Рубані котлети з курячої грудки – 7 рецептів приготування

Рецепти рублених котлет з курячої грудки дозволять всім бажаючим приготувати дуже ситне, смачне і цікаве блюдо, яке ще не встигло набриднути. На відміну від звичного страви з фаршу м’ясо в новий варіант додається мініатюрними шматочками. А різні добавки у вигляді сиру, соусів, овочів зроблять його ще більш смачним.

Класичні рубані котлети з курячої грудки

Інгредієнти: півкілограма курячого філе, ріпчаста цибулька, часник за смаком, 4 столові ложки світлого борошна, стільки ж сметани середньої жирності, 2 яйця дуже великого розміру, пучок свіжого кропу, сіль.

  • Куряче філе нарізати маленькими шматочками. Чим менше вони вийдуть, тим ніжніше в підсумку виявиться готову страву.
  • Птах присипається сіллю і подрібненим кропом. У масу додаються сирі яйця, сметана.
  • Цибулю нарізати шматочками і подрібнюється блендером до стану кашки разом з часниковими зубчиками.
  • Овочева маса і борошно додаються до курки. Всі компоненти добре перемішуються. У такому вигляді м’ясо буде настоюватися близько півгодини.
  • Суміш викладається в розпечене масло у вигляді котлеток і обсмажується з обох сторін.
  • Якщо заготовки сильно розтікаються на сковороді, можна виправити це, замінивши пару столових ложок борошна на картопляний крохмаль. Подати з відварною картоплею і цибульним соусом.

    З сиром і майонезом

    Інгредієнти: 330-350 г курячої грудки, велика цибулина, яйце, 3 столові ложки майонезу, 120 г твердого сиру, сіль, суміш перчиком.

  • Грудка без жирових прошарків нарізати дуже дрібними кубиками.
  • Аналогічним чином кришиться цибулю. Він кілька хвилин обсмажується на будь-якому маслі, після чого додається до птаха.
  • У загальну масу відправляється тертий сир.
  • Залишається додати майонез, яйце, а також посолити і поперчити основу майбутніх котлет.
  • Бажано, щоб підготовлені перемішані інгредієнти простояли на холоді всю ніч.
  • Вранці на великій кількості олії обсмажуються котлети з курячих грудок з майонезом.
  • Дивіться також:  Страви з свинячої печінки – 9 смачних рецептів приготування

    Готову страву викласти на паперовий рушник. Це позбавить його від зайвого жиру. Оформити зеленню.

    З петрушкою і базиліком

    Інгредієнти: 320 г курячого філе, сире яйце, 2 столові ложки густого несолодкого йогурту, за пучка свіжого базиліка і петрушки, дрібна сіль, суміш перчиком.

  • З грудки знімається все м’ясо і дуже дрібно рубається ножем.
  • До підготовленої птиці додаються всі інші інгредієнти з рецепту. Також потрібно дрібно порубати і всю зелень. За смаком можна подрібнити її і блендером.
  • З отриманої маси ложкою на сковорідку з розігрітим маслом викладаються котлетки.
  • Смажаться вони дуже швидко – за кілька хвилин з кожного боку.

    Рубані котлети з філе з грибами

    Інгредієнти: півкіло філе птиці, 270 г свіжих печериць, 2 ст. л. жирної сметани, крохмалю, столове яйце, цибулинка, сухий часник, сіль.

  • Щоб приготувати рубані котлети з філе, насамперед його потрібно ретельно подрібнити. Для цього немає потреби використовувати м’ясорубку або блендер. Досить скористатися гострим ножем.
  • Кубики цибулі і дрібні шматочки грибів обсмажуються кілька хвилин на олії.
  • Зажарка з’єднується з птахом. Туди ж відправляються всі компоненти рецепта.
  • З інгредієнтів замішується густа маса.
  • Залишається викласти на сковорідку заготовки майбутніх котлеток і засмажити їх до рум’яного кольору.
  • Подається страва з часниковим соусом.

    З сухофруктами

    Інгредієнти: 2 курячі грудки, 2 курячих яйця, 140 мл жирного кефіру, 65 г крохмалю, по 110 г чорносливу та кураги, дрібна сіль, суміш перчиком.

  • З курячих кісточок знімається філе і нарізати дуже дрібними шматочками.
  • З кефіром збиваються яйця. У масу відправляються всі заявлені в рецепті сипучі компоненти. Крім суміші кольорових мелених перчиком, можна використовувати будь-які інші приправи.
  • Всі сполучені інгредієнти добре перемішуються. Маса залишають у холодному місці приблизно на годинку.
  • У цьому час промиваються рекомендовані сухофрукти, після чого заливаються на 8-9 хвилин окропом. Залишається їх дрібно нарізати.
  • Фарш ділиться на дві частини. В одну додається курага, в іншу – чорнослив.
  • Котлетки обсмажуються на розпеченому маслі з обох боків до рум’яності.
  • Дивіться також:  Як приготувати курку в мультиварці – 8 смачних рецептів

    Подається частування з будь-яким підходящим гарніром і свіжим салатом. Можна посипати готову страву подрібненою зеленню.

    З сиром і виноградом

    Інгредієнти: 4 курячих філе, 160 мл жирного крохмалю, 2 столових яєчка, 160 г винограду без кісточок, 90 г сиру сулугуні, кухонна сіль, ароматні трави.

  • Філе дуже дрібно рубається ножем, після чого змішується з картопляним крохмалем. У масу відправляються курячі яйця, сіль, пахучі трави.
  • Сир нарізати дрібними кубиками. Якщо не хочеться явно відчувати його в готовому блюді, можна використовувати крупну тертку.
  • Виноград ріжеться невеликими шматочками.
  • Фарш змішують з подрібненим сиром і фруктом.
  • Столовою ложкою невелика порція маси викласти на розігріту сковорідку, змащену олією.
  • Апетитні котлети з курячої грудки з сиром і виноградом обсмажуються приблизно за 2,5-3 хвилини з кожного боку.

    Фрукти додають їм соковитості і роблять смак особливо яскравим.

    З консервованою кукурудзою

    Інгредієнти: 340 г курячої грудки, 90 г солодкої кукурудзи (консервованої), велика ложка білого пшеничного борошна, дрібна сіль, столове яйце, пучок свіжого кропу.

  • М’ясо птиці дуже дрібно нарізається. Маса солиться. Можна додати улюблені приправи.
  • До курятині висипаються кукурудзяні зернятка. Попередньо з них зливається рідина, в якій вони консервувалися.
  • Останніми додається борошно, а також подрібнена зелень. Кріп можна використовувати не тільки свіжий, але також сухий і заморожений.
  • Великою ложкою на розігріту сковорідку з олією викладаються м’ясні вироби. Вони обсмажуються на повільному вогні. Накривати ємність кришкою не потрібно.
  • Смачно подавати таке частування із звичайною сметаною або з будь-яким пікантним соусом.

    Прокрутка до верху