Розсипчастий плов зі свинини в казані на плиті – 10 смачних рецептів

Розсипчастий плов зі свинини в казані на плиті – це східна страва, яка відрізняється ніжним м’ясом, ароматним рисом і великою кількістю прянощів. Для приготування «правильного» плову з червоного м’яса в глибокому вогнетривкому посуді потрібні свинина з жирком, довгозерний рис, овочі, спеції та зелень. Спочатку смажать м’ясо до золотистої скоринки, потім додають цибулю, моркву та часник. Далі кладуть промитий рис, заливають гарячою водою та доводять до кипіння. Потім зменшують вогонь, накривають кришкою казан і гасять плов до готовності. В результаті ми отримуємо комплексну страву, до складу якої входить як основний компонент, так і додатковий у вигляді гарніру з крупи та овочів. При готуванні в казані, рисинки відмінно пропарюються завдяки чому консистенція плову завжди вражає своєю розсипчастістю.

Класично плов із свинини в казані на плиті

Класичний плов із свинини в казані на плиті – це традиційна узбецька страва, приготована із соковитої свинини, ароматних спецій та запашного рису. При приготуванні цієї страви особливо важливо правильно підсмажити м’ясо і додати достатню кількість води для того, щоб рис пропарився до готовності. Готовий плов зі свинини подається гарячим, прикрашеним зеленню.

Інгредієнти:

на – 7 порції

  • Свинина – 1 кг
  • Рис білий – 800 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. (Великий)
  • Зіра – 3 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 1/2 ч.л.
  • Олія соняшникова – 110 мл.
  • Вода тепла – 1 л.
  • Сіль за смаком
  • Вода тепла – 450 мл.

Процес приготування:

Як приготувати свинину в казані на плиті? Кілограм м’яса обполіскуємо та обсушуємо, ріжемо на скибочки зі сторонами близько трьох сантиметрів.

Очищену моркву нарізаємо довгастими брусочками.

Головки цибулі дрібно подрібнюємо.

У казані розігріваємо олію і висипаємо свинину, смажимо при частому помішуванні близько 15 хвилин.

Потім вводимо цибулю і також підрум’янюємо, активно працюючи шумівкою.

Додаємо моркву і через 3-4 хвилини засипаємо зіру та мелений перець, продовжуємо смаження ще 5-6 хвилин.

Зирвак заливаємо літром теплої води і солимо, гасимо протягом 15 хвилин, злегка зменшивши нагрівання.

Потім розподіляємо шар ретельно промитого рису та заливаємо водою (400-450 мілілітрів).

На сильному полум’ї доводимо до кипіння та випарюємо рідину. Потім збираємо крупу гіркою і томимо на повільному вогні під кришкою 15 хвилин. Вимкнувши нагрівання, залишаємо плов під кришкою пропарити ще на 15 хвилин. Розсипчастий плов зі свинини у казані на плиті готовий! Смачного!

Узбецький плов зі свинини у казані.

Узбецький плов зі свинини в казані – це вишукане блюдо з неповторним смаком та ароматом. Для приготування цієї страви необхідно правильно підготувати м’ясо, щоб воно стало соковитим та ніжним. При додаванні спецій, таких як зіра та куркума, плов набуває особливого східного присмаку. Прикрашений золотистими скибочками цибулі та свіжою зеленню, узбецький плов зі свинини точно підкорить серця всіх гурманів.

Час приготування – 75 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг.
  • Рис довгозерний – 700 гр.
  • Морквина – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 400 гр.
  • Олія соняшникова – 200 мл.
  • Барбарис – 1 ст.
  • Зіра – 1 ст.
  • Куркума – 1 год.
  • Часник – 3 голівки.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Крупу промиваємо до прозорості води та заливаємо холодною водою, забираємо убік.

Крок 2. Головки цибулі нарізаємо півкільцями.

Крок 3. Очищену моркву нарізаємо довільними скибочками середньої товщини.

Крок 4. Крупно ріжемо свинину.

Крок 5. У казані розігріваємо половину соняшникової олії та обсмажуємо цибулю до легкого золотистого відтінку.

Крок 6. Висипаємо кубики м’яса і смажимо помішуючи, близько 5 хвилин.

Крок 7. Засипаємо моркву та вливаємо залишки олії, готуємо на помірному полум’ї ще 5-10 хвилин.

Крок 8. Зирвак солимо та щедро приправляємо, перемішуємо.

Крок 9. Занурюємо до складу головки часнику, знявши верхнє лушпиння, вливаємо склянку окропу і гасимо від 30 до 50 хвилин.

Крок 10. Рис зливаємо і викладаємо рівним шаром поверх м’яса та овочів, заливаємо окропом на два сантиметри вище і готуємо на вогні, трохи нижче за середній, 10-15 хвилин.

Дивіться також:  Риба під маринадом класична - 10 рецептів приготування на сковороді

Крок 11. Робимо кілька отворів шпажкою або довгим ножем і зменшуємо нагрівання до мінімуму, гасимо під кришкою 15-20 хвилин.

Крок 12. Апетитний плов перемішуємо знизу нагору і подаємо до столу. Смачного!

Плов із свинячих реберець у казані в домашніх умовах.

Плов зі свинячих реберець у казані в домашніх умовах – це чудова страва, яку можна приготувати без особливих зусиль і будь-яких кулінарних навичок та досвіду. Страва подається гарячою, прикрашеною зеленню і перцем чилі для гострої нотки. Скуштувавши цей плов, ви обов’язково полюбите його на все життя.

Час приготування – 1 год. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Реберця свинячі – 700 гр.
  • Рис – 500 грн.
  • Морква велика – 1 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Олія – ​​200 мл.
  • Приправи – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і дрібно ріжемо цибулю, пасеруємо на розігрітій олії.

Крок 2. Через 4-5 хвилин всипаємо довгасті скибочки моркви.

Крок 3. Овочі солимо і приправляємо, додаємо порційні шматочки ребер і обсмажуємо до характерної скоринки, помішуючи. Потім заливаємо водою і гасимо до м’якості свинини.

Крок 4. Не гаючи часу, старанно промиваємо рис, знімаємо верхній шар лушпиння з головки часнику.

Крок 5. Висипаємо крупу поверх зірвака і, не розмішуючи, заливаємо водою на два сантиметри вище. Тушимо під кришкою на повільному вогні 15-20 хвилин, поклавши в суміш часник.

Крок 6. Готовий плов перекладаємо на велику блюдо сервіровки і подаємо. Смачного!

Розсипчастий плов із круглим рисом та свининою у казані на плиті.

Розсипчастий плов з круглим рисом і свининою в казані на плиті – це вишукана страва, яку приготують навіть кулінари-початківці. Поєднання пряного м’яса та ароматного рису створює неповторний східний колорит. Скуштувавши цей чудовий плов, ви відчуєте себе у східній казці.

Час приготування – 1 год. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 грн.
  • Рис круглий – 250 гр.
  • Морквина – 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Хмелі-сунелі – до смаку.
  • Зіра – до смаку.
  • Барбарис – до смаку.
  • Куркума – до смаку.
  • Паприка солодка мелена – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед готуємо продукти: овочі очищаємо і нарізаємо: цибуля дрібно, а морква великими брусками.

Крок 2. М’ясо обполіскуємо та обсушуємо, ріжемо кубиками.

Крок 3. У казані розжарюємо олію і 4-5 хвилин обсмажуємо цибулю.

Крок 4. Додаємо свинину та підрум’янюємо на середньому вогні.

Крок 5. Засипаємо моркву і через 3-5 хвилин повністю заливаємо компоненти водою (на два пальці вище), солимо та вводимо приправи, перемішуємо до рівномірного розподілу.

Крок 6. Гасимо 20 хвилин і висипаємо промиту крупу, вставляємо голівку часнику і знову ллємо воду так, щоб рідина покривала склад на 2 сантиметри.

Крок 7. На сильному вогні випаровуємо рідину, роблячи кілька отворів ручкою ложки або вилкою.

Крок 8. Тепер вогонь зменшуємо і закриваємо жаровню кришкою, томимо 15-20 хвилин до готовності рису. Перемішуємо.

Крок 9. Розкладаємо розсипчастий плов по порційних тарілках та запрошуємо сім’ю до трапези. Готуйте та отримуйте задоволення!

Справжній плов зі свинини з барбарисом у казані

Справжній плов зі свинини з барбарисом у казані – це страва, яка порадує вас неповторним ароматом та смаком. Для приготування цього плову необхідно правильно заправити м’ясо та додати барбарис для кислоти. Плов буде особливо смачним, якщо разом із рисом підрум’янити скибочки моркви.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Рис – 500 грн.
  • Свинина – 500 грн.
  • Морквина – 250 гр.
  • Олія – ​​150 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Зіра – 1 год.
  • Барбарис сушений – 1 год.
  • Часник – 1 зуб.
  • Вода – 1 л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч.л.
  • Сіль за смаком.
Дивіться також:  Пиріжки з куркою – 7 рецептів приготування в духовці на сковороді

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед ретельно промиваємо крупу, нарізаємо кубиками м’ясо. Очищаємо та ополіскуємо коренеплоди, ріжемо цибулю півкільцями, а морква – соломкою.

Крок 2. У казані розігріваємо олію і почергово обсмажуємо цибулю, свинину та моркву (кожен компонент по 7-10 хвилин). Далі з’єднуємо компоненти, солимо та приправляємо, смажимо ще кілька хвилин, періодично працюючи лопаткою.

Крок 3. Заливаємо зирвак водою і гасимо протягом півгодини, потім викладаємо рис і часник, томимо до випаровування вологи і закриваємо кришкою.

Крок 4. Не розмішуючи, готуємо плов на повільному вогні ще близько 20 хвилин.

Крок 5. Розклавши плов по тарілках, прикрашаємо зеленню та дегустуємо. Смачного!

Плов із булгуру зі свининою в казані

Плов із булгуру зі свининою у казані – це оригінальна страва, яка порадує вас не лише смаком, а й корисними властивостями. Для приготування цього плову використовуються корисна крупа та соковита свинина. Приправлений різноманітними спеціями, плов набуває насичений смак та аромат. Готове блюдо прикрашається кінзою та свіжими овочами, що робить його не тільки апетитним, а й красивим.

Час приготування – 65 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 7.

Інгредієнти:

  • Свинина – 1,3 кг.
  • Булгур – 800 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 6 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Часник – 2 голівки.
  • Перець чилі сушений – 2 шт.
  • Зіра – до смаку.
  • Коріандр – до смаку.
  • Паприка солодка мелена – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Курдюк – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Булгур перебираємо та активно промиваємо.

Крок 2. У казані прогріваємо трохи олії з додаванням курдюка. Коли курдюк витопиться, шкварки прибираємо та всипаємо скибочки м’яса, обсмажуємо до апетитної скоринки, помішуючи.

Крок 3. До рум’яної свинини відправляємо півкільця цибулі і смажимо до прозорості.

Крок 4. Через кілька хвилин закидаємо довгасті брусочки моркви.

Крок 5. Доповнюємо склад сіллю та спеціями, часником та чилі, заливаємо водою та гасимо протягом півгодини.

Крок 6. Після зазначеного часу розподіляємо булгур і злегка притискаємо шумівкою. Компоненти мають бути вкриті водою на 2 сантиметри, якщо рідини не вистачає – підливаємо.

Крок 7. Готуємо на повільному вогні під кришкою 25 і дегустуємо. Смачного!

Плов із свинини з томатною пастою в казані

Плов зі свинини з томатною пастою в казані – це соковита і ароматна страва, яка точно сподобається всій родині. Потримавши м’ясо до готовності, додайте спеції та рис для створення чудового поєднання смаків. Готовий плов буде ніжним і соковитим, приємно здивувавши вас своїм чудовим смаком.

Час приготування – 1 год. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Рис довгозерний – 1,5 ст.
  • Свинина – 500 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Приправи для плову – 2 ч.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо складові: свинину ріжемо кубиками, моркву – соломкою, цибулю дрібно кришимо.

Крок 2. У розігрітому казані з олією 5 хвилин пасеруємо цибулю з морквою, засипаємо м’ясо і зубки часнику, обсмажуємо ще 15 хвилин.

Крок 3. Доповнюємо склад сіллю, пастою з протертих томатів та спеціями. Перемішуємо та заливаємо водою, гасимо 20 хвилин.

Крок 4. Потім засипаємо зірвак рисом, додаємо лаврушку і готуємо під кришкою на повільному полум’ї півгодини.

Крок 5. Страву сервіруємо і подаємо до столу, не чекаючи охолодження. Смачного!

Розсипчастий плов із пропареного рису зі свининою у казані

Розсипчастий плов із пропареного рису зі свининою в казані – це ситна і смачна страва, яка готується дуже швидко і просто. Додана свинина та ароматні спеції додадуть плову насичений смак, а крупа – поживність. Спробуйте цей рецепт плову з пропареного рису, щоб порадувати себе та близьких легкою та смачною вечерею, і ви не пошкодуєте!

Час приготування – 1 год. 30 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 5-7.

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг.
  • Рис проварений – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морквина – 3 шт.
  • Олія – ​​100 мл.
  • Часник – 4 зуби.
  • Перець стручковий червоний – до смаку.
  • Зіра – до смаку
  • Барбарис – до смаку.
  • Шафран – до смаку.
  • Коріандр – до смаку.
  • Сіль за смаком.
Дивіться також:  Макарони з овочами – 7 смачних рецептів приготування на сковороді, в мультиварці та духовці

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо шкірку і лушпиння з коренеплодів, промиваємо м’ясо і обсушуємо будь-яким зручним способом.

Крок 2. Свинину нарізаємо великими скибочками, цибулю – дрібними, морквину ріжемо соломкою.

Крок 3. Розжарюємо олію і обсмажуємо м’ясо до золотистості, засипаємо пластинки часнику.

Крок 4. Свинину солимо, орієнтуючись на свої смакові уподобання.

Крок 5. Додаємо овочі та смажимо, помішуючи, до м’якості та рум’яності. Заправляємо ароматними спеціями.

Крок 6. Рис попередньо замочуємо і викладаємо поверх зірвака, розрівнюємо.

Крок 7. На два пальці заливаємо окропом склад, досолюємо і на сильному вогні доводимо до кипіння.

Крок 8. Після томимо плов під кришкою на повільному полум’ї 15-20 хвилин. Далі, не відкриваючи кришку, загортаємо в ковдру та даємо дійти.

Крок 9. Розсипчасту страву подаємо до столу «з запалу, з жару» і насолоджуємося. Смачного!

Правильний плов із свинини з родзинками у казані на плиті

Правильний плов із свинини з родзинками у казані на плиті – це чудова страва з неповторним східним смаком та ароматом. Для приготування цього плову потрібно додати родзинки для солодкої нотки до багатого смаку м’яса. Приправлений різними спеціями плов зі свинини стане справжнім відкриттям для вас.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Рис – 2 ст.
  • Свинина – 1 кг
  • Морквина – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Куркума – 1 год.
  • Родзинки – 100 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Петрушка – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Продукти за списком викладаємо на стіл.

Крок 2. Моркву нарізаємо брусочками, цибулю півкільцями, а м’ясо кубиком.

Крок 3. Розігріваємо олію і пасеруємо цибульну нарізку.

Крок 4. Тепер у казан відправляємо м’ясо і смажимо 5-7 хвилин.

Крок 5. Додаємо моркву та випарюємо вологу. Заливаємо склянкою окропу і гасимо протягом 20 хвилин.

Крок 6. Доповнюємо склад прянощами, сіллю та родзинками. Викладаємо промитий рис та повністю заливаємо водою.

Крок 7. На сильному вогні даємо закипіти і зменшуємо нагрівання, томимо під кришкою ще близько 10 хвилин і, прибравши з конфорки, наполягаємо 15 хвилин. Приємного вам апетиту!

Узбецький плов зі свинини з нутом

Узбецький плов зі свинини з нутом – це страва, яку варто приготувати для особливого свята або вечері з друзями. Для цієї страви необхідно додати нут і різні спеції для насиченого смаку та аромату, які подарують вам справжню гастрономічну насолоду та тривалу ситість. Подавайте узбецький плов, прикрасивши гранатовими зернами та зеленню для оригінального та ефектного вигляду.

Час приготування – 90 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Свинина – 700 грн.
  • Рис – 2 ст.
  • Нут – 0,5 ст.
  • Часник – 1 головка
  • Морквина – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Приправа для плову – 1-2 ст.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Під струменем води промиваємо м’ясо і ріжемо кубиками.

Крок 2. Очищені головки цибулі нарізаємо півкільцями.

Крок 3. Моркву нарізаємо як показано на фото.

Крок 4. У казан наливаємо олію і прогріваємо, смажимо свинину до утворення характерної скоринки.

Крок 5. Засипаємо цибулю та доводимо до золотистості.

Крок 6. Додаємо моркву і після розм’якшення вводимо половину приправ, нут та часник, заливаємо невеликою кількістю води та гасимо під кришкою 40 хвилин.

Крок 7. Потім викладаємо рис поверх зірвака і висипаємо залишки спецій, заливаємо окропом на два пальці.

Крок 8. На сильному полум’ї випарюємо воду і після, томимо на мінімальному вогні під кришкою 20 хвилин. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!