Рогалики з мармеладом – 6 рецептів приготування

Рогалики з мармеладом – це відмінний варіант швидкої випічки, який підійде як для недільного розміреного ранку, так і для п’ятничного десерту. Свіжі ароматні домашні рогалики нікого не залишать байдужим, а часу на їх приготування піде зовсім небагато.

Сирні рогалики з мармеладом

Цей варіант випічки можна приготувати із залишків сиру – рогалики вийдуть м’якими і корисними.

Інгредієнти:

  • сир – 260 г;
  • яйце куряче;
  • цукровий пісок – 2 ст. л.;
  • масло вершкове – 200 г;
  • пластовий мармелад – 200 г;
  • борошно – 0,4 кг;
  • розпушувач – 3 р.

Покрокова інструкція:

  • Всі інгредієнти заздалегідь нагріти до кімнатної температури.
  • Добре збити міксером цукровий пісок з яйцем, а потім додати до них всі інші інгредієнти, крім борошна і мармеладу.
  • Борошно в тісто краще додавати порційно, і обов’язково попередньо просіювати через сито – так вона насититься киснем, і випічка в підсумку буде повітряна.
  • Тісто вимішати до однорідності, щоб воно було м’яке, але не липло до рук.
  • Помістити заготовку в прохолодне місце на 20-30 хвилин.
  • Дістати охолоджену заготівлю і добре прокатати качалкою, поки вона не перетвориться в пласт. Висота не повинна бути більше 3 мм
  • Мармелад слід заздалегідь порізати на невеликі пластинки.
  • Коло тіста нарізати за принципом торта – на трикутні сегменти.
  • Начинку розкласти по трикутниках, найкраще з широкої сторони. Акуратно загорнути весь трикутник так, щоб вийшов маленький рогалик.
  • Випікати не більше 20 хвилин при 200°С. При цьому важливо використовувати або силіконовий килимок, або добре промазанный маслом пергамент на звичайному листі.

Для більш насиченого смаку і приємного вигляду, круасани слід обсипати цукровою пудрою або звичайним цукром.

Правильний рецепт з дитинства

Багато хто пам’ятає рогалики з мармеладом з дитинства – це смак розсипчастого тесту разом з трохи кислуватим яблучним мармеладом. Але не всі знають, що їх досить просто приготувати самостійно.

Дивіться також:  Черемховий торт – 7 рецептів, як приготувати дуже смачний і ароматний домашній торт

Знадобиться:

  • 200 г мармеладу кускового;
  • 3,5 склянки борошна;
  • 200 г вершкового масла;
  • 0,5 ч. л. соди;
  • склянка сметани;
  • 5 ст. л. цукру;
  • ванілін за бажанням;
  • один білок.

Метод випікання:

  • Всі інгредієнти заздалегідь залишити при кімнатній температурі, а масло розтопити на водяній бані.
  • Сметану, масло та цукор (залишити 1 ст. л.) змішати разом.
  • Борошно просіяти в глибоку ємність разом з содою і всипати до неї ванілін.
  • Додати рідкі інгредієнти в миску і вимісити тісто.
  • По своїй структурі тісто має бути м’яким, але не липнути до рук і мисці.
  • Залишити заготівлю охолоджуватися в холодильнику на ½ години.
  • Мармелад подрібнити маленькими шматочками.
  • Охолоджене тісто викласти на робочу поверхню і качалкою надати йому форму кола в 4 мм товщиною.
  • Білком промазати пласт тіста.
  • Коло від середини до краю нарізати на трикутники.
  • Кубики мармеладу викласти на кожну заготовку з більш широкої сторони і скрутити рулетом.
  • Випікати при 200 градусах 20 хвилин.

Після випікання не слід відразу знімати рогалики з пергаменту, треба дати їм охолонути на деку під рушником.

З листкового тіста

Готове заморожене тісто – ідеальний варіант для швидкого десерту.

Продукти:

  • листкове тісто – 0,5 кг;
  • мармелад – 250 г;
  • цукровий пісок – 1/3 ст.;
  • жовток;
  • ложка рослинного масла.

Спосіб виготовлення:

  • Розморозити заготовку по інструкції.
  • Стіл змастити маслом, або злегка присипати борошном, щоб тісто не прилипало.
  • Розкачати масу так, щоб вийшов квадрат.
  • Квадрат нарізати спочатку хрест-навхрест, а потім ще раз, тільки по діагоналях.
  • Мармелад нарізати тонкими пластинами і викласти на заготовки з більш широкої сторони.
  • Кожен трикутник згорнути рогаликом.
  • Змастити деко олією і розкласти так, щоб вони не стикалися.
  • Дати заготівлях постояти 10-15 хвилин, потім промазати збитим жовтком.
  • Випікати 15 хвилин при 200°С.
Дивіться також:  Торт без випічки з печива і сиру — 6 рецептів приготування вдома

Готовність визначаємо за рум’яності випічки.

Пісне печиво з мармеладом

Такий варіант десерту відмінно підійде в пісний період.

Інгредієнти:

  • 150 г мармеладу на агар-агарі або пектині;
  • 2 склянки борошна;
  • ½ Ст. мінералки;
  • ½ Ч. л. соди;
  • ½ Склянки рослинного масла.

Спосіб приготування:

  • Мармелад нарізати тонкими смужками.
  • У глибоку ємність через сито висипати борошно.
  • Мінералку з’єднати з маслом і содою, перемішати.
  • Рідкі інгредієнти змішати з сухими і вимісити м’яке тісто, яке качалкою розкотити до 5 мм.
  • Бажано надати заготовці форму кола, тому що з нього легше вирізати трикутники.
  • Нарізати трикутниками тісто.
  • З широкої сторони кожної заготовки розташувати мармелад.
  • Згорнути рогалики.
  • Розташувати всі заготовки на килимку.
  • Пекти в духовці 15 хвилин при 200 градусах.

Випікати можна і на деку, але його слід застелити пергаментом і обов’язково змастити маслом!

Готуємо на пиві

Використання пива в десертах дозволяє випічці залишатися м’якою і на наступний день, а пивного присмаку при цьому зовсім не відчувається.

Продукти:

  • пиво світле – 1 ст.;
  • борошно – 1,5 склянки;
  • маргарин – 250 г;
  • пучку солі;
  • сода – ½ ч. л.;
  • мармелад або джем – 200 г;
  • яйце;
  • цукор – 150 р.

Спосіб виготовлення:

  • Маргарин кімнатної температури змішати з пивом, содою і сіллю.
  • До маргарину частинами всипати борошно. Робити це слід через сито.
  • Вимісити пластичне тісто, яке потримати в холодному місці до 2 годин.
  • Після охолодження заготівлю дістати і дати можливість прогрітися до кімнатної температури.
  • Розділити тісто на кілька частин. З кожної сформувати коло в 5 мм заввишки.
  • Кожен коло розрізати на трикутники – від середини різати до краю.
  • Заповнити кожен трикутник 1 ст. ложкою мармеладу або джему і згорнути рогаликом.
  • Заготовки вмочити спочатку в яйці, після в цукрі.
  • Викласти на промаслений пергамент і деко.
  • Випікати 20 хвилин при 190 градусах.
Дивіться також:  Просочення для торта – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

Рогалики не втратять своєї м’якості на другий день, якщо, звичайно, залишаться.

З пісочного тіста на сметані

Завдяки сметані випічка виходить розсипчаста і при цьому дуже ситна.

Склад:

  • борошно пшеничне – 300 г;
  • 2 жовтка;
  • цукор – 50 г;
  • сметана 20% – 130 г;
  • вершкове масло – 60 г;
  • розпушувач або сода гашене – 1 ч. л.;
  • мармелад – 150 г;
  • цукрова пудра – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  • Жовтки, сметану, цукор і вершкове масло змішати разом до однорідної консистенції.
  • Просіяти борошно невеликими порціями, вимішуючи все.
  • Додати соду або розпушувач. Вимісити еластичне тісто.
  • Розкачати його у велике коло, невеликою товщиною і нарізати на сегменти.
  • Промазати трикутник мармеладом (якщо він твердий, викласти на широку сторону), і скачати в рогалик.
  • Духовку розігріти до 180 градусів, рогалики випікати на килимку 20 хвилин.

Готову випічку рясно присипати цукровою пудрою.

Поради з приготування солодощів

Випічка обов’язково буде смачною і м’якою, якщо слідувати деяким радам.

  • Для випічки рогаликів підійде мармелад з будь-яким смаком, але краще брати ягідний – він більш яскравий.
  • Для начинки не слід використовувати жувальний мармелад – випічка буде жорсткою.
  • Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури, інакше тісто буде жорстким.
  • Для начинки можна використовувати домашній мармелад.
  • Рогалики готуються з будь-якого виду тесту – пісочного, листкового або дріжджового.

Готову випічку посипати корицею, цукровою пудрою або цукром. Зберігаються рогалики до 3 днів, зберігаючи м’якість.

Прокрутка до верху