Рогалики з листкового тіста -5 рецептів смачної випічки

Рогалики з листкового тіста – випічка, яку можна запропонувати не тільки членам родини як доповнення до чаю, але і подати гостям. Прості в приготуванні класичні вироби можна доповнити різними начинками, які зроблять рогалики ще більш вишуканими на смак.

Рогалики з листкового тіста без начинки

Даний рецепт круасан, а саме так називають рогалики в самій романтичній країні, є класичним варіантом випічки. Виріб виходить ніжним і смачним навіть без начинки.

Перелік необхідних продуктів для приготування:

  • борошно – 750 г;
  • спред вершковий – 400 г;
  • молоко – 400 мл;
  • цукор – 75 г;
  • дріжджі швидкодіючі – 3 ч. л.;
  • жовток одного яйця;
  • масло для змащування;
  • сіль – невелика пучку.

Правило замісу:

  • Підігріти молоко до теплого стану.
  • Додати в нього цукор, перемішати.
  • Всипати дріжджі для набухання.
  • Додати до рідини борошно в той момент, коли дріжджі утворюють на поверхні молока шапку з піни.
  • Ввести спред 100 г сіль.
  • Все ретельно вимішати.
  • Дати настоятися протягом чверті години.
  • Прибрати тісто в прохолодне місце на 10 хвилин.

Розкачування тіста:

  • З іншої частини спреду зробити пласт. Для цього масло нарізати на невеликі шматочки, рівномірно розкласти на харчовій плівці, зверху накрити іншим шматком плівки, розкачати качалкою.
  • Викласти на змащену борошном поверхню тіста і розкачати, щоб вийшов прямокутник.
  • На нього в середину покласти масло.
  • Закрити олії краями прямокутного тесту.
  • Розкачати його.
  • Знову скласти тісто, як в перший раз, тільки вже без масла.
  • Розкачати.
  • Прибрати тісто в холодильник і через 30 хвилин процедуру повторити.
  • Так тісто потрібно выкатать тричі.
  • Готове листкове тісто потрібно нарізати на шматочки у формі трикутників. Від розміру шматочків залежить величина готового рогалика.
  • Кожен трикутник змастити невеликою кількістю розтопленого масла і згорнути в подобу трубочки, починаючи від широкого краю.
  • Укласти круасани на деко, залишити розбухати на 40-50 хвилин.
  • Випікати не більше 20 хвилин при температурі 200°С.
Дивіться також:  Компот з чорної смородини

Щоб виріб вийшло з золотистою скоринкою, потрібно змастити його перед відправкою в духовку сумішшю з 1 ст. л. молока і 1 жовтка.

Готуємо з повидлом

Готувати листкове тісто кожного разу не дуже зручно. Тому його можна зробити заздалегідь і заморозити, або придбати промисловий варіант, який можна буде використовувати навіть у випадку, коли гості ось-ось прийдуть.

Рогалики з варенням – випічка на всі випадки життя.

Для їх приготування потрібно запастися лише наступними інгредієнтами:

  • варення – 0,5 склянки;
  • листкове бездріжджове тісто – 0,5 кг;
  • цукровий пісок – 2 ст. л.

Як готувати:

  • Розкачати тісто.
  • Порізати його на квадратні шматочки.
  • З кожного зробити за два трикутника.
  • Покласти на широкий край варення.
  • Підвернути тісто по краях.
  • Скачати в подобу трубочки.
  • Підготовлений рогалик опустити в цукор і обваляти.
  • Запекти при 200°С до готовності.

Таким же чином можна приготувати рогалики з листкового тіста з повидлом. Чим воно буде густіше, тим менше начинка буде витікати з виробу.

З сирною начинкою

Для любителів витонченого та ніжного смаку випічки можна порекомендувати цей рецепт.

Для нього знадобляться такі продукти:

  • сир (краще взяти жирний) – 200 г;
  • дріжджове листкове тісто – 0,5 кг;
  • ванілін і цукор – за смаком;
  • мед або яйце для змащування.

Покрокове приготування:

  • Розкачати пласт тіста.
  • Вирізати кілька трикутників однакового розміру. Це можна робити з квадратних шматків тесту, або з кола, розрізаючи тісто на сектори.
  • Сир викласти в миску і додати ванілін з цукром на свій смак.
  • На кожну часточку тесту (ближче до широкої частини) викласти по 1 ч. л. начинки.
  • Скачати рогалик, почавши з більшої сторони.
  • З’єднати кінці рулету.
  • Після вистоювання протягом 30 хвилин, круасани змастити маслом або розведеним в невеликій кількості води, медом.
  • Випекти в духовці.
Дивіться також:  Бісквіт – класичний рецепт торта в духовці і 6 додаткових

Краще всього виходять такі рогалики з листкового дріжджового тіста. Але якщо його немає під рукою, можна взяти і бездріжджовий варіант.

Рогалики з шоколадом з листкового тіста

Справжній шоколадний десерт можна приготувати з наступних інгредієнтів:

  • шоколад (краще взяти молочний) – 100 г;
  • тісто листкове – 500 р.

Метод приготування:

  • З дріжджового тіста зробити трикутники.
  • На широкий край покласти шматочок шоколаду.
  • Скачати круасан.
  • Залишити на расстойку.
  • Змастити медом або яйцем.
  • Відправити в духовку.
  • Випікати 15 хвилин при 180°С.

Зі згущеним молоком

Рогалики з начинкою із згущеного молока – вишукана страва, що по достоїнству оцінять гості.

Для приготування потрібно запастися такими складовими випічки:

  • тісто листкове – 500 г;
  • цукор – 30 г;
  • згущене молоко – 300 мл;
  • яйце.

Метод приготування:

  • Розкачати з розмороженого тіста пласт і нарізати трикутники.
  • На більшу підставу фігури чайною ложкою викласти трохи згущеного молока.
  • Згорнути рулетик.
  • Змастити яйцем (можна замінити медом або міцним чаєм).
  • Запекти, попередньо обсипати цукром.

Щоб випічка завжди виходила смачною, потрібно не тільки дотримуватися нюанси, зазначені в рецепті, але й готувати в хорошому настрої.

Прокрутка до верху