Рулет до чаю − 7 швидких і смачних рецептів

Що ще може порадувати більше, ніж шматочок солодкого рулету з чашкою ароматного чаю? Це легке, повітряне ласощі з ніжною начинкою знайоме кожному з раннього дитинства. У нашій статті запропоновано сім рецептів домашнього рулету до чаю, який порадує кожну домогосподарку простотою приготування, а домочадців − неймовірним смаком і приємними спогадами.

Швидкий рулет до чаю за 5 хвилин зі згущеним молоком

Коли дуже-дуже хочеться солодкого, але часу на довгий приготування зовсім не вистачає, на допомогу приходить цей чудовий рецепт рулету зі згущеним молоком. Усього кілька хвилин, і ароматна випічка вже на вашому столі!

Для швидкого приготування цього десерту нам знадобляться:

  • 130 г у/з борошна;
  • вдвічі менше цукрового піску;
  • 1/2 ч. л. пекарського порошку;
  • 1 яйце.

Готувати будемо так:

  • Ретельно замішуємо всі зазначені інгредієнти для тіста.
  • Виливаємо його на деко і рівномірно розподіляємо.
  • Випікаємо протягом 15 хвилин.
  • Гарячий корж виймаємо з духовки, акуратно змащуємо його згущеним молоком і швидко згортаємо в рулет.
  • Даємо десерту охолонути і просочитися.
  • Зрізаємо краю готового ласощі і посипаємо зверху цукровою пудрою.

Швидкий рулет до чаю за 5 хвилин готовий!

Бісквітна випічка на швидку руку

Якщо ви не особливо любите згущене молоко, а поласувати чимось солодким все одно хочеться, можете спробувати цей чудовий рулет з джемом. Приготування займе максимум півгодини, а результат при цьому порадує ніжною фруктової солодкістю.

Для того щоб приготувати рулет до чаю «на швидку руку», нам знадобляться:

  • 200 м в/с борошна;
  • 160 г звичайного білого цукру;
  • 3 великих яйця;
  • фруктовий джем.

Готувати будемо так:

  • Прогріваємо духовку до 180 °С і вистилаємо деко пекарської папером.
  • Віночком збовтуємо яйця з солодким піском до білого, вводимо борошно.
  • Виливаємо отриманий склад на деко і ретельно розподіляємо його по поверхні.
  • Випікаємо бісквіт протягом чверті години.
  • Готовий корж виймаємо з духовки, рівномірно змащуємо джемом і швидко загортаємо в рулет. Даємо випічці охолодитися.
  • Зрізаємо краю остиглого рулету і в якості прикраси посипаємо цукровою пудрою.

Бісквітна випічка «на швидку руку» готова!

З горіхово-яблучною начинкою

Тим, кому хочеться більше фруктового смаку, чудово підійде цей повітряний рулет з горіхово-яблучною начинкою. Його спосіб приготування відрізняється від класичного, однак смак при цьому залишається чудовим!

Дивіться також:  Сирні кульки, смажені в олії – 10 рецептів

Отже, для бісквітного рулету з горіхово-яблучною начинкою нам знадобляться:

  • 100 − 120 г борошна;
  • 150 г цукру (100 г для тіста + 50 г для начинки);
  • 4 яйця;
  • 1/2 ч. л. розпушувача;
  • 4 середніх яблука;
  • 1 пачка ваніліну;
  • 100 г горіхів.

Спосіб приготування:

  • Готуємо начинку: очищаємо яблука від шкірки і натираємо на крупній тертці. Горіхи дробимо з допомогою блендера або отбивного молотка. З’єднуємо яблука, цукор, ванілін, подрібнені горіхи і все добре перемішуємо. Начинка готова, поки відкладаємо її в бік.
  • Духовку розігріваємо до 180 °С і застеляємо деко пекарської папером.
  • Відокремлюємо жовтки від білків. З допомогою міксера збиваємо жовтки і цукор до білого.
  • У суміш частинами вводимо просіяне борошно і кожен раз ретельно перемішуємо.
  • Додаємо в білки щіпку солі і збиваємо до стоячих піків.
  • Частинами акуратно вводимо білки в жовткову сміти, розмішуючи тісто за годинниковою стрілкою.
  • На застелений пергаментом деко викладаємо начинку і рівномірно розподіляємо її по поверхні.
  • Не кваплячись виливаємо рідке тісто на яблучно-горіховий шар.
  • Випікаємо близько 15 хвилин.
  • Дістаємо випічку і акуратно перевертаємо начинкою вгору.
  • Гарячу заготівлю швидко загортаємо в рулет.

Готовий рулет охолодити, зрізаємо його краю і подаємо до столу, прикрасивши за бажанням десерт розтопленим шоколадом або цукровою пудрою. Приємного апетиту!

Домашній рулетик за 20 хвилин

Ще один варіант – простий рулет на бисквитном тесті зі сметаною. Цей продукт додасть випічці вологість і вершковий смак. Для любителів десертів посочнее цей рулетик – вибір номер один!

Для того, щоб приготувати домашній рулет до чаю на сметані за 20 хвилин, нам знадобляться:

  • 200 р пшеничного борошна;
  • 120 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 100 г сметани;
  • 5 г розпушувача;
  • начинка − за смаком.

Спосіб приготування:

  • Розігріваємо духовку до 180 °С і застеляємо деко пекарської папером.
  • Яйця і цукор збиваємо до пухкої білої маси.
  • Додаємо сметану і ретельно перемішуємо отриманий склад.
  • Частинами додаємо просіяне борошно з розпушувачем і кожен раз добре опрацьовуємо суміш міксером.
  • Отримане тісто рівномірно розподіляємо по листу і ставимо в духовку на 15 хвилин.
  • Гарячий бісквіт акуратно змащуємо улюбленою начинкою (джемом, шоколадом, «Нутеллою», сметаною з цукром тощо) і швидко загортаємо в рулет.
  • Даємо десерту охолонути, а потім зрізаємо його краю і в якості прикраси посипаємо цукровою пудрою, поливаємо джемом або шоколадом.
Дивіться також:  Випічка з маком – 14 смачних рецептів

Рулет на сметані за 20 хвилин готовий!

З малиновим варенням

Малинове варення – одна з кращих начинок для рулету. Свіжість ягід і повітряна ніжність збитих вершків роблять десерт з таким наповнювачем просто чудовим.

Це вишукане ласощі стане прекрасним десертом для чаювання або легким перекусом в полудень.

Щоб приготувати рулет з малиновим варенням і збитими вершками нам знадобляться:

  • 150 г пшеничного борошна;
  • 150 г цукру;
  • 6 яєць;
  • 300 мл вершків для збивання;
  • 200 г малинового варення;
  • 300 г свіжої малини.

Спосіб приготування:

  • Розігріваємо духовку до 200 °С і застеляємо деко пекарської папером.
  • Яйця і цукор збиваємо до пухкої білої піни.
  • Частинами додаємо борошно і добре розмішуємо тісто.
  • Виливаємо його на деко і рівномірно розподіляємо по поверхні.
  • Випікаємо близько 20 − 30 хвилин.
  • Поки випікається бісквіт, міксером збиваємо вершки до стійких піків.
  • Отриманий корж виймаємо з духовки і рівномірно змащуємо малиновим варенням. Наносимо зверху рівний шар збитих вершків, додаємо свіжу малину і швидко згортаємо рулет.
  • Зрізаємо краю готового рулету і прикрашаємо десерт шоколадом або цукровою пудрою.

Ніжний бісквітний рулет з малиновим варенням і збитими вершками готовий.

Десерт з бананами

Якщо хочеться поекспериментувати з екзотичними смаками, можна приготувати цей чудовий рулет зі свіжим бананом і згущеним кремом. Він стане оригінальним десертом для будь-якого сімейного застілля.

Для приготування такого ласощі нам знадобляться:

  • 175 г пшеничного борошна;
  • вдвічі менше цукру;
  • 1 яйце;
  • 80 г вершкового масла;
  • 2/3 банки згущеного молока;
  • 1 стиглий банан.

Спосіб приготування:

  • Готуємо крем: збиваємо згущене молоко з вершковим маслом до кремового стану. Відкладаємо на час в сторону.
  • Розігріваємо духовку до 180 °С і застеляємо деко пергаментом.
  • Збиваємо яйце з солодким піском, потім додаємо ванілін і добре перемішуємо.
  • По частинам вводимо борошно з розпушувачем і перемішуємо ще раз.
  • Готове тісто рівномірно розподіляємо по листу і випікаємо близько чверть години.
  • Испекшийся бісквіт дбайливо змащуємо підготовленим кремом.
  • На край заготовки кладемо порізану слайсами стиглий банан і згортаємо рулет.
  • Обрізаємо краю готового десерту і посипаємо зверху цукровою пудрою або шоколадною крихтою.
Дивіться також:  Сирні палички – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Пора кликати домашніх пити чай з ароматним шматочком бананового рулету.

Шоколадний рулет до чаю

Що може бути більш спокусливим для любителів солодкого, ніж насичений шоколадний десерт?

Адже шоколад є одним з найкращих наповнювачів для випічки.

Від однієї лише думки про нього течуть слинки. Цей смачний десерт будь-ласуна приведе в захват!

Для того щоб приготувати шоколадний рулет до чаю, нам знадобляться:

  • 150 г пшеничного борошна;
  • 100 г цукру;
  • 4 яйця;
  • 50 г какао-порошку;
  • 100 г темного шоколаду;
  • 100 г жирних вершків (33%).

Спосіб приготування:

  • Готуємо крем: вливаємо вершки в кухлик і розігріваємо на повільному вогні.
  • Потім додаємо шматочки шоколаду, і постійно заважаючи вершки, доводимо складу до кипіння.
  • Коли шоколад повністю розчиниться, знімаємо крем з вогню і повністю охолодити в холодильнику (краще всього дати йому простояти ніч).
  • Розігріваємо духовку до 180 °С і застеляємо деко пергаментом.
  • Змішати просіяне борошно з какао-пудрою.
  • Яйця збиваємо з цукром до щільної піни.
  • Поступово вводимо сухі компоненти і кожен раз добре перемішуємо тісто.
  • Рівномірно розподіляємо його по листу і випікаємо 15 хвилин.
  • Спечений корж перекладаємо на вологий рушник і акуратно знімаємо пекарську папір. Використовуючи рушник, закручуємо заготовку в рулет і даємо йому повністю охолонути.
  • Поки корж охолоджується, дістаємо шоколадний крем з холодильника і добре збиваємо міксером до стану мусу.
  • Охолоджений бісквіт розгортаємо і рівномірно покриваємо шоколадним шаром. Знову звертаємо рулет.
  • Обрізаємо краю готового десерту і посипаємо зверху какао або цукровою пудрою.

Чудовий шоколадний рулет до чаю готовий.

Ці сім чудових рецептів зможе виконати абсолютно кожен: вони дуже прості, а інгредієнти завжди знайдуться в холодильнику. Всього 15 хвилин вашого часу − і на столі вже красується смачний домашній рулет. Приємного апетиту!

Прокрутка до верху