Ростбіф класичний – 7 рецептів приготування з яловичини в духовці

Ростбіф – це смачна і соковита страва, яку можна приготувати в домашніх умовах. У перекладі з англійської “ростбіф” – це “смажена яловичина” і вважається, що по-справжньому її вміють готувати саме в Англії. Для приготування ростбіфа підходять вирізка, багаття та оковалок. А як саме готувати яловичину, ви дізнаєтесь із зібраних у статті 7 рецептів ростбіфу.

Класичний рецепт приготування ростбіфу з яловичини

Починаємо розкривати секрети приготування соковитого та смачного ростбіфу з яловичини. Сьогодні ростбіф може дозволити собі будь-хто, а не лише обрані англійські аристократи.

Інгредієнти:

на – 5 порції

  • Яловичина – 1 кг
  • Суміш перців – за смаком
  • Оливкова олія – ​​за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

Ростбіф з яловичини легко готується в домашніх умовах за класичним рецептом. Тільки свіже, незаморожене м’ясо підходить для ростбіфу. Увімкніть духовку та прогрійте її до 250 градусів. М’ясо помийте, обсушіть і зріжте прожилки.

М’ясо викладіть у жароміцну форму, приправте і полийте оливковою олією. Надішліть яловичину в духовку на 10 хвилин. Потім переверніть м’ясо та запікайте ще 5 хвилин. М’ясо витягніть із духовки і дайте йому трохи відпочити, поки духовка остигає до 150 градусів.

Після цього посоліть м’ясо і поверніть в духовку на 15-20 хвилин. Потім можна перевірити м’ясо на готовність за допомогою зубочистки. За класичним рецептом ростбіф має бути з кров’ю. Загальний час запікання ростбіфа приблизно 40 хвилин.

Після запікання оберніть ростбіф у фольгу та залиште на 10-15 хвилин. Так м’ясо збереже усі соки.

Готовий ростбіф наріжте поперек волокон тонкими скибочками. На стіл ростбіф можна подавати як у гарячому, так і охолодженому вигляді.

Смачного!

Ростбіф з яловичини у фользі в духовці

Яловича вирізка – найніжніша і м’яка частина туші, тому вона ідеально підходить для приготування ростбіфу. Обов’язково необхідно дістати м’ясо заздалегідь з холодильника, щоб прогрілося до кімнатної температури.

Час приготування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 0,7 кг.
  • Сіль морська – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. М’ясо промийте і просушіть паперовими рушниками. М’ясо має бути повністю сухим.

2. Для ростбіфа характерний тонкий жировий прошарок з одного боку. Перетягніть шматок яловичини кілька разів товстою ниткою.

3. На добре розігрітій сковороді обсмажте м’ясо з усіх боків до рум’яної скоринки. Першою обсмажте бік із жировим прошарком.

4. Обсмажений шматок яловичини викладіть на фольгу, добре посоліть і приправте його з усіх боків. Розмістіть м’ясо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30 хвилин.

5. Потім оберніть ростбіф у фольгу і залиште на 10 хвилин.

Дивіться також:  Домашня ковбаса - 10 рецептів приготування в духовці

6. Ростбіф наріжте на порції і подавайте на стіл із гарніром на свій смак.

Смачного!

Запечений маринований ростбіф у домашніх умовах

Головне у приготуванні смачного ростбіфа – це вибрати правильне м’ясо. Не підійде для ростбіфа сильно заморожене м’ясо, потрібно вибирати вирізку туші, яка була забита 2-4 дні тому. Саму страву слід готувати на середньому або помірному вогні, щоб не пересушити м’ясо.

Час приготування: 9,5 годин.

Час приготування: 60 хв.

порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1 кг.
  • Зерна коріандру – 1 год.
  • Перець чорний горошком – 2 ч. л.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Чебрець – 3 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Соус вустерширський – 2 ст.
  • Соус соєвий – 150 мл.
  • Олія – ​​за смаком.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

1. Подрібніть у ступці сухий чебрець, зерна коріандру, чорний перець горошком та чайну ложку солі.

2. М’ясо помийте, зріжте прожилки і промокніть від вологи паперовими серветками. Полийте яловичину олією, розітріть її, потім натріть сухими спеціями і залиште на годину маринуватися.

3. Після маринування обсмажте м’ясо на добре розігрітій сковороді до рум’яного кольору з усіх боків. Попередньо на сковороду можна влити трохи олії і викласти розплюснутий часник.

4. Далі запікайте ростбіф у духовці при 180 градусах до бажаного ступеня прожарювання. Для середнього прожарювання потрібно хвилин 10-12. Коли ростбіф буде готовий, оберніть його у фольгу та залиште на 10 хвилин.

5. Цибулю та зелень наріжте і викладіть у миску, також влийте соєвий та вустерширський соус, додайте часник, що смажився разом із м’ясом. В отриманий маринад покладіть ростбіф, обкладіть його цибулею та зеленню. Накрийте миску харчовою плівкою і помістіть у холодильник на 6-8 годин.

6. Готовий ростбіф наріжте на порції впоперек волокон і подавайте на стіл із будь-яким гарніром на свій смак.

Смачного!

М’який та ніжний ростбіф із вирізки яловичини

Ростбіф – це страва англійської кухні. Вважається, що воно більше підходить для святкового столу, адже воно таке смачне та вишукане. Ідеальним м’ясом для ростбіфа є яловича вирізка.

Час приготування: 2,5 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3-4.

Інгредієнти:

  • Вирізка яловича – 700 гр.
  • Насіння коріандру – 1 ст.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Ягоди ялівцю – 1 ст.л.
  • Перець чорний горошком – 1 ст.
  • Сіль морська – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

1. Увімкніть духовку та розігрійте її до 190 градусів. Ягоди ялівцю, коріандр, перець, гвоздику та сіль розітріть у ступці. Додайте в спеції оливкову олію та добре перемішайте.

2. Яловичу вирізку промийте і висушіть за допомогою паперових рушників.

Дивіться також:  Курка на солі в духовці - 8 рецептів приготування

3. М’ясо змастіть ароматною сумішшю, оберніть у харчову плівку і залиште маринуватися на годину.

4. Після цього загорніть яловичину у фольгу та помістіть у розігріту духовку на 50 хвилин.

5. Готовий ростбіф залиште на 20 хвилин відпочивати, а потім наріжте його на шматки порції і подавайте на стіл.

Смачного!

Соковитий ростбіф із яловичини, маринований з цибулею.

Приготування ростбіфа – це досить швидкий і не клопотний процес. Правильно приготоване м’ясо виходить смачним і дуже соковитим, а коли ви його розріжете, то здасться, що м’ясо сире. Не бійтеся, ви все зробили правильно, в цьому і полягає головна особливість ростбіфа.

Час приготування: 11 годин.

Час приготування: 50 хв.

порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 510 гр.
  • Оливкова олія – 30 мл.
  • Перець запашний горошком – 5 гр.
  • Перець рожевий горошком – 5 грн.
  • Перець чорний горошком – 5 грн.
  • Коріандр сушений – 3 гр.
  • Орегано сушений – 3 гр.
  • Сіль – 3 гр.
  • Часник – 20 гр.
  • Розмарин – 10 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Кінза – 15 грн.
  • Петрушка – 15 гр.
  • Соус вустерський – 3 ст.
  • Соус соєвий – 150 мл.
  • Брусниця – 20 гр.

Процес приготування:

1. У ступці розітріть сушений коріандр, запашний, чорний та рожевий перець горошком.

2. Яловичину заздалегідь дістаньте із холодильника, щоб вона прогрілася до кімнатної температури. М’ясо промийте і промокніть паперовою серветкою.

3. Полийте яловичину оливковою олією і розітріть її по всій поверхні.

4. Посипте м’ясо сухими спеціями та злегка посоліть.

5. Зубчики часнику очистіть та роздавіть плоскою стороною ножа. Розмарин крупно порубайте ножем.

6. Перед запіканням у духовці обсмажте ростбіф на сковороді разом із часником та розмарином до рум’яної скоринки з усіх боків.

7. М’ясо повинне повністю покритися твердою скоринкою, перевертати його краще спеціальними щипцями, щоб при протиканні не випливав сік і м’ясо не втрачало свою соковитість.

8. Потім викладіть м’ясо на деко, зверху додайте часник та розмарин. Запікайте яловичину у духовці, розігрітій до 180 градусів, 40 хвилин.

9. Доки запікається м’ясо, приготуйте маринад. Цибулю наріжте півкільцями. Кинзу та петрушку крупно наріжте ножем. Складіть подрібнені інгредієнти в миску, влийте соуси вустерський і соєвий.

10. Додайте ягоди брусниці і перемішайте.

11. Ростбіфу дайте 10-15 хвилин відпочити після запікання, потім перекладіть його в маринад. Полийте ростбіф маринадом і покладіть на нього цибулю та зелень, так м’ясо краще просочиться.

12. Помістіть ростбіф у холодильник на 10 годин для маринування. Готовий ростбіф наріжте порціями та подавайте на стіл.

Смачного!

Простий і смачний рецепт ростбіфу з яловичини на грилі

Ростбіф – це великий шматок яловичини, запечений у духовці або на грилі. Традиційна англійська страва, яка давно вже стала міжнародною. Його подають у гарячому та охолодженому вигляді.

Дивіться також:  Лениві голубці з капустою, рисом і фаршем у томатно-сметанному соусі в духовці - 5 рецептів

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 45 хв.

порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 2 кг.
  • Лимон – для подачі.
  • Оливкова олія – 6 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ст.
  • Сіль морська – до смаку.

Процес приготування:

1. М’ясо помийте, просушіть, зріжте надлишки жиру і змастіть оливковою олією.

2. Поверхню гриля змастіть оливковою олією, викладіть на неї м’ясо і смажте по 5 хвилин з кожного боку.

3. На обробну дошку всипте сіль та мелений перець, перемішайте.

4. Обсмажену яловичину обваляйте в солі та перці.

5. Поверніть м’ясо на гриль і обсмажте ще раз з кожного боку по 7 хвилин.

6. Готовому ростбіфу дайте 10 хвилин відпочити, потім наріжте, полийте лимонним соком і подавайте на стіл.

Смачного!

Як приготувати ростбіф з яловичини з соєвим соусом?

Крім свого чудового смаку ростбіф хороший ще й тим, що його можна їсти в охолодженому вигляді. Тому маючи в холодильнику шматок запеченої яловичини можна скласти собі меню на цілий день від пасти до закусок з брускетти та різних салатів.

Час приготування: 10 годин.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 5-6.

Інгредієнти:

  • Вирізка яловича – 1 кг.
  • Часник – 3 зуб.
  • Олія – ​​0,5 л.
  • Соус соєвий – ¼ ст.
  • Цукор коричневий – ст.
  • Соус вустерський – 2 ст.
  • Розмарин свіжий – 1 гілка.
  • Орегано – 1 щіпка.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

1. Вирізку очистіть від плівок, змастіть олією і залиште на 7 хвилин.

2. Часник очистіть і роздавіть плоскою стороною ножа, з розмарину обірвіть голочки.

3. Змішайте рослинну олію, соєвий та вустерський соуси, додайте часник, розмарин та орегано.

4. Для приготування карамелі в сковороду всипте цукор і влийте воду, поставте сильний вогонь. Карамель має добре загуснути і придбати гарний бурштиновий колір.

5. Додайте карамель до маринаду і перемішайте. Тримайте маринад у теплі та не давайте йому повністю охолонути.

6. Яловичину натріть сіллю та меленим перцем.

7. Потім обсмажте м’ясо до рум’яної скоринки з усіх боків на добре розігрітій сухій сковороді. Далі запікайте м’ясо в духовці за 180 градусів 5 хвилин.

8. Гарячий ростбіф перекладіть у миску та залийте його теплим маринадом, він повинен повністю покрити м’ясо. Накрийте миску харчовою плівкою і повністю охолонути. Потім приберіть ростбіф в холодильник і маринуйте щонайменше 8 годин.

9. Ростбіф промокніть паперовими рушниками від маринаду, наріжте на порції та подавайте на стіл.

Смачного!