Ростбіф з яловичини – класичний рецепт і 7 варіантів приготування

Класичний ростбіф з яловичини з гірчицею

Соковитий і ароматний ростбіф з гірчицею – це страва зробить ваш вечір незабутнім! Смак його буде багато в чому залежати від самої приправи. Тому краще взяти свіжий гострий соус, який дозволить приготувати ніжне і м’яке м’ясо.

Інгредієнти:

  • 1 кг яловичини;
  • ст. ложка зернистої гірчиці;
  • зубок часнику:
  • перець горошком;
  • морська сіль;
  • виноградне масло;
  • листя м’яти.

Спосіб приготування:

  • Для початку приготуємо суміш, якої будемо натирати м’ясо. Для цього потрібно розтовкти в ступці 8 горошин запашного перцю разом з морською сіллю, додати до них виноградне масло і все перемішати.
  • Приготованою сумішшю натираємо яловичину і обсмажуємо її на сковороді. Викладаємо м’ясо на блюдо і даємо йому кілька хвилин відпочити.
  • Подрібнюємо часник, змішуємо його з зернистою гірчицею і натираємо отриманою сумішшю м’ясо.
  • У глибоку форму викладаємо яловичину і запікаємо її в духовці 10 хвилин при температурі 220 градусів, а потім 30 хвилин при температурі 150 градусів.
  • Листя м’яти збризкуємо лимонним соком.
  • Готовий ростбіф посипаємо лимонною м’ятою і подаємо з гірчичним соусом.
Дивіться також:  Карась у сметані — 7 рецептів, як приготувати в духовці на сковороді і в мультиварці
Прокрутка до верху