Рубані котлети з свинини – 7 рецептів приготування

Рубані котлети з свинини – це просте і ситне блюдо, яке готується максимум півгодини, і неодмінно порадує всіх ваших близьких.

Класичні рубані котлети з свинини

Традиційний варіант з мінімальним набором інгредієнтів.

Необхідні продукти:

  • спеції на свій смак;
  • 700 грам свинини;
  • цибулина і яйце;
  • велика ложка борошна.

Процес приготування:

  • М’ясо промиваємо і з допомогою ножа перетворюємо на невеликі кубики.
  • До нього додаємо порізану цибулю, вибрані спеції, вбиваємо яйце і всипаємо вказану кількість борошна. Отриману масу ретельно перемішуємо.
  • Формуємо котлети середнього розміру і доводимо до готовності, на гарячій сковороді обсмажуючи з обох сторін за кілька хвилин.

Як приготувати в мультиварці?

Приготувати рубані котлети можна і в мультиварці. В результаті вийде ніжне насичене м’ясо, яке можна подати з будь-яким гарніром.

Необхідні продукти:

  • цибулина;
  • одне яйце;
  • близько 500 грам свинини;
  • дві ложки борошна;
  • приправи на свій смак.

Процес приготування страви:

  • Починаємо готувати з м’яса, його необхідно промити і розрізати ножем на невеликі кубики, не більше одного сантиметра з кожної зі сторін.
  • До нього додаємо подрібнену цибулю, додаємо спеції за власним смаком.
  • Туди ж додаємо яйце, ретельно перемішуємо і кладемо борошно. Вона потрібна для того, щоб фарш був більш клейким.
  • З отриманої маси формуємо котлети і викладаємо їх на дно чаші мультиварки.
  • Включаємо пристрій в режим «Смаження» на 40 хвилин, і доводимо до готовності, обсмажуючи з кожної сторони по 10 хвилин. Так як всі котлети відразу не помістяться, то цей процес доведеться повторити кілька разів.

Під вершковим соусом в духовці

Котлети в духовці, та ще й під соусом, що може бути краще для обіду? Блюдо виходить гарним, ніжним, а соус надає м’якості. Добре поєднується з картопляним пюре або пастою.

Дивіться також:  Короп в духовці – 9 рецептів як смачно запекти рибу

Необхідні продукти:

  • приблизно 800 грам м’яса;
  • стакан молока;
  • приправи за бажанням;
  • будь-яка зелень на свій смак;
  • 150 грам сиру;
  • цибулина і яйце;
  • 100 грам борошна.

Процес приготування:

  • Почнемо з приготування соусу. Для цього вливаємо молоко в каструлю, доводимо його до кипіння. Додаємо трохи борошна, тримаємо на вогні, поки суміш не стане густою, постійно помішуючи суміш. Потім додаємо приправи і рубану зелень. Доводимо до готовності протягом двох хвилин. Не забуваємо посолити.
  • Свинину нарізаємо на дрібні шматки, змішуємо з нарізаною цибулею, спеціями, перемішуємо. Розбиваємо туди яйце і засипаємо борошно. Повинна вийти клейка маса.
  • З неї вылепляем котлети середнього розміру, відправляємо їх у форму для випікання і заливаємо все приготованим соусом.
  • Залишилося тільки покрити тертим сиром і готувати в гарячій духовій шафі 35 хвилин при температурі 180 градусів.

З кабачками

Ще один варіант як можна урізноманітнити звичний рецепт, додавши в нього овоч, який зробить котлети більш соковитими.

Необхідні продукти для приготування:

  • один середній кабачок;
  • 600 г свинини;
  • дві ложки борошна;
  • цибулина;
  • приправи за смаком;
  • яйце.

Процес приготування:

  • Цибулю і м’ясо нарізаємо на квадратики. Бажано щоб вони були як можна дрібніше.
  • До них вбиваємо яйце, кладемо спеції і борошно, все добре вимішуємо.
  • До отриманої маси додаємо тертий на крупній тертці кабачок без шкірки і доводимо до однорідного стану.
  • З тіста формуємо котлети, викладаємо їх на гарячу сковороду і доводимо до готовності, обсмаживши за кілька хвилин з двох сторін.

Соковиті рубані котлети з свинини і яловичини

Хороший рецепт для тих, хто не хоче занадто жирних котлет або ж в холодильнику залишилося два види м’яса по невеликому шматочку. Таке поєднання вважається одним з ідеальних для приготування котлет.

Дивіться також:  Нагетси – 10 рецептів в домашніх умовах

Необхідні продукти:

  • по 300 грам яловичини і свинини;
  • одна цибулина, яйце;
  • приправи за смаком;
  • 100 мілілітрів молока;
  • шматочок хліба;
  • 20 грам борошна.

Процес приготування:

  • Хліб звільняємо від кірки, вимочуємо в молоці і кладемо в миску.
  • Туди ж викладаємо порізане на дрібні шматочки м’ясо. Намагайтеся, щоб шматки вийшли максимально дрібними.
  • Подрібнюємо цибулину і з’єднуємо з іншими інгредієнтами, перемішуємо.
  • Засипаємо вибрані спеції, розбиваємо туди яйце і робимо масу більш густий за рахунок борошна. Повинна вийти липка консистенція.
  • З приготованого фаршу формуємо невеликі котлетки і смажимо їх з обох сторін приблизно по 4 хвилини на гарячій сковороді. За бажанням довести до готовності в духовці 180 градусах протягом 35 хвилин.

З додаванням зелені

Багато використовують свіжу зелень в якості прикраси, адже якщо покласти її в блюдо, то вона додасть йому особливий смак.

Необхідні продукти:

  • пучок зелені;
  • 20 грам борошна;
  • два зубчики часнику;
  • спеції на свій смак;
  • 700 грам свинини;
  • одне яйце і цибулина.

Процес приготування страви:

  • У миску кладемо попередньо дрібно нарубленное м’ясо, так щоб шматочки було максимально маленькими.
  • До нього додаємо порізаний квадратиками цибулю і порізану зелень.
  • Туди ж додаємо спеції, роздавлений часник, вбиваємо яйце, кладемо борошно і все ретельно вимішуємо до однорідності.
  • З отриманого фаршу формуємо котлети, доводимо їх до рум’яності в духовці протягом 30 хвилин на 180 градусах або обсмаживши з обох сторін на сковороді по кілька хвилин.

З майонезом

Звичайно, це не найкорисніша добавка в їжу, але саме в поєднанні з м’ясом вона дає хороший результат – робить його більш м’яким.

Необхідні продукти:

  • приправи за своїм смаком;
  • 600 грам свинини нежирної;
  • ложка майонезу;
  • цибулина і яйце;
  • дві великі ложки борошна.
Дивіться також:  Курка на пару в мультиварці – 6 рецептів приготування

Процес приготування страви:

  • У миску викладаємо нарізану на кубики свинину, порізану цибулю. Приправляємо спеціями за смаком.
  • Туди ж кладемо майонез, вбиваємо одне яйце і додаємо стільки борошна, щоб маса вийшла густа і липка.
  • З фаршу виліплює невеликі котлетки і відправляємо їх готуватися на гарячу сковороду. Обсмажуємо з обох сторін за 4-5 хвилин, поки вони не придбають красивий рум’яний колір.
Прокрутка до верху