Хто ж не любить ніжну, ситну і корисну рисову кашу! Щоб бути впевненим, що страва не згорить, не втече, приготуйте його в мультиварці. Рисова молочна каша в мультиварці виходить м’якою, розсипчастої, що тане в роті. Спробуйте наші рецепти.
Рисова молочна каша в мультиварці — класичний рецепт
Самий простий, швидкий рецепт приготування.
Вам знадобиться:
- вершкове масло — 60 гр;
- рис — 165 гр;
- вода — 0,4 л;
- цукровий пісок — 40 гр;
- молоко — 0,4 л;
- сіль — 6 гр.
Алгоритм дій:
- Залити воду в об’ємну чашу, до неї додати молоко, насипати цукровий пісок і сіль.
- Рис засипаємо в мультиварку. Його не можна промивати.
- Кидаємо туди шматочок вершкового масла.
- Заливаємо продукти сумішшю води і молоко, закриваємо кришку.
- У всіх мультиварок різні режими. Можете поставити програму «Молочна каша», «Рис» або «Каша». Встановлюємо таймер — 35 хвилин.
- Як тільки мультиварка подасть сигнал, перемішайте рисову масу і поставте в режим підігріву на 5 хвилин.
- Тепер можна подавати страву до столу. Приємного апетиту!
Ситне блюдо з гарбузом
Приготуйте рис з гарбузом. Вийде ще поживніше та корисніше.
Список продуктів:
- кип’ячена вода — 0,6 л;
- гарбуз — 0,15 кг;
- цукор — 35 гр;
- білий рис — 0,33 кг;
- молоко — 0,8 л;
- шматочок вершкового масла — 20 г;
- сіль — 3 гр.
Як готується рисова каша з гарбузом на молоці:
- Беремо стиглий гарбуз яскраво-помаранчевого кольору, але тільки не кормовий сорт — він не солодкий. Її ми очищаємо від шкірки, промиваємо і рубаємо маленькими кубиками.
- Від масла відріжте невеликий шматочок і проведіть їм по стінках і дну мультиварки.
- Шматочки гарбуза покладіть в чашу мультиварки.
- Рисову крупу покласти в сито і промити холодною водою. Перекладаємо його до гарбузі.
- Один за одним влийте молоко, воду, додайте сипучі інгредієнти.
- У програмному меню кухонного приладу виберіть пункт «Каша», «Суп» або «Рис».
- Час варіюється від 20 до 30 хвилин.
- Коли страва приготується, залиште його ще на 10 хвилин, а потім подавайте на стіл.
З додаванням вершків і сиру
Такий варіант каші виходить дуже ніжним, що тане в роті. Обов’язково спробуйте!
Компоненти рецепту:
- вода — 0,2 л;
- цукор — 15 гр;
- вершки — 50 гр;
- рис — 150 гр;
- молоко — 150 гр;
- щіпка солі;
- сир твердий — 50 гр;
- масло вершкове — 15 гр.
Як приготувати молочну рисову кашу:
- Обробіть рисову крупу проточною водою.
- Перекладіть в чашу від мультиварки, залийте водою, насипте сіль і цукор.
- Увімкніть програму «Рис». Готуйте страву, поки вода не зникне.
- Після цього влийте молоко, додайте вершки і варіть кашу, включивши режим «Смаження».
- Як тільки блюдо закипить, включаємо програму «Гасіння» і готуємо ще 10 хвилин.
- В цей час шматок сиру натріть на тертці і покришіть в мультиварку.
- Тоді каша повністю приготується, залиште її на 10 хвилин. Сир розплавиться і розчиниться в масі рису.
Молочна пшоно — рисова каша з родзинками
Якщо у вас на полиці залишилося трохи рисової і трохи пшоняної крупи — не поспішайте викидати їх. Зваривши ці продукти разом, ви отримаєте ніжну і солодку кашу.
Необхідні інгредієнти:
- цукровий пісок — 25 гр;
- молоко — 0,8 л;
- пшоняна крупа — 90 гр;
- масло вершкове — 30 гр;
- вода — 100 мл;
- рис — 80 гр;
- жменю родзинок.
Покрокова інструкція:
- З’єднуємо обидва види круп і промиваємо водою.
- Пересипаємо масу в каструлю, кидаємо додаємо цукор і масло.
- Вливаємо молоко і необхідну кількість води.
- Натискаємо кнопку «Каша», і час — 40 хвилин.
- Через 30 хвилин киньте жменю промитого родзинок, і дочекайтеся закінчення програми мультиварки.
- Насолоджуйтеся поживним, дуже смачним сніданком. Приємного апетиту!
На топленому молоці
Кашка виходить дуже м’якою, з ніжним смаком топленого молока.
Склад рецепта:
- вода — 160 мл;
- рис — 165 гр;
- сіль — 10 гр;
- молоко топлене — 640 мл;
- цукор — 50 гр.
Як варити рисову кашу:
- Рисову крупу обробляємо в декількох водах, поки вона не стане прозорою.
- Вивалюємо рисову масу в каструлю. Насипаємо сіль з цукром, вливаємо молоко пряжене і воду. Все перемішуємо.
- Встановлюємо програмний режим «Каша». Час — 60 хвилин.
- Коли страва приготується, можна розмістити в ньому шматочок масла. Так буде смачніше.
Рідка рисова каша в мультиварці
Маленьким дітям більше підходить рідка каша. Вона виходить такою ж смачною і корисною. Весь секрет у тому, щоб використовувати більше молока.
Вам знадобиться:
- шматочок вершкового масла — 30 гр;
- рис круглий — 0,16 кг;
- щіпка солі;
- молоко — 800 мл;
- цукор — 60 гр.
Спосіб приготування:
- Окремо промиємо рис під краном.
- Викладаємо його в посуд для мультиварки.
- Додаємо туди цукор, шматочок масла, молоко і сіль.
- Закриваємо кришку, на панелі кухонного приладу натискаємо кнопку «Молочна каша» або «Рис» і готуємо 20 хвилин.
- Після того, як мультиварка сповістить вас сигналом, спробуйте кашу, і, якщо потрібно, доварите її.
- Блюдо виходить досить рідким, щоб його їли маленькі діти.
- Розкладаємо страва по тарілках, прикрашаємо шматочками фруктів або варенням. Приємного апетиту!
З яблуками та бананами на сніданок
Якщо ваша дитина не хоче їсти звичайну кашу, приготуйте її з бананами і яблуками. В додаток можна оформити її ягодами і фруктами.
Склад рецепта:
- молоко — 0,9 л;
- щіпка мускатного горіха;
- вершкове масло — 40 г;
- два банана;
- цукор — 50 гр;
- круглий рис — 330 гр;
- одне яблуко.
Варіант приготування:
- Обробляємо рисову крупу в холодній воді.
- Перекладаємо його в чашу мультиварки і заливаємо необхідною кількістю молока.
- Зверху додаємо сипучі інгредієнти. Все перемішуємо.
- Закриваємо кришку мультиварки, виставляємо програму «Молочна каша», час — 35 хвилин.
- За 10 хвилин до сигналу мультиварки, очищаємо банани і шаткуємо їх на невеликі шматочки.
- Яблука ріжемо на часточки, знімаємо з них шкірку, прибираємо насіння і серцевину. М’якоть розрізаємо на маленькі кубики.
- Шматочки фруктів завантажуємо в мультиварку до рису і довариваем кашу.
- Накладіть кашу в тарілочки, прикрасити родзинками або ягодами. Діти будуть в захваті від такого гарного і смачного сніданку.