Різотто з грибами займає окреме місце серед усіх італійських страв. А все, тому що воно шалено смачне, ситне, а процес його приготування не вимагає особливих кулінарних навичок.
Класичний рецепт різотто з грибами
Необхідні продукти:
- 20 грам сиру;
- 0,2 кг рису;
- ложка олії;
- літр води або бульйону;
- спеції;
- 200 грам улюблених грибів;
- одна головка цибулі;
- вино біле, виключно, сухе – 100 мл;
- 30 грам вершкового масла.
Процес приготування:
- Гриби трохи подрібнюємо, обсмажуємо на вершковому маслі, приправляємо спеціями.
- В іншій сковороді обсмажуємо дрібно нарізану цибулю, можна додати часник. Потім викладаємо туди рис, вливаємо вино і чекаємо, коли воно випарується.
- Починаємо порціями підливати до рису бульйон. Як тільки перша частина вбирається, додаємо наступну порцію і так, поки він весь не закінчиться.
- До продуктів кладемо вершкове масло, тертий сир і перемішуємо. А за кілька хвилин до готовності з’єднуємо всі з обсмаженими грибами.
Готуємо з додаванням курки
Різотто з грибами і куркою – повноцінний вечерю для всієї родини.
Для приготування такої страви краще брати філе.
Необхідні продукти:
- дві ложки вершкового масла;
- спеції;
- 0,2 кг курячого філе;
- 150 грам грибів;
- цибулина;
- 0,5 літра бульйону;
- 30 грам сиру;
- два зубчики часнику;
- 0,150 кг рису.
Процес приготування:
- Насамперед, філе відваріть.
- На гарячій сковороді з вершковим маслом обсмажте подрібнені цибуля та часник.
- Додайте спочатку гриби, а потім і шматочки філе. Тримайте до утворення рум’яного кольору.
- Всипаємо туди ж рис і заливаємо його бульйоном частинами так, щоб крупа встигала його вбирати.
Приправляємо спеціями і тертим сиром.
Грибне різотто в мультиварці
Ще один спосіб приготування – різотто в мультиварці. Виходить не менш смачним, а робиться простіше.
Необхідні продукти:
- 150 грам рису;
- мультиварочный склянку бульйону;
- одна цибулина;
- спеції;
- 0,2 кг грибів;
- 100 мл сухого білого вина;
- 30 грам сиру.
Процес приготування:
- Спочатку на сковороді обсмажуємо нарізану цибулю і подрібнені гриби, перекладаємо їх у чашу мультиварки.
- Зверху покриваємо підготовлені продукти рисом, додаємо спеції, вливаємо вино і бульйон.
- Готуємо в режимі «Плов», а потім включаємо на 10 хвилин «Підігрів».
Перед подачею змішуємо з тертим сиром.
Ніжне блюдо з вершками
Необхідні продукти:
- 2 зубчики часнику;
- склянку рису;
- спеції;
- 0,4 кг грибів;
- 0,1 літра вершків;
- одна цибулина;
- літр бульйону;
- дві ложки вершкового масла;
- 60 грам сиру.
Процес приготування:
- На добре прогрітому вершковому маслі обсмажити подрібнений часник, з нарізаною цибулею і грибами до появи золотистого кольору.
- Додати рис, теж злегка його обсмажити і почати вводити порціями бульйон. Рис повинен повністю увібрати його, але при цьому залишитися злегка твердим.
- Влити до інгредієнтів вершки, покласти спеції і змішати з натертим сиром.
З перловки з грибами
Необхідні продукти:
- 200 грам грибів;
- два зубчики часнику;
- 40 грам сиру;
- приправи;
- вино біле сухе – 100 мл;
- 0,8 літра бульйону;
- 0,3 кг перловки;
- одна цибулина;
- 0,2 літра вершків.
Процес приготування:
- Крупу промиваємо, заливаємо водою і даємо їй постояти близько 60 хвилин.
- А поки слід обсмажити подрібнену цибулю з часником і грибами.
- Потім додати крупу, потримати все деякий час на вогні і влити вино. Дочекайтеся, поки воно все випарується.
- Влийте бульйон порціями — крупа повинна ввібрати його повністю.
- Приправте майже готову страву спеціями, потім влийте вершки, трохи прогрійте і перед подачею з’єднайте з тертим сиром.
З овочами
Необхідні продукти:
- 0,5 кг рису;
- приправи і зелень;
- 0,3 кг грибів;
- цибулина і морквина;
- два томату і солодкий перець;
- півтора літра бульйону.
Процес приготування:
- Подрібнюємо цибулю і моркву, відправляємо на сковороду і обсмажуємо.
- Туди ж викладаємо помідори кубиками, нарізаний перець і тримаємо все на вогні ще кілька хвилин.
- Потім додаємо гриби. Обсмажуємо, поки не випарується вся рідина, і засипаємо рис.
- Порційно вливаємо бульйон, приправляємо спеціями і знімаємо страву, коли вся рідина не вбереться.
Різотто з білими грибами
Різотто з білими грибами бажано готувати з додаванням петрушки, тоді страва виходить кілька насиченішим.
Необхідні продукти:
- спеції;
- 40 грам сиру;
- 50 грам масла вершкового;
- 0,35 кг білих грибів;
- пучок петрушки;
- літр бульйону;
- два зубчики часнику;
- 0,5 кг рису.
Процес приготування:
- Обсмажити спочатку нарізаний часник, потім викласти гриби, приправити їх спеціями, додати петрушку і тримати на плиті ще кілька хвилин.
- На іншій сковороді злегка обсмажити рис на вершковому маслі, почати підливати бульйон так, щоб рис встигав його вбирати.
- Коли залишиться половина бульйону, викладіть на рісу гриби і перемішайте.
- Долийте бульйон, доведіть рис до готовності, всипте тертий сир і петрушку, що залишилася.
З додаванням морепродуктів
Необхідні продукти:
- 100 грам сиру;
- зубчик часнику;
- 2 ложки вершкового масла;
- півтора склянки рису;
- 0,2 кг морепродуктів;
- 150 грам грибів;
- спеції;
- склянка білого сухого вина;
- 0,5 літра бульйону.
Процес приготування:
- На розігрітій сковороді з вершковим маслом обсмажте нарізані часник, цибулю та гриби.
- Тепер слід додати рис, потримати все на вогні близько семи хвилин, влити вино і бульйон. Готувати, поки рідина не вбереться. На цьому етапі можна додати необхідні спеції.
- За 10 хвилин до готовності викласти морепродукти, трохи масла, тертий сир і перемішати.
Грибне різотто з сиром
Необхідні продукти:
- 100 грам сиру;
- 0,3 кг грибів;
- приправи;
- цибулина;
- 200 грам рису;
- 0,8 літра бульйону.
Процес приготування:
- Подрібнити цибулю, обсмажити його на сковороді, змішати з грибами і дочекатися, поки випарується рідина.
- В іншій сковорідці злегка обсмажити рис, залити бульйоном, приправити обраними спеціями, а потім з’єднати з грибами.
- Додати тертий сир, добре перемішати і подавати через пару хвилин.
З додаванням білого вина
Необхідні продукти:
- приправи;
- дві ложки масла вершкового;
- 0,2 кг рису;
- близько літра бульйону;
- 150 грам грибів;
- біле сухе вино – 100 мл;
- 60 грам сиру;
- цибулина і два зубчики часнику.
Процес приготування:
- На розігрітому вершковому маслі обсмажити до рум’яного кольору нарізану цибулю, подрібнений часник і гриби.
- Коли вивариться вся рідина, додати рис, потримати його кілька хвилин на вогні.
- Залити вином і дочекатися, коли воно вбереться.
- Почати додавати бульйон порціями.
- Коли він майже весь закінчиться, приправляємо блюдо спеціями, з’єднайте з тертим сиром і подаємо до вечері.
З вешенкой по-домашньому
Необхідні продукти:
- 0,3 кг глив;
- спеції;
- зубчик часнику;
- склянку рису;
- одна цибулина;
- 0,7 літра бульйону;
- дві ложки вершкового масла;
- ложка сметани.
Процес приготування:
- Розігріти сковороду, викласти туди вершкове масло і почати обсмажувати подрібнені часник і цибулю, а потім і гливи. Приправити все спеціями.
- Засипати туди ж рис, порційно вливати бульйон, не даючи підгоріти страви.
- Коли рис стане майже м’яким викласти сметану, перемішати і подавати, через 15 хвилин.
Як видно з рецептів, різотто можна приготувати по-різному, але який спосіб ви б не вибрали, це блюдо завжди виходить дуже смачним.