З чим подавати страву – соус для ростбіфа з яловичини
Як відомо, з ростбіфом не подають важкі гарніри, а тільки легкі закуски та різноманітні соуси. Для їх приготування використовують різні інгредієнти, наприклад, лимон, часник, гірчицю і навіть хрін.
- Соєвий соус з часником і зеленню. Для його приготування необхідно змішати соєвий і вустерський соус, додати трохи рослинної (оливкової) олії, часнику і пряних трав (наприклад, розмарин або орегано).
- Часниковий соус. Тут використовуються сік, подрібнений часник, гірчиця, масло, жовток і спеції. Перераховані інгредієнти добре змішати блендером до отримання суміші густої консистенції.
- Соус з хрону зі сметаною. Приготувати такий оригінальний соус зовсім не складно. Для цього потрібно змішати хрін зі сметаною, додати спеції і лимонний сік.
- Винний соус. Цей рецепт обов’язково оцінять справжні гурмани. Для приготування знадобитися жир, який залишається після обжарювання м’яса. Його потрібно змішати з вином, додати кукурудзяний крохмаль і м’ясний бульйон.
- Гірчичний соус. Змішуємо два жовтки з лимонним соком і зернистою гірчицею, додати кунжутне масло і листя м’яти.
Ростбіф з яловичини можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Його нарізають тонкими скибочками і посипають крупною сіллю. Британці воліють подавати м’ясо разом з капустою, зеленим горошком, салатом або йоркширським пудингом.