Рулет з фаршу з яйцем в духовці – 7 рецептів

Рулет з фаршу з яйцем в духовці – одна з кращих альтернатив покупної ковбасі. Основне блюдо, холодна або гаряча закуска, це блюдо не підведе ні в одній ситуації і розповість про господиню, як про досвідченого кулинаре, який піклується про здоров’я близьких. Розповімо перевірені і найкращі рецепти рулету і деякі секрети приготування.

Класичний рулет з фаршу з яйцем в духовці

Рулет вважається універсальною закускою, але особливо великим попитом він користується на великодньому столі, коли кулінарним балом правлять варені яйця – символ довголіття і торжества життя християн. Втім, релігія тут не причому – закуска цілком універсальна, якщо замість свинини використовувати домашній курячий, яловичий фарш. Особлива принадність страви в тому, що готувати його можна заздалегідь: він прекрасний у будь-якому вигляді, холодному або гарячому. Але тут важливо дотримати одну умову – самостійно накрутити фарш, вибираючи пісні шматки м’яса.

Для рулету підготуємо:

  • 500 г філе і 500 г яловичини;
  • 4 курячих яйця;
  • білок яйця – 1шт;
  • ріпчаста цибуля – 2 середні головки;
  • чорний перець, сіль, зелень – за смаком.

Першим ділом варимо три яйця і охолоджуємо в холодній воді: вони повинні ідеально очищатися для гарного зрізу майбутнього рулету і цілісності його структури. М’ясо перекручуємо на м’ясорубці, додаємо збитий яєчний білок, ретельно відбиваємо. Домогтися щільної консистенції просто: грудочки фаршу беремо і різко кидаємо про дно ємності, і так вчиняємо з усім кількістю м’яса.

Збитий фарш дозволить приготувати ситний, смачний рулет, який легко різати; пухнастий фарш просто розсипається при різанні.

Одне яйце змішуємо з фаршем, додаємо туди цибулю, зелень (за бажанням), спеції і знову заважаємо. Рідким фарш не повинен: ситуацію легко виправити, додавши трохи панірувальних сухарів.

Дивіться також:  Філе минтая в клярі — 8 рецептів приготування

Вистилаємо дно форми для запікання розрізаним рукавом для запікання, укладаємо туди тонкий шар фаршу (приблизно в 1,5 см, не більше), зверху кладемо варені яйця і зверху додаємо фарш так, щоб він повністю закрив начинку. В ідеалі, і до цього необхідно прагне, яйця виявляються всередині м’ясної начинки. Обертаємо блюдо рукавом так, щоб вона щільно облягала рулет, при цьому місце «ліплення» має залишатися знизу. Залишається тільки поставити рулет в духовку і пекти при температурі 200 градусів протягом години.

Готовий рулет має красиву золотисту скориночку. І, так, не забувайте, що різати його відразу не варто: він повинен злегка охолонути, схопиться, інакше закуска ризикує розвалитися. Рулет ріжуть на апетитні кільця, подають зі свіжою зеленню, помідорами-чері, сервіруючи м’ясну закуску кільцями на великому плоскому блюді.

З додаванням сиру

Дуже цікавою вийде інтерпретація страви, якщо у фарш потерти м’ясо шматочок будь-якого твердого сиру. У процесі запікання він розплавиться, рівномірно розтечеться, перетворивши м’ясну начинку в ароматне соковите блюдо з пряно-вершковими вкрапленнями.

Кращий сорт для рулету – пармезан, гауда або ламбер; але підійде і будь-яка недорога моцарелла.

Для цього у готовий фарш натремо сир і вже разом з ним почнемо відбивати його, перетворюючи в щільну масу. Далі начиняємо рулет яйцями і запікаємо до готовності, як і в класичному рецепті.

Рецепт з курячого фаршу

Курячий рулет набагато ніжніше яловичого і набагато корисніше свинячого. Він прекрасний з точки зору смачної, корисної їжі, і підходить для дитячого меню. Можна приготувати легкий дієтичний варіант, якщо зробити акцент у бік низькокалорійного і маложирного філе, змішавши його з фаршем з інших частин птиці.

Готуємо рецепт покроково:

  • Прокручуємо 500 г курячого філе і 500 г м’якоті стегон (стегон можна взяти в два рази менше, а філе – трохи більше);
  • Додаємо у фарш скоринку батона, вимоченого в молоці, солимо, приправляємо спеціями.
  • Ретельно вимішуємо масу, намагаючись зробити її як можна більш щільною.
  • На дно форми викладаємо пергамент для випічки.
  • Розкладаємо шар курячого фаршу.
  • Зверху кладемо яйця.
  • Запікаємо до готовності при температурі 200 градусів 40 хвилин.
  • Даємо рулету трохи «віддихатися».
  • Розрізаємо на порційні колечка.
Дивіться також:  Брауншвейгська ковбаса – 2 рецепта виготовлення в домашніх умовах

Страва подається з зеленню, соусами, помідорками черрі і навіть картопляним пюре, якщо його готували для діток. Дорослим рекомендуємо їсти рулет з житнім хлібом на хмелю і соусом з сметани або мацоні з додаванням діжонської гірчиці.

М’ясний рулет з перепелиними яйцями

Перепелині яйця виглядають набагато вишуканіше простих курячих: за рахунок мініатюрних розмірів, вони надають рулету цікавий зовнішній вид у розрізі. Що ж до користі, то зараз яйця перепелів цінуються навіть вище курячих: вважається, цінних мікроелементів у них більше.

Готуємо рулет просто:

  • варимо перепелині яйця;
  • викладаємо їх на м’ясний фарш з яловичини;
  • запікаємо до готовності в духовці.
  • злегка остуджуємо і ріжемо на частини.

У таку начинку можна додати дрібно нарізану зелень, спеції і укласти платівки сиру. Чим більше інгредієнтів, тим апетитніше вийде закуска. Подаємо, уклавши красивими акуратними порційними кільцями.

Як приготувати у фользі?

Класичний рулет з фаршу з начинкою запікається в рукаві або пергаменті, але фольга надає страві інший смак, надаючи йому приємну припечену нотку. В цілому можна слідувати будь-яким рецептом, але укладати рулет і фарширувати його на фользі, змазаній рослинною олією. Фарш краще використовувати свино-яловичий, причому, прокручувати частини з прожилками жиру: рулет вийде соковитіше.

Запікаємо в фользі від 40 до 60 хвилин при температурі 200 градусів. Готового рулету даємо охолонути, а потім розрізаємо його на порції шириною 2 см: тонкі шматочки можуть розвалитися, а товсті – втратять у смаку. Їмо рулет теплим, холодним з соусом з гірчиці, сметани, зелені і часнику.

Рулет з фаршу з яйцем і грибами

Блюдо дуже виграє у смаку, якщо додати у фарш будь-які гриби, обсмажені на вершковому маслі.

Дивіться також:  Гречка з тушонкою в мультиварці – 8 рецептів

Сміливо використовуйте:

  • опеньки;
  • маслюки;
  • гливи;
  • печериці;
  • боровики.

Гриби краще додавати безпосередньо перед яєчною начинкою, рівномірно розподіляючи по всій поверхні рулету. Далі викладаємо яйця, словом, діємо, згідно класичним сценарієм. Готовий рулет їмо з картоплею по-селянськи, зеленню, свіжими або маринованими овочами.

З цибулею

Для соковитості можна додати цибулю, пересмажену до м’якості на вершковому маслі: сирої цибулю в цій страві не використовується. Можна взяти цибулю-порей порізати на тонкі кільця і тушкуйте на оливковій олії, а потім змішати з фаршем. Також цибульні кільця легко використовувати як начинку, розкладаючи по фаршу замість яєць. Гарні жовто-зелені вкраплення перетворять рулет в запашне, соковите ласощі. А ще прекрасним доповненням стануть шматочки підсушеного хліба: їх вимочують у вершках і додають у фарш. Правда, тут важливо ретельно збити до доброї густоти, щоб він не розвалювався

В цілому рулет славиться відносно простою технологією приготування, яку легко освоїти кожної господині. А ще рулет з фаршу можна запікати з будь-якою начинкою, навіть морепродуктів (наприклад, вареними креветками, коктейлем). Якщо навчитися готувати рулет, то можна забути про покупних ковбасах, постійно радувати близьким простим і корисним стравою.

Прокрутка до верху