Такі смачні та корисні страви найчастіше готують для дітей. Але вони дуже примхливі, і не їдять все підряд, тому потрібно сильно постаратися, щоб їм догодити. Ми вам доведемо, що смачна рисова каша в мультиварці на молоці – це зовсім не складно.
З шоколадом на молоці
Інгредієнти:
- Рис (круглий) – 1 склянка;
- Шоколад (чорний чи молочний) – 0,1 кг;
- Молоко – 1 стакан;
- Вершки – 1 склянку;
- Цукор – 3 ст. ложки;
- Вода – 1 стакан.
Приготування:
Промийте рис і перекладіть його в чашу електроприладу.
Залийте крупу молоком і водою, додайте цукор.
Виставте програму «молочна каша» на 30 хвилин.
Нагрійте в каструлі вершки, але не доводьте до кипіння.
Коли молочний рис буде готовий, додайте в каструлю теплі вершки. Залиште її в режимі «підігрів» на 15 хвилин.
Частина натріть на крупній тертці або наріжте ножем на невеликі кубики.
Меншу частину шоколад розламайте на рівні шматочки.
Готовий рис змішайте з подрібненим шоколадом і розсипалися його в порційні тарілки. Зверху все прикрасьте кубиками шоколаду. Приємного вам апетиту!
Як приготувати рідку молочну рисову кашу? (класичний варіант)
Інгредієнти:
- Рис – 0,1 кг;
- Цукор – 1 ст. ложка
- Вода – 0,2 л;
- Молоко – 0.2 л;
- Вершкове масло – 1 ст. ложка.
Приготування:
Переберіть весь рис і кілька разів промийте його під проточною водою.
Закип’ятіть в чайнику 200 мл очищеної води.
У чашу мультиварки засипте промитий рис і залийте молоком. Додайте трохи цукру. Зверху все залийте кип’яченою водою.
Виставте програму «молочна каша» на 40 хвилин. Якщо у вас її немає, то підійде режим «рис» або «каша».
Коли мультиварка закінчить свою роботу, не відкривайте її. Дайте рису настоятися ще 10-15 хвилин.
Тепер відкрийте кришку і додайте шматочок вершкового масла. Все змішайте і розкладайте рідку кашу по тарілках.
Рисова каша з гарбузом
Інгредієнти:
- Гарбуз – 0,15 кг;
- Сіль – 2 щіпки;
- Молоко – 5 мультистаканов;
- Рис (круглий) – 2 мультистакана;
- Мед – 3 ч. ложки;
- Вода – 4 мультистакана;
- Вершкове масло – 1 ст. ложка.
Приготування:
Виберіть стиглий гарбуз і очистити від шкірки.
Нарубаєте гарбуз невеликими кубиками.
Змастіть вершковим маслом не тільки дно, але і стінки електроприладу.
На дно викладіть подрібнену гарбуз.
Промийте рис. Чим більше разів ви його промиєте, тим більш розсипчастою вийде каша. Викладіть її в каструлю.
Залийте все молоком і водою.
Додайте до гарбузової каші трохи солі і 3 ложки меду, все змішайте. Мед обов’язково попередньо розтоплювати, тому що під впливом температур, він розчиниться вже у страві.
Виставте на своєму приладі режим «суп» або «молочна каша» на 35 хвилин.
Через 10 хвилин відкрийте електроприлад і все перемішайте. Бо мед розтанув, і його потрібно рівномірно розподілити по всій каші.
Коли рисова каша з гарбузом буде готова, не відкривайте прилад. Дайте їй можливість довше настоятися і розкрити всі смакові якості гарбуза.
З яблуками
Інгредієнти:
- Молоко – 1 стакан;
- Яблука – 2 штуки;
- Сіль – за смаком;
- Вершкове масло – 1 ст. ложка;
- Цукор – 2 ст. ложки;
- Рис (круглий) – 2 склянки;
- Вода – 4 склянки.
Приготування:
Зніміть з яблук шкірку і вирізати насіння.
Наріжте яблука брусочками. Або виберіть іншу довільну форму, це особливої ролі не грає.
Налийте в каструлю 2 столових ложки води і покладіть туди нарізані яблука. Притрусіть їх цукром.
Виберіть програму «тушкування» на 10 хвилин.
Промийте рис і пересипте його до яблук.
Залийте водою і насипте трохи солі. Виставте програму «рис» або «каша» на 20 хвилин.
Через зазначений час, залийте яблучну кашу молоком. Якщо необхідно, досипте ще цукру. Все змішайте і зверху покладіть 2 шматочки вершкового масла.
Виставте програму «підігрів» на 20 хвилин.
Розкладайте молочну кашу по тарілках. При подачі прикрасьте кожну порцію свіжими яблуками. Приємного вам апетиту!
З сухофруктами в мультиварці
Інгредієнти:
- Рис (довгий) – 1 склянка;
- Курага – 0,1 кг;
- Молоко – 2 склянки;
- Ванільний цукор – 1 ч. ложка;
- Вода – 1 склянка;
- Чорнослив – 0,1 кг;
- Цукор – 2 ст. ложки.
Приготування:
Промийте рис в теплій воді.
Курагу і чорнослив промийте і залийте гарячою водою. Сухофрукти повинні набрякнути.
Викладіть в каструлю промитий рис.
В окремій каструлі змішайте воду і молоко. Залийте цією сумішшю рис.
Поцукруйте блюдо і додайте ванільний цукор. Все змішайте.
Зверху встановіть кошик для пари. Викладіть на неї чорнослив і курагу.
Виставте програму «молочна каша» на 60 хвилин.
Коли все буде готово, залиште прилад в режимі «підігрів» на 20-30 хвилин.
Молочна рисова каша готова. Тепер розкладайте її по тарілках. Зверху все прикрасьте курагою і чорносливом.
З овочами
Інгредієнти;
- Рис – 0,2 кг;
- Базилік – 1 щіпка;
- Ріпчаста цибуля – 2 головки;
- Квасоля (спаржева) – 0,1 кг;
- Морква – 1 штука;
- Фенхель – 1 щіпка;
- Сіль, приправа «до рису» — за смаком;
- Помідор – 2 штуки;
- Рослинне масло – 1,5 ст. ложки;
- Куркума – 1 щіпка;
- Часник – 3 зубчики;
- Насіння льону – 1 ч. ложка;
- Вода – 0,4 л.
Приготування:
Промийте і переберіть рис.
Наріжте цибулю Тонкими півкільцями. Якщо є можливість, візьміть обидва лука різних кольорів.
Спаржеву квасоля промийте і наріжте брусочками, по 2-2,5 см.
Довгими брусочками моркву наріжте.
Помідори очистіть від шкірки і наріжте їх будь-яким довільним способом. Наприклад, тонкими часточками.
Часник дрібно нарубаєте вручну.
Складіть в чашу рис, фенхель, нарізані овочі, сіль, базилік, приправу до рису, куркуму і насіння льону. Все змішайте і залийте водою.
Додайте трохи рафінованої олії.
Виберіть програму «рис» на 35 хвилин.
Розсипайте кашу і прикрасьте рис свіжою зеленню.
З шоколадом на молоці
Інгредієнти:
- Рис (круглий) – 1 склянка;
- Шоколад (чорний чи молочний) – 0,1 кг;
- Молоко – 1 стакан;
- Вершки – 1 склянку;
- Цукор – 3 ст. ложки;
- Вода – 1 стакан.
Приготування:
Промийте рис і перекладіть його в чашу електроприладу.
Залийте крупу молоком і водою, додайте цукор.
Виставте програму «молочна каша» на 30 хвилин.
Нагрійте в каструлі вершки, але не доводьте до кипіння.
Коли молочний рис буде готовий, додайте в каструлю теплі вершки. Залиште в режимі «підігрів» на 15 хвилин.
Частина натріть на крупній тертці або наріжте ножем на невеликі кубики.
Меншу частину шоколад розламайте на рівні шматочки.
Готовий рис змішайте з подрібненим шоколадом і розсипалися його в порційні тарілки. Зверху все прикрасьте кубиками шоколаду. Приємного вам апетиту!
Як приготувати для дітей? (з родзинками)
Інгредієнти:
- Родзинки – 0,1 кг;
- Вершкове масло – 1 ст. ложка;
- Волоські горіхи – 0,1 кг;
- Рис (довгий) – 1 склянка;
- Цукор – 2 ст. ложки;
- Фініки – 0,1 кг;
- Молоко – 1 стакан;
- Курага – 0,1 кг;
- Вода – 1 стакан.
Приготування:
Розігрійте духовку, і запечіть в ньому горіхи протягом 5 хвилин. Очистіть їх від лушпиння. Розімніть їх качалкою або побийте горіхи молотком для відбивних.
Родзинки, курагу і фініки промийте і обдайте окропом. Фініки і курагу наріжте невеликими кубиками. Складіть всі сухофрукти на паперові рушники, щоб зійшла вода.
Промийте рис.
Змастіть чашу вершковим маслом і виставте програму «випічка» на 10 хвилин.
Через 2 хвилини закладайте в електроприлад курагу, фініки і родзинки. Смажте сухофрукти до закінчення програми.
Тепер засипте рис. Залийте все водою і молоком, додайте цукор. Змішайте солодкий рис і виберіть програму «плов» на 30 хвилин. Якщо немає цього режиму, то ставте «гасіння» або «каша».
Після виключення, дайте рісу з сухофруктами настоятися не менше 10 хвилин.
Додайте вершкове масло, все змішайте. Тепер викладайте кашу на тарілки. Зверху все притрусіть подрібненими горішками. Приємного вам апетиту!
Ось ми й розглянули кілька варіантів приготування молочної каші в мультиварці. Сподіваємося, вони допоможуть порадувати сім’ю оновленим меню. Готуйте з любов’ю!