Ростбіф з яловичини – класичний рецепт і 7 варіантів приготування

Як приготувати м’ясо у фользі

Ростбіф, запечений фользі, ніколи не пересохне, а навпаки, м’ясо просочиться соком і стане ще ніжніше. На гарнір до такої страви окремо можна запекти овочі, наприклад, баклажан, солодкий перець, моркву і цибулю.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг яловичини;
  • 30 мл апельсинового соку;
  • 40 мл соєвого соусу;
  • 2 ст. ложки меду;
  • соняшникова олія;
  • мускатний горіх, прованські трави, перець, сіль.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом потрібно приготувати маринад. Для цього змішуємо ложку рослинної олії з лимонним соком, медом і соєвим соусом. На кінчику ножа додаємо мускатний горіх, трохи прованських трав, сіль і перець за смаком.
  • Яловичину промиваємо, обсушуємо і зі всіх сторін натираємо приготовленим маринадом. Залишаємо м’ясо маринуватися на 2 – 3 години при кімнатній температурі.
  • Беремо сковороду, наливаємо олію і обсмажуємо м’ясо до появи апетитною скоринки.
  • Поверхня харчової фольги змащуємо маслом, кладемо на аркуші м’ясо, загорнути і запікаємо ростбіф з яловичини в духовці 40 – 45 хвилин при температурі 180 градусів.
Дивіться також:  Рис з овочами на сковороді – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху