Різотто – класичний рецепт і 10 варіантів приготування

Рецепт з додаванням гарбуза

Інгредієнти: рис – 200 г, гарбуз – 200 г, бульйон – 1 л, 50 мл вина, цибуля – 1 шт., Пармезан – 100-150 р, олію вершкове – 50 р, олія ріпакова – 3 ст. л., суміш перців, сіль, підсмажений бекон.

  • Гарбуз почистити і порізати квадратиками. Цибулю дрібно нашаткувати, Пармезан натерти, перець помолоти. Бульйон зварити заздалегідь і підігріти до 80-90°С.
  • У сковороду з товстим підставою або глибоку каструлю налити рослинне масло і викласти гарбуз. Обсмажити до рум’яної скоринки.
  • Додати цибулю, перемішати і смажити, поки він не стане м’яким.
  • Всипати рис і знову перемішати. Почекати поки вбереться масло, влити вино і добре пропарити інгредієнти, поки волога не вбереться.
  • Далі по 50-100 мл вливати бульйон і постійно помішувати різотто. Наступну порцію рідини додавати, коли випарується попередня.

Як тільки рис приготується, зняти з плити, всипати Пармезан, додати перець і сіль. Добре розмішати і залишити на 2-3 хвилини під закритою кришкою. Подавати такий оригінальний варіант різотто краще в гарячому вигляді, прикрасивши скибочками рум’яного бекону.

Дивіться також:  Сухарики в мікрохвильовці – 7 швидких і смачних рецептів приготування