Ромова баба класична – 8 рецептів у домашніх умовах

Ромова баба – це цікава і яскрава за смаком здоба. Ароматну випічку можна подавати до чашки гарячого чаю чи кави. Для приготування використовуйте нашу перевірену кулінарну збірку з восьми рецептів у домашніх умовах з покроковими фотографіями.

Класична ромова баба за ГОСТом СРСР у домашніх умовах

Класична ромова баба за ГОСТом СРСР у домашніх умовах виходить дуже смачною, ароматною та привабливою. Таке частування ідеально підійде як для чаювання у сімейному колі, так і для святкового столу. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним покроковим рецептом.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Борошно – 250 гр.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Вода – 110 мл.
  • Свіжі дріжджі – 20 гр.
  • Сіль – 4 гр.
  • Для просочення:
  • Цукор-пісок – 20 гр.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Олія – ​​для змащування
  • Цукор-пісок – 65 гр.
  • Вода – 90 мл.
  • Ром – 40 мл. (темний)
  • Для глазурі:
  • Цукор-пісок – 90 гр.
  • Вода – 120 мл.
  • Лимонна кислота – 1 ч.л.

Процес приготування:

Як приготувати класичну ромову бабу за ГОСТом СРСР у домашніх умовах? У сотейник виливаємо теплу воду, викладаємо вершкове масло, також додаємо сіль та цукор. Нагріваємо продукти до температури 35 °, перемішуємо до розчинення сухих крупинок.

Сюди ж відправляємо свіжі дріжджі, знову перемішуємо. Важливо, щоб ваша маса не була гарячою, а лише трохи теплою.

Далі в цю суміш відправляємо курячі яйця і вимішуємо все віночком.

Відміряємо необхідну кількість борошна і просіюємо його в глибоку миску.

У підготовлену муку переливаємо нашу рідку заготівлю.

Вимішуємо однорідне тісто близько 12 хвилин|мінути|. Наприкінці замісу втручаємо родзинки, які попередньо вимочуємо в ромі. Після цього закриваємо його рушником і прибираємо в тепле місце на 1 годину.

За цей час тісто помітно збільшиться у розмірі.

Розкладаємо тісто по формах, змащеним олією. Залишаємо їх у теплому місці на 20 хвилин.

Потім відправляємо в розігріту до 180 ° духовку на 20-25 хвилин.

Остуджуємо заготовки, дістаємо з форми та перевертаємо. Проколюємо дерев’яною паличкою. Проварюємо сироп із води, рому та цукру. Їм поливаємо наші заготівлі.

З’єднуємо в сотейнику всі продукти для глазурі, доводимо до кипіння і варимо близько 3 хвилин, ретельно вимішуємо. Цією глазур’ю прикрашаємо наш десерт.

Класична ромова жінка за ГОСТом СРСР у домашніх умовах готова. Подавайте до столу та спробуйте!

Ромова баба з родзинками

Ромова баба з родзинками порадує вас насиченим смаком, приємним ароматом та привабливим зовнішнім виглядом. Таку випічку можна подавати з чашкою гарячого чаю, кавою та іншими напоями до смаку. Спробуйте приготувати частування за допомогою нашого перевіреного рецепту з покроковими фотографіями.

Час готування – 20 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 0,25 ч.л.
  • Цукор ванільний – 1 пакет.
  • Родзинки – 50 гр.

Для опари:

  • Борошно – 210 гр.
  • Вода – 140 мл.
  • Дріжджі сухі – 5 грн.

Для просочення:

  • Цукор-пісок – 240 гр.
  • Вода – 240 мл.
  • Коньяк – 1 ст.

Для помадки:

  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Вода – 170 мл.
  • Сік лимонний – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед приготуємо помадку. У каструлю викладаємо цукор, вливаємо воду.

Крок 2. Доводимо до кипіння, варимо під кришкою кілька хвилин. Далі кришку знімаємо та продовжуємо варити. На цьому етапі вливаємо лимонний сік. Проварюємо ще кілька хвилин до утворення сиропу.

Крок 3. Охолоджуємо сироп до 60 ° і збиваємо до отримання пишної білої маси. Прикриваємо заготівлю харчовою плівкою та залишаємо на 12 годин при кімнатній температурі.

Крок 4. Для опари з’єднуємо борошно з дріжджами та теплою водою.

Крок 5. Замішуємо однорідне тісто-опару, закриваємо його рушником та прибираємо у тепле місце на 4 години.

Крок 6. До опари просіюємо борошно (із загального списку інгредієнтів), додаємо яйця, сіль, цукор та ванільний цукор.

Крок 7. Замішуємо тісто і поступово втручаємо сюди розм’якшене вершкове масло. З|із| маслом тісто вимішуємо близько 5 хвилин.

Крок 8. Заздалегідь родзинки заливаємо окропом на 10-15 хвилин і обсушуємо за допомогою паперових рушників.

Крок 9. Вимішуємо тісто разом із родзинками та прибираємо його в холодильник на 1 годину, прикривши рушником. За годину тісто ще раз перемішуємо і прибираємо в холодильник ще на півтори години.

Крок 10. Ділимо тісто на невеликі шматочки і розкладаємо їх формочками для кексів.

Крок 11. Заготовки прикриваємо рушником і залишаємо на півтори години за кімнатної температури.

Крок 12. Потім відправляємо в розігріту до 210 ° духовку на 40 хвилин. Остуджуємо, не виймаючи з форм.

Крок 13. Для сиропу в каструлі з’єднуємо цукор та воду. Доводимо до кипіння і після проварюємо близько 2 хвилин до розчинення сухого продукту. Далі вливаємо коньяк та остуджуємо.

Дивіться також:  Ганаш - 10 рецептів крему для вирівнювання та покриття торта

Крок 14. Дістаємо ромові баби з форм, перевертаємо їх і проколюємо зубочисткою. Добре просочуємо нашим сиропом. Для цього занурюємо випічку в сироп на 10-15 секунд.

Крок 15. Готову помадку прогріваємо на водяній бані та обмазуємо їй меншу частину випічки.

Крок 16. Ромова баба з родзинками готова. Частуйтесь!

Ромова баба з шоколадною глазур’ю

Ромова баба з шоколадною глазур’ю – це дуже смачний, апетитний та привабливий десерт для вашого свята чи сімейного чаювання. Обов’язково спробуйте приготувати його за нашим перевіреним покроковим рецептом з фотографіями. Порадуйте себе та своїх близьких!

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Борошно – 600 гр.
  • Дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Олія вершкове – 150 гр.
  • Сіль – 0,25 ч.л.
  • Цукор ванільний – 1 пакет.
  • Родзинки – 100 гр.
  • Вода – 1 ст.
  • Цедра лимона – 2 ст.

Для шоколадної глазурі:

  • Молоко коров’яче – 3 ст.л.
  • Цукор-пісок – 10 ст.
  • Какао-порошок – 2 ст.
  • Олія вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У теплій воді розчиняємо дріжджі, далі сюди відправляємо цукор і трохи борошна. Вимішуємо.

Крок 2. Залишаємо опару в теплому місці на 15 хвилин.

Крок 3. Сюди ж опускаємо розм’якшене вершкове масло, додаємо сіль, звичайний цукор та ванільний.

Крок 4. Тепер сюди просіюємо необхідну кількість борошна.

Крок 5. Добре все вимішуємо і в тісто відправляємо лимонну цедру.

Крок 6. Знову все перемішуємо та додаємо родзинки.

Крок 7. Обминаємо тісто руками та залишаємо його у теплому місці на 1 годину.

Крок 8. Підготуємо невеликі форми для нашої випічки. Їх обмазуємо олією, обсипаємо манною крупою чи борошном.

Крок 9. У формочки викладаємо шматочки тіста. Даємо їм постояти у теплому місці.

Крок 10. Після відправляємо в розігріту до 180 ° духовку на 25 хвилин.

Крок 11. Дістаємо частування з форм і остуджуємо на паперовому рушнику або на решітці.

Крок 12. Для глазурі прогріваємо молоко, вершкове масло, какао та цукор. Проварюємо до повної однорідності. Потім цією сумішшю поливаємо нашу випічку.

Крок 13. Ромова баба з шоколадною глазур’ю готова. Скоріше подавайте до столу!

Ромова баба з коньяком в домашніх умовах

Ромова баба з коньяком в домашніх умовах виходить насиченою за смаком, ароматною та привабливою. Таке частування ідеально підійде як для чаювання у сімейному колі, так і для святкового столу. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним покроковим рецептом.

Час готування – 4 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 100 гр.
  • Вода – 100 мл.
  • Дріжджі свіжі – 20 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Маргарин – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Коньяк – 25 мл.
  • Есенція ромова – 7 гр.
  • Маргарин вершковий – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Глазур – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дріжджі розводимо у теплій воді та змішуємо з частиною борошна. Перемішуємо все разом, закриваємо змоченим водою рушником і забираємо у тепле місце на 1 годину.

Крок 2. У готову опару вливаємо розтоплений маргарин, що остигнув, воду, також додаємо цукор-пісок, сіль, цукор ванільний і яйця. Перемішуємо.

Крок 3. Просіюємо сюди борошно, що залишилося і ретельно вимішуємо. Наприкінці додаємо родзинки.

Крок 4. Руками втручаємо родзинки в тісто.

Крок 5. Залишаємо тісто у теплому місці на 1 годину.

Крок 6. Форму для випікання змащуємо маргарином та порційно викладаємо сюди тісто. Залишаємо в теплому місці на годину-півтори. Можна забрати в розігріту до 30 ° духовку.

Крок 7. За годину наші заготовки помітно збільшаться у розмірі.

Крок 8. Випікаємо частування 15 хвилин за температури 210°. Потім остуджуємо і дістаємо з форм.

Крок 9. Для сиропу цукор розчиняємо у воді та доводимо до кипіння, прибираємо пінку. Наприкінці вливаємо коньяк та охолоджуємо.

Крок 10. Отриманим сиропом просочуємо наші баби.

Крок 11. Викладаємо заготовки у загальну ємність. Даємо сиропу добре вбратися близько 1 години.

Крок 12. Підготуємо глазур до смаку. Можна приготувати цукрову помадку.

Крок 13. При необхідності прогріваємо її на водяній бані.

Крок 14. Обмазуємо наші баби апетитною глазур’ю і даємо застигнути.

Крок 15. Ромова баба з коньяком у домашніх умовах готова. Можна куштувати!

Італійська ромова баба в домашніх умовах

Італійська ромова баба в домашніх умовах порадує апетитним виглядом та цікавим смаком. Приготувати привабливу та яскраву випічку зможе кожен. Для цього скористайтеся перевіреним рецептом з покроковими фотографіями нашої кулінарної добірки.

Час готування – 4 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Борошно – 550 гр.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Ром – 100 мл.
  • Молоко коров’яче – 200 мл.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Родзинки – 150 гр.
Дивіться також:  Класичний чізкейк «Нью-Йорк» - 8 рецептів у домашніх умовах

Для просочення:

  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 300 мл.
  • Ром – 50 мл.

Для помадки:

  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Вода – 200 мл.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Родзинки вимочуємо в ромі, залишаємо на час приготування опари.

Крок 3. У глибоку миску вливаємо тепле молоко, додаємо чайну ложку цукру і добре перемішуємо.

Крок 4. Сюди ж відправляємо дріжджі та ще раз перемішуємо.

Крок 5. Всипаємо в заготовку 100 г борошна, перемішуємо, прикриваємо рушником і прибираємо в тепле місце.

Крок 6. Залишаємо опару приблизно на 30 хвилин.

Крок 7. Окремо розтираємо вершкове масло цукром.

Крок 8. У готову опару розбиваємо курячі яйця.

Крок 9. Втручаємо яйця в опару.

Крок 10. Потім викладаємо сюди вершкове масло з цукром.

Крок 11. Знову все добре перемішуємо.

Крок 12. Із родзинок зливаємо ром, а сам продукт також відправляємо в тісто.

Крок 13. Знову все перемішуємо.

Крок 14. Всипаємо борошно, що залишилося, і замішуємо однорідне тісто.

Крок 15. Закриваємо його рушником та прибираємо у тепле місце на 30 хвилин.

Крок 16. Підготуємо невеликі форми. Їх обмазуємо олією та викладаємо сюди тісто. Тестом заповнюємо половину форми.

Крок 17. Залишаємо заготовки в теплому місці для підйому. Потім забираємо в розігріту до 180 ° духовку на 25 хвилин.

Крок 18. У сотейнику з’єднуємо воду із цукром. Ставимо це на вогонь.

Крок 19. Доводимо вміст до кипіння та варимо до розчинення крупинок цукру. Насамкінець вливаємо ром і прибираємо з вогню.

Крок 20. Також приготуємо помадку. Цукор заливаємо гарячою водою та вимішуємо до розчинення сухого продукту.

Крок 21. Заготівлю варимо на помірному вогні. Доводимо до кипіння.

Крок 22. Після цього зменшуємо вогонь і варимо заготовку близько 35 хвилин. В кінці вливаємо сік лимонний і перемішуємо. Даємо охолонути.

Крок 23. Охолоджений сироп збиваємо до отримання пишної білої маси.

Крок 24. Готові ромові баби проколюємо дерев’яною шпажкою.

Крок 25. Вузьку частину випічки опускаємо в просочення.

Крок 26. Далі перекладаємо їх на тарілку.

Крок 27. Обмазуємо поверхню помадкою.

Крок 28. Італійська ромова баба в домашніх умовах готова. Частуйтесь!

Ромова баба без дріжджів

Ромова баба без дріжджів – це простий і швидкий варіант виконання знаменитого та улюбленого багатьма десерту. Приготувати його зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої добірки. Порадуйте себе та близьких апетитною випічкою.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 270 гр.
  • Олія вершкове – 250 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Мигдаль – 50 гр.
  • Горіх грецький – 50 гр.
  • Курага – 100 гр.
  • Ром – 80 мл.

Для сиропу:

  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Коньяк – 1 ч.л.
  • Есенція ромова – 5 крапель.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокому посуді з’єднуємо розм’якшене вершкове масло та цукор. Ретельно розтираємо.

Крок 2. Розбиваємо сюди курячі яйця і викладаємо лимонну цедру. Вливаємо ром.

Крок 3. Просіюємо до продуктів борошно і додаємо розпушувач. Добре все вимішуємо до однорідності.

Крок 4. Сюди ж відправляємо нарізану курагу та подрібнені горіхи. Замішуємо тісто.

Крок 5. Переливаємо нашу заготовку у відповідну форму для випікання. Відправляємо частування на 1:00 в розігріту до 190 ° духовку.

Крок 6. У цей час приготуємо сироп. Кип’ятимо воду з цукром кілька хвилин, потім остуджуємо до 40°. Вливаємо коньяк та ромову есенцію.

Крок 7. Охололу бабу проколюємо і поливаємо нашим сиропом.

Крок 8. Ромова баба без дріжджів готова. Прикрашайте глазур’ю та подавайте до столу!

Ромова баба з помадкою в домашніх умовах

Ромова баба з помадкою в домашніх умовах – це дуже смачне і привабливе частування для вашого чаювання. Така апетитна випічка точно нікого не залишить байдужим. Для приготування рекомендуємо використовувати перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час готування – 5 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 гр.
  • Дріжджі свіжі – 25 гр.
  • Олія вершкове – 100 гр. + для змащування форм.
  • Яйце – 3 шт.
  • Вода – 150 мл.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ром – до смаку.
  • Ванілін – 2 гр.

Для просочення:

  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ром – 40 мл.
  • Вода – 150 мл.
  • Сік лимона – 1 ст.

Для помадки:

  • Пудра цукрова – 6 ст.
  • Сік лимонний – 1 ст.
  • Окріп – 2-3 ст.л.
Дивіться також:  Безе - 10 рецептів приготування класичного безе в домашніх умовах

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь дістаємо з холодильника яйця та вершкове масло. Вони мають бути кімнатної температури. Родзинки можна відразу залити ромом.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо 150 просіяних грам борошна, 150 мілілітрів теплої води та свіжі дріжджі. Добре все перемішуємо, закриваємо рушником і забираємо в тепле місце на 1 годину. Можна поставити в розігріту до 30 ° духовку.

Крок 3. Борошно, що залишилося, просіюємо і з’єднуємо її з підготовленою опарою. Сюди ж розбиваємо курячі яйця, викладаємо розм’якшене вершкове масло. Також додаємо сіль та цукор. Починаємо вимішувати і в процесі до смаку додаємо ванілін з ромом.

Крок 4. Продовжуємо вимішувати тісто до однорідності. Забираємо його у тепле місце на 1 годину.

Крок 5. Готове тісто викладаємо на робочу поверхню. Втручаємо в нього родзинки і тісто повторно прибираємо на 1 годину в тепле місце.

Крок 6. Далі тісто розминаємо руками та формуємо довгий батон. Розрізаємо його на вісім рівних частин.

Крок 7. Кожну частину тіста викладаємо у відповідну форму, змащену вершковим маслом. Підійдуть форми для кексів. Прикриваємо заготовки рушником та залишаємо у теплому місці на 40 хвилин.

Крок 8. Далі заготовки забираємо в розігріту до 200 ° духовку на 40 хвилин. Після випікання даємо повністю охолонути.

Крок 9. Для просочення в каструлі з’єднуємо 150 мл води, лимонний сік, ром і цукор. Доводимо масу до кипіння і потім остуджуємо до кімнатної температури.

Крок 10. Кожну бабу, що охолола, потрібно добре просочити нашою сумішшю. Для цього опускайте баби на 10 секунд на просочення.

Крок 11. Для помадки з’єднуємо цукрову пудру та лимонний сік. Вимішуємо віночком і поступово вливаємо окріп. Отримуємо густу однорідну суміш.

Крок 12. Просочені баби викладаємо меншою стороною нагору. Цю частину обмазуємо помадкою та даємо їй застигнути.

Крок 13. Ромова баба з помадкою в домашніх умовах готова. Скоріше спробуйте!

Домашня ромова баба з коньяком

Домашня ромова баба з коньяком виходить дуже смачною, ароматною та апетитною. Така соковита та цікава випічка ідеально підійде як для чаювання у сімейному колі, так і для святкового столу. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним покроковим рецептом з фотографіями.

Час готування – 4 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 400 гр.
  • Молоко коров’яче – 200 мл.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Дріжджі сухі – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Родзинки – 100 гр.
  • Коньяк – 2 ст.л.

Для сиропу:

  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Вода – 150 мл.
  • Коньяк – 60 мл.

Для глазурі:

  • Пудра цукрова – 200 грн.
  • Вода – 20мл.
  • Коньяк – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Родзинки промиваємо і заливаємо коньяком. Залишаємо на якийсь час.

Крок 2. У глибоку миску вливаємо 130 мл теплого молока. Сюди ж відправляємо дріжджі та столову ложку цукру.

Крок 3. Добре все перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин. Далі додаємо 170 г борошна.

Крок 4. З цієї маси замішуємо туге тісто.

Крок 5. З одного боку тесту робимо кілька неглибоких надрізів.

Крок 6. Готове тісто занурюємо у каструлю із теплою водою. Воду достатньо прогріти до 40°.

Крок 7. Закриваємо заготівлю харчовою плівкою та проробляємо отвори. Залишаємо на 20-30 хвилин.

Крок 8. У цей час відокремлюємо яєчні білки від жовтків. Білки збиваємо зі щіпкою солі до пишної піни.

Крок 9. Яєчні жовтки окремо розтираємо із цукром та ваніліном.

Крок 10. Обидві маси з’єднуємо один з одним.

Крок 11. Сюди ж відправляємо розтоплене і охолоджене вершкове масло. Також вливаємо тепле молоко, що залишилося.

Крок 12. Тісто, що підросло, акуратно витягаємо з води.

Крок 13. Перекладаємо його у загальну заготівлю.

Крок 14. Добре все перемішуємо і просіюємо сюди борошно, що залишилося.

Крок 15. Знову все добре вимішуємо протягом 5 хвилин.

Крок 16. Далі тісто закриваємо харчовою плівкою, проробляємо отвори та залишаємо у теплому місці на 50 хвилин.

Крок 17. За цей час тісто помітно збільшиться обсягом.

Крок 18. У тісто, що підійшло, кладемо підготовлені родзинки разом із залишками коньяку. Вимішуємо.

Крок 19. Перекладаємо тісто у відповідну форму.

Крок 20. Відправляємо в розігріту до 180 ° духовку на 40-50 хвилин. Дістаємо частування з форми і повністю даємо їм охолонути.

Крок 21. Окремо варимо сироп із цукру, води та коньяку. Їм поливаємо нашу готову бабу.

Крок 22. Для глазурі вимішуємо цукрову пудру з водою та коньяком до отримання однорідної суміші. Їй обмазуємо наші частування.

Крок 23. Домашня ромова баба з коньяком готова. Можна куштувати!

Прокрутка до верху