Рулет з курки – 15 рецептів в домашніх умовах

Смачний і ситний рулет з курки можна подавати як холодну/гарячу закуску або як основну м’ясну страву. Все залежить від способу приготування страви. Основою рулету може стати і м’ясо птиці, і, наприклад, тонкий вірменський лаваш.

Мармуровий рулет з курки

Інгредієнти:

  • 650 – 700 г філе курятини;
  • 30 г якісного желатину;
  • спеції і сіль за смаком (паприка і сушені прованські трави);
  • 4 – 6 зуб. часнику.

Приготування:

  • Підготовлене філе птиці нарізати дуже маленькими шматочками.
  • Часник довільно подрібнити.
  • Желатин змішати з сіллю і всіма вибраними спеціями. Їх склад може бути будь-яким, за смаком кулінара.
  • У великій мисці змішати м’ясо з часником і сипучими компонентами.
  • Перекласти масу в рукав для запікання.

Готувати мармуровий рулет з курки з желатином при 170 – 180 градусах 40 – 45 хвилин.

З додаванням грибів

Інгредієнти:

  • 2 стегенця;
  • 150 – 170 г печериць;
  • 1 невелика цибулина;
  • 1 невелика морквина;
  • 50 г тертого сиру;
  • спеції для курки;
  • велика сіль;
  • жир для обсмажування.

Приготування:

  • З стегенця видалити шкірку. Зрізати з кісток м’ясо єдиним шаром. Покрити їх пакетом, відбити і притрусити плоске філе солоними спеціями.
  • Гриби помити, почистити і порізати мініатюрними шматочками. Обсмажити печериці на будь-якому жирі.
  • До вже готових грибів всипати подрібнені цибулю і моркву. Обсмажувати продукти разом до розм’якшення овочів. Посолити.
  • На відбиті м’ясні шматочки викласти порції грибної начинки і присипати її подрібненим сиром.
  • Згорнути рулети, закріпити нитками і обсмажити до рум’яності і готовність на будь-якому жирі.

Такий рецепт з грибами дозволяє приготувати дуже соковиті ситні рулетики. Смачно подавати з картоплею або рисом.

Готуємо в пляшці з желатином

Інгредієнти:

  • 3 великих курячих стегенця;
  • 10 – 12 горошин чорного перцю;
  • 4 лаврових листа;
  • 25 г желатину;
  • 3 ст. фільтрованої води;
  • 0,5 ч. л. кухонної солі.

Приготування:

  • Викласти в казан добре промиту курятину, додати до неї лаврушку, сіль, перець. Залити продукти теплою водою і варити 40 – 45 хвилин.
  • Остиглу курятину розібрати руками. Відокремити чисте філе і порвати його на волокна.
  • Процідити бульйон, що залишився, розвести в ньому желатин і дати останнім набрякнути протягом 4 – 5 хвилин. Перемішати бульйон, щоб желатин в ньому добре розчинився.
  • Готувати в пляшці обговорюване блюдо дуже просто. Головне, вибрати ємність з широким горлишком. Наприклад, від молока.
  • Укласти пляшку горизонтально і розподілити в ній зняте з кісток варене куряче м’ясо. Залити все бульйоном з желатином і перемішати.
  • Залишити частування в холоді на 4 – 6 годин застигати.

З готового блюда залишиться тільки акуратно зрізати пляшку. Рулет порізати шматочками і подати зі свіжим пшеничним хлібом.

Рулет з лаваша з куркою

Інгредієнти:

  • 1 шт. вірменського лаваша;
  • 200 – 250 г вареного філе курятини;
  • 1/3 ст. класичного майонезу;
  • 100 г будь-якого тертого сиру;
  • 0,5 ч. ложки солі;
  • спеції;
  • кілька гілочок будь свіжої зелені.

Приготування:

  • Лаваш розрізати на 2 частини.
  • Охолоджену варену курятину перекрутити в блендері до стану великої крихти. Посолити її, додати майонез, спеції і рубану зелень.
  • Отриману начинку за допомогою силіконової кулінарної пензлика розподілити по расстеленному на столі першого лавашу і накрити другою частиною основи.
  • Верхній лаваш промазати класичним майонезом і рівномірно засипати тертим сиром.
  • Загорнути лаваш в тугий рулет і зверху покрити заготівлю харчовою плівкою. Прибрати на холод на кілька годин.
Дивіться також:  Як приготувати філе індички – 12 смачних рецептів грудки

Готовий рулет з лаваша з куркою нарізати широкими рівними шматочками.

Як зробити з цілої курки

Інгредієнти:

  • 1 ціла курка;
  • 4 – 5 часникових зубчиків;
  • 3 десертні ложки сметани;
  • 1 ч. ложка кухонної солі;
  • 1 ч. ложка солодкої гірчиці;
  • перець.

Приготування:

  • Обрізати курячої тушки хвостик, шию, крила. Зробити вертикальний розріз уздовж спини до хребтової кістки.
  • Тонким гострим ножем обережно зняти м’ясо з хребта і ребер. Зустрічаються по шляху суглоби розрізати по хрящами. Біля ніжок також робити надрізи вище суглобів.
  • Вивертати м’ясо слід назовні навколо кістки, підрізаючи його в процесі. Видалити кістки. Також вчинити з крилами.
  • Просуватися далі, зрізуючи м’ясо з реберець. Повторити з обох сторін.
  • Одержаний м’ясний пласт злегка підрівняти за допомогою кухонного молоточка. Шкіру з нього не знімати.
  • В окремому посуді змішати інгредієнти, що залишилися, і намазати отриманою часниково-сметанною масою курку.
  • Згорнути рулет від краю м’ясного пласта до середини і перев’язати його нитками.
  • Загорнути рулет у пакет для запікання, зав’язати його і зробити кілька проколів зубочисткою.

Готувати страву з цілої курки 40 – 45 хвилин у духовці при середній температурі. За 10 хвилин до кінця зазначеного періоду розрізати покриття і збільшити температуру нагрівання до 200 градусів.

З чорносливом

Інгредієнти:

  • півкіло філе курятини;
  • класичний майонез
  • сіль і суміш перців;
  • соняшникова олія;
  • свіжий часник за смаком;
  • сир;
  • 50 г чорносливу без кісточок;

Приготування:

  • Промиті сухофрукти на 40 хвилин залити гарячою водою. Потім дрібно порубати.
  • Філе нарізати пластинками, відбити і натерти перцем з сіллю.
  • Одну сторону кожного м’ясного шматочка змастити майонезом і викласти на неї порцію чорносливу з невеликою кількістю подрібненого часнику.
  • Згорнути заготовки рулетами і зафіксувати їх нитками.
  • Викласти рулети в промаслений форму і готувати при середній температурі близько півгодини.

Присипати рулетики з чорносливом тертим сиром і повернути в духовку ще на 5 – 7 хвилин.

Простий рецепт з сиром

Інгредієнти:

  • 2 тонких лаваша;
  • 1 великий курячий окорок відварний;
  • 1 щіпка куркуми і стільки ж спецій для курки;
  • 150 – 200 г сиру;
  • сіль, майонез і гірчиця – за бажанням;
  • пучок салатного листя.

Сир для такої закуски можна брати пікантний, оскільки філе пріснувато і допускає сусідство зі всілякими добавками.

Приготування:

  • Зварити курятину до готовності в солоній воді. Зняти філе з кісток, порвати його на волокна і присипати куркумою.
  • Листя салату крупно порвати. Сир крупно потерти. Майонез посолити, змішати з гірчицею і спеціями.
  • Перший лист лаваша щедро промазати соусом з попереднього кроку і густо посипати сиром. Зверху розкласти шматочки курки і салату.
  • Накрити все другим листом лаваша і повторити шар соусу і начинки.
Дивіться також:  Котлети з манкою – 8 кращих рецептів

Щільно загорнути рулет з лаваша з куркою і сиром, охолодити і нарізати порціями.

Рулет з копченою куркою

Інгредієнти:

  • 1 лаваш;
  • 1 великий огірок (свіжий);
  • половина склянки корейської морквини;
  • свіжа петрушка;
  • 2 варених яйця;
  • 150 – 200 г копченої курки;
  • легкий майонез;
  • сіль.

Приготування:

  • Нарізати невеликими кубиками копчену курятину, зняту з кісток, свіжий огірок разом з шкіркою і варені яйця.
  • Петрушку дрібно порубати. Пікантну морквину віджати від маринаду.
  • Лаваш розстелити на столі, намазати майонезом і смужками, одна поруч з іншою, викласти на нього компоненти начинки.
  • Зверху полити продукти майонезом.

Згорнути щільний рулет з лаваша з копченою куркою, охолодити його і зняти пробу.

З крабовими паличками

Інгредієнти:

  • півкіло філе курятини;
  • сіль;
  • рослинна олія;
  • 200 – 250 р крабових паличок;
  • 2 плавлених сирка;
  • 5 десертних ложок сухарній крихти;
  • 2 яйця;
  • 3 десертні ложки борошна.

Приготування:

  • Нарізане тонкими пластинами філе птиці посолити і відбити.
  • Сирки прибрати в морозилку, а потім крупно потерти. Яйця збити з сіллю. З крабових паличок зняти плівки, не нарізати.
  • Кожен шматочок м’яса присипати тертим плавленим сиром, покласти зверху крабову паличку і згорнути заготовки щільними рулетами.
  • Кожну спочатку покрити борошном, потім «викупати» у збитому яйці і в самому кінці присипати сухарній крихтою.

Обсмажити рулетики на будь-якому розігрітому жирі.

Рулетики, запечені у фользі

Інгредієнти:

  • 3 – 4 курячих філе;
  • зелень петрушки;
  • сіль і перець;
  • по 20 – 40 г сиру на кожну порцію.

Приготування:

  • Пластинки філе відбити і натерти сумішшю солі і перцю.
  • Присипати кожну заготовку подрібненим сиром і рубаною петрушкою.
  • Згорнути основи з начинкою рулетами і закріпити їх нитками або зубочистками.
  • Кожну заготовку загорнути у фольгу за принципом цукерки (з закрученими виступаючими бічними краями).

Запікати рулетики з курки в духовці чверть години.

Дієтичний курячий рулет з грудки

Інгредієнти:

  • 3 половинки філе курки;
  • 6 часточок апельсина;
  • 9 шт. кураги;
  • 3 десертні ложки соєвого соусу;
  • 3 – 4 зуб. часнику;
  • 3 десертні ложки кукурудзяної олії.

Приготування:

  • Змішати масло і класичний соєвий соус. Обмазати цією сумішшю філе курки. На це піде приблизно половина маринаду. Залишити курятину в такому вигляді на 40 – 50 хвилин.
  • Апельсинові часточки звільнити від усіх плівок. У що залишився маринад додати розім’яту часник. Курагу промити, розмочити гарячою водою і порізати.
  • На замаринованих курячих шматочках зробити надрізи у вигляді кишеньок і заповнити їх апельсином з курагою.
  • Обмазати маринадом шматочки. Згорнути м’ясо рулетиками і кожен відправити в пакет для запікання. Загорнути з двох сторін і варити рулети в каструлі з водою 50 хвилин.

Залишити частування в прохолоді настоюватися на 5 – 7 годин.

Покрокове приготування в беконі

Інгредієнти:

  • 400 г філе курятини;
  • 100 г бекону;
  • 1 десертна ложка солодкої гірчиці;
  • 2 ч. ложки олії оливи;
  • за 2 дрібку солі і спецій;
  • 2 перепелиних яйця.
Дивіться також:  Макарони по-флотськи з тушонкою – 6 рецептів, як приготувати

Приготування:

  • Кожне філе розрізати уздовж на 2 – 3 частини. Шматки добре відбити з кожної сторони і натерти сумішшю спецій і солі.
  • Для маринаду з’єднати гірчицю, перепелині яйця та олію, посолити суміш.
  • Намазати курку маринадом і залишити хвилин на 20 при кімнатній температурі.
  • Кожен шматочок м’яса згорнути рулетом і обмотати беконом, нарізаним тонкими скибочками.
  • Викласти заготовки в жароміцну форму і запікати страву при 190 градусах протягом чверті години.

З картоплею, сиром і петрушкою

Інгредієнти:

  • 2 філе курки;
  • 5 середніх картоплин;
  • 4 смужки бекону;
  • половина пучка петрушки;
  • 50 г напівтвердого сиру;
  • 1 яйце;
  • сіль щіпка каррі;
  • масло для обсмажування.

Приготування:

  • Викласти на стіл відбиті, солоні і присипані каррі шматочки курки. Зверху розподілити за ним смужки бекону.
  • Засипати тертим сиром і петрушкою, кожен шматочок загорнути рулетом.
  • Картопля крупно потерти, посолити і змішати з яйцем. Цією масою покрити рулети.
  • Обсмажити кожен до готовності м’яса і картоплі в киплячому маслі.

Подати рулети гарячими з овочевим салатом.

Закуска зі шпинатом

Це блюдо стане прекрасним доповненням до раціону тих, хто стежить за фігурою. В ньому достатньо білка, вітамінів і вуглеводів, а вміст жиру мінімально.

Інгредієнти:

  • 300 – 350 г курячої грудинки;
  • 100 г бринзи;
  • 2 сирих і 2 варених яйця;
  • 300 г шпинату;
  • 1,5 десертні ложки соєвого соусу і стільки ж олії оливи;
  • половина склянки тертого Пармезану;
  • по дрібці морської солі, паприки і каррі;
  • 100 г пір’я зеленої цибулі.

Приготування:

  • Куряче філе порізати шматочками, перемолоти в блендері разом зі спеціями, яйцем, соєвим соусом, морською сіллю і всіма спеціями.
  • Розподілити отриману масу на харчовій плівці.
  • Шпинат і зелений лук обдати окропом і обсмажити на оливковій олії 5 – 6 хвилин. Відправити до них кубики варених яєць.
  • Додати до начинки тертий сир і бринзу невеликими шматочками. Посолити.
  • Розподілити начинку по м’ясній основі рулету, акуратно згорнути його і прибрати плівку.

Запікати рулет 17 – 20 хвилин при 170 градусах.

Курячий рулет з омлетом

Інгредієнти:

  • 1 ціла куряча тушка;
  • 2 яйця;
  • 3 десертні ложки молока;
  • свіжий часник за смаком;
  • сіль і паприка.

Приготування:

  • Видалити скелет з тушки курки. Залишився м’ясо відбити, натерти сіллю і паприкою. Розподілити по ньому чавлений часник і залишити в спокої на 20 хвилин.
  • Для омлету збити яйця з молоком і сіллю і отриману суміш обсмажити на сковорідці.
  • Викласти омлет на м’ясний пласт згорнути компоненти рулетом, перев’язати ниткою і запакувати у фольгу.

Запікати рулет 70 хвилин при 170 градусах в духовці.

Курку, приготовану за такими рецептами, дуже зручно брати з собою для перекусу. Нарізану тонкими шматочками м’ясний рулет з начинкою стане безпечною заміною звичного ковбасі. Якщо страву будуть пробувати наймолодші члени сім’ї, то варто прибрати з його складу більшу частину приправ і спецій.

Прокрутка до верху