Ростбіф з яловичини – класичний рецепт і 7 варіантів приготування

З цибулею і грибами

Якщо ви не знаєте, чим порадувати близьких, то обов’язково приготуйте їм ростбіф з грибами та цибулею. Аромати соковитого м’яса та грибів не залишить нікого байдужим, а смак страви обов’язково підніме всім настрій після важкого дня.

Інгредієнти

  • 1 кг яловичини;
  • 500 г грибів;
  • 6 головок ріпчастої цибулі;
  • олія, спеції.

Спосіб приготування:

  • Вирізку натираємо спеціями. Тут можна використовувати не тільки сіль і перець, але і інші сухі приправи, наприклад, розмарин і естрагон, які відмінно поєднуються саме з яловичиною. А також можна доповнити маринад соєвим соусом, гірчицею або медом. Якщо час дозволяє, то залишаємо м’ясо маринуватися.
  • На добре розігрітій сковороді з рослинним маслом обсмажуємо вирізку на сильному вогні до рум’яної скоринки. М’ясо прибираємо. Можна відразу перекласти його на аркуші фольги.
  • Тепер обсмажуємо печериці. Перед цим їх можна порізати навпіл, четвертинками або залишити цілими. Обсмажені шампіньйони укладаємо навколо м’яса.
  • Цибулю нарізаємо півкільцями, приправляємо його сіллю, перцем і викладаємо поверх грибів. Закриваємо все фольгою і готуємо страву в духовці 35 хвилин при температурі 200 градусів.
Дивіться також:  Спаржева квасоля – 8 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху