Рогалики з дріжджового тіста – 7 рецептів як зробити

В хаті пахне затишком, якщо на кухні витає аромат свіжої випічки. Такий випічкою, символом домашнього затишку, цілком можуть стати рогалики з дріжджового тіста. Ними не тільки можна смачно поласувати за чашкою чаю, але і взяти з собою в якості перекусу на роботу або навчання.

Класичні рогалики з дріжджового тіста

Класичні ріжки з дріжджового тесту можуть бути приготовлені і без начинки. Навіть у цьому випадку вони вийдуть надзвичайно смачними і ароматними, якщо використаний перевірений рецепт і випічка, приготовлена з любов’ю. Родзинкою нижче наведеною рецептури є змазування пласта тіста вершковим маслом, що додасть виробам деяку шаруватість.

Склад класичних рогаликів без начинки наступний:

  • 35 г сухих дріжджів;
  • 125 мл теплої води;
  • 125 мл молока;
  • 60 г цукру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 450 г борошна.

Заготовки потрібно буде змастити сумішшю з одного курячого яйця і 30 мл молока.

Як зробити рогалики з дріжджового тіста:

  • Цукор і дріжджі змішати у воді. Потім сироп влити молоко з дріжджами, додати 60-70 г розтопленого вершкового масла і всю просіяну муку.
  • Старанно вимісити і дати тісту тридцять хвилин полежати в теплі, попередньо обернувши харчовою плівкою, щоб воно не обвітрилося.
  • Потім розкотити його в пласт, який знову залишити на 40 хвилин в умовах кімнатної температури. Після закінчення зазначеного часу змастити корж залишилися олією, згорнути тричі конвертом, розкачати і, прикривши харчовою плівкою зверху, залишити ще на годину.
  • Тепер саме час приступати до формування рогаликів. Нарізати тісто трикутниками і згорнути рулетом, починаючи від заснування.
  • Змастити заготовки яєчно-молочною сумішшю і запекти до готовності при 200 градусах.
  • Рецепт приготування з повидлом

    Легкі, повітряні і тануть у роті рогалики з дріжджового тіста випікають і з начинкою, одним із варіантів якої може стати повидло.

    Пропорції інгредієнтів для цього ласощі будуть наступними:

    • 300 мл молока;
    • 30 г свіжих пресованих дріжджів;
    • 75 г цукрового піску;
    • 45 мл рафінованої рослинної олії;
    • 2 курячих яйця в тісто і стільки ж для змазування;
    • 3-4 г солі;
    • 700-800 г борошна;
    • 500 г густого повидла.

    Випічка:

  • Готуємо опару з молока, дріжджів, 30 г цукру і 100 г борошна. Старанно розмішуємо всі грудочки і залишаємо на 40 хвилин в теплі, прикривши посудину з сумішшю чистим рушником.
  • В пишну пінну масу збити яйця з рештою цукром і сіллю. Цю суміш разом з рослинним маслом ввести в збільшене в об’ємі опару.
  • Далі замісити тісто невеликими порціями підсипаючи просіяне борошно. Маса повинна вийти еластичною і добре тримає форму, але не забита борошном. Її слід залишити дозрівати на годину в теплі.
  • Готове тісто розділити на 20 однакових шматочків. Кожен розкачати в корж, з одного її краю зробити поперечні надрізи. Ближче до центру покласти 25 г повидла (приблизно одну столову ложку) і щільно згорнути, сформувавши рогалик.
  • Виті рогалики з повидлом викласти на застелений папером для випічки деко. Після півгодинної расстойки змастити збитим яйцем і відправити в духовку, щоб вони могли зарумянить свої бочки при 180 градусах.
  • Дивіться також:  Пиріжки з гарбузом – 8 рецептів приготування

    Десерт з вишнею

    Найпростіше дріжджове тісто на сухих дріжджах і заморожену вишню можна перетворити на чудовий десерт.

    Для випічки якого потрібно взяти:

    • 250 мл молока;
    • 8 г дріжджів швидкодіючих;
    • 210 г цукрового піску (в тому числі 30 м – у начинку);
    • 30 мл рослинного масла;
    • 40 г розтопленого вершкового масла;
    • 10 г ванільного цукру;
    • 6 г солі;
    • 450 г борошна;
    • 300 г замороженої вишні;
    • 30 г крохмалю;
    • 30 мл води.

    Хід випічки:

  • Дріжджі з 30 г цукру розчинити в молоці і залишити до освіти шапочки з піни. Залежно від температури рідини і навколишнього середовища на це піде 10-15 хвилин.
  • Після цього з’єднати дріжджі з борошном та іншими інгредієнтами для тіста. Масу старанно вимішати і залишити дозрівати на годину-півтора.
  • У сотейнику з товстим дном з’єднати вишню (можна прямо з морозильника), воду, крохмаль і цукор. Томити все на вогні до кипіння і подальшого загустіння. Потім вишневе вміст сотейника охолодити.
  • Готове тісто поділити на дві рівновеликі частини, з кожної розкачати коло. Його розрізати ножем на 12 секторів. Викладаючи на них вишневу начинку, сформувати рогалики.
  • Умови випічки виробів: 175-180 градусів 25-30 хвилин.
  • Не мале значення для такої нескладної випічки має подальша її презентація. Щоб прикрасити готові вироби, їх можна обваляти в пудрі або намалювати на кожному з допомогою корнетика смуги білкової та шоколадною глазур’ю.

    Як зробити з маком?

    Дріжджова випічка з маком улюблена багатьма, тому не дивно, що з’явився рецепт рогаликів з маком. Звичайно, можна скористатися готовою маковою начинкою, але зовсім не складно приготувати її самостійно, поки буде дозрівати тісто.

    Перелік складових інгредієнтів для тіста і макової начинки:

    • 300 мл теплої цільного коров’ячого молока;
    • 40 г пресованих дріжджів;
    • 150 г цукру, з них 50 г – для макової начинки;
    • 2 яйця (для змащування рогаликів);
    • 120 г м’якого вершкового масла;
    • 5 г солі;
    • 600 г борошна;
    • 135 г сухого маку.
    Дивіться також:  Тісто на кефірі для пиріжків – 6 рецептів

    Алгоритм роботи:

  • Щоб дріжджі «прокинулися», їх потрібно змішати з цільним молоком, цукром, 90 г борошна і залишити на чверть години або трохи більше.
  • У посудину для замішування тіста просіяти гіркою борошно, посолити зверху. Потім зробити в центрі гірки поглиблення-воронку, в яку влити збовтане яйце і опару.
  • Почати вимішувати масу, під час цього процесу треба малими порціями вмішати пластичне вершкове масло. Дати тісту 60 хвилин, щоб подвоїтися в розмірах в теплому місці.
  • Для начинки запарити на 40 хвилин в окропі мак. Потім воду злити, а мак розтерти блендером в однорідну масу потроху підсипаючи цукор.
  • Формуємо рогалики. З кожної чверті загальної маси тіста розкачати круглу корж діаметром 25 см, розрізати на 8 сегментів. На кожен сегмент покласти 10-20 г начинки, загорнути її рулетом, який зігнути підковою.
  • Випікати рогалики з маком при стандартних 180 градусах до золотистої скоринки апетитною.
  • На маргарині з яблуками

    Економ варіант рогалик – випічка на маргарині з начинкою з фрукта доступного в будь-який час року (яблуками).

    Для їх випічки знадобляться:

    • 250 мл молока;
    • 75 г свіжих дріжджів;
    • 100 г цукру;
    • 2 яйця;
    • 200 г вершкового маргарину;
    • 600-800 г борошна;
    • 200 г яблук;
    • 5 г кориці.

    Як приготувати:

  • Розтопити маргарин. Підігріти в окремому посуді молоко до теплого стану і розвести в ньому цукор і дріжджі.
  • Після цього в рідкі дріжджі потроху вводити борошно, поки маса не стане консистенцією сметани. На цьому етапі слід вмішати яйця і не рідкий гарячий маргарин, старанно перемішати ложкою.
  • Далі буквально порціями по 50 г вмішувати борошно до отримання еластичною і м’якою маси, яку залишити в спокої на час приготування начинки.
  • Яблука вимити, при бажанні очистити від шкірки, нарізати дрібними кубиками, які пересипати цукром і корицею за смаком.
  • Далі все просто: потрібно сформувати одним із наведених вище способів рогалики і спекти їх в розігрітій духовці.
  • Дивіться також:  Прикраса торта фруктами – 6 ідей прикраси торта в домашніх умовах

    Рогалики з дріжджового тіста з сосисками

    Рогалики на дріжджовому тесті можуть бути не тільки з солодкою начинкою, але і з крабовими паличками, ковбасою або сосисками, як в цьому рецепті.

    Для несолодких рогаликів необхідно взяти продукти за наступним переліком:

    • 220 мл молока;
    • 75 г цукру;
    • 15 г сухих дріжджів;
    • 2 яйця;
    • 60 г вершкового масла;
    • 10 г солі;
    • 500 г борошна;
    • 1000 г молочних сосисок.

    Рецепт випічки покроково:

  • У теплому молоці розвести сіль, цукор, дріжджі, збиті яйця і м’яке масло. В цю однорідну рідку суміш залишиться тільки вмішати муку і після розстойки тісто буде готове. Поліпшити смак несолодких рогаликів можна, додавши в тісто спеції, наприклад, мелений перець, гвоздику, коріандр, корицю, кардамон.
  • Вимішане в гладкий кулю тісто залишити підходити. Після першого підйому його потрібно обім’яти і залишити ще дозрівати. Коли тісто підійде вдруге з ним можна вже працювати.
  • Розкатане в полусантиметровый пласт тісто нарізати смужками 2 на 15 див. Обмотати кожну сосиску тестом і запекти в духовці до золотистої скоринки, щоб поверхня готового рогалика була глянцевому їх можна змастити яйцем або рослинним маслом.
  • Зі згущеним молоком

    Ще один варіант начинки рогаликів – варена згущене молоко. З нею дуже швидко можна приготувати випічку на безопарному дріжджовому тісті.

    У цьому випадку потрібні такі компоненти:

    • 200 мл молока;
    • 15 г сухих швидкодіючих дріжджів;
    • 100 г цукру;
    • 7 г розпушувача;
    • 3 г солі;
    • 400-500 г борошна;
    • варена згущене молоко для начинки;
    • жовток для змазування заготовок перед випіканням.

    Етапи приготування:

  • У теплому молоці розчинити дріжджі і цукор. Відразу ж додати борошно з сіллю і розпушувачем. Гарненько вимісити масу і забути про неї на 50 хвилин.
  • Після цього поділити ком тесту на чотири частини. З кожної четвертини сформувати 4 рогалики з начинкою із згущеного молока, розкачати тісто в пласт і розрізавши його на 4 сегменти. На кожен сектор викласти згущене молоко і згорнути рулетиком.
  • Укласти вироби на деко і після того, як вони будуть змащені жовтком курячого яйця, запекти в духовці.