Рисова локшина – як приготувати і 6 рецептів з рисовою локшиною

Як приготувати рисову локшину в домашніх умовах

Якщо є час і бажання, рисову локшину нескладно зробити і самостійно. Для цього знадобиться півкіло білого рису або готова рисова мука, яка продається в супермаркеті у відділі азіатських товарів. Якщо ж прийнято рішення про використання рису, то його потрібно змолоти в спеціальному млинку або кавомолці для отримання тонкої білосніжною борошна.

  • Після цього на кожні 110 грам сировини береться 1 велике куряче яйце і замішується тісто. Воно повинно вийти крутим і еластичним, легко розгортати в тонкі смуги.
  • Пласт слід розкачати як можна тонше, ідеальний варіант – використання спеціальної паста-машини.
  • Після цього отримані пласти нарізають на тонкі смужки – це і є локшина.
  • Перед використанням готовий продукт просушують, а потім складають у скляну або пластмасову тару із щільно закритою кришкою і ставлять у темне прохолодне місце.
Дивіться також:  Пшоняна каша з гарбузом – 7 рецептів на молоці та воді