Розсипчасті рогалики на сметані з начинкою обов’язково оцінять ваші близькі та друзі. Такий десерт готуватися легко і швидко – просто змішуємо заявлені інгредієнти і вибираємо будь-які компоненти для начинки. Це може бути варена згущене молоко з горіхами, фруктовий джем, кориця, сир і багато іншого, головне, щоб начинка була не занадто рідкою.
Класичні рогалики на сметані
Про те, звідки прийшов до нас рецепт апетитних рогаликів, ніхто не знає. Деякі вважають, що вперше така випічка з’явилася ще сто років тому в Європі і з тих пір не втрачає своєї популярності. Тісто на сметані готується просто, з ним впорається навіть сама недосвідчена господиня.
Інгредієнти:
- упаковка масла вершкового;
- 235 мл сметани;
- 530 г борошна;
- стакан варення;
- 12 г розпушувача.
Спосіб приготування:
- Беремо масло кімнатної температури, заливаємо його охолодженої сметаною і перемішуємо за допомогою міксера.
- Борошно просіваємо разом з розпушувачем і з’єднуємо з вершково-сметанною масою. Французькі кондитери радять довго не замішувати тісто, щоб не зіпсувати його структуру. Достатньо трьох хвилин.
- Скачуємо тісто в кулю, загорнути плівкою і відправляємо охолоджуватися на годину.
- Потім ділимо кулю на шість частин. Кожну розгортаємо в коло і залишаємо на 10 хвилин. Потім ріжемо заготовки, як піцу – на трикутники.
- На найширшу частину викладаємо ложечку варення і звертаємо тісто в рогалик. Отриману заготівлю обсипаємо цукром і перекладаємо на деко з пергаментом.
- Випікаємо рогалики 10 – 15 хвилин (температура – 180 °С).
З додаванням в тісто маргарину
Рогалики – це проста, але дуже смачна випічка. Тісто замішується на сметані і маргарині (маслі).
Головне, вибрати якісний маргарин і масло з жирністю не менше 80%.
Інгредієнти:
- півпачки маргарину (для випічки);
- 385 г борошна;
- 95 мл сметани (20%);
- варення.
Інгредієнти для рогаликів повинні бути кімнатної температури, тому кисломолочний продукт і маргарин варто заздалегідь дістати з холодильника.
Спосіб приготування рогаликів на сметані і маргарині:
- Отже, в чашу блендера кладемо шматочки маргарину, додаємо сметану і збиваємо до однорідності.
- Підсипаємо борошно і швидко замішуємо м’яке тісто.
- Тепер діємо так, як у попередньому рецепті, – робимо заготовки з начинкою і випікаємо їх до рум’яності.
- Готові вироби присипаємо білосніжною солодкої пудрою.
Готуємо з горіхами
Для цього рецепта також знадобиться сметана, а ось використовувати масло або маргарин – вирішувати вам. Для начинки візьмемо волоські горіхи. Виходить дуже смачно і апетитно.
Інгредієнти:
- упаковка маргарину (масла);
- 210 мл сметани;
- одне велике яйце;
- 580 г борошна;
- 210 г волоських горіхів;
- 65 г звичайного цукру;
- ½ Ч. ложки соди.
Щоб рогалики вийшли більш ароматними, можете додати кардамон або імбир.
Спосіб приготування:
- У чашу міксера вбиваємо яйце, вливаємо розтоплене масло і кисломолочний продукт. Все збиваємо до однорідності.
- Тепер в отриману масу закладаємо борошно з содою і вимішуємо в міру м’яке тісто.
- Для начинки подрібнюємо горіхи і змішуємо з солодкими гранулами.
- Робимо заготовки у вигляді рогаликів з горіховою начинкою і випікаємо 15 – 20 хвилин.
- Обсипаємо готову випічку солодкої пудрою.
Супер-рецепт рогаликів з повидлом
Рогалики є одним з найбільш швидких варіантів випічки. Для їх приготування не потрібні дріжджі, а в процесі не доведеться чекати підйому основи. Так як тісто для такого ласощі на смак прісне, його випікають з різною начинкою. Найпоширеніший варіант – повидло.
Інгредієнти:
- трохи менше пачки масла (маргарину);
- 385 мл сметани;
- 580 г борошна;
- одне яйце;
- 320 г повидла;
- півчашки звичайного білого цукру.
Спосіб приготування:
- Тісто замішується швидко і легко – просто подрібнюємо маргарин в крихту, вбиваємо яйце, засипаємо цукор і кладемо сметану. За допомогою міксера збиваємо всі інгредієнти до потрібної консистенції.
- Залишилося лише ввести борошно і тісто готове.
- Формуємо рогалики з повидлом. Про те, як це зробити, читайте в класичному рецепті. Випікаємо вироби до рум’яності не більше 15 хвилин.
- Потім обсипаємо їх пудрою і заварюємо чай.
Без маргарину та масла
Смачні рогалики з будь-якою начинкою можна приготувати не тільки без використання дріжджів, але також і без олії, і без маргарину.
Інгредієнти:
- п’ять ложок сметани;
- одне велике яйце;
- 1 ч. ложка меду;
- 2 ч. ложки пекарського порошку;
- 55 г тростинного цукру;
- 285 г борошна.
Спосіб приготування:
- Кисломолочний продукт змішуємо з яйцем, медом, цукром і дрібкою солі. Можна скористатися міксером або звичайним віночком.
- Засипаємо борошно з розпушувачем і вимішуємо тісто.
- Робимо заготовки у вигляді трикутників і звертаємо їх у рогалики з начинкою. З цією метою можна використовувати, наприклад, джем.
- Викладаємо порції на деко. Можна присипати їх корицею. Випікаємо до готовності (температура – 180 °С).
Випічка з корицею
Така випічка дає можливість експериментувати не тільки з інгредієнтами для тіста, але і для начинки. Так, дуже смачними виходять рогалики з начинкою з кориці.
Інгредієнти:
- три ложки цукру;
- три ложки сметани;
- 265 г борошна;
- дві ложки кориці з цукром;
- 85 г вершкового масла (маргарину);
- 1 ч. ложка ванільного цукру;
- одне куряче яйце.
Спосіб приготування:
- До вершкового масла, додаємо цукор звичайний і ванільний, а також вливаємо сметану. Збиваємо.
- Потім вбиваємо яйце і ще раз добре все збовтуємо.
- Порційно вводимо борошно, замішуємо тісто.
- З нього робимо круг, який нарізаємо на трикутники. В основу кожного кладемо солодку корицю, звертаємо заготовку в рогалик. Розкладаємо майбутнє ласощі на застеленому пергаментом деко.
- Випікає при температурі 200 градусів до рум’яного кольору. Готові вироби присипаємо цукром і охолодити.
Рогалики з тіста на сметані і дріжджах
Тепер ми підійшли до рецепту, в якому тісто замішується на дріжджах, в результаті чого випічка виходить розсипчастою і м’якою.
Для начинки можете використовувати не тільки солодкі інгредієнти, але навіть овочі або м’ясо.
Інгредієнти:
- 1,4 кг борошна;
- 75 г маргарину для випічки;
- 280 мл води;
- упаковка активних дріжджів;
- склянка сметани;
- 85 г звичайного цукру;
- два яйця.
Спосіб приготування:
- Воду підігріваємо і розмішуємо до неї сухі дріжджі, а також цукор і щіпку солі.
- Через 10 хвилин додаємо яйця, кладемо сметану і розмішуємо компоненти віночком. Після вводимо борошно і отримане тісто ставимо в тепло на годину.
- Для начинки візьмемо і змішаємо півкіло сиру, два яйця, чотири ложки дрібного цукру і ложечку ваніліну.
- Як тільки тісто підійде, можна приступати до формування виробів. Змащуємо скручені рогалики збитим яйцем і випікаємо 25 хвилин (температура – 190 °С).
Тісто на сметані для рогаликів – це відмінне рішення для виконання швидкого і смачного десерту на всю сім’ю. Можливість використання різних інгредієнтів для начинки дозволяє кожен раз готувати самі оригінальні солодощі, набриднуть які дуже нескоро.