Хочете приготувати романтичну вечерю або просто смачна страва? Тоді обов’язково скористайтеся рецептом різотто з куркою.
Класичний рецепт різотто з куркою
Традиційний рецепт передбачає використання певного набору продуктів. За бажанням, ви можете що-то в нього додавати, але готову страву вже не буде мати права називатися класичним різотто.
Необхідні інгредієнти:
- спеції за смаком;
- зубок часнику;
- бульйон – 700 мілілітрів;
- півкілограма курячого філе;
- 0,4 кг рису;
- близько 100 грам сиру;
- вино — 200 мілілітрів;
- вершкове масло – 20 грам;
- одна морква.
Процес приготування:
- Нарізаний на шматочки часник трохи обсмажуємо, а потім прибираємо зі сковороди.
- На його місце додаємо натерту моркву, буквально дві хвилини обсмажуємо її і з’єднуємо з філе, нарізаною на кубики. Всипаємо рис.
- Заливаємо вино і чекаємо, поки воно повністю випарується.
- Тепер порційно вводимо бульйон так, щоб кожна порція встигала усмоктуватися в рис.
Кладемо вибрані спеції і подаємо, коли весь бульйон не вбереться. Не забудьте посипати сиром.
Як приготувати в мультиварці?
Для страви потрібно:
- цибулина і моркву;
- курка — два пласти філе;
- два зубки часнику;
- приправи на свій смак;
- 500 мл бульйону;
- склянку рису.
Процес приготування:
- Всі овочі зі списку очищаємо, подрібнюємо будь-яким зручним способом і обсмажуємо в чашу мультиварки приблизно 10 хвилин на режимі «Випічка».
- Курку промиваємо, нарізаємо на кубики і додаємо до овочів. Тримаємо інгредієнти в цьому ж режимі ще 20 хвилин.
- Засипаємо рис, приправляємо всі спеціями, заливаємо водою або бульйоном і готуємо 40 хвилин в режимі «Гречка», «Каша» або «Плов».
Різотто з куркою і овочами
Різотто з овочами і куркою – популярне блюдо в Італії, яке виходить дуже насиченим і колоритним.
Необхідні продукти:
- 0,7 літра бульйону;
- один перець солодкий;
- спеції на свій смак;
- два помідора;
- півтора склянки рису;
- 70 грам масла вершкового;
- 300 грам курки;
- ложка оливкової олії.
Процес приготування:
- Шматочки філе подрібнюємо на кубики і тримаємо на вогні, поки вони не стануть красивого рум’яного кольору.
- Овочі очищаємо, нарізаємо, як подобається.
- В іншій ємності необхідно посмажити цибулю і змішати його з рисом і бульйоном.
- Коли бульйон вже майже весь вбереться, кладемо спеції, овочі і тушкуємо ще п’ять хвилин.
Перекладаємо в тарілки, не забуваючи з’єднати з куркою.
Готуємо з додаванням грибів
Хочете урізноманітнити вже стало улюбленим страву? Тоді вам обов’язково потрібно спробувати різотто з куркою і грибами.
Необхідні продукти:
- 250 грам грибів;
- спеції за смаком;
- близько склянки рису;
- келих білого вина;
- невелика цибулина;
- 20 грам масла вершкового;
- 0,25 кг курячого філе;
- бульйон — 800 мілілітрів;
- шматочок сиру для посипання.
Процес приготування:
- Починаємо з підготовки лука: нарізаємо його, як більше подобається, і смажимо з додаванням масла.
- Кладемо філе і обсмажуємо вміст сковороди ще пару хвилин.
- Засипаємо рис, з’єднуємо з вином і чекаємо, коли воно повністю випарується.
- Тепер черга грибів, які потрібно заздалегідь нарізати на пластинки. Разом з ними в рис і відправляємо порцію бульйону.
- Продовжуємо готувати і додавати бульйон, поки крупа повністю не візьме його в себе. Не забуваємо приправити спеціями.
Перед подачею зверху викладаємо на блюдо тертий сир і шматочок вершкового масла.
Рецепт приготування з сиром
Необхідні продукти на півкіло курятини:
- 100 грам рису;
- спеції на свій смак;
- половина склянки білого вина;
- півпачки вершкового масла;
- 50 грам Пармезану;
- 600 мл бульйону;
- морква і цибуля.
Процес приготування:
- Очищаємо овочі, цибулю нарізаємо на невеликі шматочки, а моркву натираємо.
- На сковороді з вершковим маслом обсмажуємо спочатку кілька хвилин цибулю до зарум’янювання, потім моркву і ще через п’ять хвилин викладаємо філе куряче, перетворене в кубики.
- Засипаємо рис, вводимо вино і тримаємо на вогні, поки він не вбереться в інгредієнти.
- Кладемо будь-які вибрані приправи і потроху заливаємо бульйон. Після того, як вміст сковороди майже дійшла до готовності, до нього ж відправляємо шматочок масла.
Перед тим як є, присипаємо блюдо сиром.
Різотто з куркою у вершковому соусі
Необхідні продукти:
- склянку рису;
- спеції за смаком;
- одна цибулина;
- біле вино (сухе) — півкелиха;
- чверть пачки масла;
- два зубчики часнику;
- вершки — 0,1 літра;
- курка — 300 грам.
Процес приготування:
- Підготуємо дві сковороди. На одну помістимо вказану кількість масла і роздавлений часник. Заллємо все вершками, прогреем буквально 2 – 3 хвилини до потрібної густоти.
- На іншу викладемо на сковороду цибулю і додамо курку. Обсмажимо все до красивого кольору, потім всипаємо рис і заллємо блюдо вином, не забувши приправити спеціями.
- Як тільки рідина вбралася, покриваємо рис підготовленим соусом і тушкуємо 3 – 4 хвилини. Можна подавати.
Рис з курячим філе і печерицями
Необхідні продукти:
- шматочок олії – приблизно, 25 грам;
- 300 грам шампіньйонів;
- близько 150 грам рису;
- бульйон або вода – 700 мілілітрів;
- невелика цибулина;
- два шматки філе;
- спеції на свій смак;
- біле вино – півсклянки;
- зубчик часнику.
Процес приготування:
- Прогріваємо сковороду, топимо масло, обсмажуємо спочатку часник і прибираємо його. Потім викладаємо на його місце подрібнену цибулю, додаємо курку, нарізану на кубики, і доводимо до рум’яності.
- Засипаємо рис, заливаємо вміст сковороди вином і коли воно вбереться, кладемо спеції і починаємо вливати бульйон. Робимо це порціями, щоб рис встигав увібрати в себе рідину.
- Сюди ж відправляємо і гриби скибочками. Тушкуємо на повільному вогні майже до м’якості рису і перед подачею змішуємо з олією.
Варіант без додавання вина
Необхідні продукти:
- 0,35 кг курки;
- бульйон – 700 мілілітрів;
- рис – один стакан;
- 20 грам масла вершкового;
- цибулина одна;
- часник і спеції за смаком;
- сир для посипання.
Процес приготування:
- Подрібнюємо часник, злегка обсмажуємо в маслі і прибираємо. Кладемо в часникове масло цибулю кубиками, а потім і курку. Тримаємо на вогні, поки продукти не зарум’яняться.
- Всипаємо до них рис, вливаємо один ополоник бульйону і спеції. Коли перша частина рідини вбереться, так само порційно вводимо і весь бульйон.
- Перед подачею присипаємо блюдо сиром і робимо його більш насиченим за рахунок невеликої кількості вершкового масла.
Рецептів різотто дуже багато, можна готувати з вином, на бульйоні або на воді. Але якщо дотримуватися всіх правил, то в результаті у вас завжди вийде шалено смачне блюдо.