Класичний ростбіф з яловичини з гірчицею
Соковитий і ароматний ростбіф з гірчицею – це страва зробить ваш вечір незабутнім! Смак його буде багато в чому залежати від самої приправи. Тому краще взяти свіжий гострий соус, який дозволить приготувати ніжне і м’яке м’ясо.
Інгредієнти:
- 1 кг яловичини;
- ст. ложка зернистої гірчиці;
- зубок часнику:
- перець горошком;
- морська сіль;
- виноградне масло;
- листя м’яти.
Спосіб приготування:
- Для початку приготуємо суміш, якої будемо натирати м’ясо. Для цього потрібно розтовкти в ступці 8 горошин запашного перцю разом з морською сіллю, додати до них виноградне масло і все перемішати.
- Приготованою сумішшю натираємо яловичину і обсмажуємо її на сковороді. Викладаємо м’ясо на блюдо і даємо йому кілька хвилин відпочити.
- Подрібнюємо часник, змішуємо його з зернистою гірчицею і натираємо отриманою сумішшю м’ясо.
- У глибоку форму викладаємо яловичину і запікаємо її в духовці 10 хвилин при температурі 220 градусів, а потім 30 хвилин при температурі 150 градусів.
- Листя м’яти збризкуємо лимонним соком.
- Готовий ростбіф посипаємо лимонною м’ятою і подаємо з гірчичним соусом.