Апетитні, хрусткі, розсипчасті рогалики з пісочного тіста легко готуються і поєднуються з різноманітними наповнювачами. Запропоновані рецепти допоможуть швидко спекти частування до сімейного чаювання або приходу гостей.
Цукрові рогалики з пісочного тіста
Приготувати солодку випічку таким способом вдасться навіть у молодої господині. На основі класичного рецепту можна готувати рогалики з будь-якими начинками.
Знадобиться:
- 250 р пшеничного борошна;
- 150 г цукрового піску;
- 180 г вершкового масла;
- 10 г лимонної цедри;
- по 1 г солі і соди;
- 20 мл рослинного масла.
Кроки приготування.
- Борошно просівають, з’єднують з лимонною цедрою, сіллю, содою і висипають на стіл.
- Морозиво вершкове масло рубають ножем і перемішують з борошном.
- Руками замішують тісто. Якщо воно виходить занадто сухим, додають 30-40 мл крижаної води.
- Тісто упаковують в харчову плівку і прибирають в холодильник на 30 хвилин.
- Охолоджену основу розгортають на злегка присипаної борошном робочій поверхні в тонкий коржик.
- Пласт змащують рослинним маслом і посипають цукром.
- Корж розрізають на кілька вузьких трикутників, проводячи ножем від центру до країв.
- Кожен трикутник скачують рогаликом, починаючи з широкого краю.
- Вироби викладають на деко з пергаментом і поміщають в розігріту до 180°С духовку на 35 хвилин. Важливо стежити, щоб рогалики знизу не пригоріли.
На маргарині і сметані
Смак випічки стане більш насиченим, якщо вершкове масло замінити якісним маргарином, чи сметаною.
Список продуктів:
- 150 г кулінарного маргарину;
- 250 г жирної сметани;
- 480 г борошна;
- 1 яйце;
- 120 г цукру;
- 300 г яблучного джему.
Покроковий рецепт.
- Борошно просівають в глибоку ємність.
- Додають маргарин з холодильника і ножем перемішують в крихту.
- Вбивають яйце.
- Засипають цукор-пісок.
- Додають сметану.
- Замішують м’яке еластичне тісто і відправляють його в холодильник на півгодини.
- Охолоджену масу ділять на 3 частини. Кожну розкочують в пласт і розрізають на вузькі трикутники.
- На широку частину кожної заготовки викладають по ложці джему і формують рогалики.
- Вироби поміщають на деко і випікати 20-25 хвилин при 200°С.
Зі згущеним молоком
Мініатюрні рогалики зі згущеним молоком виходять дуже м’якими і смачними.
Необхідні компоненти:
- 130 г вершкового масла;
- 20 г цукру;
- 130 г среднежирной сметани;
- 2 р солі;
- 1 г ваніліну;
- 250 г борошна;
- 380 г вареного згущеного молока.
Хід приготування.
- Трохи розтоплене масло розтирають з цукром.
- Додають ванілін, сметану, сіль.
- У загальну масу частинами просівають борошно.
- Замішують тісто. Воно повинно вийти м’яким, не буде липнути до рук.
- Тісто обертають целофаном і прибирають в холодильник на годину.
- Готову основу ділять на 2 частини, кожну з яких розкочують в тонкий коржик.
- Коло з тіста розрізають на 12 сегментів.
- На зовнішній край кожного шматочка кладуть невелику кількість згущеного молока.
- Вироби скручують в трубочки, ретельно заліплюючи краю, щоб начинка не витекла.
- Деко застеляють пергаментом і викладають на нього солодкі напівфабрикати.
- Рогалики випікають 30 хвилин при 190°С.
Рогалики з пісочного тіста з повидлом
Хрустка скоринка і кисло-солодке повидло відмінно поєднуються в цій випічці, а її смак багатьом був знайомий в дитинстві.
Список продуктів:
- 220 г борошна;
- 180 г кулінарного маргарину;
- 3 г харчової соди;
- 150 г густого повидла.
Послідовність дій.
- Розтоплюють Маргарин в мікрохвильовці, потім охолоджують і змішують зі сметаною.
- Додають просіяне борошно і соду.
- Роблять м’яке однорідне тісто. Перед розкочуванням його поміщають в холод на 30 хвилин.
- З тіста розкачують кілька коржів і кожну ділять на 8 сегментів.
- На трикутники кладуть по ложці повидла і розрівнюють його по всій поверхні.
- Починаючи з широкої сторони, заготівлі згортають рулетом.
- Рогалики відправляють в розігріту до 190°С духовку на 30 хвилин.
Смачний десерт з горіхами
Горіхова начинка густа і не випливає при нагріванні, тому рогалики виходять не тільки смачними, але і акуратними.
Список компонентів:
- 200 г вершкового масла;
- 0,4 кг борошна;
- 0,2 кг сметани;
- 1 яйце;
- 200 г цукрового піску;
- 10 г ванільного цукру;
- 10 г пекарського розпушувача;
- 300 г ядер волоських горіхів.
Покроковий рецепт.
- М’яке масло нарізають кубиками і розтирають з половиною приготованого цукру.
- Додають збите яйце, ванільний цукор, сметану.
- Борошно з’єднують з розпушувачем і просівають в основну масу.
- Замішують не дуже круте тісто й прибирають його охолоджуватися на 30 хвилин.
- Горіхи прокрутити на м’ясорубці і змішують з рештою цукру.
- Тісто ділять на 8 частин. Кожну розминають пальцями, тонко розкачують, потім розрізають на 8 трикутників.
- Горіхову начинку кладуть на широкий край заготовок.
- Вироби акуратно згортають рогаликами і випікають 35 хвилин при 180°С.
Незвичайний рецепт з мармеладом
Приготувати смачні рогалики з різнобарвною солодкою начинкою можна в якості десерту для дитячої вечірки.
Знадобиться:
- 320 г борошна;
- 180 г масла вершкового;
- 50 мл жирного молока;
- 3 г солі;
- 1 сирий жовток;
- 60 г цукрової пудри;
- 250 г різнобарвного мармеладу.
Рецепт покроково.
- Холодне масло нарізають на шматочки і збивають у блендері.
- Додають пудру, молоко, жовток, сіль і продовжують розмішувати.
- У чашу блендера засипають просіяне борошно і збивають до тих пір, поки тісто не загусне.
- Тісто скачують у куля, поміщають в пакет і прибираємо в морозилку на 15 хвилин.
- Коли тісто дозріє, його ділять на 4 шматки і розкачують з кожного тонкий пласт, який потім розрізають на 8 трикутних частин.
- Мармелад укладають на заготовки і згортають рулетиком. Цукерка повинна повністю поміщатися всередині рогалика.
- Солодкі рулетики випікають при 180°С близько 40 хвилин.
Рогалики з маком
Солодка соковита макова начинка чудово підходить для пісочного тіста.
Склад:
- борошно пшеничне — 150 г;
- яйце куряче — 1 шт.;
- маргарин кулінарний — 100 г;
- вершкове масло — 25 г;
- цукор — 120 г;
- молоко — 50 мл;
- мак — 100 р.
Послідовність дій.
- З підталого маргарину, 70 г цукру, жовтки і борошна замішують тісто.
- У сотейнику зігрівають молоко і розтоплюють в ньому вершкове масло.
- В молочну масу засипають цукор, що залишився і мак.
- Начинку ретельно перемішують, прибирають з плити і остуджують.
- Попередньо охолоджене тісто тонко розкочують.
- З отриманої коржі ножем вирізають трикутники.
- На заготовки викладають макову начинку і згортають рогалики.
- Вироби випікають 10 хвилин при 180°С, потім виймають з духовки, обмазують збитим білком і готують ще 10 хвилин.
Готові рогалики посипають цукровою пудрою і подають до улюблених напоїв. Решту випічку можна зберігати у паперових пакетах або коробках до 30 днів.