Різотто з креветками – це ідеальне поєднання рису і морепродуктів. Щоб переконатися в цьому, досить приготувати страву хоча б один раз.
Різотто з креветками – класичний рецепт
Це найпростіший варіант. Зверніть увагу, що для цієї страви краще всього використовувати рис арборіо.
Необхідні продукти:
- два зубчики часнику;
- морква і цибулина;
- ложка оливкової олії і стільки ж вершкового;
- 100 грам чищених креветок;
- склянку рису;
- приправи на свій смак;
- 20 грам сиру.
Процес приготування:
- Креветки зазвичай продаються вже відварені, тому досить обдати їх окропом і потримати дві хвилини в гарячій воді.
- На прогріту сковороду наливаємо вказану кількість олії, викладаємо порізаний часник, тримаємо його пару хвилин і прибираємо. Туди ж додаємо нарізану цибулю, обсмажуємо його, потім терту моркву і чекаємо, поки вона стане м’якою.
- До овочів всипаємо вибрані спеції, рис і трохи води. Коли вона випарується, вливаємо ще і робимо так кілька разів, поки рис не буде майже готовий.
- Додаємо до страви креветки, масло, ще трохи води і доводимо до готовності під кришкою протягом чотирьох хвилин. Зверху посипаємо тертим сиром.
У вершковому соусі
Різотто з креветками у вершковому соусі виходить шалено смачним і ніжним саме за рахунок заливки.
Необхідні продукти:
- близько 200 грам рису;
- спеції на свій смак;
- 50 грам сиру;
- 50 грам масла;
- 250 грам креветок;
- цибулина;
- 100 мілілітрів вершків.
Процес приготування:
- Подрібнену цибулю злегка обсмажимо на гарячій сковороді, додамо до нього рис і трохи води, приправимо спеціями, маслом.
- Коли вода википить потрібно налити ще й зробити так кілька разів, поки рис дійде до готовності.
- Потім вливаємо вершки і відразу ж викладаємо очищені креветки, тримаємо під кришкою близько 4 хвилин з невеликою кількістю води. Перед подачею посипаємо тертим сиром і зеленню.
В мультиварці
Зробити це смачне і корисне блюдо можна і в мультиварці, причому піде мінімум часу.
Необхідні продукти:
- два склянки рису;
- близько 400 грам креветок;
- приправи за смаком;
- три ложки вершкового масла;
- дві часточки часнику.
Процес приготування:
- Різотто з креветками в мультиварці готується дуже просто. Для початку засипаємо вказану кількість рису в чашу і заливаємо водою так, щоб вона була на рівні двох склянок. Виставляємо прилад в режим «Рис» на 20 хвилин.
- У цей час на сковороді з вершковим маслом обсмажуємо часник з креветками, всього пару хвилин і приправляємо спеціями.
- Те, що вийшло, додаємо до рису і доводимо до готовності в режимі «Підігрів» протягом чотирьох хвилин.
Блюдо ресторанного рівня з білим вином
Зробити блюдо чимось схожим на те, що подають у ресторані можна, якщо під час приготування додати до інгредієнтів вино.
Необхідні продукти:
- третину склянки білого сухого вина;
- п’ять ложок вершкового масла;
- п’ять склянок курячого бульйону;
- півтора склянки рису;
- 250 грам креветок;
- приправи на свій смак.
Процес приготування:
- У каструлю влийте частина вина і бульйон, чекайте, поки все закипить, і підтримуйте цей процес.
- На сковороді з олією обсмажте креветки зі спеціями, і вином протягом декількох хвилин, поки вони не змінять колір.
- В іншій сковороді в невеликій кількості олії обсмажте часник, викладіть до нього нарізану цибулю. Коли він стане золотистого кольору, всипте рис, дві склянки бульйону з вином і коли рідина википить, знову підлийте його.
- Тримайте рис близько 20 хвилин до повної готовності, після чого з’єднайте з креветками.
Варіант приготування з креветками, кукурудзою і зеленим горошком
Дуже часто готують різотто саме з овочами, так чому б не поєднати всі ці інгредієнти в одне блюдо? Обов’язково спробуйте цей рецепт.
Необхідні продукти:
- три зубчики часнику;
- 300 грам креветок;
- 100 грам горошку і стільки ж кукурудзи;
- приправи на свій смак;
- 50 грам сиру і стільки ж вершкового масла;
- склянку рису.
Процес приготування:
- На гарячій сковороді розтопити масло, викласти туди часник і добре обсмажити, потім додати горох, кукурудзу, креветки. Все витримати близько двох хвилин. Часниковий компонент наситить складу легкої пікантну нотку.
- Далі до овочів всипаємо рис, спеції, заливаємо його водою або бульйоном, доводимо до готовності. Подаємо страву на тарілках, зверху посипавши тертим сиром.
З грибами і креветками
Ще один варіант як можна приготувати різотто. Гриби в результаті роблять страву ще більш ситним.
Необхідні продукти:
- 150 грам грибів;
- 100 грам сиру;
- цибулина;
- два зубчики часнику;
- 200 грам креветок;
- приправи на свій смак;
- склянку рису;
- дві ложки масла вершкового.
Процес приготування:
- Подрібнюємо часник і цибулю на невеликі квадратики, смажимо кілька хвилин. Потім всипаємо рис, тримаємо на вогні ще 7 хвилин.
- Заливаємо рис бульйоном або водою, і постійно помішуючи, доводимо до готовності протягом 15 хвилин.
- Туди ж викладаємо чищені креветки і нарізані гриби. Тримаємо на плиті під кришкою не більше 8 хвилин, після чого вводимо масло і тертий сир. Блюдо готове до подачі.
Італійський рецепт з овочами
Для приготування можна використовувати будь-які овочі за своїм смаком або зробіть, як зазначено в рецепті.
Необхідні продукти:
- цибулина і морквина;
- один солодкий перець;
- склянку рису;
- 300 грам креветок;
- по 100 грамів консервованого гороху і кукурудзи;
- приправи за бажанням.
Процес приготування:
- Добре промиваємо рис, заливаємо водою і ставимо готуватися приблизно на 20 хвилин, встановивши середній рівень нагріву.
- В цей час подрібнюємо всі овочі на невеликі шматочки, спочатку обсмажуємо на сковороді цибулю, потім з’єднуємо його з морквою. Через кілька хвилин додаємо перець, кукурудзу і горох.
- Ще через 2-3 хвилини до овочів викладаємо очищені креветки, посипаємо все приправами і смажимо близько п’яти хвилин.
- Вже відварений рис засипаємо в сковороду, добре перемішуємо з іншими інгредієнтами, прикриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні близько семи хвилин. Подавати страву з олією і зеленню.