Ростбіф з яловичини – класичний рецепт і 7 варіантів приготування

Готуємо з додаванням овочів

Класичний рецепт приготування ростбіфу з овочами особливо актуальне в літній сезон. Для приготування такої страви британці, в основному, використовують томати, кабачки, перець і баклажани.

Інгредієнти:

  • 800 г м’яса;
  • 2 – 3 болгарських перцю;
  • 2 баклажана;
  • 6 картоплин;
  • 100 мл соєвого соусу;
  • спеції.

Спосіб приготування:

  • Яловичину замочуємо в соєвому соусі на 3 – 4 години, при цьому не забуваємо періодично її перевертати.
  • Замариноване м’ясо натираємо спеціями, травами і викладаємо на розігріту сковороду. З кожної сторони підрум’янюємо і перекладаємо у форму для запікання.
  • Баклажани розрізаємо на четвертинки, якщо овоч гірчить, то його можна посипати сіллю і через 10 хвилин промити під водою. Картоплю нарізаємо великими кубиками, перець режим навпіл.
  • Підготовлені овочі злегка поливаємо соєвим соусом (при бажанні, можна посипати їх будь-якими спеціями) і викладаємо у форму навколо м’яса.
  • Закриваємо форму фольгою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.
Дивіться також:  Соус для шаурми -13 рецептів в домашніх умовах
Прокрутка до верху