Рулет з лаваша – це всіма улюблена закуска, яка, як правило, розлітається зі столу в першу чергу. Саме «розлітається», тому, як ніхто з ваших домочадців чи гостей не зможе встояти перед апетитними скибочками. Якщо ви вирішили приготувати таку страву до сімейної трапези, то зверніть увагу на такі ситні варіанти, як закуска з куркою та грибами або з морквою по-корейськи. Якщо ж подача планується до святкового столу, то найбільш виграшним буде варіант зі слайсами слабосоленої червоної риби та ніжного сиру сиру, у поєднанні з рубаною свіжою зеленню.
Рулет з лаваша з сирним сиром та червоною рибою
Рулет з лаваша з сирним сиром і червоною рибою – це вишукана закуска, яка припаде до смаку навіть найвитонченішим гурманам. У тому, що страва сподобається гостям, немає жодних сумнівів, тому що поєднання жирної риби з тонким лавашем і ніжним сиром, нікого і ніколи не залишало байдужим!
Інгредієнти:
на – 4 порції
- Лаваш – 100 гр.
- Форель – 150 гр.
- Сир сирний – 250 гр.
- Кріп – 30 гр.
- Лимон – ½ шт.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
Як приготувати рулет з лаваша? Продукти, які нам знадобляться, викладаємо на робочу поверхню.
На робочій поверхні розкладаємо лаваш, половину змащуємо тонким шаром сиру сиру.
Накриваємо вільною половиною і притискаємо, знову покриваємо сиром і трохи солимо. Кріп промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо – посипаємо поверх сиру.
На невеликій відстані один від одного розподіляємо тонкі пластини риби.
Додаємо дрібні скибочки лимона, збризкуємо цитрусовим соком.
Починаючи з вузького краю, згортаємо щільний рулет.
Повертаємо в плівку і прибираємо на 1-2 години в холодильник.
Охолоджений рулет з лаваша розрізаємо на порційні шматочки і негайно подаємо. Смачного!
Рулет з лаваша з крабовими паличками, сиром та яйцем
Рулет з лаваша з крабовими паличками, сиром та яйцем – це елементарний рецепт, до якого чудово підходить вираз: все геніальне просто! Для приготування нам знадобиться мінімальний продуктовий набір, а також не більше 20 хвилин вільного часу. Тож приступимо ж!
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Палички крабові – 400 грн.
- Лаваш тонкий – 100 гр.
- Сир вершковий – 150 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Кріп – 40 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед відварюємо, остуджуємо та очищаємо яйця. Подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами, аналогічно робимо з сиром.
Крок 2. Знімаємо оболонку з сурімі, рубаємо ножем або трьом на тертці.
Крок 3. Лаваш покриваємо шаром вершкового сиру та рубаним кропом.
Крок 4. Далі розподіляємо яйця, сир та крабові палички.
Крок 5. Загортаємо рулет і обертаємо плівку, для спрощення процесу нарізки прибираємо в холод для стабілізації.
Крок 6. Через 30-60 хвилин сервіруємо і подаємо. Смачного!
Лаваш з куркою та морквою по-корейськи
Лаваш з куркою та морквою по-корейськи – це ефектна та популярна закуска, яка не тільки урізноманітнить ваш звичний раціон, але й легко прикрасить ваш святковий стіл, накритий з будь-якого приводу. Використовуючи компоненти, наведені нижче, закуска виходить не тільки смачною, але й барвистою.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6-8.
Інгредієнти:
- Лаваш вірменський – 200 грн.
- Курка відварена (філе) – 150 гр.
- Майонез – 3-5 ст.
- Морква по-корейськи – 150 гр.
- Сир – 60 гр.
- Зелень – до смаку
Процес приготування:
Крок 1. Пласти лаваша змащуємо майонезом і укладаємо один на одного.
Крок 2. Розкладаємо скибочки відвареного птаха.
Крок 3. Викладаємо пікантну моркву.
Крок 4. Поверх посипаємо рубаною зеленню і тертим сиром на тертці.
Крок 5. Формуємо щільний рулет, загортаємо в плівку і кілька годин відправляємо в холодильну камеру.
Крок 6. Охолоджену закуску нарізаємо і трапезуємо. Смачного!
Солодкий рулет з лаваша з сиром у духовці
Солодкий рулет з лаваша з сиром в духовці – це чудові ласощі, які запросто можна включити в раціон найменших членів сім’ї, а також тих, хто дотримується правильного харчування. Для рецепту потрібні лише натуральні та корисні компоненти.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 70 грн.
- Сир – 100 гр.
- Мед – 1 ст.
- Малина – до смаку.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. У чашу викладаємо сир, додаємо яєчний білок та невелику кількість натурального меду.
Крок 2. Компоненти ретельно протираємо вилкою або пробиваємо занурювальним блендером.
Крок 3. Лаваш розстеляємо та змащуємо сирною масою, залишаючи краї вільними.
Крок 4. Посипаємо заготівлю ягодами.
Крок 5. Згортаємо в рулет і змащуємо розбитим жовтком.
Крок 6. Випікаємо 20-30 хвилин при температурній відмітці 170-180 градусів.
Крок 7. До столу подаємо в теплому або холодному вигляді і насолоджуємось. Смачного!
Рулет з лаваша з куркою та грибами
Рулет з лаваша з куркою та грибами – це шалено смачна та апетитна страва, яка розлітається з тарілок в одну мить! Але тут і немає нічого дивного, бо кожен із інгредієнтів відмінно доповнює та відтіняє інший. У випадку, якщо ви не вживаєте м’ясо, просто приберіть курку зі складу, смак, як і раніше, залишиться чудовим.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 4-5.
Інгредієнти:
- Лаваш вірменський – 2 пласти
- Курка відварена – 150 гр.
- Печериці – 150 гр.
- Помідор – 0,5 шт.
- Сирок плавлений – 1 шт.
- Цибуля зелена – 40 гр.
- Майонез – 100 мл.
- Олія – для смаження.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Для прискорення процесу та власної зручності компоненти, перераховані вище, викладаємо на стіл.
Крок 2. Слайси печериць підрум’янюємо на олії, солимо і перчимо. Натираємо сир на тертці, помідор ріжемо півкільцями, курку дрібними кубиками.
Крок 3. Лаваш покриваємо тонким шаром майонезу, посипаємо рубаною цибулею, викладаємо частину помідорів.
Крок 4. Посипаємо заготівлю сиром, м’ясом та смаженими грибами. Накриваємо другим пластом лаваша та повторюємо дії.
Крок 5. Згортаємо в тугий рулет і забираємо в холодильну камеру для просочення на півгодини.
Крок 6. Далі нарізаємо скибочками середньої товщини та запрошуємо сім’ю для дегустації. Смачного!
Простий рулет з лаваша з ковбасою та сиром
Простий рулет з лаваша ковбасою та сиром, обсмажений у яйці до рум’яної скоринки – це незвичайна і дуже популярна закуска, спробувавши яку лише одного разу, ви повертатиметеся до цього рецепту знову і знову. А весь секрет полягає в хрусткій скоринці зовні і м’якою текстурою всередині – пальчики оближеш!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Сир твердих сортів – 200 грн.
- Лаваш тонкий – 1 шт.
- Ковбаса – 200 грн.
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія соняшникова – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Озброюємося теркою бураком і подрібнюємо ковбасу.
Крок 2. Аналогічно надаємо із сиром твердих сортів.
Крок 3. Перемішуємо компоненти і рівним шаром висипаємо поверх лаваша.
Крок 4. Формуємо щільний рулет, розрізаємо на шайби товщиною близько 2 сантиметрів.
Крок 5. Яйця розбиваємо з сіллю, обмочуємо скибочки і обсмажуємо на олії з двох сторін до появи характерної скоринки.
Крок 6. Не чекаючи остигання, подаємо до столу і насолоджуємося. Готуйте та отримуйте задоволення!
Рулет із лаваша з рибними консервами
Рулет з лаваша з рибними консервами – це чудовий варіант для збалансованого перекушування, після якого ви ще довго не відчуєте почуття голоду. Тут використовуються сардини, але ви можете брати для приготування ту рибу, яка більше доводиться вам до смаку.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Сардини в олії – 100 грн.
- Лаваш вірменський – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Сирок плавлений – 1 шт.
- Майонез – 1 ст.
- Цибуля зелена – 2 пера
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Крок 1. Продукти, які нам потрібні для приготування, викладаємо на робочий стіл.
Крок 2. На столі розстеляємо лаваш і наносимо сіточку з майонезу, посипаємо кільцями зеленої цибулі.
Крок 3. Курячі яйця відварюємо круто, очищаємо і натираємо на тертці поверх основи.
Крок 4. Наступним шаром натираємо на великій тертці сир плавлений.
Крок 5. Розкладаємо рибу, попередньо розім’яту вилкою.
Крок 6. Скручуємо рулет і для стабілізації забираємо в холод на кілька годин.
Крок 7. Просочений лаваш ріжемо на шматочки і подаємо до столу. Смачного!
Лаваш із фаршем у духовці
Лаваш з фаршем у духовці – це ситна та оригінальна страва, яка запросто замінить вам повноцінний прийом їжі. Така страва обов’язково припаде до смаку всім м’ясоїдам, тому що в процесі термічної обробки м’ясні соки чудово просочують лаваш і роблять його дуже смачним.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 1-2.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 200 гр.
- Лаваш тонкий – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед головки цибулі «звільняємо» від лушпиння, розморожуємо фарш і прогріваємо духову шафу до позначки 180 градусів.
Крок 2. До фаршу розбиваємо одне яйце, всипаємо дрібно нарубану цибулю, чорний перець і сіль – добре перемішуємо.
Крок 3. Начинку викладаємо на фарш, не торкаючись краю.
Крок 4. Згортаємо щільний рулет і укладаємо напівфабрикат у форму для запікання, забираємо в духовку на 25-30 хвилин, змастивши поверхню збитим яйцем.
Крок 5. Гарячу страву доповнюємо свіжими овочами, улюбленим соусом і трапезуємо. Смачного!
Рулет з лаваша з куркою та овочами.
Рулет з лаваша з куркою та овочами – це поживна та збалансована страва, яка може стати для вас, як перекусом, так і повноцінним прийомом їжі. До складу страви входить все необхідне почуття насичення: вуглеводи, білок і багато клітковини.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 400 гр.
- Лаваш тонкий – 2 аркуші.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Цибуля зелена – 5 пір’я.
- Огірок солоний – 2 шт.
- Петрушка – 0,5 пучка.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Салат листовий – 100 гр.
- Майонез – 150 мл.
- Сіль – 1 год.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Курку заливаємо водою, доводимо до кипіння і проварюємо на помірному полум’ї півгодини.
Крок 2. Готове м’ясо дістаємо з бульйону та остуджуємо.
Крок 3. М’якуш солодкого перцю ріжемо довгастими брусочками.
Крок 4. Очищену цибулю нарізаємо пір’ям.
Крок 5. Дрібно рубаємо промиту та обсушену зелень.
Крок 6. Огірки розрізаємо на тонкі чверть кільця.
Крок 7. Куряче філе пробиваємо в блендері і змішуємо зі 100 грамами майонезу, нарізаними овочами, зеленню, сіллю та перцем.
Крок 8. Пласт лаваша покриваємо залишками білого соусу, розкладаємо листя салату.
Крок 9. Розподіляємо начинку і згортаємо лаваш у рулет, обертаємо в плівку та відправляємо на полицю холодильника мінімум на годину.
Крок 10. Для подачі нарізаємо великими скибочками. Смачного!
Рулет з лаваша з крабовими паличками та плавленим сиром
Рулет з лаваша з крабовими паличками та плавленим сиром – це відмінний варіант для ситного та неймовірно смачного перекушування, який можна запросто скласти з собою в контейнер та насолодитися в процесі роботи або навчання, оскільки страва чудово зберігається без холодильника протягом доби.
Час приготування – 17 хв.
Час приготування – 7 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Лаваш вірменський – 1 шт.
- Сир плавлений – 100 гр.
- Палички крабові – 200 грн.
- Яйце – 4 шт.
- Сир твердий – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Лаваш викладаємо на робочу поверхню та змащуємо плавленим сиром.
Крок 2. Поверх соусу розподіляємо подрібнені сурімі.
Крок 3. На крабові палички натираємо на тертці очищені відварені яйця.
Крок 4. Додаємо сирну стружку.
Крок 5. Згортаємо лаваш туго в рулет.
Крок 6. Нарізаємо під кутом та приступаємо до дегустації. Смачного!