Рубані котлети з свинини – це просте і ситне блюдо, яке готується максимум півгодини, і неодмінно порадує всіх ваших близьких.
Класичні рубані котлети з свинини
Традиційний варіант з мінімальним набором інгредієнтів.
Необхідні продукти:
- спеції на свій смак;
- 700 грам свинини;
- цибулина і яйце;
- велика ложка борошна.
Процес приготування:
- М’ясо промиваємо і з допомогою ножа перетворюємо на невеликі кубики.
- До нього додаємо порізану цибулю, вибрані спеції, вбиваємо яйце і всипаємо вказану кількість борошна. Отриману масу ретельно перемішуємо.
- Формуємо котлети середнього розміру і доводимо до готовності, на гарячій сковороді обсмажуючи з обох сторін за кілька хвилин.
Як приготувати в мультиварці?
Приготувати рубані котлети можна і в мультиварці. В результаті вийде ніжне насичене м’ясо, яке можна подати з будь-яким гарніром.
Необхідні продукти:
- цибулина;
- одне яйце;
- близько 500 грам свинини;
- дві ложки борошна;
- приправи на свій смак.
Процес приготування страви:
- Починаємо готувати з м’яса, його необхідно промити і розрізати ножем на невеликі кубики, не більше одного сантиметра з кожної зі сторін.
- До нього додаємо подрібнену цибулю, додаємо спеції за власним смаком.
- Туди ж додаємо яйце, ретельно перемішуємо і кладемо борошно. Вона потрібна для того, щоб фарш був більш клейким.
- З отриманої маси формуємо котлети і викладаємо їх на дно чаші мультиварки.
- Включаємо пристрій в режим «Смаження» на 40 хвилин, і доводимо до готовності, обсмажуючи з кожної сторони по 10 хвилин. Так як всі котлети відразу не помістяться, то цей процес доведеться повторити кілька разів.
Під вершковим соусом в духовці
Котлети в духовці, та ще й під соусом, що може бути краще для обіду? Блюдо виходить гарним, ніжним, а соус надає м’якості. Добре поєднується з картопляним пюре або пастою.
Необхідні продукти:
- приблизно 800 грам м’яса;
- стакан молока;
- приправи за бажанням;
- будь-яка зелень на свій смак;
- 150 грам сиру;
- цибулина і яйце;
- 100 грам борошна.
Процес приготування:
- Почнемо з приготування соусу. Для цього вливаємо молоко в каструлю, доводимо його до кипіння. Додаємо трохи борошна, тримаємо на вогні, поки суміш не стане густою, постійно помішуючи суміш. Потім додаємо приправи і рубану зелень. Доводимо до готовності протягом двох хвилин. Не забуваємо посолити.
- Свинину нарізаємо на дрібні шматки, змішуємо з нарізаною цибулею, спеціями, перемішуємо. Розбиваємо туди яйце і засипаємо борошно. Повинна вийти клейка маса.
- З неї вылепляем котлети середнього розміру, відправляємо їх у форму для випікання і заливаємо все приготованим соусом.
- Залишилося тільки покрити тертим сиром і готувати в гарячій духовій шафі 35 хвилин при температурі 180 градусів.
З кабачками
Ще один варіант як можна урізноманітнити звичний рецепт, додавши в нього овоч, який зробить котлети більш соковитими.
Необхідні продукти для приготування:
- один середній кабачок;
- 600 г свинини;
- дві ложки борошна;
- цибулина;
- приправи за смаком;
- яйце.
Процес приготування:
- Цибулю і м’ясо нарізаємо на квадратики. Бажано щоб вони були як можна дрібніше.
- До них вбиваємо яйце, кладемо спеції і борошно, все добре вимішуємо.
- До отриманої маси додаємо тертий на крупній тертці кабачок без шкірки і доводимо до однорідного стану.
- З тіста формуємо котлети, викладаємо їх на гарячу сковороду і доводимо до готовності, обсмаживши за кілька хвилин з двох сторін.
Соковиті рубані котлети з свинини і яловичини
Хороший рецепт для тих, хто не хоче занадто жирних котлет або ж в холодильнику залишилося два види м’яса по невеликому шматочку. Таке поєднання вважається одним з ідеальних для приготування котлет.
Необхідні продукти:
- по 300 грам яловичини і свинини;
- одна цибулина, яйце;
- приправи за смаком;
- 100 мілілітрів молока;
- шматочок хліба;
- 20 грам борошна.
Процес приготування:
- Хліб звільняємо від кірки, вимочуємо в молоці і кладемо в миску.
- Туди ж викладаємо порізане на дрібні шматочки м’ясо. Намагайтеся, щоб шматки вийшли максимально дрібними.
- Подрібнюємо цибулину і з’єднуємо з іншими інгредієнтами, перемішуємо.
- Засипаємо вибрані спеції, розбиваємо туди яйце і робимо масу більш густий за рахунок борошна. Повинна вийти липка консистенція.
- З приготованого фаршу формуємо невеликі котлетки і смажимо їх з обох сторін приблизно по 4 хвилини на гарячій сковороді. За бажанням довести до готовності в духовці 180 градусах протягом 35 хвилин.
З додаванням зелені
Багато використовують свіжу зелень в якості прикраси, адже якщо покласти її в блюдо, то вона додасть йому особливий смак.
Необхідні продукти:
- пучок зелені;
- 20 грам борошна;
- два зубчики часнику;
- спеції на свій смак;
- 700 грам свинини;
- одне яйце і цибулина.
Процес приготування страви:
- У миску кладемо попередньо дрібно нарубленное м’ясо, так щоб шматочки було максимально маленькими.
- До нього додаємо порізаний квадратиками цибулю і порізану зелень.
- Туди ж додаємо спеції, роздавлений часник, вбиваємо яйце, кладемо борошно і все ретельно вимішуємо до однорідності.
- З отриманого фаршу формуємо котлети, доводимо їх до рум’яності в духовці протягом 30 хвилин на 180 градусах або обсмаживши з обох сторін на сковороді по кілька хвилин.
З майонезом
Звичайно, це не найкорисніша добавка в їжу, але саме в поєднанні з м’ясом вона дає хороший результат – робить його більш м’яким.
Необхідні продукти:
- приправи за своїм смаком;
- 600 грам свинини нежирної;
- ложка майонезу;
- цибулина і яйце;
- дві великі ложки борошна.
Процес приготування страви:
- У миску викладаємо нарізану на кубики свинину, порізану цибулю. Приправляємо спеціями за смаком.
- Туди ж кладемо майонез, вбиваємо одне яйце і додаємо стільки борошна, щоб маса вийшла густа і липка.
- З фаршу виліплює невеликі котлетки і відправляємо їх готуватися на гарячу сковороду. Обсмажуємо з обох сторін за 4-5 хвилин, поки вони не придбають красивий рум’яний колір.