Готуємо з додаванням овочів
Класичний рецепт приготування ростбіфу з овочами особливо актуальне в літній сезон. Для приготування такої страви британці, в основному, використовують томати, кабачки, перець і баклажани.
Інгредієнти:
- 800 г м’яса;
- 2 – 3 болгарських перцю;
- 2 баклажана;
- 6 картоплин;
- 100 мл соєвого соусу;
- спеції.
Спосіб приготування:
- Яловичину замочуємо в соєвому соусі на 3 – 4 години, при цьому не забуваємо періодично її перевертати.
- Замариноване м’ясо натираємо спеціями, травами і викладаємо на розігріту сковороду. З кожної сторони підрум’янюємо і перекладаємо у форму для запікання.
- Баклажани розрізаємо на четвертинки, якщо овоч гірчить, то його можна посипати сіллю і через 10 хвилин промити під водою. Картоплю нарізаємо великими кубиками, перець режим навпіл.
- Підготовлені овочі злегка поливаємо соєвим соусом (при бажанні, можна посипати їх будь-якими спеціями) і викладаємо у форму навколо м’яса.
- Закриваємо форму фольгою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.