Розсольник з перловкою та солоними огірками класичний – 10 рецептів приготування

Розсольник з перловкою та солоними огірками – це популярна гаряча страва з характерною кислинкою. Суп виходить ситним та готується просто. Розсольник подають із сметаною. Суп готується з будь-яким видом м’яса чи взагалі без його використання. Варять розсольник на плиті або в мультиварці. Напевно, хоча б один раз, але ви куштували апетитний суп. У добірці є різні варіанти, серед яких ви знайдете свій.

Класичний розсольник з перловкою та солоними огірками

Класичний розсольник з перловкою та солоними огірками – одна з традиційних страв російської кухні. Характерну особливість супу надає огірковий розсіл. Страва готується зовсім не складно. Щоб процес забирав багато часу, заздалегідь необхідно зварити перлову крупу. Краще зробити це з вечора, щоб заощадити час. Розсольник чудово втамовує голод і зігріває у міжсезоння.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Телятина – 500 гр. (на кістки)
  • Перлова крупа – 90 гр.
  • Огірок солоний – 5 шт.
  • Огірковий розсіл – 200 мл.
  • Картопля – 5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія соняшникова – для смаження
  • Вода – 2.2 л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Петрушка – за смаком

Процес приготування:

Класичний розсольник з перловкою та солоними огірками готується досить просто. Готуємо інгредієнти.

Промиту перлову крупу кладемо в каструлю і вливаємо 200 мл окропу. Розміщуємо на вогні, прикривши кришкою та готуємо на мінімальному нагріванні до розм’якшення. На це потрібно 1-1,5 години.

Сполоснувши м’ясо, розрізаємо на шматочки прийнятної величини. Опускаємо в окрему каструлю, заливаємо двома літрами води і чекаємо на закипання, при появі видаляючи піну. Закидаємо звільнену від лушпиння цибулину. Варимо бульйон 1 год.

Промиваючи овочі, чистимо їх за допомогою овочечистки. Картоплю ріжемо великими скибочками. Солоні огірки рубаємо кубиком. Морквину трьом на тертці.

Розжарюємо сковорідку з рафінованою олією. Вивантажуємо картоплю і підсмажуємо до рум’яності чверть години. Забираємо обсмажування у тарілку.

У цю ж сковороду виливаємо ще олію і прогріваємо. Закидаємо морквину. Підсмаживши 5 хвилин, закидаємо солоні огірки. Продовжуємо готувати та прибираємо обсмажування через 5 хвилин з вогню.

З наваристого бульйону виймаємо цибулю. Засипаємо зварену перловку та підсмажену картоплю. Залив огірковий розсіл, готуємо розсольник 8 хвилин.

У суп кладемо засмажку, приправляємо лавровим листом та горошками перцю. Посоливши, проварюємо 7 хвилин та відключаємо нагрівання. Наполягаємо 10 хвилин, накривши кришкою.

Гарячий розсольник розливаємо по супових тарілках і присипаємо дрібно нашаткованою зеленню.

Класичний розсольник з перловкою та солоними огірками готовий! За бажання присмачуємо суп сметаною. Смачного!

Розсольник з перловкою, огірками та куркою

Розсольник з перлівкою, огірками та куркою виходить досить апетитним. Любителі пікантних страв гідно оцінять смачний суп. Розсольник готується із доступних інгредієнтів. Солоні огірки можна засолити самостійно або купити в магазині. Бочкові огірки впишуться у блюдо ідеально.

Час приготування – 1 год. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Курка – 1 кг.
  • Перлова крупа – 2/3 ст.
  • Огірки солоні – 4-5 шт.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Лавровий лист – за смаком.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний горошком – до смаку.
  • Вода – 3 л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Очищаємо від лушпиння цибулю та часник. Промив перловку, заливаємо водою. Найкраще це зробити напередодні.

Крок 2. Очищену цибулю рубаємо кубиками. За допомогою економки звільняємо картопляні бульби та моркву від шкірки. Картоплю нарізаємо кубиками, а моркву натираємо на тертці. Часник тиснемо через часнику або кришимо ножем. Солоні огірки очищаємо від шкірки та нарізаємо скибочками.

Крок 3. Сполоснувши курячі гомілки, вивантажуємо їх у велику каструлю. Заливаємо водою. Поміщаємо каструлю на вогонь. Доводимо до кипіння, прибираємо піну шумівкою. Кладемо горошини перцю та лаврушку. Солимо, зменшуємо нагрівання і варимо під кришкою 40 хвилин.

Крок 4. Промив перловку, заливаємо окропом і даємо набухнути, поки готується бульйон.

Крок 5. Прогріваємо в сковороді олію на середньому вогні. Закидаємо цибулю та морквину. Пасеруємо овочі до м’якості протягом 5 хвилин, активно помішуючи. Обсмаження перекладаємо в тарілку.

Крок 6. У сковорідку відправляємо солоні огірки та часник. Зачерпнувши ополоник бульйону, виливаємо в сковорідку і томимо, зрідка помішуємо.

Крок 7. До огірків повертаємо засмажку. Розмішавши компоненти, накриваємо кришкою і гасимо, поки не звариться бульйон.

Крок 8. Дістаємо з бульйону курячі ніжки. Знімаємо шкірку і дістаємо кісточки, м’якуш ділимо на шматочки. Процідивши бульйон через дрібне сито, виливаємо в чисту каструлю. Розміщуємо на плиті. М’ясо повертаємо в киплячу основу.

Крок 9. Зливаємо з перловки воду і закидаємо в каструлю разом із картоплею. Закип’ятивши, варимо півгодини під кришкою та на мінімальній температурі. Перекладаємо засмажку. Пробуємо на смак, балансуємо на смак, якщо потрібно. Відключивши, даємо настоятися чверть години.

Крок 10. Розливаємо розсольник великими мисками. Посипаємо рубаною зеленню за бажанням і присмачуємо ложкою сметани.

Крок 11. Подаємо суп, доповнивши його свіжим хлібом. Смачного!

Класичний розсольник з перловкою та грибами

Класичний розсольник з перловкою і грибами – пісна варіація смачної страви, яка має незвичайний аромат і багатий смак. Насичена страва урізноманітнить повсякденне меню і не позначиться на фігурі. Приголомшливий розсольник може конкурувати з аналогами, що містять м’ясо.

Час приготування – 1 год. 10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Сушені гриби – 50 гр.
  • Перлова крупа – 1/3 ст.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Розсіл огірковий – 100 мл.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Вода – 2 л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Кріп – за смаком.
Дивіться також:  Галушки для супу - 10 простих рецептів приготування

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. Перловку мою. Пересипаємо в посуд та наповнюємо водою. Відставивши на 1,5 години, даємо набрякнути. Якщо є обмеження в часі, перловку висипаємо в окроп.

Крок 3. 50 г сухих грибів закидаємо в тарілку з теплою водою. Щоб вони розмокли, достатньо 10 хвилин.

Крок 4. Почистивши 3 картоплі середньої величини від шкірки за допомогою економки, рубаємо кубиками.

Крок 5. З солоними огірками чинимо так само.

Крок 6. Звільнивши морквину від шкірки економкою, крупно нарізаємо.

Крок 7. Позбавивши цибулину від лушпиння, кришимо, як можна дрібніше.

Крок 8. Гриби обдаємо водою і ріжемо на прийнятні сегменти.

Крок 9. Промиваємо перловку. Заливаємо двома літрами води та розміщуємо на вогні. Готуємо на помірній температурі до розм’якшення.

Крок 10. Закидаємо картоплю та гриби. Приправляємо лавровим листом лавра та горошками перцю. Готуємо третину години під кришкою.

Крок 11. Розмістивши сковороду на вогні, прогріваємо в ній 2 столові ложки олії без запаху. Висипаємо цибулю і припускаємо до прозорого відтінку.

Крок 12. Закидаємо морквяну стружку. Томимо при частому перемішуванні до розм’якшення. Додаємо огірки. Перемішавши, гасимо 3 хвилини.

Крок 13. Зажарку вивантажуємо до інших компонентів. Присмачуємо розсолом і кип’ятимо.

Крок 14. Потім додаємо рубаний кріп. Розмішавши і прикривши кришкою, відключаємо нагрівання і залишаємо на чверть години.

Крок 15. Наповнюємо глибокі тарілки апетитним розсольником із грибами. Обов’язково подаємо сметану, якщо страва не призначена для тих, хто дотримується посту. Смачного!

Як зварити смачний розсольник з м’ясом свинини

Як зварити смачний розсольник із м’ясом свинини, розповім у сьогоднішньому рецепті. Суп виходить наваристим, ситним і шалено апетитним. Кислинка надає страві ні з чим не порівнянну особливість. Страва підходить для сімейних обідів. Використовуючи цей рецепт, зварити суп зможе абсолютно кожен.

Час приготування – 1 год. 50 хв.

Час приготування – 1 год. 30 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг.
  • Перлова крупа – 200 гр.
  • Огірки солоні – 250 грн.
  • Розсіл – 200 мл.
  • Картопля – 400 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Олія – ​​70 гр.
  • Вода – 4 л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Сполоснувши м’ясо, нарізаємо його на бажані сегменти.

Крок 2. Очистивши моркву від шкірки, крупно трьом на тертці. Звільнивши цибулини від лушпиння, рубаємо кубиками.

Крок 3. Промив перловку, замочуємо у воді.

Крок 4. Позбавивши картоплю від шкірки за допомогою економки, ріжемо кубиками.

Крок 5. Зливаємо з перловки воду, заливаємо новою. Розміщуємо каструлю з крупою на вогні. Закип’ятивши, зменшуємо нагрівання. Готуємо перловку до м’якості півгодини.

Крок 6. Відкидаємо перловку на сито або друшляк.

Крок 7. Розмістивши сковорідку на вогні, прогріваємо олію. Закинувши цибулю та морквину, підрум’янюємо хвилин 10 до золотистого відтінку.

Крок 8. У каструлю кладемо свинину та заливаємо водою, щоб м’ясо було трохи прикрите рідиною. Розміщуємо на плиті. Закип’ятивши, видаляємо піну, що утворилася. Для зручності беремо ложку з отворами. Прикривши та зменшивши нагрівання, варимо 1 годину. Засипаємо картоплю та готуємо 10 хвилин.

Крок 9. Слідом викладаємо засмажку.

Крок 10. Засипаємо відварену перловку і томимо 10 хвилин.

Крок 11. Ріжемо брусочками солоні огірки.

Крок 12. Огірки варимо в окремій каструлі чверть години під кришкою.

Крок 13. У суп відправляємо огірки та відвар, у якому вони готувалися.

Крок 14. Доливаємо розсіл. Закип’ятивши, варимо суп 5 хвилин. Пробуємо на смак, балансуємо сіллю та перцем, якщо потрібно.

Крок 15. Розливаємо розсольник по тарілках. Доповнюємо жирною сметаною на розсуд. Смачного!

Класичний розсольник з яловичиною, перлівкою та огірками

Класичний розсольник з яловичиною, перлівкою та огірками має приголомшливий смак. Суп виходить наваристим завдяки використанню яловичини на кісточці. Страва готується просто, але процес варіння досить тривалий. Зварити бульйон та замочити крупу бажано заздалегідь. Ця маніпуляція пристойно скоротить час варіння.

Час приготування – 2 год. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Яловичина на кістки – 600 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Корінь петрушки – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.

Для супу:

  • Перлова крупа – 100 гр.
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Розсіл огірковий – 100 мл.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 2,5 л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Томатна паста – 50 гр.
  • Олія – ​​60 мл.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль за смаком.
  • Сметана – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. 100 г промитої перловки засипаємо в каструлю з одним літром окропу. Повторно закип’ятивши, зменшуємо полум’я до мінімуму. Прикривши, готуємо 1:00. Зливаємо воду через сито або друшляк. Очищаємо головку цибулі, моркву та корінь петрушки. Сполоснувши яловичину на кісточці, кладемо в окрему посудину.

Крок 2. Наливаємо до м’яса 2,5 л води. Закип’ятивши, знімаємо піну. Мінімізуємо нагрівання. Закидаємо одну цибулину та корінь петрушки. Готуємо 1:00. Закидаємо лист лавра та горошки перцю. Продовжуємо варіння протягом 40 хвилин. Дістаємо яловичину. Остуджуємо і звільняємо від кісточок, ріжемо кубиками. Переливаємо бульйон у чистий посуд через сито, доводимо до кипіння.

Крок 3. Почистивши картоплю овочечисткою, промиваємо та нарізаємо брусочками. Прогріваємо сковорідку з олією. Підрум’янюємо картоплю 10 хвилин. Закинувши в бульйон, варимо 5 хвилин|мінути|. Очищаємо морквину та цибулю для засмаження. Цибулю дрібно кришимо. Морквину та соління нарізаємо смужками.

Крок 4. У гарячу сковорідку доливаємо олію. Засипаємо цибулину та підсмажуємо 3 хвилини. Закидаємо морквину та огірки. Присмачуємо томатною пастою. При активному помішуванні обсмажуємо 5 хвилин. Наливаємо 100 мл розсолу і доводимо до кипіння.

Крок 5. Злегка потомивши, перекладаємо вміст сковороди в суп. Кладемо відварену перловку та нарізане м’ясо. Прикриваємо та варимо 7 хвилин на помірному полум’ї. Пробуємо та регулюємо смак за потреби. Головне не переборщити із сіллю. Відключивши нагрівання, щільно закриваємо кришку та наполягаємо блюдо 10 хвилин.

Дивіться також:  Класичний лагман – 10 смачних рецептів приготування лагмана

Крок 6. Розливаємо суп, що настоявся, по красивих тарілках. Прикрашаємо гілочками кропу. Присмачуємо жирною сметаною, в ідеалі домашньої, та доповнюємо страву хлібобулочними виробами. Смачного!

Пісний розсольник з перловкою та огірками без м’яса

Пісний розсольник з перловкою та огірками без м’яса – ідеальна страва для тих, хто постить чи не вживає м’ясні вироби. Суп готується просто та досить швидко. Зварити розсольник легко вийде у кожного. Для рецепту знадобляться звичайні інгредієнти, багато з яких обов’язково є вдома. Бюджетний розсольник вгамовує голод, не витрачаючи великих коштів. Гарний варіант для студентів.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Черешкова селера – 2 шт.
  • Перловка – 150 гр.
  • Вода – 2 ст. +1,5 л.
  • Огірки солоні середні – 3 шт.
  • Розсіл огірковий – 1 ст.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста велика – 2 шт.
  • Соус томатний – 2 ст.
  • Часник – 2-4 зубчики.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Солодка мелена паприка – 1 год.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. У сотейник, сковорідку чи каструлю з важким дном заливаємо дезодоровану олію. Всипаємо 150 г перлівки. Розмістивши на плиті, встановлюємо помірне нагрівання. Підрум’янюємо 10 хвилин, часто розмішуючи. Наливаємо 2 склянки води. Посоливши, кип’ятити. Накривши, мінімізуємо нагрівання і готуємо крупу третину години.

Крок 2. Звільняємо цибулю та часник від лушпиння. Звільняємо морквину від шкірки, використовуючи овочечистку. Промиваємо стебловий селера. Ріжемо овочі кубиками. Зі солоних огірків знімаємо шкірку, нарізаємо брусочками, соломкою або так, як подобається.

Крок 3. У товстостінну каструлю наливаємо олію. Закинувши цибулю, пасеруємо за великої температури 4 хвилини. Кладемо селеру і моркву. Підсмажуємо 5 хвилин при частому помішуванні. Додаємо подрібнений часник та огірки. Смажимо 1 хвилину.

Крок 4. Присмачуємо обсмажування томатним соусом. Розмішавши, вливаємо 1,5 літра питної води. Закип’ятивши, проварюємо 5 хвилин. Додаємо перлову крупу. Поперчивши, приправивши паприкою, готуємо суп на слабкому полум’ї 10 хвилин.

Крок 5. Регулюємо смак розсолом, поступово підливаючи його. Кип’ятимо і відключаємо нагрівання. Посипаємо дрібно нашаткованою зеленню. Наполягаємо розсольник, щільно закривши, 10 хвилин. Розливаємо блюдо по глибоких піалах.

Крок 6. Якщо суп призначений для тих, хто не постить, доповнюємо сметаною, подаємо солоне сало з цибулею або часником. Смачного!

Розсольник з перловкою та солоними огірками у мультиварці

Розсольник з перловкою і солоними огірками мультиварці – частування, реалізацію якого подужає навіть кулінар-початківець. Суп виходить наваристим з багатим смаком. Насичений розсольник зігріває та насичує у прохолодний час. Заливши напередодні перловку водою, часу на варіння перловки знадобиться менше.

Час приготування – 2 год. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 250 грн.
  • Перлова крупа – 0,5 ст.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Картопля – 5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Томатна паста – 0,5 ст.л.
  • Вода – 2 л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Кріп – 15 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Замість свинини можна готувати курку, яловичину чи обходимося взагалі без м’яса. Наприклад, замінивши грибами або залишивши пісну версію. Якщо є заздалегідь зварене м’ясо та бульйон, процес приготування піде ще швидше.

Крок 2. Крупу необхідно замочити напередодні, попередньо перебравши та обполоснувши її. Найкраще зробити це з вечора. Якщо не вдалося замочити заздалегідь, перед приготуванням розсольника перловку заливаємо окропом.

Крок 3. М’ясо розрізаємо на зручні сегменти. Включивши в мережу мультиварку, активуємо режим “Спека”. Наливаємо олію. У прогріту олію вивантажуємо м’ясо. Запустивши таймер на третину години, підсмажуємо м’ясо 12 хвилин, перевертаючи його.

Крок 4. Звільняємо морквину та цибулину від шкірки та лушпиння. Морква крупно трьом на тертці, кришимо цибулю кубиками. Огірки натираємо на великій тертці або ріжемо брусочками. Овочі закидаємо до золотистої свинини. Присмачуємо томат-пастою.

Крок 5. Розмішавши, томимо 8 хвилин до кінця режиму.

Крок 6. Чистимо картоплю економкою, розрізаємо на кубики. Промиваємо перловку. Висипаємо разом із картоплею до інших компонентів. Вливаємо воду до останнього ризику. Закриваємо прилад і запускаємо програму “Гушіння” або “Суп” на 1,5 години.

Крок 7. За 5 хвилин до закінчення відкриваємо прилад. Посипаємо дрібно нарізаним кропом. Кладемо лист лавра. Пробуємо і за потреби балансуємо смак сіллю або вливаємо огірковий розсіл. Важливо не переборщити, тому підливаємо потроху, визначаючи кількість за власними уподобаннями.

Крок 8. Наваристий розсольник розливаємо по об’ємних мисках. Подаємо з нарізаною цибулею та сухариками. За бажання додаємо сметану. Смачного!

Розсольник з перловкою, огірками та томатною пастою

Розсольник з перловкою, огірками та томатною пастою має яскравий і багатий смак. Насичена страва швидко втамовує голод. Суп підходить для повсякденного меню та для обідів у великій компанії. Розсольник вариться без особливих турбот і перешкод. Для супу не потрібно попередньо відварювати м’ясо, тушонка спрощує процес приготування.

Час приготування – 2 год. 00 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Тушонка яловича – 350 гр.
  • Перлова крупа – 100 гр.
  • Огірки мариновані – 3 шт.
  • Розсіл – 200 мл.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Томатна паста – 50 гр.
  • Олія – ​​30 мл.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Вода – 3 л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сметана – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Детально прополоскавши перловку, висипаємо в миску з гарячою водою. Відставляємо на 2 години, далі проціджуємо через сито. Найкраще це зробити заздалегідь. Робиться це для того, щоб крупа розм’якшилася, і щоб суп був рідким, а не схожим на кисіль.

Дивіться також:  Борщ класичний – 10 найсмачніших рецептів приготування

Крок 2. Звільнивши цибулину від верхнього шару, дрібно кришимо. Очищену морквину нарізаємо довгими смужками за допомогою гострого ножа або терки. Огірки нарізаємо брусочками.

Крок 3. Сковорідку прогріваємо з олією на помірному полум’ї. Закинувши цибулю, припускаємо 2 хвилини до прозорого стану. Додавши морквину, томимо овочі 7 хвилин. Сдобривши томат-пастою, закидаємо огірки. Стомлюємо 5 хвилин і гасимо полум’я.

Крок 4. 4 картоплі середньої величини очищаємо від шкірки, для зручності застосувавши економку, нарізаємо кубиками. Заливаємо нарізку водою, щоб позбавитися крохмалю.

Крок 5. У каструлі доводимо 3 літри води до кипіння. Висипаємо перловку. Після вторинного закипання переводимо вогонь на середній рівень і готуємо 10 хвилин.

Крок 6. Закидаємо картоплю, варимо чверть години. Викладаємо обсмажування та тушонку. Якщо немає тушонки, замінюємо відвареним м’ясом, якщо таке є або взагалі нічого не кладемо. В цьому випадку вийде пісне блюдо. Присмачуємо розсолом і меленим перцем. Кладемо лаврушку та готуємо 10 хвилин.

Крок 7. Спробувавши, регулюємо смак, доливаючи маринад чи додаючи сіль. Даємо покипіти. Відключаємо газ. Вимиту зелень рубаємо дрібніше, наскільки це можливо. Використовуємо свіжі, сухі чи заморожені трави.

Крок 8. Розподіливши насичене блюдо по порціях, посипаємо зеленню. Додатково кладемо сметану в кожну тарілку або ставимо на стіл у соуснику. Смачного!

Розсольник з тушонкою, перловкою та солоними огірками

Розсольник з тушонкою, перлівкою та солоними огірками не втрачає смакових якостей і виходить не менш апетитним порівняно з супом, приготованим на м’ясному бульйоні. Цей рецепт більше підходить для студентів чи тих, хто працює вахтовим методом. Використання тушонки полегшує процес варіння смачної страви, залишаючи час на відпочинок.

Час приготування – 2 год. 10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Тушонка свиняча – 200 гр.
  • Перлова крупа – 1/3 ст.
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Розсіл – 0,5 ст.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 30 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 20 гр.
  • Стебло селери – 30 гр.
  • Вода – 800 мл.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Цибуля зелена – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Промиваємо крупу, опускаємо в крутий окріп, витримуємо годину-дві або варимо її окремо. Після чого проціджуємо. Крупа при замочуванні стає м’якшою, вариться швидше і не надає супу кисільної текстури.

Крок 2. Беремо 3 середні бульби. Почистивши картоплю від шкірки овочечисткою, розрізаємо на зручні сегменти.

Крок 3. Промивши стебло селери і звільнивши моркву від шкірки, кришимо дрібним кубиком. Якщо не вдалося знайти селера, можна обійтися і без нього.

Крок 4. У каструлю з подвійним дном засипаємо запарену перловку та картоплю.

Крок 5. Закидаємо моркву та селеру.

Крок 6. Заливши окропом, розміщуємо на помірному полум’ї. Закип’ятивши, варимо до напівготовності картоплі.

Крок 7. Очистивши цибулину, нарізаємо дрібним кубиком. З огірками чинимо так само.

Крок 8. Висипаємо нарізку в суп. Довівши до закипання, закладаємо тушонку. У разі свинячу. На розсуд застосовуємо напівфабрикат із інших видів м’яса. Присмачуємо прянощами, кладемо 2 лаврові листки. Наливаємо розсіл. Закип’ятивши, варимо до готовності картоплі та крупи.

Крок 9. Спробувавши розсольник, балансуємо смак, якщо потрібно. Розливаємо по піалах. Промиваємо кріп та зелену цибулю, просушуємо. Посипаємо страву рубаною зеленню.

Крок 10. Присмачуємо сметаною на розсуд. Доповнюємо цибулею та часником, хлібобулочними виробами. В ідеалі використовуємо 25% сметану чи домашній продукт. Смачного!

Розсольник з перловкою та копченостями

Розсольник з перловкою і копченостями має неймовірний смак. Насичене запашне блюдо не залишає байдужих. Від одного лише аромату збуджується апетит. Суп із копченостями стане улюбленцем серед інших варіантів. Реалізація пройде без клопоту та перешкод, якщо уважно діяти, не відходячи від інструкції.

Час приготування – 1 год. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Копчені курячі спинки – 2 шт.
  • Перлова крупа варена – 2 ст.
  • Огірки солоні – 4-5 шт.
  • Розсіл – 0,5 ст.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Вода – 2 л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Перловку промиваємо і закидаємо в окріп. Витримуємо, доки не охолоне рідина. Картоплю очищаємо за допомогою економки. Рубаємо копчені курячі спинки на шматки. Цибулину звільняємо від лушпиння. Промиваємо водою з-під крана.

Крок 2. Промив крупу, ставимо варитися до напівготовності. Зварену перловку обдаємо під проточною водою, проціджуємо через сито і залишаємо, щоб стекла рідина. Відміряємо 2 склянки готової перловки. Решту можна заморозити та використовувати за потребою.

Крок 3. Копчені спинки складаємо у вільний посуд з подвійним дном, наливаємо воду. Можна взяти копчені крила або стегенця. Розмістивши на плиті та довівши до закипання, зливаємо та оновлюємо воду. Повторно закип’ятивши, варимо 10 хвилин. Нарізаємо картоплю звичним чином і закидаємо в основу супу. Зваривши до напівготовності, засипаємо перловку.

Крок 4. Цибулю та морквину дрібно рубаємо соломкою, кубиком або так, як подобається. Розміщуємо сковорідку з олією на плиті. Прогрів промаслену поверхню, кладемо овочі. Пасеруємо нарізку до золотистого відтінку, час від часу перевертаючи овочі, щоб не пригоріли.

Крок 5. Нарізаємо огірки кубиками, перекладаємо до обсмажування. Здобривши ложкою томат-пасти, розмішуємо. Злегка потім, вливаємо розсіл і проварюємо 5 хвилин.

Крок 6. Вміст сковороди відправляємо в основу супу. Розмішавши, пробуємо. Додаємо сіль або доливаємо розсолу, якщо потрібно. Закидаємо лаврушку та перець. Закип’ятивши, вимикаємо газ. Залишаємо розсольник під щільно закритою кришкою на третину години.

Крок 7. Розливаємо по порціях ароматний розсольник, що настоявся, і подаємо, присмачивши ложкою сметани. Наваристий розсольник із підкопченим післясмаком не залишає байдужих. Ситна страва буде доречною для сімейних та дружніх обідів. Смачного!