Рублені котлети зі свинини – 6 рецептів приготування

Рубані котлети зі свинини – соковита та ситна страва на кожен день, її можна подати на обід або вечерю з гарніром на ваш смак. Для приготування таких котлет вам не знадобиться м’ясорубка, але потрібен хороший гострий ніж. Свинина нарізається дрібними шматочками, тому котлети виходять щільніше, ніж звичайні, зате мають більш натуральний смак.

Рублені котлети зі свинини на сковороді

Рубані котлети зі свинини на сковороді – м’ясна страва, яку можна приготувати за будь-яких умов. Вам знадобиться м’ясо, ніж та чавунна або інша товстостінна сковорода. Гарнір для рубаних котлеток може бути будь-яким, відмінно підходить картопля.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Свинина – 1 кг
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Крохмаль картопляний – 1 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Олія соняшникова – для смаження
  • Сир – для подачі
  • Листовий салат – для подачі

Процес приготування:

Рубані котлети зі свинини готуються дуже просто. Візьміть всі необхідні продукти, листя салату промийте під краном і розкладіть на рушник, щоб вони висохли. Свинину трохи підморозьте, щоб легше було нарізати.

Покладіть свинячу м’якоть на обробну дошку, наріжте її за допомогою важкого гострого ножа дуже дрібними шматочками довільної форми.

Подрібнене м’ясо перекладіть у миску, посоліть масу до смаку.

Також дуже дрібно необхідно нарізати цибулю.

Додайте до м’яса подрібнену цибулю і розбийте одне куряче яйце.

Всипте по столовій ложці борошна та крохмалю.

Рубаний фарш добре вимісіть і відставте на 10 хвилин.

Просушіть та розігрійте на сильному вогні сковорідку. Потім влийте достатню кількість олії, вона повинна покрити все дно. Формуйте невеликі плоскі котлетки та викладайте їх на розігріту поверхню.

Смажте котлети, з одного боку, кілька хвилин, далі переверніть лопаткою їх, влийте трохи окропу, накрийте сковороду кришкою і доведіть котлети до готовності.

Щоб красиво подати рубані котлети зі свинини, розкладіть на блюді листя салату. На зелень покладіть готові котлети і посипте тертим сиром. Смачного!

Рублені котлети зі свинини в духовці

Рубані котлети зі свинини в духовці – це одна з найсмачніших страв, які можна легко приготувати з м’яса. Свинину, звичайно, необхідно вибирати свіжу та якісну, віддавайте перевагу шийній частині. За цим рецептом у вас вийдуть чудові запечені котлети.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 4-6.

Інгредієнти:

  • М’якуш свинини – 400 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Борошно вівсяне – 2 ст.л.
  • Сіль кухонна дрібна – 1 щіпка.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Олія соняшникова без запаху – 2 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Одну середню за величиною або дві дрібні головки цибулі очистіть від лушпиння. Цибулю дуже дрібно наріжте і викладіть у миску.

Дивіться також:  Страви зі свинячого фаршу - 10 рецептів приготування

Крок 2. Свинячу м’якоть наріжте дуже дрібними кубиками. Викладіть м’ясну масу в миску до цибулі.

Крок 3. Подрібнені продукти посоліть та приправте перцем до смаку. Розбийте в миску одне куряче яйце.

Крок 4. Додайте пару столових ложок вівсяного борошна без гірки. Добре перемішайте рубаний фарш.

Крок 5. Деко застеліть пергаментом для випікання. Збризкайте поверхню олією. Сформуйте з фаршу невеликі круглі котлети та викладіть їх на деко.

Крок 6. Запікайте рубані котлети в духовці за 200 градусів протягом півгодини. Подавайте страву у гарячому вигляді з гарніром або соусами на свій смак. Смачного!

Свинячі рубані котлети з майонезом

Свинячі рубані котлети з майонезом – це дуже ситна страва і класика кулінарії. Котлети виходять смачними завдяки такому особливому способу подрібнення м’яса. Тому не дивно, що рубані котлети можна зустріти у меню ресторанів та бістро.

Час приготування – 2 ч.40 хв.

Час приготування – 30-40 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,5 кг.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Майонез – 70 грн.
  • Борошно – 15 гр.
  • Сіль кухонна – 0,5 ч.л.
  • Часник – 3-4 зуби.
  • Паприка – 0,5 год.
  • Приправи для м’яса – 1 ч.л.
  • Олія рослинна без запаху – 2-3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. М’якуш свинини злегка підморозьте, тоді її легше буде дрібно нарізати. М’ясо наріжте дуже дрібно.

Крок 2. Подрібнене свиняче м’ясо перекладіть у миску. Прямо до м’ясного фаршу пропустіть через прес очищені зубчики часнику, розбийте одне яйце і всипте сіль та спеції. Перемішайте продукти.

Крок 3. До рубаного фаршу додайте майонез.

Крок 4. Також всипте трохи борошна.

Крок 5. Добре перемішайте фарш і заберіть його на 2 години в холодильник.

Крок 6. Прогрійте чавунну сковороду на сильному вогні, вилийте на розігріту поверхню рафіновану олію. За допомогою столової ложки викладайте фарш свинини і формуйте невеликі плоскі котлетки. Смажте на помірному вогні приблизно 5 хвилин з одного боку.

Крок 7. Потім акуратно переверніть і готуйте ще 5 хвилин до рум’яної скоринки. Далі складіть котлети в одну ємність, можна протушкувати їх на помірному вогні в сковороді на плиті або відправити в мікрохвильову піч, де вони дійдуть до повної готовності.

Крок 8. Подавайте рубані свинячі котлети з гарніром з картоплі або макаронів. Смачного!

Соковиті котлети із рубаного м’яса свинини із сиром

Соковиті котлети із рубаного м’яса свинини з сиром – ситна м’ясна страва з родзинкою. Хоч рецепт і вимагає тимчасових витрат, в основному на подрібнення м’яса, але воно точно того варте. Ніжне свиняче м’ясо зі шматочками м’якого сиру – ви пальчики оближіть!

Дивіться також:  Шашлик з курки – 10 найсмачніших рецептів маринаду

Час приготування – 2,5 год.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Шийна частина свинини – 0,7 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Кетчуп – 2 ст.
  • Яйця курячі великі – 2 шт.
  • Кефір – 3 ст.
  • Сир твердих сортів – 50 грн.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Олія соняшникова без запаху – для смаження.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Перець чорний свіжомелений – 1-2 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Для рубаних котлет вам знадобляться усі продукти, вказані у списку інгредієнтів. Відразу подрібніть цибулю і свинину, її необхідно нарізати дуже дрібними кубиками. Перекладіть інгредієнти в миску, додайте до них кефір, кетчуп, сіль та мелений перець.

Крок 2. Вміст миски добре перемішайте руками. Розламайте пару лаврових листів, застроміть їх у фарш і залиште миску з фаршем у холодильнику на кілька годин, щоб м’ясо ввібрало всі аромати спецій. Можна залишити проти ночі.

Крок 3. Через кілька годин дістаньте фарш із холодильника, видаліть шматочки лаврового листа. Розбийте у фарш два великі курячі яйця, додайте подрібнену петрушку і тертий на тертці твердий сир. Знову ретельно перемішайте масу.

Крок 4. Вологими руками формуйте невеликі круглі котлетки та викладайте їх на розігріту поверхню сковороди. Смажте на олії по 5-7 хвилин з кожного боку.

Крок 5. Потім складіть всі рубані котлети в сковороду, накрийте кришкою і протушкуйте на повільному вогні до готовності. Подавайте рубані свинячі котлети з гарніром із каш або овочів. Смачного!

Рубані котлети зі свинини з крохмалем

Рубані котлети із свинини з крохмалем підходять практично для будь-якого раціону харчування. Страва виходить ситною, ніжною і дуже смачною. Це пов’язано з тим, що фарш їм готується по-особливому і самі котлети тонше звичайних. Обов’язково спробуйте приготувати рубані котлети самостійно.

Час приготування – 120 хв.

Час приготування – 40-60 хв.

Порції – 4-6.

Інгредієнти:

  • М’якуш свинини – 0,7 кг.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Кефір – 50 мл.
  • Цибуля біла ріпчаста – 2 шт.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Спеції для м’яса – до смаку.
  • Крохмаль – 3 ст.л.
  • Олія рослинна без запаху – 4 ст.л.
  • Манка – 3 ст.

Процес приготування:

Крок 1. М’якуш свинини обмийте. Очистіть цибулю і відміряйте всі необхідні продукти. Що стосується спецій, то відмінно для котлет підійде коріандр, чорний та червоний мелені перці, каррі.

Крок 2. Свинину та кілька головок цибулі окремо наріжте дуже дрібними кубиками, чим дрібніше, тим краще. Це також вплине на швидкість приготування страви.

Дивіться також:  Відбивні зі свинини класичні – 10 смачних рецептів соковитих та ніжних відбивних зі свинини на сковороді

Крок 3. В об’ємній мисці змішайте подрібнені свинину та цибулю, додайте до них спеції, курячі яйця та кефір. Добре перемішайте масу.

Крок 4. Далі в рубаний фарш висипте манну крупу та крохмаль. Ще раз перемішайте масу та відправте в холодильник на 30-60 хвилин. За цей час м’ясо просочиться спеціями, а манка набухне і зробить більш однорідним фарш.

Крок 5. Потім прогрійте сковорідку на вогні, влийте пару столових ложок рафінованої олії і дістаньте фарш із холодильника. Викладайте м’ясну масу столовою ложкою на розігріту поверхню. Смажте котлети з обох боків на помірному вогні під кришкою, вони повинні повністю пропікатися. Подавати рубані котлети зі свинини можна абсолютно з будь-якими овочами чи кашами. Смачного!

Рубані котлети зі свинини та курки

Рубані котлети зі свинини та курки легко можна приготувати на обід чи вечерю. Вони не менш натуральні та смачні, ніж, наприклад, відбивні з того ж м’яса, але рубані котлети однозначно готувати простіше та швидше. А поєднання таких видів м’яса, дозволяють утримати баланс соковитості та калорійності.

Час приготування – 120 хв.

Час приготування – 30-35 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 0,3 кг.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Свинина – 0,3 кг.
  • Паприка солодка мелена – до смаку.
  • Крохмаль картопляний/кукурудзяний – 2 ст.л.
  • Олія без запаху – для смаження.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Майонез – 150 грн.

Процес приготування:

Крок 1. Обидва види м’яса розморозьте та обмийте проточною водою. Також підготуйте інші продукти відповідно до списку інгредієнтів. Свинину наріжте дрібними шматочками.

Крок 2. Курне філе так само наріжте ножем.

Крок 3. Для змішування фаршу візьміть зручну ємність, викладіть у неї обидва види рубаного м’яса. Додайте сіль, паприку, чорний перець та перемішайте.

Крок 4. У фарш викладіть майонез, розбийте курячі яйця та висипте кілька столових ложок крохмалю для в’язкості. Отриманий фарш відправте в холодильник на півгодини.

Крок 5. Через півгодини можна приступати до смаження. На розігріту поверхню сковороди вилийте олію, фарш викладайте столовою ложкою і формуйте плоскі круглі котлетки. Обсмажте їх на помірному вогні до рум’яної скоринки з обох боків.

Крок 6. Далі всі котлети складіть в жароміцну форму і відправте в духовку на півгодини. Температура духовки має бути 180 градусів. Також можна протушкувати котлети під кришкою на сковороді.

Крок 7. Смачні рубані котлети зі свинини та курки готові, подавайте їх у гарячому вигляді відразу після приготування з гарніром на свій смак. Смачного!