 хвилини закладайте в електроприлад курагу, фініки і родзинки. Смажте сухофрукти до закінчення програми.
Тепер засипте рис. Залийте все водою і молоком, додайте цукор. Змішайте солодкий рис і виберіть програму «плов» на 30 хвилин. Якщо немає цього режиму, то ставте «гасіння» або «каша».
Після виключення, дайте рісу з сухофруктами настоятися не менше 10 хвилин.
Додайте вершкове масло, все змішайте. Тепер викладайте кашу на тарілки. Зверху все притрусіть подрібненими горішками. Приємного вам апетиту!
Ось ми й розглянули кілька варіантів приготування молочної каші в мультиварці. Сподіваємося, вони допоможуть порадувати сім’ю оновленим меню. Готуйте з любов’ю!