Ростбіф з яловичини – класичний рецепт і 7 варіантів приготування

Як зробити ростбіф з яловичини на грилі?

Як правило, ростбіф запікають в духовці, але ось на грилі можна приготувати особливу страву. Звичайно, м’ясо буде не таким м’яким, як при запіканні, але натомість придбає апетитну засмажену шкуринку і аромат димку. Однак приготування такої страви має ряд труднощів і тонкощів.

  • Ростбіф на вугільному грилі зажадає від вас чимало часу, на процес приготування може піти до 6 годин, все буде залежати від розміру шматка. Також вам доведеться постійно підтримувати потрібну температуру в межах 130 – 180 градусів.
  • Газовий гриль зробить процес приготування більш доступним, просто виставляємо потрібну температуру і іноді її перевіряємо.
  • Перед тим, як відправити яловичину на гриль, її потрібно замаринувати у спеціях і приправах, бажано витримати м’ясо близько доби. Для маринаду достатньо буде змішати лимонний сік, сіль і перець.
  • Ростбіф на грилі краще готувати в харчовій фользі – так він не втратить свою соковитість і не роздується.
  • Приготувати соковите і ароматне м’ясо можна тільки при правильно вибраній температурі. Якщо використовується вугільний гриль, то вугілля потрібно розпалити на одній стороні, щоб створити максимальний жар, а на іншій стороні потрібно підтримувати середню температуру. Спочатку обсмажуємо м’ясо кілька хвилин на максимальному спеки, а як тільки воно підрум’яниться, загортаємо у фольгу, перекладаємо на іншу сторону і тушкуємо кілька годин. Дізнатися готовність ростбіфа можна з допомогою кулінарного термометра.
  • Поряд з грилем можна поставити ємність з водою, додавши в неї червоного сухого вина і гілочку розмарину. Це дозволить контролювати жар, не даючи м’яса висохнути і надаючи готовому блюду особливий смак і приємний аромат.
Дивіться також:  Фарширована скумбрія – 8 рецептів запікання
Прокрутка до верху