Більшість хазяєчок не знають, що для приготування корисної та поживної їжі, потрібно мало продуктів. Цією стравою є каша, приготовлена з рисової крупи з соковитою і помаранчевої гарбузом. Незалежно від того, приготовлено страву на воді або на молоці, рисова каша з гарбузом залишиться однаково смачною і корисною.
Рисова каша з гарбузом — готуємо на молоці
Буває, що малюки відмовляються пити молоко. Тоді на допомогу прийде рисова крупа, зварена на молоці. Таким чином, можна непомітно додати в харчування дитини молочний продукт. Якщо ви дотримуєтеся дієти, але хочеться солодкого, то з натуральних продуктів, можна задовольнити цю потребу. Рисова каша з гарбузом на молоці відмінний варіант!
Інгредієнти:
- Гарбуз – 250 гр;
- Вода – 200 мл;
- Сіль – 3 г;
- Молоко – 400 мл;
- Рисова крупа – 200 гр;
- Ванілін – 3 гр;
- Цукор – 2 ч. ложки або в залежності від уподобань.
Приготування:
- Крупу промити. Залити водою. Залишити на годину.
- У каструлю влити воду. Закип’ятити.
- Перемістити рис в окріп. Варити, поки волога не випарується.
- Оранжевий овоч очистити.
- Коли не залишиться насіння і шкірки, подрібнити.
- Підсолити. Залити молоко. Розмішати.
- Посипати цукром і ваніллю. Перемішати.
- Додати до рису.
- Розмішати. Проварити чверть години, постійно помішуючи.
- Зняти з вогню.
- Вкрити. Настояти чверть години.
- При подачі в порційні тарілки покласти шматочок вершкового масла.
Рецепт приготування на воді
Рисова каша на воді відноситься до дієтичних страв. Приготоване до сніданку, воно насичує організм поживними речовинами, вітамінами, мікроелементами, виключає жири. Щоб приготувати смачну кашу на воді з рису, її слід промити від крохмалю теплою водою, міняючи рідина кілька разів.
Інгредієнти:
- Сіль – 4 гр;
- Масло вершкове – 15 гр;
- Гарбуз – 350 гр;
- Рис – 200 гр;
- Вода – 600 мл;
- Цукор – 2 ч. ложки.
Приготування:
- Злак промити. Зайву рідину злити.
- У казан влити воду. Закип’ятити.
- Помістити в киплячу воду рисову крупу. Підсолити. Проварити чверть години.
- З осіннього овоча зрізати шкіру. Видалити насіння. Нарізати. Необхідні шматки, розмір яких не перевищує півтора сантиметра.
- Кашу посипати цукром. Помістити гарбуз. Змішати.
- Накрити кришкою. Протушкувати чверть години.
- Дати настоятися.
- Закинути масло. Розмішати, подавати.
Як зварити в мультиварці — покроковий рецепт
Крупа, яка не містить холестерин і шкідливі жири – рис. Вона добре втамовує відчуття голоду. З додаванням гарбуза, її корисні якості збільшуються. Мультиварка допоможе забути проблеми, пов’язані з подгоранием і випаровуванням молока, швидко готує, заощаджуючи час господині.
Інгредієнти:
- Цукор – 25 гр;
- Гарбуз – 300 г м’якоті;
- Масло вершкове – 50 гр;
- Молоко – 400 мл;
- Масло – 7 мл для змазування;
- Кругло-зерниста рисова крупа – 150 гр;
- Вода – 200 мл;
- Ванілін – 4 гр.
Приготування:
- Гарбуз подрібнити. Для рецепта знадобиться у вигляді тонкої соломки.
- Силіконовій пензлем, змоченою в олії, промазати чашу.
- Помістити м’якоть.
- Влити 100 мл води.
- Встановити час 10 хвилин.
- Включити режим «Гасіння».
- Закрити кришкою.
- Через деякий час помістити крупу. Розмішати.
- Вибрати функцію «Каша».
- Встановити таймер на 40 хвилин.
- В кінці закинути масло. Розмішати.
Щоб блюдо вийшло максимально смачним, потрібно добре промивати крупу, потім мінімум на годину замочувати. При такому підході, злак вийде розсипчастим і м’яким. Гарбуз додавати по смаковим уподобанням.
Рисова каша з гарбузом в горщику
Хочете здивувати своїх близьких затишним, сільським, ароматною стравою, яке має вершковий присмак, з тане в роті рисом. Тоді приготуйте рисову крупу в горщику.
Інгредієнти:
- Масло – 50 гр;
- Шліфований рис – 0,5 склянки;
- Мед – 50 мл;
- Цукор – 5 ч. ложок;
- Молоко жирне – 0,5 літра;
- Гарбуз очищена – 250 гр.
Приготування:
- Щоб в момент приготування рис не злипнувся, його слід ретельно промити.
- Процедуру повторювати до прозорості рідини.
- Залишити у воді на півгодини.
- Встановити режим на 200 градусів в духовій шафі.
- Гарбуз подрібнити кубиками невеликого розміру.
- Злити воду з рису.
- В крупу насипати цукор і змішати з гарбузом.
- Викласти на дно горщика. Залити молоко.
- Не вкриваючи нічим зверху, помістити в духовку.
- Дістати, коли молоко повністю вбереться в продукти, а зверху з’явиться апетитна скоринка.
З додаванням родзинок
Щоб каша вийшла смачніше, вибирайте ароматну і стиглий гарбуз яскравого кольору і якісний родзинки. Поживна цінність і смак сухофрукта надає страві особливу нотку.
Інгредієнти:
- Цукор – 2 ст. ложки;
- Рис круглий – стакан;
- Сіль;
- Вода – 500 мл;
- Масло вершкове – 50 гр;
- Молоко – 500 мл;
- Родзинки – 75 г;
- Гарбуз – 600 г м’якоті.
Приготування:
- Очистити родзинки. Промити в теплій воді. Розпарювати його немає необхідності.
- Гарбуз нарізати. Для приготування знадобляться шматки в півтора сантиметра.
- Крупу промити.
- Додати норму води до рису. Закип’ятити.
- Варити до випаровування рідини.
- Влити молоко.
- Закинути гарбуз. Підсолити.
- Посипати цукром, додати родзинки.
- Проварити чверть години, періодично перемішуючи, щоб уникнути підгоряння.
- В кінці додати масло.
Пшоно-рисова каша з гарбузом в духовці
Якщо змішати два види крупи і доповнити яскравою гарбузом, вийде каша з відмінними смаковими якостями і великим вмістом вітамінів.
Інгредієнти:
- Сіль – 0,5 ч. ложки;
- Рисова крупа – 0,5 склянки;
- Цукор – 3 ч. ложки;
- Пшоняна крупа – 0,5 склянки;
- Масло вершкове – 100 гр;
- Гарбуз – 350 гр;
- Молоко – 750 мл
Приготування:
- Крупи промити. Вода повинна залишитися прозорою.
- Залишити в рідині.
- З гарбуза видалити шкірку. Вийняти насіння.
- Взяти тертку крупного помелу. Натерти.
- В каструлі молоко довести до кипіння.
- Закинути гарбуз.
- Проварити сім хвилин.
- Злити рідину з круп.
- Помістити в молоко.
- Засипати цукром. Підсолити. Перемішати.
- Страва перекласти в жароміцну ємність.
- Накрити кришкою.
- Помістити на півгодини в духовку при 200 гр.
- Перед подачею покласти вершкове або топлене масло.