Що ще може порадувати більше, ніж шматочок солодкого рулету з чашкою ароматного чаю? Це легке, повітряне ласощі з ніжною начинкою знайоме кожному з раннього дитинства. У нашій статті запропоновано сім рецептів домашнього рулету до чаю, який порадує кожну домогосподарку простотою приготування, а домочадців − неймовірним смаком і приємними спогадами.
Швидкий рулет до чаю за 5 хвилин зі згущеним молоком
Коли дуже-дуже хочеться солодкого, але часу на довгий приготування зовсім не вистачає, на допомогу приходить цей чудовий рецепт рулету зі згущеним молоком. Усього кілька хвилин, і ароматна випічка вже на вашому столі!
Для швидкого приготування цього десерту нам знадобляться:
- 130 г у/з борошна;
- вдвічі менше цукрового піску;
- 1/2 ч. л. пекарського порошку;
- 1 яйце.
Готувати будемо так:
- Ретельно замішуємо всі зазначені інгредієнти для тіста.
- Виливаємо його на деко і рівномірно розподіляємо.
- Випікаємо протягом 15 хвилин.
- Гарячий корж виймаємо з духовки, акуратно змащуємо його згущеним молоком і швидко згортаємо в рулет.
- Даємо десерту охолонути і просочитися.
- Зрізаємо краю готового ласощі і посипаємо зверху цукровою пудрою.
Швидкий рулет до чаю за 5 хвилин готовий!
Бісквітна випічка на швидку руку
Якщо ви не особливо любите згущене молоко, а поласувати чимось солодким все одно хочеться, можете спробувати цей чудовий рулет з джемом. Приготування займе максимум півгодини, а результат при цьому порадує ніжною фруктової солодкістю.
Для того щоб приготувати рулет до чаю «на швидку руку», нам знадобляться:
- 200 м в/с борошна;
- 160 г звичайного білого цукру;
- 3 великих яйця;
- фруктовий джем.
Готувати будемо так:
- Прогріваємо духовку до 180 °С і вистилаємо деко пекарської папером.
- Віночком збовтуємо яйця з солодким піском до білого, вводимо борошно.
- Виливаємо отриманий склад на деко і ретельно розподіляємо його по поверхні.
- Випікаємо бісквіт протягом чверті години.
- Готовий корж виймаємо з духовки, рівномірно змащуємо джемом і швидко загортаємо в рулет. Даємо випічці охолодитися.
- Зрізаємо краю остиглого рулету і в якості прикраси посипаємо цукровою пудрою.
Бісквітна випічка «на швидку руку» готова!
З горіхово-яблучною начинкою
Тим, кому хочеться більше фруктового смаку, чудово підійде цей повітряний рулет з горіхово-яблучною начинкою. Його спосіб приготування відрізняється від класичного, однак смак при цьому залишається чудовим!
Отже, для бісквітного рулету з горіхово-яблучною начинкою нам знадобляться:
- 100 − 120 г борошна;
- 150 г цукру (100 г для тіста + 50 г для начинки);
- 4 яйця;
- 1/2 ч. л. розпушувача;
- 4 середніх яблука;
- 1 пачка ваніліну;
- 100 г горіхів.
Спосіб приготування:
- Готуємо начинку: очищаємо яблука від шкірки і натираємо на крупній тертці. Горіхи дробимо з допомогою блендера або отбивного молотка. З’єднуємо яблука, цукор, ванілін, подрібнені горіхи і все добре перемішуємо. Начинка готова, поки відкладаємо її в бік.
- Духовку розігріваємо до 180 °С і застеляємо деко пекарської папером.
- Відокремлюємо жовтки від білків. З допомогою міксера збиваємо жовтки і цукор до білого.
- У суміш частинами вводимо просіяне борошно і кожен раз ретельно перемішуємо.
- Додаємо в білки щіпку солі і збиваємо до стоячих піків.
- Частинами акуратно вводимо білки в жовткову сміти, розмішуючи тісто за годинниковою стрілкою.
- На застелений пергаментом деко викладаємо начинку і рівномірно розподіляємо її по поверхні.
- Не кваплячись виливаємо рідке тісто на яблучно-горіховий шар.
- Випікаємо близько 15 хвилин.
- Дістаємо випічку і акуратно перевертаємо начинкою вгору.
- Гарячу заготівлю швидко загортаємо в рулет.
Готовий рулет охолодити, зрізаємо його краю і подаємо до столу, прикрасивши за бажанням десерт розтопленим шоколадом або цукровою пудрою. Приємного апетиту!
Домашній рулетик за 20 хвилин
Ще один варіант – простий рулет на бисквитном тесті зі сметаною. Цей продукт додасть випічці вологість і вершковий смак. Для любителів десертів посочнее цей рулетик – вибір номер один!
Для того, щоб приготувати домашній рулет до чаю на сметані за 20 хвилин, нам знадобляться:
- 200 р пшеничного борошна;
- 120 г цукру;
- 2 яйця;
- 100 г сметани;
- 5 г розпушувача;
- начинка − за смаком.
Спосіб приготування:
- Розігріваємо духовку до 180 °С і застеляємо деко пекарської папером.
- Яйця і цукор збиваємо до пухкої білої маси.
- Додаємо сметану і ретельно перемішуємо отриманий склад.
- Частинами додаємо просіяне борошно з розпушувачем і кожен раз добре опрацьовуємо суміш міксером.
- Отримане тісто рівномірно розподіляємо по листу і ставимо в духовку на 15 хвилин.
- Гарячий бісквіт акуратно змащуємо улюбленою начинкою (джемом, шоколадом, «Нутеллою», сметаною з цукром тощо) і швидко загортаємо в рулет.
- Даємо десерту охолонути, а потім зрізаємо його краю і в якості прикраси посипаємо цукровою пудрою, поливаємо джемом або шоколадом.
Рулет на сметані за 20 хвилин готовий!
З малиновим варенням
Малинове варення – одна з кращих начинок для рулету. Свіжість ягід і повітряна ніжність збитих вершків роблять десерт з таким наповнювачем просто чудовим.
Це вишукане ласощі стане прекрасним десертом для чаювання або легким перекусом в полудень.
Щоб приготувати рулет з малиновим варенням і збитими вершками нам знадобляться:
- 150 г пшеничного борошна;
- 150 г цукру;
- 6 яєць;
- 300 мл вершків для збивання;
- 200 г малинового варення;
- 300 г свіжої малини.
Спосіб приготування:
- Розігріваємо духовку до 200 °С і застеляємо деко пекарської папером.
- Яйця і цукор збиваємо до пухкої білої піни.
- Частинами додаємо борошно і добре розмішуємо тісто.
- Виливаємо його на деко і рівномірно розподіляємо по поверхні.
- Випікаємо близько 20 − 30 хвилин.
- Поки випікається бісквіт, міксером збиваємо вершки до стійких піків.
- Отриманий корж виймаємо з духовки і рівномірно змащуємо малиновим варенням. Наносимо зверху рівний шар збитих вершків, додаємо свіжу малину і швидко згортаємо рулет.
- Зрізаємо краю готового рулету і прикрашаємо десерт шоколадом або цукровою пудрою.
Ніжний бісквітний рулет з малиновим варенням і збитими вершками готовий.
Десерт з бананами
Якщо хочеться поекспериментувати з екзотичними смаками, можна приготувати цей чудовий рулет зі свіжим бананом і згущеним кремом. Він стане оригінальним десертом для будь-якого сімейного застілля.
Для приготування такого ласощі нам знадобляться:
- 175 г пшеничного борошна;
- вдвічі менше цукру;
- 1 яйце;
- 80 г вершкового масла;
- 2/3 банки згущеного молока;
- 1 стиглий банан.
Спосіб приготування:
- Готуємо крем: збиваємо згущене молоко з вершковим маслом до кремового стану. Відкладаємо на час в сторону.
- Розігріваємо духовку до 180 °С і застеляємо деко пергаментом.
- Збиваємо яйце з солодким піском, потім додаємо ванілін і добре перемішуємо.
- По частинам вводимо борошно з розпушувачем і перемішуємо ще раз.
- Готове тісто рівномірно розподіляємо по листу і випікаємо близько чверть години.
- Испекшийся бісквіт дбайливо змащуємо підготовленим кремом.
- На край заготовки кладемо порізану слайсами стиглий банан і згортаємо рулет.
- Обрізаємо краю готового десерту і посипаємо зверху цукровою пудрою або шоколадною крихтою.
Пора кликати домашніх пити чай з ароматним шматочком бананового рулету.
Шоколадний рулет до чаю
Що може бути більш спокусливим для любителів солодкого, ніж насичений шоколадний десерт?
Адже шоколад є одним з найкращих наповнювачів для випічки.
Від однієї лише думки про нього течуть слинки. Цей смачний десерт будь-ласуна приведе в захват!
Для того щоб приготувати шоколадний рулет до чаю, нам знадобляться:
- 150 г пшеничного борошна;
- 100 г цукру;
- 4 яйця;
- 50 г какао-порошку;
- 100 г темного шоколаду;
- 100 г жирних вершків (33%).
Спосіб приготування:
- Готуємо крем: вливаємо вершки в кухлик і розігріваємо на повільному вогні.
- Потім додаємо шматочки шоколаду, і постійно заважаючи вершки, доводимо складу до кипіння.
- Коли шоколад повністю розчиниться, знімаємо крем з вогню і повністю охолодити в холодильнику (краще всього дати йому простояти ніч).
- Розігріваємо духовку до 180 °С і застеляємо деко пергаментом.
- Змішати просіяне борошно з какао-пудрою.
- Яйця збиваємо з цукром до щільної піни.
- Поступово вводимо сухі компоненти і кожен раз добре перемішуємо тісто.
- Рівномірно розподіляємо його по листу і випікаємо 15 хвилин.
- Спечений корж перекладаємо на вологий рушник і акуратно знімаємо пекарську папір. Використовуючи рушник, закручуємо заготовку в рулет і даємо йому повністю охолонути.
- Поки корж охолоджується, дістаємо шоколадний крем з холодильника і добре збиваємо міксером до стану мусу.
- Охолоджений бісквіт розгортаємо і рівномірно покриваємо шоколадним шаром. Знову звертаємо рулет.
- Обрізаємо краю готового десерту і посипаємо зверху какао або цукровою пудрою.
Чудовий шоколадний рулет до чаю готовий.
Ці сім чудових рецептів зможе виконати абсолютно кожен: вони дуже прості, а інгредієнти завжди знайдуться в холодильнику. Всього 15 хвилин вашого часу − і на столі вже красується смачний домашній рулет. Приємного апетиту!