Рисова каша з гарбузом на молоці – 6 смачних рецептів

Рисова каша з гарбузом на молоці – це надзвичайно цілюща блюдо, яке підійде як для сніданку, так і для обіду. До того ж її можна приготувати різними способами.

Рисова каша з гарбузом на молоці за класичним рецептом

Гарбузова каша за традиційним рецептом. Саме з нього варто знайомитися з блюдом, якщо ви ще жодного разу не пробували його.

Необхідні інгредієнти:

  • 250 грам гарбуза;
  • близько 200 грам рису;
  • трохи солі;
  • не менш 350 мілілітрів молока;
  • цукор на свій розсуд.

Процес приготування:

  • Починаємо готувати з рису. Відправляємо її в каструлю, чекаємо, поки вся вода практично випарується.
  • На цьому етапі додаємо спеції, вливаємо молоко і натертий гарбуз.
  • Залишилося тільки довести вміст до кипіння, тримати на невеликому вогні близько 15 хвилин. Через цей час повністю вимикаємо плиту, залишаємо страву під кришкою і даємо йому настоятися не менше 10 хвилин.

Простий варіант для мультиварки

Дане блюдо готується дуже легко, але можна ще більше спростити процедуру, якщо скористатися мультиварка. До того ж тоді не доведеться постійно стежити за процесом.

Необхідні продукти:

  • невеликий стакан рису;
  • половина маленької ложки солі;
  • близько 300 грам гарбуза;
  • 450 мілілітрів молока;
  • 20 грам цукру.

Процес приготування страви:

  • Для початку потрібно злегка розм’якшити гарбуз. Нарізаємо її на шматочки середнього розміру, вкладаємо в мультиварку і готуємо близько 15 хвилин в режимі «Випічка».
  • Через це час всипаємо туди ж сирий рис, вливаємо все молоко. Не забуваємо на цьому етапі додати сіль і цукор.
  • Виставляємо на приладі режим «Молочна каша» і готуємо близько 35 хвилин. Якщо такого режиму немає, тоді цілком підійде «Гасіння».

Рисово-пшоняна каша з гарбузом

Рисово-пшоняна каша з гарбузом – це в два рази більш ситна і корисна страва, оскільки використовується відразу кілька складових з набором вітамінів. Та й смак виходить просто приголомшливий.

Дивіться також:  Морквяні котлети – класичний рецепт і 5 варіантів приготування

Необхідні інгредієнти для приготування:

  • близько 500 мілілітрів молока;
  • столова ложка з гіркою цукру;
  • рис і пшоняна крупа – по половині склянки;
  • маленька ложка солі;
  • гарбуза знадобиться близько 300 грам;
  • 30 грамів масла.

Процес приготування страви:

  • Перед варінням круп їх потрібно на деякий час залити холодною водою і дати їм постояти. Поки йде процес, підготуємо гарбуз: наріжемо її на невеликі квадратики або ж подрібнити на тертці.
  • Тепер вливаємо молоко в яку-небудь ємність і доводимо до кипіння. Потім кладемо в нього гарбуз і готуємо близько 5 хвилин.
  • Через це час всипаємо до молока з гарбузом обидва види круп і спеції. Чекаємо, поки весь вміст закипить, і тримаємо на вогні приблизно вісім хвилин.
  • Вимикаємо плиту, кладемо в каструлю олію і даємо настоятися ще 15 хвилин.

Вершкове страву у горщику в духовці

Добре приготована каша – це завжди смачно, а якщо вона ще й зроблена в горщику, то можете бути впевнені, що від результату ви отримаєте масу задоволення. Звичайно, якщо гарбуз – ваш продукт, так як деякі, незважаючи на безліч рецептів так і не можуть прийняти її смак.

Необхідні продукти:

  • 40 грам масла;
  • 150 грамів сирого рису;
  • кількість приправ кладіть виходячи зі своїх переваг;
  • приблизно 350 грам гарбуза.

Процес приготування страви:

  • Перед початком приготування каші потрібно злегка довести до готовності рис. Відправляємо її в каструлю з водою і готуємо близько 10 хвилин замість звичайних двадцяти хвилин.
  • Поки триває цей процес можна включити нагріватися духовку на 200 градусів, і переходити до гарбузі. Її нарізаємо на середні шматочки.
  • Беремо горнята, на дно кладемо по маленькому шматочку масла, потім покриваємо його рисом і гарбузом. Краще весь вміст перемішати, щоб смак розподілився рівномірно. На цьому ж етапі додаємо сіль і цукор. Закриваємо горщики і ставимо в розігріту духовку приблизно на 20 хвилин.
Дивіться також:  Швидкий пиріг – 8 простих і смачних рецептів на швидку руку

З рисом та родзинками

Хочете зробити страву ще більш корисним? Тоді варто додати в нього трохи родзинок, який не тільки збагатить його додатковими вітамінами, але ще й додасть солодощі. До того ж такий варіант вочевидь набагато більше сподобається дітям, ніж звичайний.

Необхідні продукти:

  • 50 грам масла;
  • 150 грам рису;
  • дві склянки води;
  • 20 грам цукру;
  • 250 мілілітрів води;
  • 300 грам гарбуза;
  • родзинки – кількість за бажанням.

Процес приготування:

  • Починаємо готувати страву з рису, його потрібно відправити у каструлю і довести до кипіння.
  • Коли це станеться, додаємо до нього шматок вершкового масла, спеції, а потім і гарбуз. Її потрібно подрібнити. Зробіть це, як вам більше подобається – натріть на тертці або наріжте на квадратики середнього розміру.
  • Тепер черга родзинок, але перш ніж класти його до решти продуктів, добре помийте і бажано облийте дуже гарячою водою.
  • Влийте молоко, почекайте, поки все закипить, знизьте потужність роботи плити і готуйте, поки не випарується вся рідина. Після чого дайте настоятися не менше 15 хвилин.

З додаванням кураги і чорносливу

Родзинки – не єдиний сухофрукт, який відмінно поєднується з продуктами цієї страви. А якщо ви ще й не дуже любите його, то прекрасний варіант – використовувати курагу і чорнослив.

Необхідні продукти:

  • 400 грам гарбуза;
  • стакан молока;
  • 150 грам рису;
  • 20 грам масла;
  • чорнослив і курага – кількість на свій розсуд;
  • приправи на свій вибір.

Процес приготування:

  • Гарбуз очищаємо, нарізаємо на невеликі квадратики або натираємо.
  • Ставимо варитися рис, перш ніж змішувати всі інгредієнти разом, він повинен трохи проваритися і стати більш м’яким. Чекаємо, поки крупа закипить, варить близько 8 хвилин, після чого можна приступати до подальшої готуванні.
  • Вливаємо все молоко в каструлю з крупою, туди ж викладаємо подрібнену гарбуз, вибрані спеції.
  • Тепер кладемо попередньо подрібнені сухофрукти і нарубленное на шматки масло. Готуємо все на повільному вогні близько 15 хвилин, до стану, коли зовсім не залишиться рідини.
  • Подавати страву відразу не рекомендується, краще ще вкрити посуд чимось теплим і дати настоятися близько 20 хвилин, тоді смак буде більш яскравим і насиченим.
Дивіться також:  Тефтелі в духовці – 7 рецептів
Прокрутка до верху