Якщо ви задумалися, що зробити з м’яса і подати до столу, приготуйте рулет з фаршу. Він виходить дуже ситним, смачним і ніжним.
М’ясний рулет з фаршу з яйцем в духовці
Поєднання варених яєць і м’яса дасть неповторний смак. Після такого обіду організм надовго залишиться ситим.
Вам знадобиться:
- цибуля – 1 шт.;
- яловичий фарш – 0,5 кг;
- яйце – 5 шт.;
- картопля – 1 шт.;
- сіль за смаком;
- морква – 1 шт.;
- щіпка перцю;
- свіжа петрушка – 1 пучок.
Спосіб приготування смачного рулету:
- З шматка м’яса з допомогою м’ясорубки робимо фарш, або купуємо його готовим в магазині.
- Для м’якості в м’ясну масу висипаємо тертий сиру картоплю.
- Очищену моркву також подрібнюємо на тертці. Промиту петрушку рубаємо ножем.
- З’єднуємо оброблені овочі і фарш розбиваємо одне сире яйце.
- Решта яйця ставимо на газову плиту і варимо.
- Насипаємо до м’яса сіль з перцем, вимішуємо фарш руками, можна трошки його відбити, щоб рулет всередині був м’яким.
- Беремо шматок фольги для запікання площею 20 на 15 сантиметрів. Вистилаємо його на деко.
- Капаємо трохи олії і викладаємо зверху фарш, надаємо йому форму прямокутника.
- Яйця як раз зварилися – очищаємо їх від шкірки.
- Викладаємо в цілісному вигляді на фарш. Піднімаючи фольгу, загортаємо наш рулет.
- Робіть це акуратно, стежте, щоб шар фаршу не потріскався. Стуляємо над рулетом краї фольги.
- Прогріваємо духовку до 160 градусів. Температуру потім збільшимо.
- Ставимо деко з рулетом запікатися на 35 хвилин. Через 15 хвилин перевірте і підніміть температуру до 200 градусів.
- Запікаємо 35 хвилин.
- За 10 хвилин до закінчення готування, розгорніть фольгу.
- Остуджуємо м’ясне ласощі і прикрашаємо гілочками свіжої петрушки. Залишилося нарізати рулет кружечками і подавати до столу.
З начинкою з капусти і овочів
Склад рецепта:
- одна маленька цибулина;
- манна крупа – 50 гр;
- трохи сушеного базиліка;
- фарш яловичий – 0,5 кг;
- сіль і перець за смаком;
- сметана – 100 гр;
- половина невеликого качана капусти;
- три стеблинки зеленого лука;
- одна морквина;
- бульйон для гасіння;
- пучок петрушки.
Як приготувати м’ясний рулет з фаршу:
- У склянку з манкою наливаємо трохи гарячої води і перемішуємо, стежачи, щоб не з’являлися грудочки.
- Почищену цибулину дрібно рубаємо ножем.
- В м’ясну масу насипаємо сіль, базилік перець, додаємо манку і замішуємо фарш руками.
- Відбиваємо його в тарілці протягом 5 хвилин. Це потрібно зробити, щоб майбутній рулет не порвався при запіканні.
- Прибираємо грудочку фаршу в фользі в холодильник на 10 хвилин.
- Тепер готуємо начинку. Капустяне листя і цибульні стрілки дрібно шаткуємо.
- Почищену моркву ріжемо тонкими пластинками.
- З додаванням масла всі овочі обсмажуємо до м’якості.
- Наливаємо трохи бульйону, додаємо перець з сіллю і тушкуємо начинку 10 хвилин.
- Розташувати на стільниці харчову плівку у два шари.
- Розподіляємо по ній фарш.
- Викладаємо начинку на всю поверхню фаршу. Виливаємо на овочі сметану.
- Загортаємо рулет. Його край щільно стуляємо і защипуємо.
- Одержаний рулет можна присипати зверху паніровкою.
- Закриваємо його в духовці 40 хвилин. Температура – 190 градусів.
Рулет із курячого фаршу
Дуже легкий, приємний на смак і далеко не такий жирний, як з свинячого або яловичого фаршу. Обов’язково спробуйте приготувати це дієтичне блюдо!
Що необхідно взяти для рецепта:
- дві часточки часнику;
- сіль за смаком;
- яйце – 1 шт.;
- мелений перець за смаком;
- куряче м’ясо – 500 гр;
- сир – 100 гр;
- одна цибулина;
- олія соняшникова 20 мл;
- панірувальні сухарі – 45 гр;
- один маринований болгарський перець.
Готуємо покроково:
- Всі овочі відокремлюємо від шкірки і лушпиння.
- Цибулю нарізаємо на скибочки.
- Через м’ясорубку проводимо шматочки курячого м’яса разом з цибулею і зубчиками часнику.
- У миску з фаршем виливаємо яйце, додаємо спеції, 20 г панірувальних сухарів і перемішуємо руками.
- Беремо маринований болгарський перець і ріжемо його соломкою.
- Рубаємо на скибочки молочний сир.
- Прогріваємо духовку до температури 200 градусів.
- На деку розстилаємо фольгу для запікання, ллємо на неї трохи рослинного масла.
- Рівномірно розкладаємо по фользі фарш.
- Заповнюємо м’ясну масу шматочками сиру і перцю.
- Звертаємо рулетик, гарненько скріплюючи краю і відправляємо в розігріту духовку.
- Готуємо страву 40 хвилин, розкриваємо фольгу і запікаємо рулет у відкритому вигляді ще 7 хвилин.
З грибами і сиром
Необхідні інгредієнти:
- молоко – 200 мл;
- фарш свинячий – 0,5 кг;
- сир молочний – 100 гр;
- білий хліб – 150 гр;
- печериці – 0,3 кг;
- яйце – 2 шт.;
- сіль за смаком;
- цибулина – 2 шт.
Покрокове приготування:
- У готовий свинячий фарш виливаємо два курячих яйця.
- Подрібнюємо в м’ясорубці порізаний на часточки цибулю і відправляємо його в м’ясну масу.
- Туди ж додаємо хліб без скоринки, змочений в молоці, сіль і перець.
- Підсмажити на сковороді порізані гриби.
- Як тільки начинка охолоне, перекладаємо фарш на фольгу, розстелену на столі.
- Надаємо м’ясної масі форму прямокутника.
- Кришимо на фарш тертий сир, викладаємо гриби.
- За допомогою фольги закручуємо рулет, викладаємо його швом вниз на деко.
- Страва запікається 30 хвилин. Температура духовки – 200 градусів.
Варіант приготування з листкового тіста
Компоненти рецепту:
- гірчиця – 8 гр;
- фарш свинячий – 0,7 кг;
- одна цибулина;
- тісто листкове – 0,45 кг;
- щіпка перцю;
- шматочок вершкового масла – 50 гр;
- сіль за смаком;
- чотири яйця;
- часточка часнику;
- петрушка.
Як приготувати рулет з листкового тіста:
- Овочі і зелень промити, почистити.
- Часниковий зубчик, цибулю і петрушку дрібно порубати ножем. Тушити їх на сковороді в олії до м’якості.
- Окремо розбити одне яйце в чашку і збити.
- Готовий свинячий фарш розморозити і покласти в миску. Вилити в нього збите яйце, викласти обсмажені овочі, додати гірчицю і сипучі інгредієнти.
- Листкове тісто можна зробити самим або купити в готовому вигляді.
- Розкачуємо його у вигляді прямокутника. Три яйця варимо до повної готовності.
- На середину тесту викладаємо половину всієї кількості фаршу, розкачуємо.
- Почищені яйця порізати на дві половинки і викласти на фарш.
- Часточки яєць закриваємо залишилися в мисці фаршем.
- Закрутити тісто з фаршем в рулет. Збити ще одне яйце і змастити ним поверхню зовнішньої сторони тесту.
- Духовку заздалегідь розігріти до 180 градусів. Випікаємо м’ясна страва 40 хвилин. Воно має покритися красивою золотою скоринкою.
В сирно-картопляної оболонці
Список продуктів:
- сіль за смаком;
- сир молочний – 150 гр;
- цибуля – 1 шт.;
- соняшникова олія – 20 мл;
- фарш м’ясний – 0,5 кг;
- манка – 50 гр;
- подрібнений коріандр – 5 гр;
- яйце – 2 шт;
- крохмаль картопляний – 24 гр;
- часточка часнику;
- панірувальні сухарі – 40 г;
- картопля – 250 гр;
- свіжа подрібнена петрушка – 35 гр.
Як зробити картопляний рулет:
- Почищену картоплю зварити у воді, додавши сіль, і перетворити в пюре.
- Покришити в нього рубану петрушку, вилити одне яйце, насипати крохмаль і 50 грамів протертого сиру.
- Масу ретельно перемішайте і розподіліть по харчовій плівці. Пюре повинне розташовуватися у формі прямокутника.
- Дрібно поріжте цибулю з часником. Овочі пасеруйте на сковороді в олії 3 хвилини.
- Піджарку додайте в м’ясний фарш. Слідом насипте коріандр, манну крупу, панірувальні сухарі, сіль, розбийте яйце. Все перемішати.
- Отриману суміш викладіть на пюре з картоплі, акуратно розрівняйте.
- Шари загорніть в харчову плівку, зробивши ковбаску. Пакет загорніть в спеціальну фольгу.
- Варіть рулет в каструлі з водою годину на маленькому вогні.
- Після цього остудіть блюдо, посипте тертим сиром і відправте в 200 градусну духовку на 15 хвилин.
- Залишилося нарізати чудово пахне страва на шматочки, прикрасити маленькими помідорами і зеленню.
Апетитний рулет з фаршу в беконі
Нам знадобиться:
- фарш яловичий – 1 кг;
- зубчики часнику – 2 шт.;
- білий хліб – 200 гр;
- цибуля – 2 шт.;
- панірувальні сухарі – 20 г;
- копчений бекон – 200 гр;
- яйце – 5 шт.;
- молоко – 0,2 л;
- приправи, сіль і перець за смаком;
- гірчиця – 10 гр.
Покрокова інструкція:
- Шматочки хліба замочуємо в молоці, через 5 хвилин віджимаємо і кладемо у фарш.
- Туди ж кришимо подрібнені цибулю і часник, розбиваємо два яйця, додаємо гірчицю і сипучі продукти. Масу фаршу гарненько перемішуємо.
- Окремо в каструлі варимо три яйця.
- Деко обробити олією. Викласти на нього половину всього фаршу.
- Зверху поставити половинки трьох почищених яєць.
- Накриваємо їх другою половиною м’ясного фаршу.
- Скрутити рулетик, зверху посипати паніровку, обернути беконом.
- Готувати в духовій шафі 60 хвилин. Тільки уявіть собі аромат, що витає по кухні і чудовий смак рулету в беконі.