Рубані котлети з курячої грудки – 7 рецептів приготування
Рецепти рублених котлет з курячої грудки дозволять всім бажаючим приготувати дуже ситне, смачне і цікаве блюдо, яке ще не встигло набриднути. На відміну від звичного страви з фаршу м’ясо в новий варіант додається мініатюрними шматочками. А різні добавки у вигляді сиру, соусів, овочів зроблять його ще більш смачним.
Класичні рубані котлети з курячої грудки
Інгредієнти: півкілограма курячого філе, ріпчаста цибулька, часник за смаком, 4 столові ложки світлого борошна, стільки ж сметани середньої жирності, 2 яйця дуже великого розміру, пучок свіжого кропу, сіль.
Куряче філе нарізати маленькими шматочками. Чим менше вони вийдуть, тим ніжніше в підсумку виявиться готову страву.
Птах присипається сіллю і подрібненим кропом. У масу додаються сирі яйця, сметана.
Цибулю нарізати шматочками і подрібнюється блендером до стану кашки разом з часниковими зубчиками.
Овочева маса і борошно додаються до курки. Всі компоненти добре перемішуються. У такому вигляді м’ясо буде настоюватися близько півгодини.
Суміш викладається в розпечене масло у вигляді котлеток і обсмажується з обох сторін.
Якщо заготовки сильно розтікаються на сковороді, можна виправити це, замінивши пару столових ложок борошна на картопляний крохмаль. Подати з відварною картоплею і цибульним соусом.
З сиром і майонезом
Інгредієнти: 330-350 г курячої грудки, велика цибулина, яйце, 3 столові ложки майонезу, 120 г твердого сиру, сіль, суміш перчиком.
Грудка без жирових прошарків нарізати дуже дрібними кубиками.
Аналогічним чином кришиться цибулю. Він кілька хвилин обсмажується на будь-якому маслі, після чого додається до птаха.
У загальну масу відправляється тертий сир.
Залишається додати майонез, яйце, а також посолити і поперчити основу майбутніх котлет.
Бажано, щоб підготовлені перемішані інгредієнти простояли на холоді всю ніч.
Вранці на великій кількості олії обсмажуються котлети з курячих грудок з майонезом.
Готову страву викласти на паперовий рушник. Це позбавить його від зайвого жиру. Оформити зеленню.
З петрушкою і базиліком
Інгредієнти: 320 г курячого філе, сире яйце, 2 столові ложки густого несолодкого йогурту, за пучка свіжого базиліка і петрушки, дрібна сіль, суміш перчиком.
З грудки знімається все м’ясо і дуже дрібно рубається ножем.
До підготовленої птиці додаються всі інші інгредієнти з рецепту. Також потрібно дрібно порубати і всю зелень. За смаком можна подрібнити її і блендером.
З отриманої маси ложкою на сковорідку з розігрітим маслом викладаються котлетки.
Смажаться вони дуже швидко – за кілька хвилин з кожного боку.
Рубані котлети з філе з грибами
Інгредієнти: півкіло філе птиці, 270 г свіжих печериць, 2 ст. л. жирної сметани, крохмалю, столове яйце, цибулинка, сухий часник, сіль.
Щоб приготувати рубані котлети з філе, насамперед його потрібно ретельно подрібнити. Для цього немає потреби використовувати м’ясорубку або блендер. Досить скористатися гострим ножем.
Кубики цибулі і дрібні шматочки грибів обсмажуються кілька хвилин на олії.
Зажарка з’єднується з птахом. Туди ж відправляються всі компоненти рецепта.
З інгредієнтів замішується густа маса.
Залишається викласти на сковорідку заготовки майбутніх котлеток і засмажити їх до рум’яного кольору.
Подається страва з часниковим соусом.
З сухофруктами
Інгредієнти: 2 курячі грудки, 2 курячих яйця, 140 мл жирного кефіру, 65 г крохмалю, по 110 г чорносливу та кураги, дрібна сіль, суміш перчиком.
З курячих кісточок знімається філе і нарізати дуже дрібними шматочками.
З кефіром збиваються яйця. У масу відправляються всі заявлені в рецепті сипучі компоненти. Крім суміші кольорових мелених перчиком, можна використовувати будь-які інші приправи.
Всі сполучені інгредієнти добре перемішуються. Маса залишають у холодному місці приблизно на годинку.
У цьому час промиваються рекомендовані сухофрукти, після чого заливаються на 8-9 хвилин окропом. Залишається їх дрібно нарізати.
Фарш ділиться на дві частини. В одну додається курага, в іншу – чорнослив.
Котлетки обсмажуються на розпеченому маслі з обох боків до рум’яності.
Подається частування з будь-яким підходящим гарніром і свіжим салатом. Можна посипати готову страву подрібненою зеленню.
З сиром і виноградом
Інгредієнти: 4 курячих філе, 160 мл жирного крохмалю, 2 столових яєчка, 160 г винограду без кісточок, 90 г сиру сулугуні, кухонна сіль, ароматні трави.
Філе дуже дрібно рубається ножем, після чого змішується з картопляним крохмалем. У масу відправляються курячі яйця, сіль, пахучі трави.
Сир нарізати дрібними кубиками. Якщо не хочеться явно відчувати його в готовому блюді, можна використовувати крупну тертку.
Виноград ріжеться невеликими шматочками.
Фарш змішують з подрібненим сиром і фруктом.
Столовою ложкою невелика порція маси викласти на розігріту сковорідку, змащену олією.
Апетитні котлети з курячої грудки з сиром і виноградом обсмажуються приблизно за 2,5-3 хвилини з кожного боку.
Фрукти додають їм соковитості і роблять смак особливо яскравим.
З консервованою кукурудзою
Інгредієнти: 340 г курячої грудки, 90 г солодкої кукурудзи (консервованої), велика ложка білого пшеничного борошна, дрібна сіль, столове яйце, пучок свіжого кропу.
М’ясо птиці дуже дрібно нарізається. Маса солиться. Можна додати улюблені приправи.
До курятині висипаються кукурудзяні зернятка. Попередньо з них зливається рідина, в якій вони консервувалися.
Останніми додається борошно, а також подрібнена зелень. Кріп можна використовувати не тільки свіжий, але також сухий і заморожений.
Великою ложкою на розігріту сковорідку з олією викладаються м’ясні вироби. Вони обсмажуються на повільному вогні. Накривати ємність кришкою не потрібно.
Смачно подавати таке частування із звичайною сметаною або з будь-яким пікантним соусом.